Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Η μικρή μου κόρη είναι 27 μηνών και εχθές έπρεπε να της δώσω δύο ομοιοπαθητικά χαπάκια που είναι σε μορφή σκόνης. Το ένα το έβαλα στον χυμό και το άλλο στο γάλα για να το πιει σίγουρα. Δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα και σίγουρα μου είπαν από το ιατρείο του ομοιοπαθητικού πως μόνο με νερό να τα δίνω. Να της ανοίξω την κάψουλα πάνω στην γλωσσίτσα της και μετά να της δώσω να πιει νερό.

Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει να το κάνουμε αυτό....

Όσες κάνετε ομοιοπαθητική στα παιδιά σας πως τους δίνετε το φάρμακο;

Διαφημίσεις

2 τροπους εχω..

ειτε ανοιγω την καψουλα και την αδειαζω στο στομα τους (ανοιγουν το στομα διαπλατα και οι 2) ειτε ολοκληρη την κάψουλα που την μασάνε και σπάει στο στόμα οποτε και καταπινουν το περιεχομενο.

γιατι να μην κατσει εσενα? ισα ισα το περιεχόμενο γλυκίζει..εμενα ζητάνε κι άλλο!

οντως, γιατι λες δεν θα κατσει; κ η δικια μου θελει να παιρνει το 'φαρμακακι' ακριβως επειδη τα ομοιο γλυκιζουν κ λιωνουν ευκολα. της το ανοιγω πανω απο το στομα της, κ φυσικα παντα θελει κ αλλο...:rolleyes: για δοκιμασε το , μια χαρα θα τα παει νομιζω..

Το λέω αυτό γιατί είναι λίγο δύσκολη με λήψη φαρμάκων μή υγρών. Σκέφτηκα τώρα να το βάλω στο κουταλάκι το πλαστικό του σιροπιού και να το διαλύσω με νεράκι και να της πω πως είναι σιροπάκι.

Τσαντίστηκα με τον εαυτό μου που της το έδωσα με χυμό και γάλα αντίστοιχα χωρίς να ρωτήσω τον γιατρό.....

Ερώτηση για έμπειρους γονείς.... όταν τους δίνεται την πλαστική κάψουλα την διαλύουν στο στόμα τους με το σάλιο τους γρήγορα σαν καραμελίτσα ή τους φέρνει αηδία το πλαστικό. Επίσης, το φάρμακο που είναι μέσα στην κάψουλα σε κοκκία και όχι σε σκόνη τους το βάζετε και αυτό στην γλωσσίτσα;

Χαζές ερωτήσεις αλλά έχω αγχωθεί...

η πλαστικη καψουλα διαλυεται μεσα σε δευτερολεπτα, πολύ ταχυτερα απο την κλασσικη καραμελα. Εμενα ο μεγαλος βγαζει μετα μονος του ο,τι εχει μεινει απο το πλαστικο και το πεταει. (και να το καταπιει δεν πειραζει).

τα κόκκια που αναφέρεις ειναι αυτα που γλυκίζουν, εμεις τα λέμε "ζαχαριτσες" και γινονται αναρπαστα...

Διαφημίσεις

εγω τα ανοίγω σε ένα κουταλάκι και βάζω 2-3 σταγονίτσες νερό και γίνεται κάπως πιο παχύρρευστο και οχι μόνο ανοίγουν το στόμα άλλα μετα γλύφουν και το κουτάλι γιατι είναι γλυκό

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Εμένα η δική μου μπουμπού δεν τα θέλει καθόλου τα μπιλάκια κ τα φτύνει κ καθαρίζει κ την γλωσσα της μετα :lol:. Ετσι μετά απο συμβουλή του ομοιο της τα διαλυω σε όσο το δυνατον λιγότερο νεράκι γίνεται (λιγότερο από 1ml) κ δυστυχώς τα δίνω με συριγγα γιατί δεν το πίνει με τίποτα :shock:..

Πάντως δεν νομίζω να μπορείς να τα δώσεις σε άλλο υγρό αφού το παιδί πρέπει να είναι νηστικο...

Yugup3.png

αυτο για τις καψουλες πρωτη φορα το ακουω!!!:shock:αληθεια γινεται κατι τετοιο; οταν ειχα -παρει πρωτη φορα (για μενα) μου ειχαν πει οτι τις ανοιγουμε, ετσι δεν το ξαναεψαξα.

αν δεν θελει με τιποτα αυτο με το νερακι στο κουταλι (πλαστικο κουταλι καλυτερα) ειναι πιο ευκολο.

Διαφημίσεις

To έκανα το απόγευμα και το ήπιε...Πάντως δεν φάνηκε να της αρέσει πολύ γιατί ξίνισε τα μούτρα της και δεν έμεινε κάτι στο κουταλάκι για να το δοκιμάσω πως είναι. Το καλό είναι πως το ήπιε, ελπίζω να μην αηδίασε.

To έκανα το απόγευμα και το ήπιε...Πάντως δεν φάνηκε να της αρέσει πολύ γιατί ξίνισε τα μούτρα της και δεν έμεινε κάτι στο κουταλάκι για να το δοκιμάσω πως είναι. Το καλό είναι πως το ήπιε, ελπίζω να μην αηδίασε.

Η σκόνη είναι κάπως ξινουτσικη, τα μπιλακια όμως είναι ζαχαριτσα, πολυ γλυκά!!! Αφου το ηπιε όμως τι να λέμε;;;)

Yugup3.png

Καλύτερα να της το ρίχνεις απ'ευθείας στη γλώσσα (και ακόμα καλύτερα κάτω από την γλώσσα.) Έτσι δεν χρειάζεται να είναι ούτε νηστική, γιατί απ'όσο ξέρω περνάει απ'ευθείας στην κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, έτσι μπορείς να της δίνεις το μισό περιεχόμενο της κάψουλας, και να κάνεις και οικονομία, έχει εξίσου καλό αποτέλεσμα με ολόκληρη.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Εμένα η δική μου μπουμπού δεν τα θέλει καθόλου τα μπιλάκια κ τα φτύνει κ καθαρίζει κ την γλωσσα της μετα :lol:.

χα-χα-χα!! :lol::lol:

κι εμένα η δική μου έτσι ακριβώς έκανε!!

Τα έφτυσε και καθάριζε τη γλώσσα της!!

Ετσι μετά απο συμβουλή του ομοιο της τα διαλυω σε όσο το δυνατον λιγότερο νεράκι γίνεται (λιγότερο από 1ml)...

Η πρώτη μας ομοιοπαθητικός μου είχε πει οτι δεν έχει σημασία

η ποσότητα του νερού στο οποίο θα διαλυθεί το ομοιοπαθητικό φάρμακο

μιας και είναι "μοριακό" φάρμακο

Όλο το νερό (όση ποσότητα και να είναι)

θα πάρει την ιδιότητα του ομοιοπαθητικού.

Θα μπορούσες δηλαδή να πάρεις ένα μπουκαλάκι με νερό

και να διαλύσεις εκεί μέσα μια μόνο κάψουλα

και θα είναι το ίδιο

εαν το διαλύσεις σε ένα κουταλάκι νερό.

Εχει την ίδια εξήγηση με το να βάζεις την μισή ποσότητα της κάψουλας.

Ρε παιδιά ξεχάστηκα και θήλασα κανένα δεκάλεπτο μετά. Την πατήσαμε;

Θα δείξει απο τα αποτελέσματα...

...μπορεί και να πρόλαβε να απορροφηθεί.....

Το κάνετε πολλές με την μισή ποσότητα της κάψουλας; Δεν σκέφτομαι μόνο την οικονομία σε χρήματα (πολύ σημαντικό) αλλά και την απόσταση μέχρι τον Κορρέ στο Παγκράτι.....

Κι εμένα ο γιατρός μου είπε πως μπορώ να το διαλύσω σε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό. Προτίμησα σε μικρό κουταλάκι από σιρόπι στην μεριά που είναι τα 2,5 ml. Οι 2 οι προχθεσινές οι κάψουλες πήγαν στράφι....