Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

διανυκτερευση παιδιου

Recommended Posts

καλησπερα.ειμαι προσφατα χωρισμενη και θα θελα να ρωτησω πως βιωσατε την διανυκτερευση του παιδιου στον πατερα του τη περιοδο των γιορτων και καλοκαιρι.δεν μπορω να φανταστω ακομα πως θα περασουν αυτες η μερες χωρις να το εχω μαζι μου!

Διαφημίσεις

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δεν είμαι χωρισμένη αλλά έχω βιώσει απο κοντά την έλλειψη των παιδιών της ξαδέρφης μου σε γιορτές, ακόμη και Σαββατοκύριακα!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Άλλοι περιμένουν πώς και πώς να έρθουν οι γιορτές να παίξουν με τα παιδιά τους, να χαλαρώσουν, να βολτάρουν και η ξαδέρφη μου περιμένει πώς και πώς να πέράσουν αστραπιαία.

Να κοιμηθεί και όταν ξυπνήσει να έχει τα παιδάκια της, να μη νιώσει καθόλου την απουσία τους...

Αυτό που θα μπορούσα να σε συμβουλέψω είναι να είσαι συνεχώς με παρέα, να βγαίνεις με γνωστούς, με φίλους, να κουβεντιάζεις, να ξεχνιέσαι ευχάριστα!

Και δές το λίγο και απο τη θετική του πλευρά. Ότι θα είσαι σε θέση να ασχοληθείς λίγο με τον εαυτό σου, να κάνεις πράματα που με τα παιδιά δε θα είχες τη δυνατότητα, π.χ ένα ξενύχτι, μια μονοήμερη απόδραση με φίλους...

Αυτό που θα μπορούσα να σε συμβουλέψω είναι να είσαι συνεχώς με παρέα, να βγαίνεις με γνωστούς, με φίλους, να κουβεντιάζεις, να ξεχνιέσαι ευχάριστα!

Και δές το λίγο και απο τη θετική του πλευρά. Ότι θα είσαι σε θέση να ασχοληθείς λίγο με τον εαυτό σου, να κάνεις πράματα που με τα παιδιά δε θα είχες τη δυνατότητα, π.χ ένα ξενύχτι, μια μονοήμερη απόδραση με φίλους...

Αυτό που σου λέει η ΜΙΝΝΙ είναι πολύ σωστό.Επιπλέον το παιδάκι σου θα περάσει λίγο χρόνο και με τον μπαμπά του.Είναι σημαντικό να μοιράζεται στιγμές και με τους δύο σας :-)

[/url]

Μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη ένα παιδί έχει πολλές ανάγκες, που αν δεν τις καλύψει, τελικά είναι εις βάρος του παιδιού. Προσπάθησε να κάνεις πράγματα, όχι υστερικά βέβαια, να μείνεις και λίγο μόνη, να χαλαρώσεις, να ασχοληθείς με πράγματα που σε διασκεδάζουν κλπ κλπ.

Μία καλή μου φίλη το ζει αυτό και φαντάζομαι πώς αισθάνεσαι, ειδικά αν το παιδάκι είναι μικρό.

Δύο συμβουλές έχω να σου δώσω: 1. Να 'επιτρέψεις' στο παιδί σου να δεθεί με τον πατέρα του, χωρίς ενοχές (οι ψυχολόγοι λένε ότι το παιδί των χωρισμένων γονιών, αισθάνεται ένοχο που αγαπά τον πατέρα του, γιατί φοβάται μήπως στεναχωρήσει τη μαμά του, που την λατρεύει).

2. Να του έχεις εμπιστοσύνη. Θα τα καταφέρει μία χαρά και όταν καταλάβει ότι όλοι είναι ήρεμοι και χαλαροί γύρω του, θα είναι ευτυχισμένο. Μην το πλακώσεις στα τηλέφωνα και μην το πλακώσεις στις ερωτήσεις, όταν γυρίσει. Θα σου τα πει όλα μόνο του.

Καλή δύναμη!

