Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ-ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΕΣ ΜΩΡΟΥ

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα. Άνοιξα αυτό το θέμα γιατί θα ήθελα αν γνωρίζει κάποια κοπέλα να με ενημερώσει. Είμαι διαβητική, και μου είπαν ότι μετά τον τοκετο, θέλει πρόσοχή το μωρό για τυχον υπογλυκαιμίες, και αυτό γιατί 9 μήνες μεγαλώνει σε ένα "γλυκό" περιβάλλον, οπότε το πάγκρεας του έχει συνηθήσει να εκρέει περισσότερη ινσουλίνη. Δηλαδή πόσες μετρήσεις το κάνουν το μωρό και για πόσες μέρες θέλει παρακολούθηση?

Είμαι διαβητική 4 χρόνια και στον ύπνο μου αν πάθω υπογλυκαιμία δεν το καταλαβαίνει κανείς δίπλα μου....Πόσο μάλλον θα καταλάβω εγώ ένα μωράκι ?????? :roll:

Διαφημίσεις

Δεν έχω εμπειρία αλλά νομίζω ότι, όταν το μωρό θηλάζει αποκλειστικά, βοηθά γενικότερα στο να μην παθαίνει υπογλυκαιμίες, μιας και θηλάζει συχνά (ενώ με το ξένο γάλα μπορεί να κοιμάται πιο βαθιά και περισσότερες ώρες).

Ίσως βρεις κάποιες πληροφορίες εδώ:

http://www.ehow.com/how_5514075_tell-infant-diabetes.html

http://www.kellymom.com/bf/concerns/mom/diabetes-maternal.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Τα μωράκια διαμητικών μητέρων παθα'ινουν υπογλυκαιμια λόγω της ινσουλίνης που έχουν απο την μητέρα του.για αυτο το λόγω τα κράτανε για λίγες μέρες.είναι παροδικό αυτο το φαινόμενο μέχρι να αποβάλλει ο οργανισμός του μωρού την ινσουλίνη.οταν θα το πάρεις σπίτι δεν θα έχεις πρόβλημα υπογλυκαιμίας μιας και αυτό θα έχει ξεπεραστεί τις πρώτες μέρες ζωής που θα είναι στη μονάδα.

αυτό που έχεις να κάνεις είναι ταιζεις το μωρό αρκετά συχνά (κάθε 2ώρες για αρχή ) ή καλύτερα να θηλάσεις.

μην φοβάσε πάντως είναι κατι παροδικό.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Και εγώ που έχω διαβήτη κύησης το ίδιο θα πέρασω; Οταν λες ότι τα κρατάνε για λίγες μέρες εννοείς που; Στην θερμοκοιτίδα ή στην εντατική παρακολούθηση; Και κάτι άλλο, ο τοκετός θα είναι φυσιολογικός ή με καισαρική;

Και εγώ που έχω διαβήτη κύησης το ίδιο θα πέρασω; Οταν λες ότι τα κρατάνε για λίγες μέρες εννοείς που; Στην θερμοκοιτίδα ή στην εντατική παρακολούθηση; Και κάτι άλλο, ο τοκετός θα είναι φυσιολογικός ή με καισαρική;

Εγώ που είμαι διαβητική ξέρω να σου πω ότι σίγουρα θα γεννήσω με καισαρική , γιατί ο γιατρός μου λόγο ζαχάρου θα μου το πάρει με το που μπώ στον 9ο.

Επίσης εξαρτάται απο το αν ο διαβήτης κύησης επηρέασε καθόλου τα μάτια σου -αν και ειναι απίθανο-, καλό θα ήταν να κάνεις μια εξέταση -βυθοσκόπηση-, εντελώς μα εντελώς προληπτικά.

Σε περίπτωση που επηρεάστηκε κάποιο νεύρο του ματιού πάλι κάνουν καισαρική.

Διαφημίσεις

το νεογνό απο μητέρα με διαβήτη δεν μπαινει στη θερμοκοιτίδα ή στη εντατική.απλώς είναι σε ενά άλλο θάλαμο ενδίαμεσης νοσηλείας λέγεται που τα παρακολοθούν στενά,βασικά τους μετράνε το σάκχαρο και κοιτάνε έαν κάνουν υπογλυκαιμία.τίποτα αλλό δεν τους κάνουν

νομίζω οτι κάνουν οι γυναίκες γεννανε πιο συχνά με καισαρική.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Εγώ έκανα ινσουλίνη στην εγκυμοσύνη γιατί έκανα διαβήτη κύησης, γέννησα στις 39 εβδομάδες με πρόκληση φυσιολογικά μετά από 15 ώρες τοκετού. Το μωρό μπήκε για μία ημέρα στην παρακολούθηση (όχι θερμοκοιτίδα) και μετά το είχα κανονικά στο δωμάτιο. Απλά για μια ημέρα του έπαιρναν αίμα για τυχόν υπογλυκαιμία αλλά τελικά δεν έκανε.

Είμαι και εγώ εγκυούλα με διαβήτη κύησης και κάνω ινσουλίνη εδώ και περίπου 1 μήνα. Σε συζήτηση με τον γιατρό μου μου είπε ότι μόνο μερικές ώρες θα το κρατήσουν και αυτό προληπτικά πάντα-σίγουρα όχι μέρες!!Επίσης αρχικά μου είχε θέσει το θέμα της καισαρικής ΜΟΝΟ εφόσον για κάποιο λόγο το μωρό παίρνει πολύ βάρος -που σημαίνει ότι ο διαβήτης δεν ρυθμίζεται και κανείς δεν θέλει μάλλον να γεννήσει ένα τεράστιο μωράκι- ή γιατί για κάποιο λόγο το μωρό δεν αιματώνεται σωστά και δεν παίρνει βάρος -επομένως προτιμότερο να το πάρουμε μου είχε πει μόλις μπεις στον 9ο και να το παρακολουθούμε στην θερμοκοιτίδα παρά να το αφήσουμε στην κοιλίτσα της μαμάς και να μην ξέρουμε τι κάνει. Γενικώς είναι θέμα γιατρού ωστόσο..Χθες που κάναμε υπέρηχο και είδε πως είμαστε φυσιολογικοί σε ανάπτυξη και μεγαλώνουμε και πάιρνουμε βάρος μου είπε ότι απλώς θα περιμένουμε να γεννήσω χωρίς να βιάσουμε καταστάσεις με την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα αλλάξει κάτι στην πορεία πχ να απορυθμιστεί ο διαβήτης..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Κι εγω εκανα διαβήτη κύησης, εκανα και ινσουλίνη και στις δυο μου εγκυμοσύνες. Μάλιστα στην πρωτη μου εγκυμοσύνη έκανα πολλές μονάδες, πάνω από 150 την ημέρα, παθαινα και υπογλυκαιμίες. Μολις ξεκινησα την ινσουλίνη ο γυναικολόγος μου το ξεκοψε ότι παμε για καισαρική την 38η εβδομάδα (πήγα και σε δέυτερο γυναικολόγο, κι εκείνος το ίδιο μου είπε). Γέννησα στο Λητώ και τα μωρά μου (και στις δυο γεννες) πήγαν στην ΜΕΝΝ για μια ημέρα (οχι θερμοκοιτίδα), για παρακολούθηση μήπως παρουσιάσουν υπογλυκαιμία. Ολα καλά πήγαν και για τα μωρά και για μενα, αφού το σάκχαρο ρυθμίστηκε από μόνο του μετά τις γεννες.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Μάλιστα στην πρωτη μου εγκυμοσύνη έκανα πολλές μονάδες, πάνω από 150 την ημέρα, παθαινα και υπογλυκαιμίες.

