Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σταμάτησε να τρώει. Πολλά ρεψίματα

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Χρειάζομαι την βοήθεια σας. Πριν δυο μέρες νοσηλευτήκαμε στο Αγία Σοφία διότι η μπέμπα έχει σταματήσει να τρώει. Είναι 4 μηνών 6 κιλά και πίνει ελάχιστο γάλα (400 ml περίπου τη μέρα). Τα συμπτώματα είναι ότι μπορεί να πιει από 20 έως 100 ml στο τρίωρο και στην συνέχεια να ρεύετε για μιάμιση ώρα. Αρνείτε να πάρει το μπιμπερό δεύτερη φορά διότι προφανώς χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα για να ρευτεί. Δεν κοιμάται διότι ξυπνάει για να ρευτεί. Δεν κοιμάται γιατί πεινάει και δεν μπορεί να φάει. Εάν πιει πάνω από 110 βγάζει γουλιές. Το παιδί βασανίζεται. Στο νοσοκομείο κάναμε PH –μετρία η οποία ήταν αρνητική σε όξινη παλλινδρόμηση. Η διάγνωση εξόδου ήταν πιθανή αλλεργία στο αγελαδινό κυρίως λόγω του ιστορικού του πρώτου μου γιου που είχε αλλεργία με αίμα στις κενώσεις. Μας συνέχισαν τον Alfare το οποίο πίνει εδώ και 13 μέρες χωρίς καμιά ουσιαστική βελτίωση.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω για να το βοηθήσω ενώ οι συμβουλές των γιατρών μου φαίνονται ανεπαρκής αυτή τη στιγμή αφού ουσιαστικά δεν έδωσαν καμιά απάντηση στο πρόβλημα του παιδιού.

Έχει καμιά άλλη κοπέλα αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα ποτέ ή έχει ακούσει κανείς κάτι σχετικό;

Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό ή κάποιον γιατρό που μπορεί ουσιαστικά να βοηθήσει ας κάνει τον κόπο να μου απαντήσει.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Διαφημίσεις

καλημερα, ΓΟΠ μου μυριζεται- δεν ειμαι γιατρος, αλλα το περασα με την κορη μου..- απο 50 ημερων δεν μπορουσε να κοιμηθει,βογκουσε συνεχεια, καθε γευμα το καναμε τρια εμεις (δλδ τα 210ml τα επινε σε τρεις δοσεις των 70) με ενδιαμεσα μισαωρα που μονο ρευοταν η εβγαζε γουλιτσες.. δεν ειναι απαραιτητο να συμβαινει και σε εσας το ιδιο αλλα θα σου προτεινα να κανεις στο παιδι εναν υπερηχο για γαστρο-οισοφαγικη παλλινδρομηση... επισης αλλαξε το γαλα που της δινεις -δεν ειναι πολυ αργα για να προσπαθησεις να την θηλασεις, ειναι ο,τι καλυτερο για την παλλινδρονηση και την δυσανεξια γενικα στη φορμουλα- .

βαλε στα ποδια της κουνιας -στο κεφαλαρι μονο- απο ενα χοντρο βιβλιο ή τουβλο για να αλλαξεις την κλιση του κρεβατιου κατα 20 μοιρες οποτε ακομα και να ειναι υγρα που ανεβαινουν απο το στομαχι να μην την ενοχλουν στον υπνο...

παρε εναν μαρσιππο-γιατι στα χερια θα τα παιξεις- και μετα απο καθε γευμα κρατα την σε ορθια θεση περιπου μιση ωριτσα, μπορει να κοιμηθει ετσι δεν πειραζει..εμενα ο μαρσιππος ειχε γινει συνεχεια μου..σιδερο,κουζινα,φαγητο ολα με το παιδι στον μαρσιππο.......:shock::shock::shock::shock:

μιλα με τον/την παιδιατρο σου, εμας μας ειχε δωσει και αγωγη (epadoren) μεχρι τους 6 μηνες............

ΑΝ ειναι παλλινδρομηση, ειναι ηπιας μορφης -γιατι αλλιως θα σου τα πεταγε ολα εξω με ρουκετες- και μολις μπειτε στις στερεες τροφες θα ηρεμησει το παιδι ..

αυτα απο εμενα, συγγνωμη για το μεγαλο ποστ, ελπιζω να σε βοηθησα και να μην σε μπερδεψα περισσοτερο..

οπως και να'χει σιγουρα κανε εναν υπερηχο αμεσα και μιλα με τον παιδιατρο σου - δες και αλλον παιδιατρο στην αναγκη............ εγω αυτο θα εκανα

edit γιατι ξεχασα να σου πω οτι κι εμας η εξεταση για το ph τα ειχε δειξει ολα φυσιολογικα..

zCgOp2.png

...Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε...