ευχαριστω για της συμβουλες ελπιζω να τα καταφερω .αλλα θα μου λυπει παρα παρα πολυ.και αν του λυπω εγω και με ζηταει?εκει τι γινετε! θα μου το φερει πισω,ΟΧΙ γιατι ειναι πολυ εγωιστης και προτιμαει να αφησει το παιδι να τυρανιεται,πιστευει πως ετσι κανει κακο σε εμενα! το παιδι ειναι 2χρ.αγορι και μπροστα του καποιες φορες με προσβαλει,με απειλει.γι αυτο μπορω να κανω κατι,γνωριζετε? το παιδι αργοτερα δεν θα ειναι με το μερος του αν αυτος μου φερεται ετσι.

Διαφημίσεις

ευχαριστω για της συμβουλες ελπιζω να τα καταφερω .αλλα θα μου λυπει παρα παρα πολυ.και αν του λυπω εγω και με ζηταει?εκει τι γινετε! θα μου το φερει πισω,ΟΧΙ γιατι ειναι πολυ εγωιστης και προτιμαει να αφησει το παιδι να τυρανιεται,πιστευει πως ετσι κανει κακο σε εμενα! το παιδι ειναι 2χρ.αγορι και μπροστα του καποιες φορες με προσβαλει,με απειλει.γι αυτο μπορω να κανω κατι,γνωριζετε? το παιδι αργοτερα δεν θα ειναι με το μερος του αν αυτος μου φερεται ετσι.

Δύσκολες καταστάσεις. Προσπάθησε το παιδί να μην χρειαστεί 'να είναι με το μέρος' κανενός. Τα παιδιά αγαπάνε τους γονείς τους με τα ελαττώματά τους. Μην μπαίνεις σε ανταγωνισμούς. ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να κάνει ένα αγόρι να απομυθοποιήσει τη μαμά του. Μην ανησυχείς!

Να ρωτήσω κάτι, είσαι υποχρεωμένη να του δώσεις το παιδί για διανυκτέρευση; Δηλαδή αυτό βγήκε σαν όρος διαζυγίου; Και αν εσύ δεν θέλεις να κοιμάται το παιδί εκεί ή το χειρότερο το ίδιο το παιδί να μην θέλει; Μιλάω για την περίπτωση που ο πατέρας είναι τελείως για τα μπάζα.

Κορίτσι μου, έχεις μεγάλο δρόμο μπροστά σου (σαν να ακούω τη φίλη μου , δύο χρόνια πριν. Δύο ετών ήταν κι αυτής ο γιος της τότε και ο μπαμπάς, εντελώς για τα μπάζα, τον έστρωσε βέβαια ο μικρός, τώρα φτιάχνει εκείνος πρόγραμμα και αν μπορεί ο άλλος, ας μην υπακούσει:-D). Μην βασανίζεσαι, αντιμετώπιζέ το φορά τη φορά. Το παιδί θέλει μόνο το χαμόγελό σου, γιατί είναι σκληρό και για αυτό. Τα καταφέρνουν όμως τα παιδιά και ωριμάζουν πιο γρήγορα, αρκεί να βλέπουν τη μαμά τους χαρούμενη και σίγουρη. (μετά μπορείς να πηγαίνεις στο δωμάτιό σου και να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, δεν απαγορεύεται).

εγω δεν ηθελα διανυκτρευση,το δικαστηριο εκανε δεκτο το αιτημα του και θα αρχισει νατο περνει σε 15 μερες. υπομονη ολπι αυτο μου λενε.μακαρι να πανε ολα καλα κ να μην το πληγωσει το παιδακι μου.αν και φοβαμαι γιατι ειπε πως καποια στιγμη θα διεκδηκισει επιμελεια....

• 2 weeks later...

