Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εθισμός στα ψώνια (shopaholic)

Recommended Posts

Δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχει παρόμοιο θέμα στο φόρουμ. Με απασχολεί πολύ τελευταία, διότι πιάνω τον εαυτό μου να περνά πολλές ώρες της ημέρας βυθισμένη στον καταναλωτισμό, ενώ θα μπορούσα να κάνω ένα σωρό άλλα πράγματα. Εγώ συγκεκριμένα δε βγαίνω στα μαγαζιά ξετινάζοντας τις πιστωτικές μου, όντας και περιορισμένη με το μωρό, αλλά ανοίγω από το πρωί τον υπολογιστή και αναζητώ προϊόντα στο Ίντερνετ καλής ποιότητας σε τιμή ευκαιρίας. Μπορεί αυτό να φαίνεται λογικό ή έξυπνο ή ανώδυνο, αλλά πραγματικά μου τρώει πολύ χρόνο κι αν δεν το κάνω μια μέρα σαν να μου λείπει. Και φυσικά, δε χρειάζομαι πραγματικά όλα όσα ψωνίζω, ούτε και έχω τα χρήματα να τα ψωνίσω. Νιώθω ενοχές και η πιστωτική μου φουσκώνει, γιατί δεν τολμώ να ζητήσω στον άντρα μου λεφτά για όλα αυτά, εγώ δε δουλεύω τώρα οπότε...

Ξέρω πώς χρειάζεται λίγη θέληση για να το ξεπεράσω, όμως με παρηγορεί να ψωνίζω, μου ανακουφίζει λίγο τους φόβους, την αβεβαιότητα για το μέλλον, τη μελαγχολία, το αίσθημα μιζέριας από την κατάσταση που επικρατεί γύρω μου ή μέσα μου.

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Διαφημίσεις

Εδω ομοιοπαθουσα!Ενα παπουτσακι την ημερα τον γιατρο τον κανει περα....Δεν περναω μερα να μην ασχοληθω με το τι θελω να ψωνισω!Βεβαια δεν το κανω παντα πραξη αλλα πραγματικα νιωθω οτι το εχω αναγκη για να φτιαχνει η διαθεση μου(!Ελεος!)

Κοιτα εγω εχω καταληξει στο εξης...λογω πιεσης της καθημερινοτητας και γενικοτερα περιορισμου κατα πασα πιθανοτητα μαλλον απασχολω τον εαυτο μου με πραγματα που θα ηθελα να κανω για μενα για να το ριχνω λιγο στην τρελλιτσα κ να μην πελαγωνω απ τις υποχρεωσεις.Ευτυχως το θεματακι μου δεν ειναι σε βαθμο που να επηρεαζει την συμπεριφορα μου στο σπιτι μου,την οικογενοια μου κ τις υποχρεωσεις μου οποτε...Why not??

pEJHp3.png

Αχ εγώ είμαι στην άλλη άκρη, δεν θέλω να ψωνίζω τίποτα ούτε έχω όρεξη να χαζεύω (άρρωστο δεν είναι και αυτό?).

Δεν δουλεύω ακόμα και δεν ξέρω πότε θα αρχίσω, δεν βγαίνουμε έξω....

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Και εγω το ιδιο ...μανια να θελω να ψωνισω οταν δεν εχω ενα ευρω στην τσεπη

........και τι κανω ..μπαινω στο μαγαζι κοιταω τι θα ηθελα να παρω ..ποσο κανει

και σκεφτόμε οταν θα εχω θα το παρω .....ή οτι τελικα δεν μου χρειαζεται μπορω και χωρις αυτο ......

και εγω κοριτσια περναω αρκετη ωρα στον υπολογιστη ψαχνοντας πραγματα που νομιζω οτι θελω! συνηθως καταληγω στα απολυτως απαραιτητα και τα αλλα απλα τα χαζευω. και εγω με τα μωρα κλειστηκα μεσα αρκετα και δεν ημουν ετσι μαθημενη. με χαλαρωνει η βολτα στα μαγαζια(on line). απο δουλειες κανω τα απαραιτητα και τα αλλα μπορουν να περιμενουν....

