Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πρόβλημα με θηλασμό και συμπλήρωμα

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!

Μέχρι προχτές θήλαζα αποκλειστικά την 4,5 μηνών κόρη μου χωρίς κανένα πρόβλημα (να είναι καλά το φόρουμ για αυτό!).

Πριν απο περίπου 20 μέρες άρχισε να τρώει κατά τη διάρκεια της ημέρας το πολύ κάθε 1,5 ώρα ενώ το βράδυ ξυπνούσε για να φαϊ κάθε 2-3 ώρες. Κενώσεις έκανε κάθε 3-4 μέρες, μπόλικη κλασσική μουστάρδα, και τσίσα άφθονα.

Την Τετάρτη που μας πέρασε πήγαμε στην παιδίατρο για το εμβόλιο και της είπα ότι τα ωράρια της μικρής είναι πιο χάλια και απο νεογέννητο, και όταν τη ζύγισε είχε πάρει μέσα σε δύο μήνες μόνο 900 γραμμ. Έβγαλε λοιπόν το συμπέρασμα ότι το γάλα μου πλέον δεν της φτάνει, και με καθοδήγησε να της δώσω συμπλήρωμα είτε μετά απο κάθε θηλασμό (και όσο φάει) είτε σε επιλεγμένα συγκεκριμένα γεύματα (κυρίως το απόγευμα και το βράδυ πριν τον ύπνο).

Δοκίμασα αρχικά να δώσω μετά το στήθος και μπουκάλι αλλά η μικρή το κατάλαβε και δεν ακουμπούσε το στήθος, περίμενε την ευκολία του μπουκαλιού, οπότε και αποφάσισα να της δίνω συγκεκριμένα γεύματα μόνο με σκόνη. Αυτά συνήθως είναι το μεσημέρι, αργά το απόγευμα και πριν κοιμηθεί. Με ολους τους τρόπους δεν έχει φάει ποτέ πάνω απο 150ml, και συνήθως τρώει μόνο 100ml.

Το γάλα που η παιδίατρος πρότεινε είναι το Almiron 1, και απο προχτες που το δίνω η μικρή κάνει άπειρα μουσταρδί μαλακά κακά που πραγματικά βρωμοκοπάνε σαν ψοφίμι, πολλές φορές τη μέρα. Αποκορύφωμα σήμερα, που μέσα στα κακά είδα βλένες με αίμα (όχι σαν τρίχα ή σαν τελίτσα, αίμα σε «μύξα»).

Η διάθεση της μικρής είναι πάντα καλή, δεν έχω ποτέ διακρίνει νωθρότητα, υπνηλία, υπερβολική πείνα ή ενόχληση από τα πολλά ή τα λίγα κακά. Το να θηλάζω κάθε 1,5 ώρα και να κοιμάμαι ελάχιστα με έχει κουράσει, αλλά αν δεν ήταν για τη χαμηλή πρόσληψη βάρους δεν θα με ένοιαζε καθόλου. Όμως το ότι δεν πήρε βάρος στις διακοπές με στεναχώρησε και με ανησύχησε και για αυτό δέχτηκα το γάλα σκόνη...

Έχετε ιδέα τι θα μπορούσαμε να κάνουμε? Αργότερα θα πάρω και την παιδίατρο αλλά κι αυτή είναι υπέρ του θηλασμού μέχρι όσο δεν τη δυσκολεύει... Αν σας χρειάζεται μπορώ να απαντήσω και στο ερωτηματολόγιο του θηλασμού άμεσα.

Ευχαριστώ!

7Y7np3.png

Διαφημίσεις

Ποσα κιλα ειναι το μωρο σου τωρα και ποσο γεννηθηκε? Μπορει το βαρος του να ειναι ηδη ικανοποιητικο συμφωναμε τις καμπυλες αναπτυξης .... δεν συμφωνω που σε εβαλε αμεσως στο ξενο!