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όλα αυτά που λες τα έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να τα εφαρμόζουμε. Εκτός από το Epadoren το οποίο το παίρναμε και το κόψαμε γιατί παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση στα συμπτώματα. Να φαναταστείς ότι το σιρόπι το ρευόταν χωρίς να έχει φάει για μια και πλέον ώρα.

Μακάρι να είναι ΓΟΠ διότι έχω φοβηθεί πάρα πολύ που δεν μου δίνουν μια απάντηση. Το παιδάκι σου ρευόταν και 3 ώρες μετά το γεύμα γιατί η δική μου αυτό κάνει και δεν ξέρω πότε να αρχίσω το επόμενο γεύμα; Τι γάλα παίρνατε ; Πότε ξεκινήσατε τις στερεές ; Σταμάτησε να ρεύεται;

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

εμενα η κορη μου βογγαγε και ρευοταν και στον υπνο της συνεχεια..ασχετα με το ποτε ειχε φαει.

εχεις σηκωσει το κρεβατακι της και δεν την βοηθησε?

εμεις πιναμε το aptamil 1 + στηθος και μολις αρχισε αυτη η ιστορια αλλαξαμε διαφορα -που ειναι ειδικα για ΓΟΠ και εχουν χαρουπαλευρα κλπ- αλλα ο,τι και να της εδωσα της προκαλουσε δυσκοιλιοτητα οποτε ξαναγυρισαμε στο aptamil και "σπασαμε" τα γευματα.ουσιαστικα ετρωγε καθε μιση-μια ωρα απο λιγο.

στις στερεες τροφες μπηκαμε στον 6ο αλλα αυτο εξαρταται απο το βαρος του παιδιου.απλως εμεις αργησαμε πολυ να φαμε πορτοκαλι και δεν της εβαζα λεμονι εως τον 7ο στο φαγητο (λογω οξυτητας).

Παντως επειδη ειναι αρκετα επωδυνο για τα ζουζουνια αυτο,γνωμη μου ειναι να πας και σε αλλον παιδιατρο ή σε παιδο-γαστρεντερολογο

ολα τα συμπτωματα σταματησαν εντελως οταν αρχισαμε τις σουπες (τις οποιες εκανα αρκετα πηκτες και εβαζα και μια κουταλα ανθος ορυζης μεσα να ειναι εντελως κρεμα) μην ανησυχεις αν ειναι ΓΟΠ μολις ωριμασει το "καπακι" του οισοφαγου (συγχωρεσε με αλλα εχω κολλησει και δεν θυμαμαι πως την λενε αυτη τη μεμβρανη) θα στρωσει.

zCgOp2.png

...Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε...

Διαφημίσεις

'Εχουμε πάει και στην Ζέλου και στην Ρώμα. Έχω ραντεβού την άλλη παρασκευή πάλι με την Ρώμα. Η Ζέλου μας έδωσε αγωγή με Maalox και Εpadoren χωρίς αποτέλεσμα. Στο νοσοκομείο μας έκοψαν όλα τα φάρμακα.Το πρόβλημα μου είναι ότι νιώθω ότι δεν με καθοδηγούν σωστά. Τώρα το μωράκι μου υποφέρει και θέλω να βρω τρόπο να το βοηθήσω.Δεν μας είπαν για υπέρηχο δεν μου είπαν να κάνω τίποτα απλά μου είπαν χαρακτηριστικά να ηρεμήσω. Ήρεμη είμαι αλλά δεν βοηθάει αυτό στο να μειωθούν τα ρεψίματα της μπέμπα και να αυξηθεί η ποσότητα που τρώει. Η μπέμπα μου δυστυχώς μπορεί να φάει ΄μετά από 2 ώρες και ας έχει φάει μόνο 20 μλ. Tότε τελειώνει ο κύκλος με τα ρεψίματα

φαντάζομαι έχεις σωστές θηλές και μπιμπερό? Εννοώ να μην καταπίνει τουλάχιστον αέρα. Τουλάχιστον να το βοηθάς σε αυτό το κομμάτι.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Τα Dr Brown. Έχετε κάτι καλλίτερο να προτείνεται.

Να σημειώσω ότι το παιδί πριν ένα μήνα έτρωγε περίπου με 800 - 850 ml την ημέρα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα

οχι ειναι απο τα καλύτερα. Εμένα πάντως όταν είχε τέτοια συμπτώματα ήταν απο το γάλα. Τον πείραζε το συγκεκριμένο γάλα. Προσπάθησε να βγάλεις κάποια άκρη και με τους γιατρούς. Καμμιά φορά θέλουν και αυτοί την πίεση τους. Εύχομαι ότι καλύτερο.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

• 3 weeks later...

Έχει περάσει ένας μήνας και ελπίζω η κατάσταση σας να βελτιώθηκε.