φροντισε να συναντηθειτε καποια στιγμη χωρις να ειναι το παιδι μαζι και ξεκαθαριστε καποια πραγματα. κυριως τα εξης: κανενας απο τους δυο να μη μιλαει ασχημα στον αλλο μπροστα στο παιδι, και επισης να μην μιλατε στο παιδι ασχημα παλι ο ενας για τον αλλο γονιο. το παιδι σας χρειαζεται και τους δυο, δεν τα βρηκατε μεταξυ σας αλλα αυτο δε φταιει σε κατι. μονο τοτε θα σας αγαπαει και τους δυο και θα χτισει υγιη σχεση και με τους δυο.

Διαφημίσεις

εγω δεν ηθελα διανυκτρευση,το δικαστηριο εκανε δεκτο το αιτημα του και θα αρχισει νατο περνει σε 15 μερες. υπομονη ολπι αυτο μου λενε.μακαρι να πανε ολα καλα κ να μην το πληγωσει το παιδακι μου.αν και φοβαμαι γιατι ειπε πως καποια στιγμη θα διεκδηκισει επιμελεια....

υπαρχει καποιος λογος που δεν ηθελες να διανυκτερευει εκει ή απλα ειναι θεμα εγωισμου? γιατι ειναι και δικο του παιδι και εχει κι αυτος δικαιωμα να περναει χρονο μαζι του.

Το να "διεκδικήσει" την επιμέλεια ίσως στο είπε απλά για να σε τρομάξει.

Η επιμέλεια δίνεται στην μητέρα ΕΚΤΟΣ αν "συντρέχουν" σοβαροί λόγοι π.χ. ναρκωτικά, ψυχικά προβλήματα

Δεν είναι κακό να παίρνει το παιδί. Το παιδί έχει δύο γονείς. Μας αρέσει δεν μας αρέσει!!!

Να λες να περνάει καλά και τίποτα άλλο.

Επίσης, γιατί λες μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην το πληγώσει το παιδάκι? Συμβαίνει κάτι άλλο? Ξέρεις κάτι άλλο που σε φοβίζει?

Εντελώς φιλικά και χωρίς παρεξήγηση.

• 4 weeks later...

Επειδή μόνο γυναίκες γράφετε, καλό θα είναι να θυμάστε ότι εσείς είστε οι μητέρες, αλλά οι άντρες είναι οι ΠΑΤΕΡΕΣ.

Κάθε παιδί χρειάζεται και μαμά και μπαμπά. Επειδή η ανωριμότητα και ο εγωισμός μας κάνει να χωρίζουμε, δεν σημαίνει ότι έχουμε δικαίωμα να στερούμε από το παιδί τον ένα από τους 2 γονιούς.

Δηλαδή ο πατέρας δεν έχει αισθήματα; Όσες λέτε πόσο δύσκολα είναι να διανυκτερεύει το παιδί στον πατέρα, για αντιστρέψτε λίγο το ερώτημα; Πόσο δύσκολο για τον πατέρα είναι να αποχωρίζεται το παιδί του;

Μάλλον δεν έχετε δει το ΚΡΑΜΕΡ εναντίον ΚΡΑΜΕΡ

ποιό παιδάκι ΣΟΥ;;;; είναι και ΔΙΚΟ ΤΟΥ. Δηλαδή όταν το έκανες μαζί του ήταν καλά, τώρα είναι μόνο δικό σου το παιδί;

Επειδή μόνο γυναίκες γράφετε, καλό θα είναι να θυμάστε ότι εσείς είστε οι μητέρες, αλλά οι άντρες είναι οι ΠΑΤΕΡΕΣ.

Κάθε παιδί χρειάζεται και μαμά και μπαμπά. Επειδή η ανωριμότητα και ο εγωισμός μας κάνει να χωρίζουμε, δεν σημαίνει ότι έχουμε δικαίωμα να στερούμε από το παιδί τον ένα από τους 2 γονιούς.