εμενα η μικρη μου θηλαζει αποκλειστικα και τρωει και στερεες τροφες και εινια 13μηνων ...τους τελευταιους 2 μηνες πηρε μονο 350 γρ. αλλα ψηλωσε 6 ποντους.....αλλα ο γιατρος την ειδε μεσα στις κανονικες καμπυλες αναπτυξης και σε καμια περιπτωση δεν μου ειπε κατι για το γαλα μου....και φυσικα τρωει και στερεες τροφες....αλλα καθε παιδι εχει το δικο του ρυθμο αναπτυξης!

Τωρα το παιδι σου μπορει να θελει να τρωει πιο συχνα γιατι ισως να κανει αλμα αναπτυξης και θελει να σου κατεβασει περισσοτερο γαλα!

Δικη μου συμβουλη ειναι να μιλησεις για το θεμα γαλα με συμβουλο θηλασμου και οχι με τη παιδιατρο σας.........αστη να ασχολειται με την υγεια του παιδιου και οχι με τη διατροφη του......

Τωρα αν δεν ειναι πολυ καιρος που εχεις αρχισει το ξενο μπορεις και να το κοψεις και να θηλαζεις οσο θελει το μωρο.......αν ειναι αρκετος καιρος ισως να χρειαστει η σταδιακη αποκοπη του ανα 20μλ λιγοτερο ξενο καθε μερα μεχρι που δνε θα πινει καθολου....

γεννήθηκε 17/5/11 3.190 και τώρα είναι 5.900 και ύψος 64 εκ., ξένο έδωσα πρώτη μέρα την πέμπτη και σήμερα είναι σάββατο, 3 μέρες δηλαδή... θηλασμούς κάνουμε ακόμα 7-8 τη μέρα, ξένο δίνω σε 3-4 γεύματα μόνο και ποτέ μεταξύ 12 το βράδυ και 12 το μεσημέρι. Άλμα ανάπτυξης που κρατάει τόσες μέρες (πάνω απο 20) δε νομίζω να είναι.

Γενικά έχει αρχίσει από καιρό και "δεν ενδιαφέρεται" για το θηλασμό/φαγητό, χαζεύει δεξιά αριστερά, σταματάει, παίζει, γκρινιάζει...

7Y7np3.png

είπα στην παιδίατρο για το αίμα στα κακά και μου είπε να αλλάξω γάλα, έδωσα λοιπόν frisolac ac και η μικρή έφαγε ελάχιστο κι αυτό με το ζόρι, πραγματικά βρωμάει απίστευτα το γάλα αυτό...

αποφάσισα να συνεχίσω να τη θηλάζω κανονικά και να μη δωσω άλλο ξένο, αλλά νιώθω φοβερές τύψεις αφού η γιατρός είπε και επιμένει ότι το παιδί δεν τρώει καλά.

Τι να κάνω???

μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα :-(:sad::-(

7Y7np3.png

γιατι ανυσηχεις τοσο?το παιδι παιρνει βαρος........εσυ πως το βλεπεις ....εχεις διπλες στα μπουτακια ? φαινεται αδυνατο ή προς το παχουλο παιδακι? και σε ρωταω γιατι οταν πηγαινα να το ζυγισω στο γιατρο μου....του ελεγα ...για να δουμε εχει παρει βαρος.....??καλε δν το βλεπεις το παιδι μια χαρα ειναι και τις διπλιτσες του εχει και εινα μια χαρα.......το ζυγιζε καιι ποτε δεν ειπε κατι......δνε νομιζω οτι πρεπει να ανυσηχεις (ας πουνε κι αλλες τη γνωμη τους για το βαρος) αλλα εμενα μου φιανεται μια χαρα το οτι θηλαζεις αποκλειστικα και καταφερες σε 4 μηνες να διπλασιασεις το βαρος του παιδιου...αυοτ σημαινει οτι πινει γαλα! Το οτι σου κανει διαφορα "νουμερα' στο θηλασμο αυτο δεν ειναι τπτ.....θα δεις ακομα πολλα μπροστα σου...απλα το καλυτερο που εχεις να κανεις για μενα ειναι να μιλας με συμβουλο θηλασμου μεσω pm....στειλε pm την Αγλαια και θα σε καθοδηγησει γιατι θα ακουσεις σιγουρα πολλες γνωμες και θα μπερδευτεις! Παντως για μενα τα πας πολυ καλα........και προσπαθησε να κοψεις το ξενο οσο μπορεις......δωσε καθε μερα και απο ενα γευμα λιγοτερο ξενο.......αν και μαχαιρι να το κοψεις τωρα δνε νομιζω να πειραζει γιατι δινεις μονο 3 μερες.......αλλα αμα μαθει την ευκολη λυση.......την εβαψες.......αυτα εχουν αποψη απο τη κοιλια μεσα που εινια!