ειναι τοσο κακο να εχω λιγο χρονο για μενα οταν τα παιδια κοιμουνται απο το να ειμαι συνεχως στην τσιτα???? δεν νομιζω..

αλλα να προσθεσω οτι στα ψωνια "απλωνω τα ποδια μου μεχρι εκει που φτανει το παπλωμα μου"!!!

VCkup3.png W6T5p3.png

Διαφημίσεις

εγω κοριτσια ειμαι εθισμενη με το σουπερ μαρκετ, το τζαμπο, τα ικεα, κι ολα αυτα τα πολυκαταστηματα βεβαια το σουπερ που ειναι πιο κοντα μου ειναι κατι που το κανω καθημερινα παω και κολλαω ατελειωτες ωρες γυρνωντας οοοοοολο το σουπερ μαρκετ και φυσικα ψωνιζοντας αχρηστα πραγματα ειδικα στους διαδρομους με τα απορρυπαντικα ειναι οι αγαπημενη μου και παντα παω σε μαγαλα σουπερ για μενα ειναι σανα πηγαινω σε παιδοτοπο

εγω κοριτσια ειμαι εθισμενη με το σουπερ μαρκετ, το τζαμπο, τα ικεα, κι ολα αυτα τα πολυκαταστηματα βεβαια το σουπερ που ειναι πιο κοντα μου ειναι κατι που το κανω καθημερινα παω και κολλαω ατελειωτες ωρες γυρνωντας οοοοοολο το σουπερ μαρκετ και φυσικα ψωνιζοντας αχρηστα πραγματα ειδικα στους διαδρομους με τα απορρυπαντικα ειναι οι αγαπημενη μου και παντα παω σε μαγαλα σουπερ για μενα ειναι σανα πηγαινω σε παιδοτοπο

επισης!!!!! και εχω και παρεα εκει(τον αντρα μου!):mrgreen::mrgreen::mrgreen:

VCkup3.png W6T5p3.png

Δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχει παρόμοιο θέμα στο φόρουμ. Με απασχολεί πολύ τελευταία, διότι πιάνω τον εαυτό μου να περνά πολλές ώρες της ημέρας βυθισμένη στον καταναλωτισμό, ενώ θα μπορούσα να κάνω ένα σωρό άλλα πράγματα. Εγώ συγκεκριμένα δε βγαίνω στα μαγαζιά ξετινάζοντας τις πιστωτικές μου, όντας και περιορισμένη με το μωρό, αλλά ανοίγω από το πρωί τον υπολογιστή και αναζητώ προϊόντα στο Ίντερνετ καλής ποιότητας σε τιμή ευκαιρίας. Μπορεί αυτό να φαίνεται λογικό ή έξυπνο ή ανώδυνο, αλλά πραγματικά μου τρώει πολύ χρόνο κι αν δεν το κάνω μια μέρα σαν να μου λείπει. Και φυσικά, δε χρειάζομαι πραγματικά όλα όσα ψωνίζω, ούτε και έχω τα χρήματα να τα ψωνίσω. Νιώθω ενοχές και η πιστωτική μου φουσκώνει, γιατί δεν τολμώ να ζητήσω στον άντρα μου λεφτά για όλα αυτά, εγώ δε δουλεύω τώρα οπότε...

Ξέρω πώς χρειάζεται λίγη θέληση για να το ξεπεράσω, όμως με παρηγορεί να ψωνίζω, μου ανακουφίζει λίγο τους φόβους, την αβεβαιότητα για το μέλλον, τη μελαγχολία, το αίσθημα μιζέριας από την κατάσταση που επικρατεί γύρω μου ή μέσα μου.

το ειπες και μονη σου ποιο ειναι το προβλημα.συνηθως οι ανθρωποι που ψωνιζουν πολυ χωρις λογο καλυπτουν τα κενα που εχουν μεσα τους.ετσι ημουν και εγω για αρκετο διαστημα,ημουν σπιτι,εκανα τα ιδια και τα ιδια μου την ειχε δωσει και ψωνιζα.