Η κόρη μου είχε παρόμοια συμπτώματα από 1 μηνών περίπου. Με εξετάσεις διαγνώστηκε αυτό που υποψιάζονταν οι γιατροί ΓΟΠ. Οι διαφορές αγωγές δεν την βοήθησαν ουσιαστικά. Κάνομε και εξετάσεις για αλλεργίες και διάφορα αλλά γιατί από μόνη της η ΓΟΠ δεν δικαιολογούσε την μην βελτίωση, αλλά στην ουσία δεν βρήκαν κάτι συγκεκριμένο.

Ταλαιπωρήθηκε αρκετά και με τις στερεές τροφές τα πράγματα στην αρχή χειροτέρεψαν. Βελτίωση είδα όταν σταμάτησα τα φάρμακα και δειλά δειλά άρχισα να παίζω λίγο με τις τροφές. Λίγο πριν το χρόνο έχει βελτιωθεί αρκετά. Παραμένει ακόμα είναι ένα κακοφαγο μωρό (είμαστε 13 μηνών) και υπάρχουν μέρες που τρώγει ελάχιστα έως καθόλου.

Εκείνο που πλέον έχω μάθει είναι να σέβομαι όταν δεν μπορεί να φάει. Όχι ότι δεν στενοχωριέμαι και αγχώνομαι αλλά δεν έχει νόημα να την πιέζω.

Ελπίζω να βρεις γρήγορα άκρη και σιγά σιγά όλα θα βελτιωθούν

Διαφημίσεις

Καλημέρα Κatepin. Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Η μπέμπα τώρα πίνει περίπου στα 650 με 700 την ημέρα. Έχει και μια ίωση οπότε μπορώ ίσως να μιλάω για μικρή βελτίωση. Τα φάρμακα τα έχουμε κόψει και από τότε σταμάτησαν τα πάρα πολλά ρεψίματα. Όχι ότι δεν ρεύεται, απλά μπορώ να ελέγψω τώρα πια τον αριθμό και τον χρόνο : για παράδειγμα στις 2,5 ώρες από το προηγούμενο γεύμα θα πρέπει αναγκαστικά να την κάνω να ρευτεί διότι δεν μπορεί να φάει το επόμενο.

Πότε αρχίσατε τις στερεές και με τι; Όταν λες ότι χειροτέρεψε τι εννοείς ; Ρευόταν πιο πολύ και ανεξέλεκτα;

Τι τραβάνε και αυτά τα κακόμοιρα; Σπαράζει η καρδιά μου που σπαταλάει όλη του την ενέργεια προσπαθώντας να ρευτεί.

Ξεκινήσαμε στερεές τροφές μια εβδομάδα πριν κλείσει τους 6 μήνες με μήλο και στην συνέχεια μήλο – αχλάδι. Δεν κατάφερνε να το φάει με τίποτα. Έτρωγε 2 – 3 κουταλάκι μετά από πολύ προσπάθεια και ξαναετρωγε μετά από 3+++ ώρες!!!! Μετά δοκιμάσαμε σκέτο ρυζάλευρο πάλι ελάχιστες κουταλιές και άρχισαν οι εμετοί. Άλλαξα τότε γαστρεντερολόγο (πήγαινα κ εγώ εκεί που ανάφερες αλλά τσαντίστηκα πολύ γιατί δεν φτάνει που κάθε φορά έπρεπε να της θυμίζω όλο το ιστορικό, γιατί δεν θυμόταν τίποτα και έχανε τους φακέλου, την πήρα τηλέφωνο γιατί η μικρή δεν έτρωγε και εμετούς με την διατροφή που της έδωσε. Ρωτούσαν τι να κάνω και μου πρότειναν να συνεχίσω για 10 μέρες ακόμα το ίδιο μενού γιατί τώρα έφευγε ταξίδι και δεν μπορούσε να με δει νωρίτερα!!!2 λεπτά να ακούσει δεν μπορούσε? Εάν δεν μπορούσε εκείνη την στιγμή να την πάρω αργότερα ή να με παραπέμψει σε συνάδελφο… Είναι δυνατόν να περίμενα 10 μέρες με σχεδόν πλήρη ασιτία?).Ο νέος γαστρεντερολόγος βοήθησε καλύτερα. Αρχίσαμε σουπιτσες και τις ανέχτηκε καλύτερα. Μας έδωσε και ένα σιρόπι –που δεν θυμάμαι πως λέγετε –αλλά βοηθάει να χωνεύουν γρηγορότερα οπότε περιοστεϊκά και τα ρεψίματα και έτρωγε σχεδόν στο 3ωρο. Το πηρέ για κανα μήνα και η αλήθεια εκεί είδα κάποια βελτίωση. Τώρα φαντασου πως είμαστε 13 μηνών και είμαστε περίπου 8,5 kgΕύχομαι τα καλύτερα

Και εγώ την ίδια γνώμη έχω και για τις δύο γιατρούς που ανέφερα. Εάν μπορείς πες μου τον γαστρερολόγο που πήγες γιατί δεν θα ξαναπάω σε καμιά από τις δύο.