Δηλαδή ο πατέρας δεν έχει αισθήματα; Όσες λέτε πόσο δύσκολα είναι να διανυκτερεύει το παιδί στον πατέρα, για αντιστρέψτε λίγο το ερώτημα; Πόσο δύσκολο για τον πατέρα είναι να αποχωρίζεται το παιδί του;

Μάλλον δεν έχετε δει το ΚΡΑΜΕΡ εναντίον ΚΡΑΜΕΡ

Συμφωνώ!Εμένα οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 5μισι χρονών και έχω περάσει άπειρα ΣΚ με τον μπαμπά μου καθώς και γιορτές (Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά την είχε η μαμά μου)...Το περιμέναμε πώς και τι και εγώ και οι αδερφές μου...Ό,τι προβλήματα κι αν είχαν με τη μαμά μου (τσακωμούς θυμάμαι από όταν ήταν μαζί) εμείς δεν είχαμε καμία σχέση, εμείς τον μπαμπά μας θέλαμε....Η μαμά μου έκανε το εξής: κάθε Χριστούγεννα πήγαινε ταξίδι στο εξωτερικό, αρχικά με φίλες, μετά με τον πατριό μου. Και αυτή ξέσκαγε και εμείς βλέπαμε τον μπαμπά και την Πρωτοχρονιά είμασταν μαζί της. Το παιδί δεν θέλει να διαλέξει έναν από τους δύο, πρέπει να το καταλάβετε αυτό όλες οι χωρισμένες μανούλες....

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Διαφημίσεις

νομίζω ότι το ερώτημα που ετέθη είναι το πως βίωσαν την απουσία του παιδιού και την διανυκτέρευσή του αλλού..... το να το ανάγουμε ξάνα σε αντιπαράθεση είναι μέγα σφάλμα.... και αποκλειστικά ανασφάλειά μας.....

ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ δεν παίρνει το παιδί από την μαμά του αν δεν υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι

είναι λάθος να αποστερείται ο πατέρας το παιδί.....

αλλά είναι επίσης λάθος να μην βοηθάει ο πατέρας οικονομικά όσο θα βοηθούσε υπό Κ.Σ.......

δυστυχώς οοοοόλα αυτά είναι όπλα ...... στην φαρέτρα της εκδίκησης.....

με θύμα τα παιδιά.... ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ....

είναι δύσκολο να αποχωριστεί ένας γονιός έστω για λίγο το παιδί του και ακόμα δυσκολότερο ένας ή μια πρώην σύζυγος το παιδί του της ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ.... αν δυσκολεύεσαι ας κάνεις ό,τι είπε η ΜΙΝΥ

"Αυτό που θα μπορούσα να σε συμβουλέψω είναι να είσαι συνεχώς με παρέα, να βγαίνεις με γνωστούς, με φίλους, να κουβεντιάζεις, να ξεχνιέσαι ευχάριστα!

Και δές το λίγο και απο τη θετική του πλευρά. Ότι θα είσαι σε θέση να ασχοληθείς λίγο με τον εαυτό σου, να κάνεις πράματα που με τα παιδιά δε θα είχες τη δυνατότητα, π.χ ένα ξενύχτι, μια μονοήμερη απόδραση με φίλους... "

πολύ καλή συμβουλή!!! και να σκεφτεσαι ότι καλύτερη νταντά ......δεν θα μπορούσες να βρεις.......όσο και να έψαχνες....

κοριτσια εχω την εντυπωση πτι με παρεξηγησατε.φυσικα και εχει δικαιωματα και ο πατερας και πρεπει να το βλεπει και με διανυκτερευση αλλα ειναι πολλα που δεν γνωριζετε και δεν μπορω να τα γραψω...

καλησπερα.ειμαι προσφατα χωρισμενη και θα θελα να ρωτησω πως βιωσατε την διανυκτερευση του παιδιου στον πατερα του τη περιοδο των γιορτων και καλοκαιρι.δεν μπορω να φανταστω ακομα πως θα περασουν αυτες η μερες χωρις να το εχω μαζι μου!

οπως εχεις εσυ το δικαιωμα να εχεις το παιδι ΣΑΣ!εμπορει και ο ΜΠΑΜΠΑς να παρει το παιδι να μεινει εκει..πρεπει να το συνηθισεις..το οτι χωρισατε δεν εχει καμια σχεση με την σχεση πατερα και παιδιου....

