Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΚΔΡΟΜΗ. Εκανα μεγάλη βλακεία?

Recommended Posts

Καλημέρα! Παιδιά είμαι πολυ χάλια είμαι σημερα στην 18 εβδομαδα και το σαββατοκυριακο ειχαμε παει διημερο προς γαλαξιδι. Την Κυριακή όμως αποφασισαμε να κανουμε εξερεύνηση σε μια λίμνη και γενικα στην περιοχη μπερδευτηκαμε και κάναμε όλο τον κυκλο της λίμνης. Ο δρόμος ήταν ασφαλτος αλλα ειχε αρκετες ανωμαλίες με αποτέλεσμα να κρατάω την κοιλιά μου να μην παει περα δωθε! Ημασταν σχεδον 7 ώρες στο δρόμο με στάσεις βέβαια μεχρι να επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Ευτυχώς δεν ειδα αίμα η κάτι τετοιο αλλα ισως απο το σφίξιμο (ελπίζω) με ποναει το κάτω μέρος της κοιλιάς σαν να έχω κανει γυμναστική.

Αν είχε γινει κάτι κακό χτυπα ξυλο, δεν θα είχε φανεί εως τωρα? Εσεις τις κόψατε τις εκδρομές?

Διαφημίσεις

Καλε ηρεμησε...δεν εγινε τιποτα.Σιγα μη κλειστεις και μεσα στο σπιτι.Πηγαινε καμια εκδρομουλα τωρα που μπορεις γιατι μετα δε...Ειναι ενα θεμα οι λακουβες αλλα δυστυχως στη χωρα που ζουμε ειναι τοσο χαλια οι δρομοι που δε μπορεις να το αποφυγεις.Κατσε ξεκουρασου σημερα και ολα καλα.

Εγω στην εγκυμοσυνη μου συγχρωνως ετοιμαζα και το γαμο,ετρεχα γιατι χτιζαμε κιολας το σπιτι,δουλευα ιολας.Με φαγε το τρεξιμο.Πολλες φορες ειχα πονακια απο την κουραση αλλα δυστυχως υπηρχαν πραγματα που επρεπε να γινουν.Θυμαμαι μια μερα ειχαμε παει με τον αντρα μου να δουμε πλακακια σε ενα μαγαζι μετα τη δουλεια και απο την κουραση δεν μπορουσα να ανεβω τις σκαλες για να βγω απο το μαγαζι να φυγουμε.Δε λεω οτι αυτο ειναι καλο αλλα και να μπεις στο τρυπακι να φερεσαι λες και εισαι αρρωστη ειναι χειροτερο.

Εγώ προτού κλείσω το 1ο τρίμηνο ακόμα είχα πάει Ρώμη, αν σου λέει κατι. Επίσης οδηγούσα μεχρι τελειταία στιγμη, και όταν πήγαινα στη δουλεια είχα μια ΄ώρα οδήγηση να πάω και να έρθω. ¨καθε εγκυμοσύνη όμως είναι διαφορετικά. Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις εκδορμές, αλλά όταν είναι να είσαι τόσες ώρες στο αμάξι, να σταματας, να ξεκουράζεσαι, να περπατάς για να κυκλοφορεί το αίμα.

Μην αγχώνεσαι. Σϊγουρα κουράστικες αλλά το μωρό σου προστατεύεται.

Κι εγώ όταν ήμουν στον τέταρτο μήνα πήγα στην Σουηδία ταξίδι και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Μην αγχώνεσαι, απλά ξεκουράσου λίγο αυτές τις μέρες και θα δεις ότι δε θα έχεις κανένα πρόβλημα!:)

κι εγω δεν πιστευω οτι εγινε κατι...στην 20 βδομαδα μου πηγα στην σαντορινη σε γαμο κ 5 μερες ημουν στο ποδι,τι βουτιες,τι χορους,τι ξενυχτια..ο γιατρος μου παντα λεει να προσεχω αλλα αρρωστες δεν ειμαστε κ πρεπει να συνεχιζουμε την ζωη μας κανονικοτατα!!!! γι'αυτο χαλαρωσε κ απολαυσε την εγκυμοσυνη σου!!!!!:D

Xc60p3.png ghL0p3.png

Διαφημίσεις

Εγω στην 28η εβδομαδα με συσπασεις εντονες και πετρωματα εκανα 9 ωρες ταξιδι (500 χλμ) απο Αθηνα στην Πτολεμαιδα ..και πιο πανω. Σε ποναει χαμηλα γιατι πιεστηκε και τραχηλος και οι μυες και γενικοτερα οταν καθεσαι πολλες ωρες οταν σηκωνεσαι νιωθεις βαρος και νομιζεις οτι θα φυγει το μωρο απο μεσα. Καλο θα ειναι να κανετε στασεις οταν ταξιδευετε. Μην ανυσυχεις παντως με το οτι περασατε λιγο ανωμαλο δρομο...Τους δρομους της Αθηνας με τις λακουβες- παγιδες να φοβασαι!!! Εγω που οδηγαω ακομα στην 37η τρεμει η καρδουλα μου...

