Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μπούκωμα βρέφους

Recommended Posts

Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν τώρα που ξεκίνησε η δροσούλα κ γενικώς έχει περισσότερη υγρασία αν κ τα δικά σας μωράκια ρουθουνίζουν!! Εμένα ιδιαίτερα το πρωί είναι πολύύύυυυυυυ μπουκωμένος. Η παιδίατρος που τον εξέτασε μου είπε ότι είναι φυσιολογικό - ιδιαίτερα για τα μωράκια που τα σωληνάκια της μύτης τους είναι στενά κ ότι θα πρέπει να χρησιμοποιώ φυσιολογικό ορό κ το "ρουφηχτήρι" για τις μυξούλες του. Απλά έχω ακούσει ότι υπάρχει τρόπος να διατηρήσω το περιβάλλον στο δωμάτιο του (με βραστο νερό νομίζω) ώστε να μην μπουκώνει πότε!!ξέρετε κάτι τέτοιο;;;

Edited by KonstantinaDimitris
Λάθος τίτλος... Μπούκωμα βρέφους

Διαφημίσεις

δεν υπαρχει περιπτωση να μην μπουκωνει η μυτουλα του επειδη θα βαλεις νερο πανω στο καλοριφερ(αυτο εννοουν βραστο νερο)απλα δεν ξεραινεται τοσο η ατμοσφαιρα...αν το μωρο σου ειναι βρεφακι,ειναι φυσιολογικο να εχει μπουκωμενη μυτουλα γιατι ακομα δεν εχει καθαρισει απο τα υγρα της γεννας...φυσιολογικο ορο να του βαζεις και το ρουφηχτηρι οχι πολυ συχνα παρα μονο οταν ειναι αναγκη,γιατι κακο στα αυτακια...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

• 1 month later...

γεια σου! εμεισ καθε βραδυ μετά το μπάνιο της βάζουμε μια αμπούλα clinofar στο ένα ρουθούνι και μία στο άλλο . Το να το βάλεις σωστα είναι το μυστικό για τις μυξούλες . Πρεπει το μωρο να ειναι ανασκελα, γυρνας το κεφαλάκι δεξιά και βάζεις ορο στο αριστερο ρουθούνι πατωντας γρηγορα και δυνατα 2 φορες την αμπούλα .Πρεπει να βγει ο ορος απο το άλλο ρουθουνι , επαναλαμβάνεις την διαδικασια γυρνωντας το κεφαλακι αριστερα και βάζεις ορο στο δεξι ρουθούνι ! Ακομα πιο εύκολο είναι να πάρεις δυο συριγγες των 5 ml και εχοντας αφαιρεσει την βελόνα βάζεις με περισσοτερη ορμη λόγω της βοήθειας του εμβόλου . Εμεις με αυτό το συστημα του παιδιατρου δεν έχουμε ποτε μυξες . Και δυο φορες που μπουκωσε της βάζαμε με αυτον τον τροπο ορο κάθε 3 ωρες και την επόμενη μερα ήταν περδίκι! Παντως να προσεχεις πάντα να είναι καθαρη η βλενογόνος γιατι λένε είναι προάγγελος ωτιτιδας !

age.png