κοριτσια εχω την εντυπωση πτι με παρεξηγησατε.φυσικα και εχει δικαιωματα και ο πατερας και πρεπει να το βλεπει και με διανυκτερευση αλλα ειναι πολλα που δεν γνωριζετε και δεν μπορω να τα γραψω...

αν ήταν εντάξει δεν θα χωρίζατε.....

ό,τι και να συμβαίνει πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία....αν πραγματικά είναι επικίνδυνος τι να πω ....κινήσου νομικά ΑΛΛΑ ΔΩΣΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ πριν το κάνεις γιατί αύριο θα λογοδοτήσεις και στο παιδί σου......

Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή......μην κρίνετε γενικά.....

Η κοπέλα λέει ότι υπάρχουν κι άλλα που δεν μπορεί να πει.....υπάρχουν διαφορα είδη πατεράδων.....άλλος είναι πατέρας κι άλλος απλά τέρας........οι περιπτώσεις άπειρες!!!!

Η κοπέλα ζητάει συγκεκριμένα πράγματα....είναι δύσκολη η θέση της και θα της λείψει το παιδί της......τι πιο φυσιολογικό?

Καλά τα δικαιώματα όλων, μα πάνω από όλα των παιδιών και για αυτό θα προσπαθήσει φαντάζομαι η κοπέλα...

Αλλά ρε παιδιά είναι κουλό να έχεις τα παιδιά σου μια χαρά και να χωρίζεις μια μέρα και να πηγαίνουν τα παιδιά πέρα δώθε..να έρχονται γιορτές και να είναι χώρια σου.....δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι........

Οπότε υπομονή και κάνε πράγματα για τον εαυτό σου όπως είπαν και οι φίλες παραπάνω...μη μένεις μόνη σου και σκέφτεσαι συνέχεια.....

Επειδή η ερώτηση είναι πως νιώσαμε όταν τα παιδιά μας ήταν με τον μπαμπά τους θα σου πω από προσωπική εμπειρία τα εξής:

Μου έλλειψαν τόοοοσοοο πολύ που σκέφτηκα ότι αν μου λείπουν εμένα τόσο στον πατέρα τους που δεν τα έχει συνέχεια πόσο πολύ λείπουν.....και ευχήθηκα μέσα από την καρδιά μου να περνούν καλά και να γελούν πολύ και ότι υποχρέωση μου είναι να περάσω κι εγώ καλά για να έχω διπλά αποθέματα χαράς να τους δώσω όταν επιστρέψουν.....

Η Αγάπη ρωτά τη Φιλία :

"τι κάνεις εκεί ανόητη?"

και η Φιλία της απαντά:

"Κάνω να γελούν αυτούς που εσύ κάνεις να δακρύζουν"..

Σαφώς και έχουν (σε φυσιολογικές καταστάσεις) ανάγκη και οι δυο γονείς να είναι με το παιδί τους. Αλλά το δικαίωμα είναι του ίδιου του παιδιού και όχι δικό μας. Αυτό δεν κάνει πιο εύκολο τον αποχωρισμό για κανέναν και μακάρι να μην αναγκαζόταν να το ζει κανείς

ποιό παιδάκι ΣΟΥ;;;; είναι και ΔΙΚΟ ΤΟΥ. Δηλαδή όταν το έκανες μαζί του ήταν καλά, τώρα είναι μόνο δικό σου το παιδί;

εσυ οταν μιλας με μια φιλη σου δεν λες το παιδι μου,εε τι παει να πει οτι ειναι μονο δικο σου? και οταν μιλας με τον αντρα σου σιγουρα λες το παιδι μας.ετσι κι εγω μαζι σας ,ειναι το παιδι μου!με τον πρωην ειναι το ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ.με εχετε παρεξηγησει στο θεμα διανυκτερευσης και πιανου ειναι το παιδι?????εγω ηθελα να μοιραστω κατι μαζι σας και φυσικα μη βιαζεσται να βγαλετε συμπερασματα χωρις να ξερετε γιατι ειναι πολλα που δεν μπορω να τα πω δημοσια...