μεχρι που επιασα δουλεια και τα ψωνια τα εκοψα κατα πολυ.

ααα και σταματησα να μπαινω στο θεμα "αγορες μεσω ιντερνετ " :lol::lol:

Kht7p2.png

3iVPp3.png

ο αντρας μου λεει οτι φταιει η πληθωρα προιοντων

σε ενα μαγαζι πχ με παπουτσια τι θα παρεις? παπουτσια

στο ιντερνετ τα προιοντα ειναι εκατομμυρια

κι εγω επεσα στη λουμπα, ανακαλυψα τις ιντερνετικες αγορες τον Μαιο

κι αφου πηρα ενα σωρο για το καλοκαιρι, μαγιο, παρεο, παντοφλακια για τα παιδια, η αληθεια ομως τα χρειαζομασταν κι εγω τοτε δεν ειχα τροπο να παω στην αγορα, οποτε με βολεψε που τα εφερναν στην πορτα μου

μετα αρχισα να παιρνω για το μεγαλο μου παπουτισα δεινοσαυρους, καλτσες δεινοσαυρους, παιχνιδια δεινοσαυρους, τσαντα, κασετινα, παγουρινο, βρακακια, φανελες, οτι μπορειτε να φανταστειτε.........τωρα ολα στο σπιτι μας κανουν "ROOOOOAR" αλλα για μενα ξεχασα να παρω κατι!!!!!!!!!!!

το μονο καλο ειναι οτι για δωρα φιλων σωθηκα, γεννησαν 4 μαζι το καλοκαιρι και πηρα ενα σωρο πραγματα με τα ιδια λεφτα που εδω επαιρνα ενα κομματι

και επισης τα μωρομαντηλα...........1/3 της τιμης απο ιντερνετ

αλλα θελει μετρο παιδια........εγω ηδη σταματησα...........

και νόμιζα ότι ήμουν η μοναδική- και δεν το παραδέχομαι πουθενά γιατί θα μου πουν άιντε άιντε....- αχ αυτός ο διάδρομος με τα απορρυπαντικά..μπορώ να κάθομαι τρείς ώρες εκεί μπροστά και να τα μυρίζω , να τα διαβάζω κλπ...μήπως δεν πάμε καλά γιατρέ μου;

Διαφημίσεις

και νόμιζα ότι ήμουν η μοναδική- και δεν το παραδέχομαι πουθενά γιατί θα μου πουν άιντε άιντε....- αχ αυτός ο διάδρομος με τα απορρυπαντικά..μπορώ να κάθομαι τρείς ώρες εκεί μπροστά και να τα μυρίζω , να τα διαβάζω κλπ...μήπως δεν πάμε καλά γιατρέ μου;

και εγω το ιδιο 1 ωρα πχ στο σουπερ να ειμαι τα 50 λεπτα θα ειμαι στο διαδρομο με τα απορυπαντικα ασε που στο σπιτι εχω καθε λογης απορυπαντικο το οποιο ειναι χρησιμοποιημενο μονο μια φορα γιατι την επομενη μερα πηρα καινουργιο καταλαβαινεις τι γινετε τωρα ειπα οχι ειναι 3 μερες που παω κοιταω κοιταω και την ωρα που ειναι να παρω το ξαναβαζω πισω τουλαχιστον μεχρι τα τελειωσουν λιγα απο αυτα που εχω γιατιθ δεν εχω και που να τα βαλω

και εγω το ιδιο 1 ωρα πχ στο σουπερ να ειμαι τα 50 λεπτα θα ειμαι στο διαδρομο με τα απορυπαντικα ασε που στο σπιτι εχω καθε λογης απορυπαντικο το οποιο ειναι χρησιμοποιημενο μονο μια φορα γιατι την επομενη μερα πηρα καινουργιο καταλαβαινεις τι γινετε τωρα ειπα οχι ειναι 3 μερες που παω κοιταω κοιταω και την ωρα που ειναι να παρω το ξαναβαζω πισω τουλαχιστον μεχρι τα τελειωσουν λιγα απο αυτα που εχω γιατιθ δεν εχω και που να τα βαλω

αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα εγώ εντάξει δεν τα παίρνω όλα όσα μου γυαλίσουν, κάνω υπομονή μέχρι την επόμενη αλλά κανά 2 μαλακτικάκια τα έχει το ντουλάπι μου...αχ πολύ αστείο μου φαίνεται που έχουμε την ίδια "εμμονή"

Ομοιοπαθουσα....απο περισυ το Γεναρη που ανακαλυψα σε βαθος τις internετικες αγορες κατορθωσα να ταβανιασω 2 πιστωτικες (αγγιξαν τα 1000 ευρω εκαστος)...τον προηγουμενο μηνα που πηρα τη μισθοδοσια μου με -300ευρω πηρα ψαλιδι και εκοψα τη μια πιστωτικη αμεσως! Την αλλη τη κρατησα γιατι ειναι συνδεδεμενη με paypal και amazon και εχω βαλει πλαφον στον εαυτο μου να ξοδευει μονο 50 με 100ευρω το μηνα (μην παθω και κανα συνδρομο στερησης) και εως τωρα το εχω τηρησει...φτιαχνω καλαθια και ενα λεπτο πριν πληρωσω σκεφτομαι τα -300ευρω και κανω log out...αυτη τη στιγμη τις εχω κατεβασει και τις 2 στα 700ευρω.

Ευελπιστω οτι απο Γεναρη που θα επιστρεψω στη δουλεια δεν θα εχω χρονο (αν και ειμαι σιγουρη οτι θα βρισκω οταν το θελω ειδικα τωρα που βαλαμε και internet και στη δουλεια:mrgreen::mrgreen:)

Παντως μια βολτα στο ΑΤΜ παντα με πειθει να μην ψωνισω τιποτα...

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Οσο για το super market (οχι που θα μου ξεφευγε!!!) ειμαι ικανη να μεινω ωωωωρες εκει μεσα (ειδικα στο μεγαλο Σκλαβενιτη στη Χαλκηδονα) να ψαχνω για προσφορες, να συγκρινω ποσοτητες σε σχεση με την τιμη κτλ κτλ κτλ...εννοειται οτι εχω γινει η μεγαλυτερη κουπονομαζωχτρα!!!!!!!

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Διαφημίσεις

και εγω ψωνιζω πολυ στα Σ/Μ.εγω εχω την αλλη 'ιδιοτροπια' !να κανω στοκ απο προσφορες και να χρησιμοποιω παραλληλα και κουπονια που εχω.εχω μια πλαστικη ντουλαπα στο μπαλκονι που ειναι γεματο με λενορ,fairy ταμπλετες πλυντηριου,fairy υγρο πιατων,σαμπουαν,υγρο πλυντηριου,υγρο πατωματος,αφρολουτρα....ολα τα καλα:D!τα οποια εχω παρει σε εξευτελιστικες τιμες!και ειναι πραγματα που δεν χαλανε οποτε τα βγαζω τα λεφτα μου!;)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Δεν είστε μόνες...

Έχω κι εγώ ένα θεματάκι με τον διάδρομο των απορρυπαντικών...

Απο τις σκόνες έως τα Μεριτο, παθαίνω Νιρβάνα...

να μαζευτούμε μια μέρα για απορρυπαντικό-party...αχ τρομάρα μας

Εγώ βαριέμαι τα ψώνια. Θα ήθελα όλη μέρα να κυκλοφορώ με αθλητικά παπούτσια και φορμούλες.

Μετακόμιση έκανα και δεν πήρα τίποτα.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

να μαζευτούμε μια μέρα για απορρυπαντικό-party...αχ τρομάρα μας

Μετά χαράς!