Διαφημίσεις

Fourka νομίζω χρειάζεσαι αξιολόγηση από κοντά. Κοίτα εδώ και κλείσε ένα ραντεβού http://pediatros-thes.gr/?page_id=653

Αφού το παιδί δείχνει να έχει αλλεργία στο γάλα (η αιματηρή βλένα που είδες), κόψε άμεσα το ξένο. Κόψε από τη διατροφή σου ΟΛΑ τα γαλακτοκομικά. Μίλα με ειδικό που να μπορεί να σε υποστηρίξει άμεσα και άλλαξε παιδίατρο επίσης άμεσα.

Απάντησε και το ερωτηματολόγιο. Πάνες και ζυγίσεις είναι πολύ σημαντικές πληροφορίες.

Το μωρό τεντώνεται προς τα πίσω όταν θηλάζει; Βγάζει ρουκέτες/ γουλιές συχνά;

FLcUp3.png0BQfp3.png

νομιζω η miriki εχει δικιο.το αιμα εχω την εντυπωση οτι είναι αλλεργία και όντως μπορει να την πηραζει και το γαλα σου αν εχεις φαει αγελαδινα προιοντα και εσυ.οποτε μαλλον καλο θα ηταν να κοψεις τη σκονη και τα αγελαδινα απο τη δικια σου διατροφη για να δεις πως θα αντιδρασει το παιδι.

οσο για το βαρος δες και μονη σου απο τις καμπυλες αναπτυξης.καλη συνεχεια

@ Εν

το παιδί έχει μπουτάκια και δίπλες αλλά μάλλον αδύνατο θα το έλεγες, είναι βέβαια και αρκετά ψηλή και πολύ ζωηρή... άρχισα να ανησυχώ όταν ξεκίνησε να τρώει όλη μέρα ανά 1-1,5 ώρα και απο εκεί που τη νύχτα κοιμόταν σερί 4-5 ώρες το γυρισε σε max 2. Αρχισε και ο περίγυρος τα γνωστά "πόσο πια θα θηλάσεις? το γάλα σου έγινε νερό! το παιδί δε χορταίνει, δεν το βλέπεις?" και αυτά σε συνδιασμό με την παιδίατρο που επίσης μου είπε ότι το παιδί δε χορταίνει, δεν πάιρνει βάρος, δεν κάνει ικανοποιητικές κενώσεις... ε πολύ θέλει η νέα μάνα να αγχωθεί???

@ miriki & galateia

κορίτσια, πρώτη φορά έκανε κακά με αίμα, τόσους μήνες τη θηλάζω κανονικά χωρίς να έχω αποκλείσει τίποτα απο τη διατροφή μου και ήταν μια χαρά, γουλιές και ρουκέτες δεν έχει κανει ποτέ... το ξένο το έκοψα εννοείται!

και οταν λέω ότι κάνει "νούμερα" στο θηλασμό βλέπω ότι είναι απο βαρεμάρα και ανυπομονησία, προτιμά να δει ποιός μιλάει, τι θόρυβος ήταν αυτός, τι θα κάνουμε μετά, που είναι τα παιχνίδια της... γενικά έχω δει ότι είναι "λιτοδιαιτη" και όχι λαίμαργη, νομίζω της αρέσει να τρώει συχνά και από λίγο.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+4

Β. Το φύλο του βρέφους θήλυ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 8,5 ΚΑΙ 12,9 (έχει διαφορετική ομάδα αίματος από μένα)