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

εγω στο μπαστελορ χορεψα πολυ πολυ και ηπια αρκετα.....την επομενη του γαμου ενανα πολυωρο ταξιδι , τζακουζι, σαοθνα, χαμαμ(τρομαρα μου), κουραστηκα αρκετα.....τελικα ημουν 5-6 εβδομαδων εγκυος?(το εμαθα μετα βεβαια)...φεγικα δεν προσεχα γιατι δεν ηξερα κιολας...το αποτελεσμα??τωρα εχω διπλα μου ενα μπουμπουκι να μου χαμογελαει και να μου κανει αγκου!!!!!!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

εγω στο μπαστελορ χορεψα πολυ πολυ και ηπια αρκετα.....την επομενη του γαμου ενανα πολυωρο ταξιδι , τζακουζι, σαοθνα, χαμαμ(τρομαρα μου), κουραστηκα αρκετα.....τελικα ημουν 5-6 εβδομαδων εγκυος?(το εμαθα μετα βεβαια)...φεγικα δεν προσεχα γιατι δεν ηξερα κιολας...το αποτελεσμα??τωρα εχω διπλα μου ενα μπουμπουκι να μου χαμογελαει και να μου κανει αγκου!!!!!!

Ήσουν πολύ τυχερή, γιατί αυτά (και γενικώς τα πολύ ζεστα λουτρά) προκαλούν υπεραιμία και είναι πολύ εύκολο να πάθεις αποκόληση. Προφανώς το σποράκι σου είχε πιαστεί πολύ γερά. Να σου ζήσει.

Καλημέρα! Παιδιά είμαι πολυ χάλια είμαι σημερα στην 18 εβδομαδα και το σαββατοκυριακο ειχαμε παει διημερο προς γαλαξιδι. Την Κυριακή όμως αποφασισαμε να κανουμε εξερεύνηση σε μια λίμνη και γενικα στην περιοχη μπερδευτηκαμε και κάναμε όλο τον κυκλο της λίμνης. Ο δρόμος ήταν ασφαλτος αλλα ειχε αρκετες ανωμαλίες με αποτέλεσμα να κρατάω την κοιλιά μου να μην παει περα δωθε! Ημασταν σχεδον 7 ώρες στο δρόμο με στάσεις βέβαια μεχρι να επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Ευτυχώς δεν ειδα αίμα η κάτι τετοιο αλλα ισως απο το σφίξιμο (ελπίζω) με ποναει το κάτω μέρος της κοιλιάς σαν να έχω κανει γυμναστική.

Αν είχε γινει κάτι κακό χτυπα ξυλο, δεν θα είχε φανεί εως τωρα? Εσεις τις κόψατε τις εκδρομές?

ο δικος μου γιατρος δεν μου τις εχει απαγορευσει.

και στην πρωτη εγκυμοσυνη ειχα ταξιδεψει στο καρπενησι κ τωρα ετοιμαζομαστε για τριημερο την 28η οκτωβριου.

καλο θα ηταν να μιλησεις κ με το δικο σου γιατρο κ να του πεις πως αισθανεσαι, πιο πολυ για να σε ξεαγχωσει.

Εγώ πάντως δεν θα το ρίσκαρα με τίποτα. Δεν λέω να μην πηγαίνουμε εκδρομούλες αλλά σε κοντινές αποστάσεις και με καλό οδικό δίκτυο. Και ο γιατρός μου το ίδιο μου είπε. Δεν είμαι της άποψης κάνε τώρα τις εκδρομούλες γιατί μετά δεν... Καλύτερα να προσέχεις για να έχεις και ας είναι οι πιθανότητες απειροελάχιστες. Λέω καθαρά την προσωπική μου γνώμη.

Διαφημίσεις

Κορίτσια τελικά οι ενοχλησεις συνέχιζουν οποτε πηρα τηλεφωνο το γυναικολόγο μου και μου ειπε να ξεκουραστω να παρω μαγνησιο trofocart 2 το πρωι και 2 το βράδυ τουλάχιστον για 10 μερες για να ηρεμησει η μητρα... εχει παρενέργειες αυτο??!!! Ρε γμτ ξινή μου βγηκε η εκδρομη!!!

ειναι ας πουμε σαν ενοχλησεις πονακια περιοδου? εμεις στη 13η ειχαμε παει και καναμε στο αλλου φαν παρκ τζιπακια ανωμαλου δρομου...!!!!!! εκει να δεις λακουβες και πτωσεις σε χωμα με το τζιπακι κλπ. ευτυχως ολα πηγαν καλα αλλα ειχα τετοια πονακια περιοδου χωρις ομως να γινει κατι. ( για διαφορους λογους δεν ηξερα ακομα την εγκυμοσυνη την εμαθα 2 βδομαδες μετα) και ολα πηγαν τελικα καλα, ουτε αιμα ουτε τιποτα. αλλα επειδη ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος καλυτερα χαλαρωσε κ κανε οτι σου ειπε ο γιατρος σου!αφου δεν εχεις αιμα εισαι σε καλο δρομο νομιζω!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Καλησπέρα, εμάς ο γυναικολόγος μας είχε πεί πως τα μέσα μεταφοράς σε σειρά με πρώτο το πιο ασφαλές είναι:

αεροπλάνο, πλοιό, αμάξι και τελευταίο τελευταίο το μηχανάκι, το οποίο και μου απαγόρεψε (και δεν είναι αυστηρός γενικά καθόλου αλλά σ'αυτό ήταν κάθετος).

