Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κλαίει απαρηγόρητα όταν την βγάζω από το στήθος ...

Recommended Posts

Μανούλες, σας παρακαλώ, βοηθήστε με!

Έχω ένα κοριτσάκι 48 ημερών, το οποίο θηλάζω αποκλειστικά. Κάναμε άσχημη αρχή με το θέμα του θηλασμού, με στήθος και μπουκάλι από το νοσοκομείο. Αυτό γινόταν μέχρι να γίνει 15 ημερών, όπου και νοσηλεύτηκα για 1 εβδομάδα λόγω επιπλοκών της καισαρικής και δυστυχώς αποχωρίστηκα το μικρούλι μου και φυσικά ο θηλασμός πήγε περίπατο, ύστερα από διαβεβαίωση των μαιών και του γυναικολόγου ότι εφόσον παίρνω 3πλή ενδοφλέβια αντιβίωση, το γάλα μου θα πρέπει να το βγάζω και να το πετάω. Μου είπαν πως δεν είναι συμβατές με τον θηλασμό. Έτσι και έκανα, το έβγαζα με θήλαστρο αυτές τις 7 ημέρες, όπως και στη συνέχεια για άλλες 5 μέρες όπου έπαιρνα 2 αντιβιώσεις από το στόμα.

Όταν την έβαλα πάλι στο στήθος, μετά από 12 ημέρες σύνολο αποχής από τον θηλασμό, η μπέμπα ευτυχώς έπιασε μια χαρά το στήθος και έτρωγε. Καθώς έπρεπε να αυξήσω την ποσότητα του γάλακτος, την άφηνα όλη μέρα στο στήθος. Πολλές ώρες. Είχα άγχος αν θα της φτάνει το γάλα μου, ώσπου ήρθε ο παιδίατρος και μας βρήκε άψογα στο βάρος!

Και ναι, η χαρά μου ήταν τεράστια που τα καταφέραμε τελικά!

Ώσπου είπα ότι αφού της φτάνει το γάλα, ας προσπαθήσουμε τώρα να κάνουμε συγκεκριμένα γεύματα. Να ξέρω και εγώ πότε αρχίζει 1 γεύμα και πότε τελειώνει!

Αμ δε! Η κυρία θέλει όλη την ημέρα να είναι στο στήθος και μόλις την βγάζω, κλαίει σπαρακτικά και πιπιλάει τα χέρια της. Μόνο στο στήθος ηρεμεί και κοιμάται και αν της το βγάλω σιγά σιγά, ακόμα και αν δε ξυπνήσει εκείνη τη στιγμή, θα ξυπνήσει μόλις καταλάβει ότι δεν έχει το στήθος (μετά από 5-10 λεπτά). Έχω απογοητευτεί. Δεν κοιμάται αυτή και εγώ είμαι όλη μέρα με το στήθος έξω και στο κρεβάτι ή στον καναπέ, καθηλωμένη. Ευτυχώς κοιμάται το βράδυ (ένα 4ωρο και ένα 3ωρο συνήθως). Δοκίμασα να της δώσω άπειρες φορές πιπίλα, αλλά την φτύνει. Και όσο επιμένω, τόσο τσατίζεται και κλαίει περισσότερο.

Αφού βρε κορίτσια παίρνει βάρος και με το παραπάνω (σε 20 μέρες πήρε 800 γραμμάρια με αποκλειστικό θηλασμό), γιατί κλαίει όλη την ώρα και θέλει να είναι στο στήθος; Και γιατί μόλις την βγάζω, τρώει τα χέρια της; Λέτε από πείνα; Μόλις την βάζω στο στήθος πάλι, μπορεί να ρουφήξει 1-2 και μετά πάλι πιπιλάει.

Με έχει κουράσει απίστευτα αυτή η κατάσταση. Ούτε στο καρότσι ηρεμεί με βόλτες, ούτε στην αγκαλιά κουνώντας την, ούτε στο ριλάξ που έχει δόνηση ... πουθενά. Δεν μπορώ να βγω έξω μαζί της ούτε με το καροτσάκι, γιατί θα χαλάσει τον κόσμο όλο και ντρέπομαι και την λυπάμαι κιόλας. Ούτε μια βόλτα βρε κορίτσια, σαν άνθρωπος ... ούτε για καφέ έξω, ούτε για φαγητό, πουθενά ... θα πρέπει να την έχω στο στήθος όλη την ώρα.

Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο; Έχετε να μου προτείνετε κάτι να κάνω; Θέλω να κόψει το πιπίλισμα στο στήθος και να μπαίνει στο στήθος μόνο για φαί. Και τις υπόλοιπες ώρες να είναι ήρεμη, με κάποιον, οποιονδήποτε τρόπο, εκτός από το στήθος.

Βοήθεια! Είμαι απελπισμένη ... Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο εκτός από το να κάθομαι και να με πιπιλάει ...

Υ.Γ. Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

GqAdp2.png

Διαφημίσεις

Εμένα η γνώμη μου θα ήταν να προσπαθήσεις για πιπίλα… Το ξέρω ότι θα σου πουν ότι θα μπερδευτεί το μωρό… είναι μικρό κτλ κτλ μπορεί να είναι και έτσι… τα δικά μου από την πρώτη μέρα τα προσπαθούσα για πιπίλα (θήλαζα αποκλειστικά) στην αρχή την φτύνανε… (μπλιαχ η πιπίλα… φυσικά το στήθος είναι πιο γλυκό) αλλά μέσα σε 2 μέρες την πήρανε (και εγώ βρήκα την ησυχία μου)!!! ;)

Θα σου γράψουνε και άλλες μανούλες που είναι πιο διαβασμένες για τον αποκλειστικό θηλασμό (εγώ δυστυχώς δεν είχα διαβάσει καθόλου… τα έκανα όλα από ένστικτο)

Και κάτι άλλο… κάθε μωράκι είναι διαφορετικό, εγώ σου είπα τι έκανα με τα δικά μου μωράκια!!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Τα περισσότερα μωρακια έχουν αυτη τη συμπεριφορά τον πρώτο καιρο...θέλουν την μανούλα τους, την μυρωδιά της ( σκέψου ότι την απιχωριστηκες κιολας σε μια κρισημη ηλικία )... Εγω προσωπικά πιστεύω ότι απλά σε έχει ανάγκη...

Η δικιά μου μικρη 3 μήνες προσπαθούσα την πιπιλα κ δεν την πήρε ποτε...

Για την βόλτα που λες αλλα κ για να ηρεμει στο σπίτι αν θες μπορείς να δοκιμασεις ένα sling...θα μπορείς να την θηλαζεις άνετα έξω χωρίς κανένας να το καταλαβαίνει για να πάρεις κι ΕΣΥ λίγο αέρα...κι εμένα η δικη μου μικρούλα ώρες ώρες μόνο στο sling ησυχάζε...με ένιωθε πάνω της κι ας μην θηλαζε όλες τις φορές...( εμείς ακόμη το χρησιμοποιούμε :-))

Αυτη η κατάσταση δεν θα κρατήσει για πολυ ακόμα, θα αρχίσει να μένει κ μόνο του σιγά σιγά...κανε κουράγιο κ υπομονή γιατί ο θηλασμος είναι ότι καλύτερο για το παιδι σου :-D

( αλλα μωρακια δεν κοιμούνται ούτε το βράδυ :wink: )

Yugup3.png

Να σου ζήσει!

Θέλω να κόψει το πιπίλισμα στο στήθος και να μπαίνει στο στήθος μόνο για φαί. Και τις υπόλοιπες ώρες να είναι ήρεμη, με κάποιον, οποιονδήποτε τρόπο, εκτός από το στήθος.

Κοίτα, αυτό δεν είναι στο χέρι της μαμάς. Το μόνο που μπορείς να κάνεις εσύ, είναι να βρεις τρόπο να μειώσεις το χρόνο που θέλει μόνο να πιπιλίζει. Αλλά να ξέρεις ότι κατά πάσα πιθανότητα για πολύ καιρό ακόμη θα ζητά το στήθος για παρηγοριά.

Εμένα με βόλεψε πολύ το σλινγκ και ο μάρσιππος (όχι τύπου Baby bjorn, αλλά οι μαλακοί που κρατούν το μωρό σφιχτά στην αγκαλιά σου). Πολλές μητέρες μπορούν έτσι να θηλάζουν περπατώντας με τα χέρια ελεύθερα. Εγώ δεν μπορούσα, αλλά τα μωρά ηρεμούσαν ενώ εγώ έκανα δουλειές.