Τόσες πολλές???Εγώ εχθές αναρωτιόμουνα με πια λογική σου αυξάνουν τις μονάδες ή τέλος πάντων σου καθορίζουν πόσες μονάδες θα κάνεις..Ξέρει κανείς?:confused::confused:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Μετρήσεις ζαχάρου πριν και μετά το φαγητό δεν κάνετε?? Δεν ξέρω για διαβήτη κύησης αλλά έχω σύζυγο διαβητικό ινσουλινοεξαρτώμενο και οι μονάδες που κάνει είναι ανάλογα με το τι θα φάει κάθε φορά, εκτός από την ινσουλίνη 24ώρου που είναι στάνταρ οι μονάδες!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Εγώ κάνω μόνο μετά το φαγητό στη μία ώρα. Απλώς αναρωτιόμουνα αν οι μονάδες εξαρτόνται πχ από το βάρος μας ή από το βάρος του μωρού ή από κάτι άλλο.Γιατί έχω διαπιστώσει ότι εδώ και 10 μέρες περίπου κάνω σάκχαρο νηστείας που δεν είναι μάλλον φυσιολογικό και αναρωτιόμουνα με ποια λογική προσαρμόζει ο γιατρός τις μονάδες κάθε φορά.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Πολλή προσοχή και ρητές οδηγίες από τον γιατρό σου στο νοσηλευτικό προσωπικό!Εμένα η γυναίκα του αδερφού μου , με νεανικό διαβήτη από τα 16 της , γέννησε στο Αλεξάνδρα.Ενώ είχαν δοθεί αυστηρές οδηγίες για άμεσο τάισμα του μωρού , οι νοσηλεύτριες το αμέλησαν και το ζάχαρο του μωρού έπεσε κατακόρυφα!Το κατάλαβαν γιατί το μωρό είχε πέσει σε λήθαργο.Έγινε χαμός!

Αυτό που χρειάζεται είναι άμεσο σύντομο τάισμα μετά τον τοκετό και συχνό τάισμα τις πρώτες μέρες.Μετά κανένα πρόβλημα.

Δεν υποτίθεται ότι αυτά τα ξέρουν???Πιστεύεις ότι αν τους κάνεις υπόδειξη για το τι πρέπει να κάνουν δεν θα πάρεις μία απάντηση τύπου "κυρία μου δεν ξέρουμε την δουλειά μας?":rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Μάλλον θα είναι διαφορετικό το ζάχαρο κύησης… Ο σύζυγος 1) τρώει 2) κάνει μέτρηση 3)βλέπει πχ 250 4) κάνει 24 μονάδες ινσουλίνη ταχείας δράσεις…. Μετά από μία ώρα κάνει μέτρηση και ανάλογα αν είναι ακόμα ψηλά, κάνει συμπληρωματική!!!! Την 24ωρη την κάνει το βράδυ για να τον κρατάει ‘’σταθερό’’ στα ενδιάμεσα…

Διαφημίσεις

Ναι είναι διαφορετικός ο διαβήτης κύησης..Δεν νομίζω ότι κάνεις αυτή τη διαδικασία,τουλάχιστον δεν το έχω ακούσει έτσι..Γιατί ουσιαστικά η ινσουλίνη μπλοκάρεται εντελώς από τις ορμόνες του πλακούντα.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Αχ βρε κορίτσια με πονάει πολύ ότι έχει να κάνει με τον διαβήτη γιατί τα ζω καθημερινά, χρόοοονια τώρα… κουράγιο, υπομονή και το καλό της υπόθεσης είναι ότι μετά την γέννα όλα θα είναι όπως ήταν πριν!!!! Με τα καλό τα μωράκια σας!!!!

koritsia kaλημερα

εμενα μου εμφανιστηκε διαβητης τυπου 1 στην εγκυμοσυνη της μικρης μου πριν απο 2,5 χρονια

εκανα ινσουλινες και γεννησα με καισαρικη 38+2 στο αρεταιειο

ειχα την ελπιδα μεχρι τελευταια στιγμη να γεννησω φυσιολογικα, εκανα γυμναστικη μεχρι τελευταια μερα αλλα....

