Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σας διαβάζω και αγχωνομαι, τι θα γίνει αν δεν θέλει?

Recommended Posts

Λοιπόν μανουλες έχω ένα μπεμπη τρεισιμησι μηνών και είμαι στη φάση που αρχίζω να διαβάζω για τις στέρεες!δεν θέλω να αποθηλασω,θέλω να σταματήσω να θηλαζω όταν θελήσει ο γιοκας μου!ο γιατρός μας είπε ότι στον έκτο θα αρχίσουμε φρουτοκρεμα,δεν συζητήσαμε τπτ παραπάνω.

Έχω μια μεγάλη απορία,τι εννοούμε ελεύθερος θηλασμος όταν εισάγουμε στέρεες?

Τώρα εγω του προσφέρω κάθε δυο ωρες και πολλές φορές δεν θέλει,συνεχίζω στις δυόμιση στις τρεις μου έχει φάει και στις τέσσερις ωρες με λίγο γκρίνια ίσως!αυτο το κλάμα της πείνας δεν το έχω ακούσει ποτέ!

Αν δεν θέλει να θηλασει όταν θα ξεκινήσει τις τροφές τι θα κάνω?δεν ξέρω αν είναι αβασιμοι οι φόβοι μου αλλα μπερδεύτηκα και αγχωθηκα λίγο!

Τέλος τι εννοείτε μανουλες όταν λέτε ότι θέλει να θηλασει μετα το γεύμα?πως το καταλαβαίνετε δηλαδή?τον βάζουμε πάντα στο στήθος?

Οποία μανούλα έχει χρόνο να απαντήσει θα την ευχαριστουσα απο την καρδιά μου!

Διαφημίσεις

Καταρχην πιστεψε με ειναι νωρις να αγχωνεσαι.

Ο καιρος περναει γρηγορα, αλλα ετσι γρηγορα αλλαζουν και οι συμπεριφορες των μωρων.

Ας ξεκινησουμε με το οτι το οριο των 6 μηνων για εισαγωγη στερεων δεν ειναι υποχρεωτικο, με την εννοια της πιεσης.

Δηλαδη υπαρχουν μωρα που με πολυ κεφι και ορεξη ριχνονται στις στερεες, μειωνοντας το γαλα. Δεν κοβεται ο θηλασμος, μη φοβασαι, η παραγωγη προσαρμοζεται.

Υπαρχουν και μωρα που τρωνε ενα κουταλακι απο τη στερεα και μετα ζητανε το γαλα τους.

Και αλλα που και ολο το πιατακι τρωνε και θηλαζουν φουλ σα νηστικα:)

Ολα τα παραπανω φυσιολογικα ειναι. Δεν υπαρχει κουμπι που πατας και ξαφνικα μολις κλεισει τον 6ο αρχιζει να τρωει. Ο γιος μου πχ εκλεισε και τον 7ο και ετρωγε κατι κουταλακια μονο. Ακομα και σημερα (και ειναι μια χαρα φαγανο παιδι) πολλες φορες θελει πρωτα λιγο να θηλασει και μετα να φαει και φαγητο και να ξαναθηλασει μετα.

Το καθε παιδι εχει το ρυθμο του και καλο ειναι να τον σεβαστεις. Αφου μαλιστα δεν εχεις και σκοπο να αποθηλασεις χωρις τη θεληση του παιδιου, αστο να σε οδηγησει.

Θα σου προτεινα, οταν ξεκινησετε, να του δωσεις το κουταλακι και να δεις.

Αν φαει κανονικα (η κορη μου ειχε καθαρισει το πιατο την πρωτη κιολας φορα), μετα προτεινεις και στηθος και βλεπεις αν θελει. Η μπορει να φαει, να μη θελει εκεινη την ωρα και γαλα και να το θελησει λιγο αργοτερα.

Αλλαζουν κιολας τα προγραμματα.

Αν παλι δε θελει, δεν πιεζεις, προσπαθεις παλι αργοτερα, αλλη μερα κλπ χωρις πιεση και αγχος.

k9Tap3.png

• 4 months later...
Καταρχην πιστεψε με ειναι νωρις να αγχωνεσαι.

Ο καιρος περναει γρηγορα, αλλα ετσι γρηγορα αλλαζουν και οι συμπεριφορες των μωρων.

Ας ξεκινησουμε με το οτι το οριο των 6 μηνων για εισαγωγη στερεων δεν ειναι υποχρεωτικο, με την εννοια της πιεσης.

Δηλαδη υπαρχουν μωρα που με πολυ κεφι και ορεξη ριχνονται στις στερεες, μειωνοντας το γαλα. Δεν κοβεται ο θηλασμος, μη φοβασαι, η παραγωγη προσαρμοζεται.

Υπαρχουν και μωρα που τρωνε ενα κουταλακι απο τη στερεα και μετα ζητανε το γαλα τους.

Και αλλα που και ολο το πιατακι τρωνε και θηλαζουν φουλ σα νηστικα:)

Ολα τα παραπανω φυσιολογικα ειναι. Δεν υπαρχει κουμπι που πατας και ξαφνικα μολις κλεισει τον 6ο αρχιζει να τρωει. Ο γιος μου πχ εκλεισε και τον 7ο και ετρωγε κατι κουταλακια μονο. Ακομα και σημερα (και ειναι μια χαρα φαγανο παιδι) πολλες φορες θελει πρωτα λιγο να θηλασει και μετα να φαει και φαγητο και να ξαναθηλασει μετα.

Το καθε παιδι εχει το ρυθμο του και καλο ειναι να τον σεβαστεις. Αφου μαλιστα δεν εχεις και σκοπο να αποθηλασεις χωρις τη θεληση του παιδιου, αστο να σε οδηγησει.

Θα σου προτεινα, οταν ξεκινησετε, να του δωσεις το κουταλακι και να δεις.

Αν φαει κανονικα (η κορη μου ειχε καθαρισει το πιατο την πρωτη κιολας φορα), μετα προτεινεις και στηθος και βλεπεις αν θελει. Η μπορει να φαει, να μη θελει εκεινη την ωρα και γαλα και να το θελησει λιγο αργοτερα.

Αλλαζουν κιολας τα προγραμματα.

Αν παλι δε θελει, δεν πιεζεις, προσπαθεις παλι αργοτερα, αλλη μερα κλπ χωρις πιεση και αγχος.

έτσι ακριβώς είναι.