Η πιπίλα είναι βολική λύση, αν την δέχεται το μωρό. Αν δεν την δέχεται, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.

Ξεκίνα να βγαίνεις σε κοντινά μέρη για κανέναν καφέ τώρα που έχει καλό καιρό και μπορείς να κάτσεις έξω. Μπορείς με το ένα χέρι να κρατάς το μωρό που θηλάζει, και με το άλλο το φλιτζάνι. Αν κολλάς στην αρχή, βρες για συμπαράσταση παρέα που δεν κολλά εύκολα.

Τώρα είναι μικρό το μωράκι σου, σιγά σιγά θα αρχίσει να ενδιαφέρεται για τον περίγυρο, και τότε από μόνο του δεν θα θέλει να έχει όλη την ώρα το μουτράκι χωμένο στο στήθος.

Καλή συνέχεια!

μην αγχωνεσαι και μενα η μικρη μου επιδει δεν επερνε βαρος την εβαζα ολη μερα στο στηθος και οταν την επερνε ο υπνος ακομη την αφηνα.

η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ κουραστικο αλλα πιστευω αξιζε τον κοπο σιγα σιγα ξεκολησε απο μονη της. πιπιλα δε της εδωσα καλο θα ηταν να μην της δωσεις τουλαχιστον τους 3 πρωτους μηνες γιατι μπερδευετε και παθενει συνχυση,εγω της εδωσα μια φορα και πραγματικα ειχε πολυ γρινια εκλαιγε ολη μερα και δε ξανα εδωσα.

τωρα ειναι 9 1/2 μηνων και δε τι θελει μονο τι δαγκωνει για τα δοντια της.

υπομονη φαση ειναι θα περασει σιγα σιγα.

σε εχει αναγκη,θελει τι ζεστασια της αγκαλιας σου,εκει νωθει ασφαλεια το ζουζουνακι.

Διαφημίσεις

• 3 years later...
Μανούλες, σας παρακαλώ, βοηθήστε με!

Έχω ένα κοριτσάκι 48 ημερών, το οποίο θηλάζω αποκλειστικά. Κάναμε άσχημη αρχή με το θέμα του θηλασμού, με στήθος και μπουκάλι από το νοσοκομείο. Αυτό γινόταν μέχρι να γίνει 15 ημερών, όπου και νοσηλεύτηκα για 1 εβδομάδα λόγω επιπλοκών της καισαρικής και δυστυχώς αποχωρίστηκα το μικρούλι μου και φυσικά ο θηλασμός πήγε περίπατο, ύστερα από διαβεβαίωση των μαιών και του γυναικολόγου ότι εφόσον παίρνω 3πλή ενδοφλέβια αντιβίωση, το γάλα μου θα πρέπει να το βγάζω και να το πετάω. Μου είπαν πως δεν είναι συμβατές με τον θηλασμό. Έτσι και έκανα, το έβγαζα με θήλαστρο αυτές τις 7 ημέρες, όπως και στη συνέχεια για άλλες 5 μέρες όπου έπαιρνα 2 αντιβιώσεις από το στόμα.

Όταν την έβαλα πάλι στο στήθος, μετά από 12 ημέρες σύνολο αποχής από τον θηλασμό, η μπέμπα ευτυχώς έπιασε μια χαρά το στήθος και έτρωγε. Καθώς έπρεπε να αυξήσω την ποσότητα του γάλακτος, την άφηνα όλη μέρα στο στήθος. Πολλές ώρες. Είχα άγχος αν θα της φτάνει το γάλα μου, ώσπου ήρθε ο παιδίατρος και μας βρήκε άψογα στο βάρος!

Και ναι, η χαρά μου ήταν τεράστια που τα καταφέραμε τελικά!

Ώσπου είπα ότι αφού της φτάνει το γάλα, ας προσπαθήσουμε τώρα να κάνουμε συγκεκριμένα γεύματα. Να ξέρω και εγώ πότε αρχίζει 1 γεύμα και πότε τελειώνει!