Και ξέρετε τι μου αρέσει πιο πολύ? Λίγο πριν τις διακοπές, να συσκευάζω κιβώτια με τους τόνους των απορρυπαντικών και μαλακτικών που αγόρασα καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου για να τα στείλω στο νησί (όπου ακόμη και τα είδη πρώτης ανάγκης είναι αυξημένα κατά τουλάχιστον 20%, παρά τον χαμηλότερο ΦΠΑ).

Καλησπερα κοριτσια!Κοιμαται το ζουζουνι μου,με εφαγε η μοναξια κ ειπανα μπω λιγο να δω τι λετε σημερα!Ρε κοριτσια,κ γω λατρευα να ψωνιζω καινουρια πραγματα αλλα τωρα...παπαλα.Πως τα καταφερνετε αυτους τους χαλεπους καιρους κ ψωνιζετε ακομα,εστω κ παραπανω απορρυπαντικα?Εμεις επαρχια,1800ευρω μαζι,με ενοικιο 400 κ ενα μωρο 12 μηνων κ δεν μας μενει ουτε σεντς!Περισσοτερο απ ολα μου λειπουν τα ρουχα για μας ,γιατι τωρα πια μονο της μικρης ψωνιζουμε κ μονο τα απαραιτητα.Ααααχ!Μας εχουν καταδικασει στη μιζερια οι παλιανθρωποι!

Τι θέμα είναι αυτό...Μιλάει στην καρδιά μου και μου θυμίζει όλα αυτά που έκανα κάποτε και τώρα δεν μπορώ να κάνω...

Λατρεύω τα ψώνια και μέχρι πριν κάποιο χρονικό διάστημα αποδείκνυα την λατρεία μου και έμπρακτα. Από την εγκυμοσύνη και μετά όμως τα πράγματα άλλαξαν!Και λόγω κρίσης φυσικά...

Μην φανταστείτε όμως ότι ψώνιζα πράγματα ακριβά. Τρελαινόμουν να ψωνίζω καλλυντικά και ιδίως κρέμες σώματος, βερνίκια νυχιών και αρώματα.

Αγαπούσα τρελά τις τσάντες και τα παπούτσια, τα φουλάρια, τα φω μπιζού...Εχω τόσα που με φτάνουν και για μια άλλη ζωή!

Τώρα την καταβρίσκω αλλιώς...

Εχω γίνει τρομερή κουπονομαζώχτρα!Ενημερώνομαι ανελλιπώς για τις προσφορές των σούπερ μάρκετ και ψωνίζω πράγματα που ξέρω ότι θα χρειαστώ σίγουρα:πάνες και απορρυπαντικά!

Επίσης σουλατσάρω ωσαν την Αστέρω στους διαδρόμους των σουπερμάρκετ, χαζεύω προϊόντα και συγκρίνω τιμές.Αυτό δεν σημαίνει ότι ψωνίζω κιόλας. Πάω για τα γιαουρτάκια του μικρού, για παράδειγμα, και χαζολογάω για καμιά ώρα. Το έχω σαν ψυχαγωγία.

Κι επειδή πλέον για ψώνια δικά μου προσωπικά ούτε λόγος, την καταβρίσκω να πηγαίνω στα καταστήματα παιδικών, όπου και πάλι με μέτρο θα ψωνίσω και μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται κάτι το μικράκι μου.

Το κακό είναι πως όταν ζεις στην επαρχία, ντρέπεσαι να πας στο μαγαζί του ΧΨ μαγαζάτορα που τον ξέρεις κιόλας και σε είχε και πελάτη και να μην πάρεις τίποτα. Νιώθεις μετά το δολοφονικό του βλέμμα στην πλάτη σου και τις κατάρες του να σε ακολουθούν...