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

17/5 γέννηση 3190

21/5 έξοδος 3090

24/5 3280

28/5 3420

14/6 3980

30/6 4300

25/7 5000

28/9 5900

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 10 τουλάχιστον

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

για τρείς μέρες πήρε συμπλήρωμα min 60ml και max 150

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) περίπου 250ml αλλά το κόψαμε ήδη

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

avent χειροκίνητο

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 1

7β. ποιες ώρες αντλείτε μεταξύ 6 και 8 το πρωί

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15 λεπτά κάθε στήθος

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. πάνω απο 6-7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο τον τελευταιο μήνα περίπου μια κένωση ανά 2-3 μέρες

σας ευχαριστώ όλες για το ενδιαφέρον!:oops:

7Y7np3.png

γεννήθηκε 17/5/11 3.190 και τώρα είναι 5.900 και ύψος 64 εκ., ξένο έδωσα πρώτη μέρα την πέμπτη και σήμερα είναι σάββατο, 3 μέρες δηλαδή... θηλασμούς κάνουμε ακόμα 7-8 τη μέρα, ξένο δίνω σε 3-4 γεύματα μόνο και ποτέ μεταξύ 12 το βράδυ και 12 το μεσημέρι. Άλμα ανάπτυξης που κρατάει τόσες μέρες (πάνω απο 20) δε νομίζω να είναι.

Γενικά έχει αρχίσει από καιρό και "δεν ενδιαφέρεται" για το θηλασμό/φαγητό, χαζεύει δεξιά αριστερά, σταματάει, παίζει, γκρινιάζει...

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 10 τουλάχιστον

7-8 θηλασμοί είναι λίγοι, με την αύξηση των θηλασμών σε τουλάχιστον 10-12 θα πρέπει να στρώσετε. Για να το πετύχεις αυτό, δεν πρέπει να περνούν πάνω από 3 ώρες ανάμεσα στα γεύματα.

Τα μωρά στην ηλικία αυτή ασχολούνται αρκετά με το περιβάλλον, γι'αυτό προσπάθησε να θηλάζετε σε ήσυχο μέρος, χωρίς περισπασμούς, και εκμεταλλεύσου τη νύχτα. Φρόντισε να θηλάζει καλά από το ένα στήθος, πριν δώσεις το άλλο και πρόσφερε και το άλλο στήθος.

Πιθανότατα το μωρό έχει αλλεργία στο γάλα της αγελάδος (λόγω του αίματος) και η αλλεργία είναι λόγος για μειωμένη πρόσληψη βάρους. Στη θέση σου θα έκοβα τα γαλακτοκομικά εντελώς, για να μπορέσω να παρακολουθήσω την εξέλιξη καλύτερα. Χρειάζεται ένας μήνας αποχής από φανερά και κρυμμένα γαλακτοκομικά, για να υπάρχουν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα. Εννοείται ότι το συμπλήρωμα δεν βοηθάει το μωρό, από τις πάνες φαίνεται ότι παίρνει αρκετό γάλα από σένα.

Τον περίγυρο μην τον ακούς, ενημερώσου και κάνε αυτό που αναγνωρίζεις ως ό,τι καλύτερο για το παιδί σου.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Nα συμπληρώσω σ' αυτά που έγραψε η αμαρέττο και επειδή αναφέρεις ότι το μωρό δεν έχει ικανοποιητικές πάνες... οι 6-7 βρεγμένες πάνες είναι πάρα μα πάρα πολύ καλές για την ηλικία του μωρού. Όσο για τις πάνες με κακά, πλέον δεν τις αξιολογούμε, γιατί τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά στην ηλικία που είσαστε τώρα είναι φυσιολογικό να έχουν κένωση και μία φορά την εβδομάδα μόνο! http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1341770&postcount=43

Η συμπεριφορά του μωρού είναι απόλυτα φυσιολογική για την ηλικία του, θα αρχίσει τώρα να ασχολείται και με τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και θα αρχίσει να θηλάζει πιο γρήγορα (αλλά και πιο αποτελεσματικά), οπότε μην αγχωθείς για τη διάρκεια των γευμάτων. Ακολούθησε τις συμβουλές της Αμαρέττο και το ρυθμό του μωρού, συνήθειες θα αλλάξει πάρα πολλές φορές όσο θα μεγαλώνει.

