Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

salmonella spp.

Recommended Posts

Καταρχην συγγνωμη αν εχει ξανα ανοιχτει θεμα, αλλα δεν βρισκω τον ορο στην αναζητηση κ ειναι τοσα πολλα...

εδωσα δειγμα για καλλιεργια κοπρανων των διδυμων στις 28/09.

κ πηρα τα αποτελεσματα της θετικης στις 03/10 το απογευμα για σαλμονελα spp. κ εγινε αντιβιογραμμα.

ο γιατρος μας ειπε:

1. δεν θα παρει αγωγη, εφοσον ειναι απυρετη.

2. αν θα παρει αγωγη, (αν κανει πυρετο) θα γινει εισαγωγη στο νοσοκομειο για ενδοφλεβια χορηγηση, γιατι η απο του στοματος αντιβιωση ειναι επικινδυνη, λογω ηλικας (10 μηνων) κ λογω εξαιρετικα πιθανης καταστροφης της χλωριδας του εντερου.

3. θα περασει μονο του σε τρεις εβδομαδες. με δεδομενο οτι εχει υδαρεις κ οχι αιματηρες κενωσεις το παιδι απο 27/09.

εχει καποιος γονιος παρομοια εμπειρια?

να περιμενει δηλ. να 'περασει' μονο του?

η περιπτωση λαθους σαν σεναριο, ειναι υπαρκτη? εφοσον το αλλο διδυμο δεν βγηκε θετικο, παρα μονο ασθενως θετικο σε τοξινες του clostridium diffcile? (ουτε κ αυτο θα παρει φαρμακευτικη αγωγη)

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

Ο γιος μου νοσηλευτικε όταν ήταν 30 ημερών με αυτό το μικρόβιο. Δεν ξέρω αν περνάει μόνο του. Θέλει προσοχή γιατι μεταδίδεται. Εγω θυμάμαι καθάριζα το μωρό και μετά πλενόμουν με πεταντιν είχα γδάρει τα χέρια μου για να μην κολήσει και το άλλο μωρο. Αφού όμως δεν έχει πυρετό και αιμα στα κακα (εμεις είχαμε κι απ τα δυο) μην ανησυχείς μια γαστρεντεριτιδα

eNortjK1UjKzMLM0V7IGXDAS-gKw47.png

μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα κ οσο δεν ηξερα τι ειχε η μικρη,

δεν επερνα τα απαραιτητα μετρα προφυλλαξης.

εκ των υστερων ηταν κ ειναι, ματαιο απλα.

δεν κολλησε ομως ουτε το αλλο διδυμο, ουτε η μεγαλη κορη, ουτε εγω.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Εμένα μου είχαν πει τότε να προσέχω για 6-7 μήνες γιατι μπορεί να υπάρχει ακόμα το μικρόβιο στα κακα του μωρού και να το μεταδώσει γιαυτό πολύ καλο πλύσιμο και ψυχραιμια μια μικροβιακη γαστρενεριτιδα είναι μόνο θα περασει. Περαστικά

eNortjK1UjKzMLM0V7IGXDAS-gKw47.png

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Κορτεσσα αν θες ριξε μια ματια εδω: http://www.medlook.net/kids/salmonela.asp

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...