Όχι δεν είσαι η μόνη!!!Βάλτε και εμένα στο club!!!Έχω τρέλα με το σουπερ μάρκετ!!!Μου αρέσει να χαζεύω στους διαδρόμους με τα απορρυπαντικά και τα αφρόλουτρα!!!Έχω εμμονή σας λέω!!Δεν υπάρχει αυτό.Αφού όταν δω προσφορά(πχ 1+1 δώρο) δεν μπορώ να αντισταθώ και τα αγοράζω.Η αποθήκη είναι τίγκα στα απορρυπαντικά.Έχω κάνει μεγάλο στοκ.Σίγουρα φτάνουν για 2χρόνια και πάλι αν δω καμία προσφορά δεν μπορώ να μην αγοράσω.:shock::shock:Ξέρω δεν πάω καλά....

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Αυτό με τα απορρυπαντικά δεν το είχα ξανακούσει. Μου κάνει εντύπωση που τη βρίσκετε τόσο πολύ μ' αυτά. Λέτε να βάζουν μέσα τίποτα εθιστικό και σας τραβάει από τη μύτη; Ή μήπως η μανία για καθαριότητα, για εξάλειψη βρωμιάς και οσμών, έχει κανένα υπόβαθρο που μόνο ψυχαναλυτής μπορεί να μας εξηγήσει;

NLOdp3.png?XyVO1AM4

ο αντρας μου λεει οτι φταιει η πληθωρα προιοντων

σε ενα μαγαζι πχ με παπουτσια τι θα παρεις? παπουτσια

στο ιντερνετ τα προιοντα ειναι εκατομμυρια

κι εγω επεσα στη λουμπα, ανακαλυψα τις ιντερνετικες αγορες τον Μαιο

κι αφου πηρα ενα σωρο για το καλοκαιρι, μαγιο, παρεο, παντοφλακια για τα παιδια, η αληθεια ομως τα χρειαζομασταν κι εγω τοτε δεν ειχα τροπο να παω στην αγορα, οποτε με βολεψε που τα εφερναν στην πορτα μου

μετα αρχισα να παιρνω για το μεγαλο μου παπουτισα δεινοσαυρους, καλτσες δεινοσαυρους, παιχνιδια δεινοσαυρους, τσαντα, κασετινα, παγουρινο, βρακακια, φανελες, οτι μπορειτε να φανταστειτε.........τωρα ολα στο σπιτι μας κανουν "ROOOOOAR" αλλα για μενα ξεχασα να παρω κατι!!!!!!!!!!!

το μονο καλο ειναι οτι για δωρα φιλων σωθηκα, γεννησαν 4 μαζι το καλοκαιρι και πηρα ενα σωρο πραγματα με τα ιδια λεφτα που εδω επαιρνα ενα κομματι

και επισης τα μωρομαντηλα...........1/3 της τιμης απο ιντερνετ

αλλα θελει μετρο παιδια........εγω ηδη σταματησα...........

Τα ίδια ακριβώς. Βέβαια το είχα ανακαλύωει από πριν το ebay, αλλά τώρα ο ορίζοντάς μου διευρύνθηκε!

Και αυτές οι αγορές με έσωσαν στην βάφτιση όπου πήρα πολύ ωραία παιχνιδάκια για τα παιδιά και σε πολύ χαμηλή τιμή γύρω στα 2? έκαστο για να πάρετε μία ιδέα...Πείτε μου αν θα το έβρισκα τόσο φθηνα σε κατάστημα εδώ...

http://www.perizitito.gr/product.php?productid=193748&page=1

Παλια ειχα κολλησει με το shopping, τωρα ψωνιζω με συνεση και λογικη,σουπερμαρκετ το βαριεμαι σε απελπιστικο βαθμο,τα περισσοτερα βρωμανε,δεν εχουν οξυγονο μεσα, και τελευταια με εκνευριζει που βλεπω ολο και περισσοτερους γονεις να κουβαλανε τα μωρα τους και να τρεχουνε δε3ια αριστερα αναμεσα στον κοσμο προκαλωντας το χαος,φασαρια φωνες λες και ειναι σε λουνα παρκ:? Το ιντερνετ με εχει βολεψει κανω τα ψωνια μου με ηρεμια και ασφαλεια:-D