Πολλή προσοχή στα κρυμμένα γαλακτοκομικά (να διαβάζεις τις ετικέτες των τροφίμων που καταναλώνεις). Αν ξαναδείς αίμα στα κακά, καλύτερα να κλείσεις ραντεβού με αλλεργιολόγο σε νοσοκομείο ώστε να αξιολογήσει το μωρό και να σε καθοδηγήσει σωστά!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Το frisolac AC είναι υποαλλεργικο γάλα άρα κ η παιδιατρος σου υποψιαστηκε θέμα αλλεργίας κι ας μην σου το είπε ανοιχτά...

Αυτη η κενωση είναι πολυ χαρακτηριστική όπως κ η μη ικανοποιητική πρόσληψη βάρους ( το λέω γενικά αυτο όχι για την περίπτωση σας )...κ οι κοπελες παραπανω έχουν δίκιο..

ΠΡΟΣΕΞΕ μην παρασυρθεις στο θέμα του θηλασμου ο οποίος είναι ΌΤΙ καλύτερο σε τέτοιες περιπτώσεις!!! Αν η παιδιατρος ΔΕΝ μπορει να σε στηρίξει σε αυτο τότε καλύτερα να απευθυνθεις κάπου αλλου...Προέχει η υγεία του παιδιού σου...:-)

Yugup3.png

εμενα που ο ένας εχει αλλεργια στο αγγελαδινο γαλα το καταλαβαμε απο τις πολλες κενωσεις (εως και 12) την ημερα,νερουλες και μαλιστα ακουγότανε το χαρακτηριστικο "κρακ" την ωρα τις κενωσεις.Προσεξε αν θα δεις βλενες ή αιμα στα κακα του και κανε του εξεταση μαγερ στα κοπρανα. Στο αιμα δυστυχως δεν βγαινει μεχρι να κλεισει του 6 μηνες,εμεις ξανακαναμε τωρα στο πεντελις και παλι δεν βγηκε ξεκαθαρη η απαντηση.Προσεχε τι τρως,οχι γαλακτοκομικα κρυμμενα. Αν χρειαστεις βοηθεια σχετικα με τον θηλασμο ακουσα στην τηλεοραση΄για το mitrikosthilasmos.com και ότι στελνεις ότι απορειες εχεις και σου απαντανε on line.

YiMXp3.png

ξεχασα να σου πω ότι το frisolac ac όντως είναι υποαλλεργικο αν ομως δειτε ότι όντως το παιδι είναι αλλεργικο δίνετε το neocate το οποιο ομως κοστιζει 58ε το μικρο κουτι και το γραφει το ικα,αν χρειαστεις βοηθεια στειλε μου πμ.

YiMXp3.png

Ο ενημερωμένος παιδίατρος που υποστηρίζει το θηλασμό συστήνει την αποφυγή των προϊόντων της αγελάδας και κατευθύνει τη μητέρα πώς να θηλάσει το μωρό της αποτελεσματικά. Το συμπλήρωμα, έστω και υποαλλεργικό, θέτει σε κίνδυνο την παραγωγή της μαμάς και δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείται, εφόσον το παιδί ακόμη θηλάζει και η μαμά καταναλώνει γαλακτοκομικά. Πέρα από αυτό, ένα ποσοστό παιδιών δεν ανταποκρίνεται καλά στα υποαλλεργικά.

