Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σπουδες στο εξωτερικο και ΔΟΑΤΑΠ

Recommended Posts

Υπαρχουν καποιοι-ες απο το φορουμ που να εχουν σπουδασει στο εξωτερικο;

Υπαρχει κανεις που να περασε την διαδικασια αναγνωρισης μεσω πρωην ΔΙΚΑΤΣΑ νυν ΔΟΑΤΑΠ;

Αν ναι τί εμπειριες αποκομισατε;

Θα στελνατε τα παιδια σας για σπουδες εξω;

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

Υπαρχουν καποιοι-ες απο το φορουμ που να εχουν σπουδασει στο εξωτερικο;

Υπαρχει κανεις που να περασε την διαδικασια αναγνωρισης μεσω πρωην ΔΙΚΑΤΣΑ νυν ΔΟΑΤΑΠ;

Αν ναι τί εμπειριες αποκομισατε;

Θα στελνατε τα παιδια σας για σπουδες εξω;

Σπουδασα εξω, αλλα εκανα εκει διδακτορικο-οχι πρωτο πτυχιο. Η αναγνωριση ηρθε πανευκολα, αφου βεβαια πληρωσαμε τα τεραστια παραβολα και καταθεσαμε ολα τα χαρτια οπως ζητηθηκαν (ΔΙΚΑΤΣΑ).

Αρα εμπειρια αριστη.

Ξερω απο πολλους φιλους που εκαναν πρωτο πτυχιο εξω οτι απο καθιερωμενα, 'σωστα' πανεπιστημια η αναγνωριση γενικα ειναι βατη. Σε λιγες περιπτωσεις ζητανε εξετασεις σε κανα δυο μαθηματα, ειδικα εαν το πτυχιο ληφθηκε σε τρια ετη (πχ Αγγλια). Ομως, εαν καποιος πηρε στα αληθεια το πτυχιο κανονικα, με παρακολουθησεις κλπ, δεν ειναι τιποτε οι εξετασεις.

Δεν μιλω για περιπτωσεις πανεπιστημιων (κυριως απο πρωην ανατολικες χωρες και χωρες της κεντρικης Ευρωπης), μη πιστοποιημενων, που εβγαζαν γιατρους με το τσουβαλι με αμφιβολες μεθοδους...εκει τα πραγματα ηταν δυσκολα και γνωριζω ατομα στα οποια δεν αναγνωριστηκε ποτε ο τιτλος.

Αρα, ναι θα εστελνα τα παιδια μου εξω, εαν δεν τα καταφερναν εδω ή εαν το επιθυμουσαν για αλλους λογους, πχ αριστειας καποιου ιδρυματος σε συγκεκριμενο τομεα και αντιστοιχου παθους για το αντικειμενο αυτο εκ μερους του παιδιου μου.

συγνωμη κιολας, το παιδι σου ειναι 2 ετων? το σκεφτεσαι απο τωρα? :):confused:

λιγο νωρις δεν ειναι? :-P ή ρωτας για κανεναν αλλο?

Ti νωρις βρε; Εμεις απο τωρα βρηκαμε και το γαμπρο!!:lol::lol::lol::lol::lol:Πλακα κανω!!!Επειδη περασα ολη αυτην την διαδικασια θελω να συγκρινω εμπειριες και με αλλες μαμαδες.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Σπούδασα έξω (Αγγλία) έκανα πτυχίο και μεταπτυχιακό και πήρα αναγνώριση - ισοτιμία απο το ΔΙΚΑΤΣΑ μέσα σε 2 μηνες χωρίς εξετάσεις. Ήμουν απο τις τυχερές όσο αφορά τοσο χρονικό διάστημα που περίμενα όσο και στο ότι δεν εδωσα εξτρα μαθήματα.

Εμπειρία άριστη και όχι απλα θα στείλω τα παιδιά μου εξω (να'μαστε καλα πρώτα) αλλα δεν θα τα αφήσω να επιστρεψουν κιόλας! :evil:

vHVdp3.png"]vHVdp3.png[/url]

Διαφημίσεις

Ti νωρις βρε; Εμεις απο τωρα βρηκαμε και το γαμπρο!!:lol::lol::lol::lol::lol:Πλακα κανω!!!Επειδη περασα ολη αυτην την διαδικασια θελω να συγκρινω εμπειριες και με αλλες μαμαδες.

ειστε γρηγορες τι να πω!! :):P να μας καλεσετε στους...αρραβωνες!!

να 'σαι καλα, μας εκανες να γελασουμε κοπελια σε αυτους τους μαυρους καιρους... !

Έκανα μεταπτυχειακό στην Αγγλία και πήρα ισοτιμία από το τότε ΔΙΚΑΤΣΑ.

Γενικά δεν πέρασα καλά στην Αγγλία. Το πανεπιστήμιο θεωρείται τοπ στα οικονομικά και κυριολεκτικά με χτυπούσαν κάτω σαν χταπόδι. Τότε διάβασα πραγματικά στην ζωή μου. Ποτέ άλλοτε.

Θεωρώ ότι θα μπορούσα να είχα πάει κάπου λίγο πιο χαλαρά.

Σε ότι αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου, θα ήθελα τα παιδιά μου, αν δύναμαι οικονομικά να κάνουν σπουδές στο εξωτερικό.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Εκανα πτυχίο και μεταπτυχιακό στην Αγγλια. Η διαδικασία πήρε σχεδόν 2 χρόνια:evil: και η απάντηση 8 μαθήματα ή 7 εάν ήθελα να ενσωματώσω το μάστερ στο πτυχίο. Το καλυτερο δεν σας το είπα... σπούδασα

Αγγλική γλώσσα και λογοτεχνία τα 4 από τα 8 μαθήματα ήταν στα Ελληνικά:rolleyes: ( ποίηση, λογοτεχνία κ.λ.π) το δεν μεταπτυχιακό ήταν στην μετάφραση αλλά μπου ήπαν να το δώσω γιατί και καλά δεν ήταν μέρος του πτυχιου