Αμ δε! Η κυρία θέλει όλη την ημέρα να είναι στο στήθος και μόλις την βγάζω, κλαίει σπαρακτικά και πιπιλάει τα χέρια της. Μόνο στο στήθος ηρεμεί και κοιμάται και αν της το βγάλω σιγά σιγά, ακόμα και αν δε ξυπνήσει εκείνη τη στιγμή, θα ξυπνήσει μόλις καταλάβει ότι δεν έχει το στήθος (μετά από 5-10 λεπτά). Έχω απογοητευτεί. Δεν κοιμάται αυτή και εγώ είμαι όλη μέρα με το στήθος έξω και στο κρεβάτι ή στον καναπέ, καθηλωμένη. Ευτυχώς κοιμάται το βράδυ (ένα 4ωρο και ένα 3ωρο συνήθως). Δοκίμασα να της δώσω άπειρες φορές πιπίλα, αλλά την φτύνει. Και όσο επιμένω, τόσο τσατίζεται και κλαίει περισσότερο.

Αφού βρε κορίτσια παίρνει βάρος και με το παραπάνω (σε 20 μέρες πήρε 800 γραμμάρια με αποκλειστικό θηλασμό), γιατί κλαίει όλη την ώρα και θέλει να είναι στο στήθος; Και γιατί μόλις την βγάζω, τρώει τα χέρια της; Λέτε από πείνα; Μόλις την βάζω στο στήθος πάλι, μπορεί να ρουφήξει 1-2 και μετά πάλι πιπιλάει.

Με έχει κουράσει απίστευτα αυτή η κατάσταση. Ούτε στο καρότσι ηρεμεί με βόλτες, ούτε στην αγκαλιά κουνώντας την, ούτε στο ριλάξ που έχει δόνηση ... πουθενά. Δεν μπορώ να βγω έξω μαζί της ούτε με το καροτσάκι, γιατί θα χαλάσει τον κόσμο όλο και ντρέπομαι και την λυπάμαι κιόλας. Ούτε μια βόλτα βρε κορίτσια, σαν άνθρωπος ... ούτε για καφέ έξω, ούτε για φαγητό, πουθενά ... θα πρέπει να την έχω στο στήθος όλη την ώρα.

Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο; Έχετε να μου προτείνετε κάτι να κάνω; Θέλω να κόψει το πιπίλισμα στο στήθος και να μπαίνει στο στήθος μόνο για φαί. Και τις υπόλοιπες ώρες να είναι ήρεμη, με κάποιον, οποιονδήποτε τρόπο, εκτός από το στήθος.

Βοήθεια! Είμαι απελπισμένη ... Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο εκτός από το να κάθομαι και να με πιπιλάει ...

Υ.Γ. Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

Σοφια μου ειναι σαν να γραφεις για την ζωη μουυ!!!

τε ιδια ακριβως ζω με το 2,5 μηνων παιδι μου

Δεν αντεχω αλλο!

Εσενα τελικα πως εληξε ολο αυτο!

Θα θελα ποκυ να μου απαντησεις δε βρισκω παριγορια σε τιποτα!!!

Σοφια μου ειναι σαν να γραφεις για την ζωη μουυ!!!

τε ιδια ακριβως ζω με το 2,5 μηνων παιδι μου

Δεν αντεχω αλλο!

Εσενα τελικα πως εληξε ολο αυτο!

Θα θελα ποκυ να μου απαντησεις δε βρισκω παριγορια σε τιποτα!!!

Πάρα πολλά μωρά είναι έτσι, υψηλών απαιτήσεων! Κάνε λίγο υπομονή, μεγαλώνοντας καλυτερεύουν τα πράγματα, καλμάρει λιγο η γκρίνια! Εστίασε στα θετικά: έχεις ένα δραστήριο κι έξυπνο μωρό!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 4 weeks later...

Κι εμένα ήταν περίπου έτσι η μικρούλα μου...

Τώρα είναι 8,5 μηνών & τα πράγματα είναι μια χαρά, εκτός από το βράδι.

Ξυπνάει 2-3 φορές και μάλιστα την τελευταία εβδομάδα κάθε 2 ώρες!!!!

Μην απελπίζεσαι. Σίγουρα θα έρθουν πιο εύκολες ημέρες.

Κάνε λίγη υπομονή & να απολαμβάνεις όσες περισσότερες στιγμές μπορείς με το μωράκι σου.

:)