Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν θηλαζουμε τη νυχτα...

Recommended Posts

Αχ βρε κοριτσια, εδω και 2-3 βδομαδες ο μικρος κοιμαται 11ωρο τη νυχτα χωρις θηλασμους. (Ναι :oops: εφαρμωσα βαρβαρες μεθοδους! :oops::oops::oops: ) Η αληθεια ειναι οτι τωρα γενικα ειναι πιο ξεκουραστο και χαρουμενο μωρακι σε αντιθεση με παλαιοτερα που γκρινιαζε ασταματητα! Θηλαζω ολες τις υπολοιπες ωρες που δεν κοιμαται και μερικες φορες καθε ωρα. Το minimum των θηλασμων ειναι 7-8. Συνηθως βεβαια κανει περισσοτερους. Δινω 2 γευματα στερεες (πρωι- μεσημερι) και λεω να αργησω το απογευματινο μεχρι να κλεισει τον 9ο. (Η παιδιατρος μου ειπε πως αν δεν θελω μπορω να μη δωσω απογευματινο-στερεες μεχρι και τον χρονο.)

Αγχωνομαι ομως μη μου μειωθει το γαλα μου! Ενω παλαιοτερα εδινα ενα στηθος τη φορα, τωρα προσπαθω να δινω και τα δυο!

Οδηγουμαι σε αποθηλασμο ή να χαλαρωσω?

Διαφημίσεις

Πριν να κοιμηθει τον θηλαζεις; Αν ναι δεν νομιζω οτι συντρεχει λογος ανησυχιας αλλωστε το μωρακι ειναι αρκετα μεγαλο για να θηλαζει και ενδιαμεσα μεσα στην νυχτα.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Αχ καλή μου θα σου έλεγα να χαλαρώσεις...Το πιό σοφό και λογικό είναι να δίνεις στο παιδί σου όταν ζητάει και αυτό ρυθμίζει έτσι την απαραίτητη παραγωγή...Δεν είμαι γιατρός για να σου δώσω συμβουλές με βεβαιότητα..Σαν μανούλα απλώς σου λέω:Ο γιός μου αποθήλασε στους 26 μήνες με μία μαμά πολύ χαλαρή και με τους τελευταίους 8 περίπου μήνες με 2 μόνο θηλασμούς(πρωί-βράδυ)...Η μικρούλα μου που τώρα είναι 15 μηνών θηλάζει εδώ και 2 μήνες ξημερώματα και πρωί (πάλι δύο θηλασμούς).Και στις δύο περιπτώσεις γάλα είχα για την ποσότητα που θέλανε τα μωρά μου.Ποτέ δεν μου έδειξαν ότι δεν τους φτάνει.Και σε αρρώστιες που θέλανε πάλι να με "ξεζουμίσουν" γιατι εκεί βρίσκανε παρηγοριά,βρίσκαν τον τρόπο -και γάλα-και ηρεμούσανε.

Κάθε περίπτωση είναι μοναδική.Μιάς και ρωτάς όμως θα σου έλεγα να το απολαύσεις και να χαλαρώσεις.Δεν σου κρύβω ότι περιμένω με λαχτάρα την μέρα που και εμένα η μικρή μου θα κοιμάται γαλήνια 10-11 ώρες κι ας απολαμβάνω τους θηλασμούς....

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Πώς οδηγείσαι καλέ σε αποθηλασμό με τόσους θηλασμούς την ημέρα??:P Νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσεις! Είσαι τυχερή που ξεκουράζεστε κι εσύ και το μωρό. Όσον αφορά τις στερεές θα σε οδηγήσει το παιδί στο πότε θα αντικαταστήσεις και το τρίτο γεύμα. Δεν είναι πάντα στο χέρι μας να καθυστερήσουμε την εισαγωγή. Αλλά με τόσους θηλασμούς πιθανόν ο μικρούλης σου να είναι παραπάνω από χορτάτος και ικανοποιημένος. Αν όλα βαίνουν καλά με το βάρος με τη συμπεριφορά του και με τον ύπνο του δεν έχεις λόγο να αγχώνεσαι. Ο αριθμός των θηλασμών που κάνεις είναι σχεδόν ίδιος με τον αριθμό θηλασμών νεογέννητων. Η κόρη μου τώρα κάνει 4-5 θηλασμούς το 24ωρο και δεν αγχώνομαι για την παραγωγή! ;) Να το χαίρεσαι και καλή συνέχεια!

Ευχαριστω βρε κοριτσια για τις απαντησεις. Δεν ξερω! Μερικες φορες καταλαβαινω αλλα πραγματα διαβαζοντας σε διαφορα θεματα στο φορουμ! Η αληθεια ειναι οτι ευχαριστιεμαι πολυ περισσοτερο τους θηλασμους τωρα! Παλια ετρωγα πολυ ξυλο! Κλωτσιες, μπουνιες, χτυπιόταν ολοκληρος! Απο τοτε που κοιμαται ολο το βραδυ καθεται πολυ ησυχος και μου χαμογελαει κιολας.:-)

Διαφημίσεις

Εμένα ο μικρούλης κάνει περίπου 7-8 θηλασμους το 24ωρο! Μπορει και έξι μπορεί και 10!! Περάσαμε ένα άλμα πριν λίγες μέρες (16η κ 17η εβδομάδα) που ξυπνουσε μετά απο καιρό κάθε 3 ώρες και το βράδυ! Τελευταία επανηλθαμε στο καθιερωμένο προγραμμα! Ύπνος γύρω στις 10.30 και πρώτο ξύπνημα 6 περίπου! Σήμερα για πρώτη φορά ξύπνησε κατευθείαν στις 9.20. Δεν τον ξυπναω και ακούω τις ανάγκες του!! Ετσι φτάσαμε μέχρι εδώ και έτσι ελπίζω να συνεχίσουμε για καιρο! Άλλωστε κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό!!!!

Αχ σε παρακαλώ πες μου πώς σταμάτησες τους νυχτερινούς θηλασμούς? Θέλω και εγώ και έχω απελπιστεί. Όλο το βράδυ ξυπνάει πάνω από 10 φορές και θέλει στήθος για πιπίλα άντε σπάνια την πείθω και με αγκαλιά. Είμαι πτώμα και από την αυπνία υπολειτουργώ όλη την ημέρα.

Αχ σε παρακαλώ πες μου πώς σταμάτησες τους νυχτερινούς θηλασμούς? Θέλω και εγώ και έχω απελπιστεί. Όλο το βράδυ ξυπνάει πάνω από 10 φορές και θέλει στήθος για πιπίλα άντε σπάνια την πείθω και με αγκαλιά. Είμαι πτώμα και από την αυπνία υπολειτουργώ όλη την ημέρα.

Σου εστειλα πμ για να μην βγουμε εκτος θεματος!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...