η διαβητολογος μου δεν ηθελε να μεινει και αλλο το παιδι στην κοιλια αλλα το συστημα δεν ηταν καθολου ετοιμο να γεννησω εστω και με προκληση εκεινη τη μερα

ευτυχως γιατι και στην καισαρικη ακομα εκανα υπογλυκαιμια τα πρωτα 5λεπτα

τη μικρη την κρατησαν 2 ωρες μακρια μου σε παρκολουθηση και μετα την ειχα στο δωματιο και τη θηλαζα αποκλειστικα

μετρουσαν το ζαχαρακι της καθε πρωι και επειδη δεν ειχα πολυ γαλα τις πρωτες 2 μερες και με ειχαν τρομαξει για υπογλκαιμιες της εδινα και 30 μλ ξενο θηλασμο παρα θηλασμο

αυτο που ειχα διαβασει εγω τοτε χωρις να ειμαι σε θεση τωρα να σας βαλω πηγες ηταν οτι το ζαχαρο μπορει να πεσει στο μικρακι γιατι επειδη μεγαλωνει σε γλυκο περιβαλλον το παγκρεας του εκκρινει περισσοτερη ινσουλινη

αυτο ομως ειναι πιο απιθανο να συμβει σε διαβητικες με καλα ρυθμισμενο ζαχαρο που κανουν ινσουλινη

για να καταλαβετε εγω διεγνωσα τον διαβητη με γλκοζιωμενη 6,8 και γεννησα με γλυκοζιωμενη 5,4

ισως επειδη ηταν αρχη ηταν πιο ευκολο να το ρυθμισω

Εγώ δεν έκανα γλυκοζιλιωμένη αλλά έκανα δύο καμπύλες σακχάρου..την μικρή 50μλ και την μεγάλη 100μλ

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

meta τις πρωτες εξετασεις που εκανα μολις εμαθα οτι ειμαι εγκυος...αυτες που δειξαν γλυκοζιωμενη 6,8...εκανα την καμπυλη των 100...

μετα εκανα τις εξετασεις των αντισωματων που επιβεβαιωσαν τον τυπο του διαβητη

Τόσες πολλές???Εγώ εχθές αναρωτιόμουνα με πια λογική σου αυξάνουν τις μονάδες ή τέλος πάντων σου καθορίζουν πόσες μονάδες θα κάνεις..Ξέρει κανείς?:confused::confused:

Aν οι μετρήσεις που κάνεις ειναι εκτός ορίων, παει να πει ότι δε σε καλύπτει η ινσουλίνη στην ποσότητα που παιρνεις. Ετσι αναλόγως αυξάνεις/μειωνεις (εμενα πχ μου αυξησε την πρωινή ινσουλίνη, γιατί τα πρωινά ειχα προβλημα και τιμές πάνω από 100, ενώ μου μειωσε τη βραδινή, γιατί το βραδυ παθαινα τις υπογλυκαιμίες).

Εγώ δεν έκανα γλυκοζιλιωμένη αλλά έκανα δύο καμπύλες σακχάρου..την μικρή 50μλ και την μεγάλη 100μλ

Να την κανεις τη γλυκοζυλιωμένη στις επομενες εξετάσεις σου. Δειχνει ουσιαστικά το ιστορικό του οργανισμού σου το τελευταίο τρίμηνο (αν δεν κανω λάθος) όσον αφορά στο σάκχαρο. Μια καλή τιμή ειναι γύρω στο 5.