Όταν η μαμά κάνει κατάλληλη διατροφη ( αποχη απο αλλεργιογονα κλπ) τότε το μητρικό γάλα δεν λειτουργεί μόνο ως τροφη, δρα κ θεραπευτικά επουλωνοντας το εντερακι του μωρού...:wink:

Τα υποαλλεργικα γαλατα θα πρέπει να δίνονται μόνο σε περιπτώσεις που δεν θηλαζει το μωρο..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ και πάλι, αλλά μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω καλά... replay please :-)

τα δεδομένα μου:

-πρόσληψη βάρους αρχικά καλή, ύστερα μέτρια αλλά εντός καμπυλών

- όσο ο θηλασμός ήταν αποκλειστικός, οι πάνες ήταν OK

- ΜΟΛΙΣ ξεκίνησα ξένο (ας ξεχάσουμε για λίγο το αν αυτό είναι λάθος ή όχι), το μωρό κάνει "προβληματικές" κενώσεις με αίμα

απορίες:

αν έχει αλλεργία στο αγελαδινό απο την αρχή, γιατί σε 4,5 μήνες αποκλειστικού θηλασμού και ενώ εγω ΔΕΝ ΑΠΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ απο τα γαλακτοκομικά δεν είχε ποτέ πρωτύτερο αίμα ή άλλη ένδειξη αλλεργίας? αρκεί η ΣΧΕΤΙΚΑ μικρή πρόσληψη βάρους για να υποθέσω αλλεργία και να κοψω τώρα τα γαλακτοκομικά? δεν φτάνει να μην ξαναδώσω ξένο αφού τότε ξεκίνησε το αίμα και να γυρίσουμε στους 10-12 θηλασμούς καθημερινά?

έχω πελαγώσει, υποαλλεργικά γάλατα δεν δέχεται κανένα και μόλις έκανε κάτι φωσφοριζέ καταπράσινα κακά με αρκετό αίμα, ενώ φοβάμαι ότι και η δική μου παραγωγή δεν της φτάνει (αυτό το φοβάμαι εδώ και καιρό αφού συνέχεια μα συνέχεια πεινάει...) :cry::cry::cry:

υ.γ. έχει κάποια κοπέλα να μου συστήσει παιδίατρο ή σύμβουλο θηλασμού στα Β.Α. προάστεια? έχω τη λίστα με τις πιστοποιημένες συμβούλους αλλά αν έχετε προσωπική εμπείρια θα χαρώ να τη μάθω

7Y7np3.png

νέο: μόλις μίλησα με την παιδίατρο και μαντέψτε τι μου είπε...

-κόψε το ξένο στο μωρό

-εσύ κόψε τα γαλακτοκομικά

α ρε κορίτσια, είστε φοβερές!!! ταλαιπωρώ το παιδάκι μου απο την πέμπτη και όλες εσείς μου δώσατε σωστές και δοκιμασμένες απαντήσεις, ενώ η γιατρός με πέρασε απο 40 κύματα!

ευχαριστώωωω :oops::oops::oops:

7Y7np3.png

κορίτσια ειλικρινά ευχαριστώ και πάλι! :)

ήδη διαβάζω ετικέττες τροφίμων και σκέφτομαι τη διατροφή μου από τώρα κιόλας. Διάβασα και ένα ποστ της Αγλάϊας ότι "η μη πρόσληψη ικανοποιητικού βάρους μπορεί να είναι η μόνη ένδειξη για πιθανή αλλεργία"... άρα συμφωνα με ότι μου λέτε και διαβάζω, μιλάμε για καραμπινάτη αλλά "λανθάνουσα" αλλεργία, και θα δράσω άμεσα τόσο με γαλακτοκομικά όσο και με σύμβουλο θηλασμού.

Αυτό που σιγά σιγά θα ενημερωθώ είναι τι γίνεται με την αλλεργία αυτή μετά τον έκτο μήνα... αν φεύγει, τι γίνεται με τις στερεές τροφές, αν σταματήσω να θηλάζω λόγω δουλειάς τι γάλα θα δίνω κλπ κλπ

7Y7np3.png

αν έχει αλλεργία στο αγελαδινό απο την αρχή, γιατί σε 4,5 μήνες αποκλειστικού θηλασμού και ενώ εγω ΔΕΝ ΑΠΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ απο τα γαλακτοκομικά δεν είχε ποτέ πρωτύτερο αίμα ή άλλη ένδειξη αλλεργίας?

