Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τον βλέπω λίγο κίτρινο....ανησυχώ

Recommended Posts

Πάλι εγώ με τις αησυχίες μου ως νέα μάνα. Θηλάζω και συμπλήρωμα έχω δώσει απο την στιγμή που γεννήθηκε γύρω στις 7 φορές από 40-60μλ.Εδώ και 3 μέρες το παιδί μου έχει κιτρινίσει, το πρόσωπο όχι το μάτι που έχω διαβάσει για ναδούν αν έχει ίκτερο. Τώρα έχει ίκτερο,δεν έχει δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι οτι το παιδί κλαίει και εύκολα δεν μπορεί να ηρεμήσει εδώ και μια εβδομάδα, είτε τρώει, είτε δεν τρώει, ούτ3 εύκολα μπορεί να κοιμηθεί όπως πρώτα. Μίλησα με την παιδίατρο και είπε πως θέλει να τον δεί μήπως έχει κάνει ίκτερο ή μήπως έχει καμία λοίμωξη. ΑΝησυχώ πολύ...η ουρολοίμωξη δεν συνοδευεται με πυρετο, τι άλλους είδους λοιμώξεις υπάρχουν σε ένα βρέφος. Θέλω να είναι καλά το μωρό μου.....

NhLbp3.png

Διαφημίσεις

Εμείς από το μαιευτήριο βγήκαμε με 11,7. Μας είχε πει η παιδίατρος αν την μετρούσαν με ίκτερο πάνω από 12 θα βγαίναμε κανονικά αλλά θα μας ζητούσαν να την ξαναπάμε την επόμενη μέρα για να την ξαναμετρήσουν. Στη λάμπα θα την έβαζαν αν ξεπερνούσε το 18.

Κι εμάς η μικρή ήταν αρκετά κίτρινη, την έβλεπε και ο παιδίατρος αλλά μας έλεγε ότι τα απαιδιά που θηλάζουν έχουν λίγο παραπάνω ίκτερο από αυτά που πίνουν μπουκάλι, γιατί πίνοντας αγελαδινό κάνουν πιο πολλά κακά και αποβάλλεται η ουσία που μετρούν για τον ίκτερο (νομίζω χολερυθρίνη την λένε). Δεν είναι απαραίτητα κακό το να είναι λίγο πιο ανεβασμένος ο ίκτερος αρκεί να μην περνάει κάποια όρια.

Τα μωρά που έχουν ίκτερο έχουν περισσότερη υπνηλία, δεν ξέρω αν τους προκαλεί ενόχληση ο ίκτερος.

Πιστεύω ότι καλό θα ήταν να τη δει γιατρός ή να πας να της ξαναμετρήσουν τον ίκτερο, μιας και νιώθεις ανήσυχη.

Στον ίκτερο κιτρινίζει το προσωπάκι (αν κιτρινήσει και το ματι, υπαρχει προβλημα στο συκώτι, μεγαλύτερο από τον ίκτερο ;) ). Ειναι συνηθες, αρκεί να ειναι ελεγχομενο, οι παιδίατροι με εμπειρία με μια ματιά ξερουν να σου πουν αν χρειάζεται να ανησυχείς. Ο γιος μου είχε ίκτερο 10 μεχρι περίπου 4 μηνών.

Κατάργησε τις κουρτίνες, ασε τον ήλιο να μπαινει στα δωματια και βάζε το μωρό όσο περισσότερο γίνεται σε φωτεινό μερος (με προσοχή βεβαια, όχι απ' ευθείας στον ήλιο και παθει κανενα έγκαυμα!). Επίσης προσφερε το στήθος σου λίγο συχνότερα (αν βεβαια ανταποκρίνεται το μωρό, δε χρειάζεται να το πιέζεις) για να ενυδατωνεται και να αποβάλλει τη χολερυθρινη γρηγορότερα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

H oυρολοίμωξη δεν κάνει πάντα πυρετό σε μικρά μωράκια. Ο δικός μου είχε ουρολοίμωξη που εκδηλωθηκε με αναιμία, ήταν χλωμός, του κάναμε εξετάσεις αίματος και μετά που το ψάξαμε βρέθηκε η ουρολοίμωξη.

Το πιο πιθανό είναι ότι θα έχει λίγο ίκτερο ακόμα, αλλά καλύτερα να τον δει η γιατρός για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! :)

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

Εμεις βγηκαμε με ικτερο κ στις 20 μερες ειχε προχορησει τοσο που επαθε αφυδατωση.Δε το καταλαβα...με ειχανε πεισει πως δεν εχει ικτερο στο νοσοκομειο κ ειχα καθσυχαστει...αλλα τοτε θυμαμαι εκλαιγε πολυ ο καμενος κ κοιμοτανε πολυ ευκολα...ετσι δε θηλαζε κ σωστα κ αφυδατωνοτανε μερα με τη μερα ωσπου μια μερα επεσε σε ληθαργο...

Ο γιατρος σου ξερεις καλυτερα... κ να το δει το παιδι αμεσα να σου πει γιατι ειναι κιτρινο...Απλα αν ειναι ικτερος θελει πολυ φως..ενα λεπτο την ημερα,σε ζεστο περιβαλλον το ξεγυμνωνεις κ το εκθετεις στον ηλιο προφυλασοντας τα ματακια με πετσετουλα.Αν ειναι κατι αλλο δε γνωριζω!Απλα μην το αφησεις ετσι..το ενστικτο μας δεν ειναι ακυρο;) κ εγω ρωταγε τους παντες τοτε αν εχει ικτερο κ μου λεγανε οχι...κατι ενιωθα μεσα μου....

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα