Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πόνος στις θηλές ένα μήνα μετά

Recommended Posts

θηλάζουμε αποκλειστικά εδώ και ένα περίπου μήνα, το μωρό δεν έχει πάρει ποτέ πιπίλα και μπιμπερό 2 φορές με δικό μου γάλα. οι θηλές μου όμως πονάνε ακόμη, έχουν πάνω κάπαλο υποκίτρινο, μάλλον από τισ πληγές. Είναι φυσιολογικό? Μετά από ένα μήνα?Επίσης το μωράκι έχει σκασμένο χειλάκι. Από βάρος πάμε καλά (200 γρ/εβδομάδα) και από πάνες παραπάνω από καλά. Γεύματα κάνουμε πάνω από 9-10. Τι μπορώ να κάνω για να βελτιωθεί η κατάσταση στις ιθηλές? Μήπως είναι κάτι πιο σοβαρό από πληγή (πχ μύκητες κλπ?)

Διαφημίσεις

θηλάζουμε αποκλειστικά εδώ και ένα περίπου μήνα, το μωρό δεν έχει πάρει ποτέ πιπίλα και μπιμπερό 2 φορές με δικό μου γάλα. οι θηλές μου όμως πονάνε ακόμη, έχουν πάνω κάπαλο υποκίτρινο, μάλλον από τισ πληγές. Είναι φυσιολογικό? Μετά από ένα μήνα?Επίσης το μωράκι έχει σκασμένο χειλάκι. Από βάρος πάμε καλά (200 γρ/εβδομάδα) και από πάνες παραπάνω από καλά. Γεύματα κάνουμε πάνω από 9-10. Τι μπορώ να κάνω για να βελτιωθεί η κατάσταση στις ιθηλές? Μήπως είναι κάτι πιο σοβαρό από πληγή (πχ μύκητες κλπ?)

Όταν πιεζεις το στήθος το γαλα πεταγεται απ ολου τους πορους ή το καπαλο ειναι σαν φουσκαλίτσα?

Η γλώσσα ή τα μαγουλα (εσωτερικα) ή τα ούλα ή ο ουρανίσκος του παιδιού έχουν άσπρους λεκεδες?

Ο πόνος είναι συνεχόμενος κατά τη διαρκεια του θηλασμού ή πονάς στην αρχή και μετά ο πόνος υποχωρεί?

Τα χειλάκια του μωρού όταν θηλάζει κοιτανε προς τα εξω?

Όταν βγαίνει η θηλή απο το στόμα του μωρού διατηρεί το σχήμα της ή είναι κάπως αλλοιωμένη?

Κάνω τοσες ερωτήσεις γιατί ο θηλασμός δεν πρεπει να ποναει όταν ποναει μας προειδοποιεί το σώμα μας ότι κατι δεν παει καλά...

Σε καθε περιπτωση μην βαζεις επιθεματα παρα μόνο όταν ειναι απολυτα απαραίτητο (π.χ να βγεις εξω)

Το στήθος να αεριζεται αρκετά (δεν χρειαζεται να φορας συχνά σουτιεν)

Το αλοιφεις με το γαλα σου και το αφηνεις να στεγνωσει

Μην βάζεις συχνά στις θηλές τις γνωστες κρεμες αρκεί 1-2 φορες την ημερα

Όχι συχνα πλυσιματα με σαπουνι στεγνωνει πολύ το δερμα οποτε και σκαει ευκολοτερα

Λιγο νερακι στο ντουζ σου το πρωι αρκεί.

Αν θελεις και εχεις χρονο καποια στιγμή απαντας στις ερωτησεις να το δουμε:)

Όταν πιεζεις το στήθος το γαλα πεταγεται απ ολου τους πορους ή το καπαλο ειναι σαν φουσκαλίτσα? πεταγεται το γαλα

Η γλώσσα ή τα μαγουλα (εσωτερικα) ή τα ούλα ή ο ουρανίσκος του παιδιού έχουν άσπρους λεκεδες? εχει ενα ασπρο φιλμ στη γλωσσα, σα να ηπιε γαλα πριν λιγο

Ο πόνος είναι συνεχόμενος κατά τη διαρκεια του θηλασμού ή πονάς στην αρχή και μετά ο πόνος υποχωρεί? ποναω στην αρχη και υποχωρει

Τα χειλάκια του μωρού όταν θηλάζει κοιτανε προς τα εξω? το ανω χειλος οχι

Όταν βγαίνει η θηλή απο το στόμα του μωρού διατηρεί το σχήμα της ή είναι κάπως αλλοιωμένη? βγαινει σαν lipstick

Η συμβουλος μου ειπε οτι ισως προκειται για candida. Σε συνδυασμο με το οτι το μωρο δεν πιανει καλα ακομη.