Για να εμφανιστεί η αλλεργία χρειάζεται κάποιο χρόνο έκθεσης στην αλλεργιογόνο ουσία αλλά και κάποια ποσότητα.

Ο χρόνος έκθεσης και η ποσότητα διαφέρουν σε κάθε άτομο.

Το δικό σου μωρό δεν είχε πρόβλημα με τις ελάχιστες δόσεις που έπαιρνε από το δικό σου γάλα, είχε όμως πρόβλημα με το να πιει αγελαδινό γάλα.

Αν δεν του έδινες, ίσως να μην εμφανιζόταν ποτέ η αλλεργία, παρά το ότι υπήρχε η προδιάθεση.

αρκεί η ΣΧΕΤΙΚΑ μικρή πρόσληψη βάρους για να υποθέσω αλλεργία και να κοψω τώρα τα γαλακτοκομικά?

Στατιστικά αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο, οπότε συστήνονται τα συγκεκριμένα μέτρα.

δεν φτάνει να μην ξαναδώσω ξένο αφού τότε ξεκίνησε το αίμα και να γυρίσουμε στους 10-12 θηλασμούς καθημερινά?

Όταν η αλλεργία εμφανίζεται, τότε αρκεί και πολύ μικρή έκθεση στην αλλεργιογόνο ουσία για να εμφανιστούν τα συμπτώματα.

δεν φτάνει να μην ξαναδώσω ξένο αφού τότε ξεκίνησε το αίμα και να γυρίσουμε στους 10-12 θηλασμούς καθημερινά?

Εφόσον υπήρξε αίμα, σημαίνει ότι έχει ερεθιστεί το έντερο. Έχει καλύτερες πιθανότητες να επουλωθεί γρήγορα, όταν αποφύγεις εξ ολοκλήρου το αλλεργιογόνο.

Πάντως σχετικά με το βάρος της μικρής σου, θα σου πω πως απ οτι μου ειπε η δική μας παιδίατρος στο 2ο 3μηνο της ζωής των μωρών, περιμένουμε να παίρνουν περίπου μισό κιλό το μήνα. Η δική μου για παράδειγμα πήρε στον 4ο μήνα 450γρμ και θεωρήθηκε απόλυτα φυσιολογικό, ειδικά απο τη στιγμή που είναι ουσιαστηκά στην ίδια καμπύλη ανάπτυξης απο τη γέννησή της.

Αρα ίσως η μικρή σου και να μην έχει στην ουσία μειωμένη πρόσληψη βάρους. Απλά δεν πήρε όσο έπαιρνε τους προηγούμενους μήνες, κάτι που είναι ούτως ή άλλως αναμενώμενο.

Για την αλεργία δεν σου λεω κάτι γιατι τα είπαν όλα οι προλαλλήλασες. Θήλαζε συχνότερα, κάνε τη διατροφή και όλα θα πάνε καλά!

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Αυτό που σιγά σιγά θα ενημερωθώ είναι τι γίνεται με την αλλεργία αυτή μετά τον έκτο μήνα... αν φεύγει, τι γίνεται με τις στερεές τροφές, αν σταματήσω να θηλάζω λόγω δουλειάς τι γάλα θα δίνω κλπ κλπ

Το αν θα φύγει η αλλεργία, εξαρτάται από το κάθε παιδί. Εφόσον θηλάζουμε, αποφεύγουμε την εισαγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων για μεγάλο διάστημα. Δεν δίνουμε στερεές πριν κλείσει ο 6ος μήνας και μετά δοκιμάζουμε τις τροφές την καθε μια χωριστά κάθε 4-7 μέρες, ώστε να μπορούμε να παρατηρήσουμε συμπτώματα και να αποκλείσουμε τροφές που δεν μπορεί να ανεχτεί το παιδί. Συχνά, αλλεργικά μωρά αρνούνται τις στερεές για αρκετό διάστημα, από ένστικτο.

Πότε επιστρέφεις στη δουλειά; Αν το μωρό τρώει στερεές, τότε δίνεις τα στερεά γεύματα κατά την απουσία σου και θηλάζεις, όταν είσαι με το μωρό. Αλλιώς ίσως σε βολεύει να χρησιμοποιήσεις θήλαστρο και να αφήνεις γάλα στο μωρό.