Σχετικά με το αμάξι, είπε ναι στην οδήγηση αλλά ότι το να είμαι συνοδηγός είναι καλύτερο γιατί δεν πιέζονται τα κοιλιακά τοιχώματα με τα πεντάλ.

Προσωπικά μέχρι τώρα πάω παντού περπατώντας, από τότε που το μάθαμε 2-3 φορές έχω μπεί σε αμάξι και ένιωθα πολύ άβολα σαν συνοδηγός.

Πρίν το μάθουμε καβαλούσα μηχανή, αυτοκίνητα, πολλά πέρα δώθε μες τη ζέστη λόγω δουλειάς και καλοκαιριού και στο μηχανάκι ένιωθα άβολα, δεν το ήθελα καθόλου.

Εύχομαι περαστικά και λυπάμαι που σου βγήκε ξινή η εκδρομή :(

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Ήσουν πολύ τυχερή, γιατί αυτά (και γενικώς τα πολύ ζεστα λουτρά) προκαλούν υπεραιμία και είναι πολύ εύκολο να πάθεις αποκόληση. Προφανώς το σποράκι σου είχε πιαστεί πολύ γερά. Να σου ζήσει.

πραγματι ημουν πολυ τυχερη!!!!οταν εμαθα για την εγκυμοσυνη και μεχρι να δουμε οτι ολα ειναι οκ, με ειχε πιασει πανικος.......τωρα που ολα τελειωσαν καλα, λεω στο μωρακι μου την πολυτελεια που εζησε σπορακι(γιατι δε νομιζω να το ξανακανει.....):rolleyes:

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Διαφημίσεις

Αν δεν σου έχει απαγορέψει ο γιατρός σου τις εκδρομές τότε μην ανησυχείς αλλά γενικά να μην το παρακάνεις. Εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη που ήμουν 5-6 εβδομάδων είχα πάει στο χωριό μου και κάναμε αρκετές διαδρομές με το αυτοκίνητο, ανεβήκαμε στο Μαίναλο σε όλους τους ορεινούς δρόμους, πήγαμε Καλάβρυτα, γενικά γυρίσαμε. Η αλήθεια είναι ότι για μένα ήταν κουραστικό γιατί είχα και αναγούλες. Κάναμε αρκετές στάσεις. Προσπάθησε να ξεκουράζεσαι, τώρα μην ανησυχείς, πιστεύω ότι αύριο θα νιώθεις καλά.

s-age.pngs-age.png

κι εγω τα τροφοκαρντ τα παιρνα ρουτινα καθε μερα και στις 2 εγκυμοσυνες απο την αρχη χωρις να χω κανενα προβλημα. οποτε δεν ειναι κατι να ανησυχησεις δεν ειναι και κανα φοβερο φαρμακο που πρεπει να χεις καποιο προβλημα για να στο δωσουν!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Καλησπέρα, εμάς ο γυναικολόγος μας είχε πεί πως τα μέσα μεταφοράς σε σειρά με πρώτο το πιο ασφαλές είναι:

αεροπλάνο, πλοιό, αμάξι και τελευταίο τελευταίο το μηχανάκι, το οποίο και μου απαγόρεψε (και δεν είναι αυστηρός γενικά καθόλου αλλά σ'αυτό ήταν κάθετος).

Σχετικά με το αμάξι, είπε ναι στην οδήγηση αλλά ότι το να είμαι συνοδηγός είναι καλύτερο γιατί δεν πιέζονται τα κοιλιακά τοιχώματα με τα πεντάλ.

Προσωπικά μέχρι τώρα πάω παντού περπατώντας, από τότε που το μάθαμε 2-3 φορές έχω μπεί σε αμάξι και ένιωθα πολύ άβολα σαν συνοδηγός.

Πρίν το μάθουμε καβαλούσα μηχανή, αυτοκίνητα, πολλά πέρα δώθε μες τη ζέστη λόγω δουλειάς και καλοκαιριού και στο μηχανάκι ένιωθα άβολα, δεν το ήθελα καθόλου.

Εύχομαι περαστικά και λυπάμαι που σου βγήκε ξινή η εκδρομή :(

κοριτσια εγω ημουν στην μικρη πανω στο μηχανακι μεχρι και την προηγουμενη της καισαρικης.δεν ειχαμε αυτοκινητο και ετσι δεν γινοταν αλλιως.το μονο που εκανα ηταν να αποφευγω οσο γινοταν τις μετακινησεις για να ανεβαινω οσο γινεται λιγοτερο.ευτυχως ολα ηταν καλα!!!φιλακια

sula 3-7-96/ 22-1-99/ 25-6-2009 i love you babies :D