Βαζω μελανι, παιρνω acidophilus και graoefruit extract, απεχω απο τη ζαχαρη, γαλακτοκομικα τα εχω κοψει γιατι ειδα μια μερα βλεννες.

Γενικα περναει η καντιντιαση; Ποσο καιρο κανω τη θεραπεια; Εχετε ακουσει τιποτε αλλο που βοηθαει; Το μωρο εχει ενοχλησεις λογω αυτου;

Όταν πιεζεις το στήθος το γαλα πεταγεται απ ολου τους πορους ή το καπαλο ειναι σαν φουσκαλίτσα? πεταγεται το γαλα

Η γλώσσα ή τα μαγουλα (εσωτερικα) ή τα ούλα ή ο ουρανίσκος του παιδιού έχουν άσπρους λεκεδες? εχει ενα ασπρο φιλμ στη γλωσσα, σα να ηπιε γαλα πριν λιγο

Ο πόνος είναι συνεχόμενος κατά τη διαρκεια του θηλασμού ή πονάς στην αρχή και μετά ο πόνος υποχωρεί? ποναω στην αρχη και υποχωρει

Τα χειλάκια του μωρού όταν θηλάζει κοιτανε προς τα εξω? το ανω χειλος οχι

Όταν βγαίνει η θηλή απο το στόμα του μωρού διατηρεί το σχήμα της ή είναι κάπως αλλοιωμένη? βγαινει σαν lipstick

Η συμβουλος μου ειπε οτι ισως προκειται για candida. Σε συνδυασμο με το οτι το μωρο δεν πιανει καλα ακομη.

Βαζω μελανι, παιρνω acidophilus και graoefruit extract, απεχω απο τη ζαχαρη, γαλακτοκομικα τα εχω κοψει γιατι ειδα μια μερα βλεννες.

Γενικα περναει η καντιντιαση; Ποσο καιρο κανω τη θεραπεια; Εχετε ακουσει τιποτε αλλο που βοηθαει; Το μωρο εχει ενοχλησεις λογω αυτου;

Εκεί πήγε το μυαλό μου (αλλα ήθελα να αποκλείσω και τα αλλα):)

Περναω κατα καιρους τετοιες καταστασεις και ειναι και ο λόγος που εχω ασχοληθεί και αλλαξει τη διατροφή μου εντελως τους τελευταίους 3 μήνες με θεαματικά αποτελεσματα αλλα δεν θα σε παω τοσο μακριά.

Για την ώρα αρκεί να κόψιες το άσπρο αλευρι και τη ζαχαρη.

Να αποφευγεις γενικά συσκευασμένες τροφες και προιοντα με μαγια

Αυτό που κάνει να τρως είναι φρούτα λαχανικά κρεας ξηρους καρπους ωμούς (μουσκεμενους αφήνεις τουλάχιστον 3-4 ωρες σε νερό)

Απο φρούτα επιλέγεις τα λιγοτερο γλυκά

Απο λαχανικά αποφεύγεις την πατατα (δεν την βγαζεις εντελώς) και δεν τρως μανιταρια

Μπορείς να καταναλώνεις γιαουρτι (αν θεωρεις ότι υπαρχει περιπτωση αλλεργιας στα γαλακτοκομικά πρτιμησε το προβειο)

Το βραδυ μπορείς να βάζεις και λίγο γιαουρτι στις θηλές.

Στο μωρό κυριως φαινονται ασπρα σημαδια στη γλώσσσα ή στον ουρανισκο ή μεσα στα μάγουλα κλπ.

Μπορεί να γκρινιάζει ή να εχει πολλα αερια ή να κανει εξανθημα στα γεννετικα του.

Γενικά μπορεί να δυσκολεύεται να θηλάσει.

Νομίζω ότι παρπάνω απο 3 εβδομάδες δεν θα κανει αλλα οι μυκητες ειναι επιμονη γενικά οποτε να εχεις το νου σου.

Τις θηλές να τις εχεις όσο γίνεται πιο ακαλυπτες να αεριζονται γιατί η υγρασια ευνοεί τον μυκιτα

Σου βαζω και ενα λινκ οταν θα εχεις χρονο να διαβασεις

http://www.breastfeeding-basics.com/html/candida.shtml