Όταν η αλλεργία εμφανίζεται, τότε αρκεί και πολύ μικρή έκθεση στην αλλεργιογόνο ουσία για να εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Εφόσον υπήρξε αίμα, σημαίνει ότι έχει ερεθιστεί το έντερο. Έχει καλύτερες πιθανότητες να επουλωθεί γρήγορα, όταν αποφύγεις εξ ολοκλήρου το αλλεργιογόνο.

ξεκινάω με πλήρη αποχή σε κρυφά και φανερά γαλακτοκομικά και αν δε δω βελτίωση θα προχωρήσω και σε άλλα αλλεργιογόνα τρόφιμα. Επίσης θα προσέξω ακόμη περισσότερο την ξεκούραση και την πρόσληψη θρεπτικών τροφίμων και υγρών, δεν θέλω να διακινδυνεύσω κι άλλο τη μόνη πηγή τροφής του μωρού μου! Ευχαριστώ κορίτσια!

7Y7np3.png

κορίτσια θα σας πω τα νέα μας, μια που δείξατε φοβερό ενδιαφέρον και θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτό, όπως και για τα πμ σας με συμβουλές, συστάσεις και βοήθεια.

Μετράω μια εβδομάδα αποχης απο φανερά και κρυφά γαλακτοκομικά, και ευτυχώς αίμα δεν έχω ξαναδει.

Συναντήθηκα με την σύμβουλο θηλασμού-παιδίατρο-αλλεργιολόγο Κάτια Σοφιανού, και είχαμε μια ΠΟΛΥ διαφωτιστική συζήτηση σχετικά με την "στασιμότητα" του βάρους στους 4 μήνες, την αλλεργία στο αγελαδινό γάλα κλπ κλπ... δεν ήταν (ενώ το περίμενα) κάθετη στην λήψη συμπληρώματος, αλλά όπως μου είπε και είχε δίκιο, το μωρό προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή για τις τωρινές της ανάγκες, και όταν το καταφέρει θα επανέλθουμε στα παλιά μας ωράρια (πράγμα που έχει ήδη πάρει το δρόμο του). Τελικά δηλαδή σε διάστημα 10 ημερών περίπου έδωσα συνολικά γύρω στα 500ml σκόνη, και ευτυχώς δεν διακινδύνευσα την παραγωγή μου.

Βλέπω ότι ήδη το γάλα μου είναι περισσότερο, το μωρό τρώει πιο "αραιά" και γενικά η ψυχολογία μου είναι καλύτερη, με αποτέλεσμα να έχω ξανά-σταματήσει το συμπλήρωμα (βαρέθηκα να πιέζω το μωρο να πιεί αυτό το βρωμερό ζουμί). Όταν σταθεροποιηθεί ο θηλασμός και κλείσει τον 5ο μήνα, μπορώ αν θέλω να της δώσω σιγά σιγά και λίγο ρυζάλευρο (χωρίς αγελαδινό γάλα!) ώστε να αποδεσμευτώ απο μερικούς εκ των 10 θηλασμών ημερησίως, και να περιμένουμε την κανονική εισαγωγή στις στερεές, όπου τελικά θα θηλάζω 2-3 φορές τη μέρα και ιδανικά θα το συνεχίσω και όταν ξεκινήσω δουλειά.

Θέλει προσοχή βέβαια και στις στερεές γιατί η αλλεργία της θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι να χρονίσει, αλλά αυτό θα το δούμε όταν έρθει η ώρα. Επίσης δεν ξέρω τι θα κάνω με την παιδίατρό μου, σε μερικά θέματα μου ταιριάζει πολύ αλλά σε κάποια με εκνευρίζει! Δυστυχώς η Κάτια μας πέφτει τρομερά μακριά για να μας παρακολουθεί μόνιμα :-(

αυτά απο εμάς και σας ευχαριστώ όλες :oops::oops::oops:

7Y7np3.png