Οσο κανουμε ινσουλίνη και ρυθμίζεται το σάκχαρο, δεν υπαρχει προβλημα με το μωρό. Εγώ γεννησα τον γιο μου 3.550 κιλα και την κόρη μου 3.200 την 38η εβδομάδα και η γλυκοζυλιωμενη μου ποτέ δεν ξεπερασε το 5,2.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Πήγα εχθές στον ενδοκρινολόγο και μου αύξησε ξανά την ινσουλίνη -μου την είχε αυξήσει και την Παρασκευή 2 μονάδες επάνω πρωι βράδυ - 2 μονάδες το πρωί και 3 το βράδυ και βλέπουμε..Μου είπε πως δεν μπορούμε να το αυξήσουμε απότομα για να μην κάνω υπογλυκαιμιές. Ζουζουνέλ έχεις δίκιο για την γλυκοζιλιωμένη αλλά τώρα τι νόημα έχει να την κάνω εφόσον το περασμένο τρίμηνο που ήμουν σε κύηση το σάκχαρο ήτανε υπο ρύθμιση?Όταν ο άνδρας μου ήθελε να κάνει πάντως εξετάσεις σακχάρου τότε που έκανα εγώ την καμπύλη του έκανε η αιματολόγος γλυκοζιλιωμένη αντί για καμπύλη και εκείνου και του είπε αν έβγαινε κάτι παθολογικό τότε να έκανε καμπύλη. Αν θυμάμαι καλά είχε τιμή γύρω στο 4,8?Καπου εκεί..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Οταν λες "υπο ρύθμιση" τι εννοείς? Ειχες ήδη ξεκινήσει ινσουλίνη?

Κοιτα... στην πρωτη εγκυμοσύνη δεν ήξερα και πολλά, ακολουθησα τις οδηγιες που μου εδωσε ο γυναικολόγος και ο ενδοκρινολόγος.

Στη δεύτερη εγκυμοσύνη, που είχα πλεον και παιδίατρο, καναμε πιο στενή παρακολούθηση του εμβρύου.

Εκανα 3 φορές ντομπλερ καρδιάς εμβρύου στο Ωνάσειο (δες εδω σχετικό thread http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=60739&highlight=%EA%E1%F1%E4%E9%EF%E3%F1%E1%F6%E7%EC%E1+%D9%ED%E1%F3%E5%E9%EF) εκει λοιπον εμαθα πόσο σημαντική ειναι η τιμή της γλυκοζυλιωμένης, αφού αυξημενο σάκχαρο κατα την οργανογέννεση μπορεί να προκαλέσει υπερτροφία σε κάποια σημεία της καρδιάς του εμβρύου. Προς Θεου μην τρομάξεις, εξάλλου και παλι με πιθανότητες και στατιστικές μιλάμε. Απλα όταν με το καλό αποφασίσεις να κάνεις και άλλο μπεμπάκι, σε μια επομενη δλδ εγκυμοσύνη, να το εχεις στο μυαλό σου, να κανεις εναν ελεγχο καρδιάς στο εμβρυο (δεδομενου του ιστορικού του διαβητη κύησης, δεν ειναι υποχρεωτική εξεταση για όλες τις εγκύους) και να ελεγχεις τη γλυκοζυλιωμενη συχνά.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ναι αυτό εννοώ ότι ήδη το ρυθμίζαμε με διατροφή αλλά ινσουλίνη άρχισα πριν κανένα μήνα αν θυμάμαι καλά..Στην δεύτερη εγκυμοσύνη θα είμαι και εγώ πιο υποψιασμένη μάλλον..Δεν ξέρω αν το ντόμπλερ που κάναμε στην κλινική είδαν καρδιά αλλά γενικώς όλα φαίνονται εντάξει ως τώρα..τι να πω..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Το ντοπλερ καρδιάς εμβρύου ειναι εξειδικευμένη καρδιολογική εξεταση στο εμβρυο, δεν εχει σχεση με το ντοπλερ που κανουμε για την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης. :)

Εν πασει περιπτωσει μην αγχώνεσαι άλλο, κοντεύει ο καιρός για σενα, όλα καλά θα πανε! :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png