Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μετακίνηση με μωρό

my_Kelly

Recommended Posts

Όσες δεν οδηγούν ή οδηγούν και για κάποιο λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους και πρέπει πχ να πάρουν ταξί... με το μωρό τι κάνουν? Πώς το έχετε μέσα στο ταξί? Στην αγκαλιά? Κι αν είναι μεγαλούτσικο (πχ 15 μηνών) και δεν κάθεται αγκαλιά, το αφήνετε χύμα στο κάθισμα?

Ειλικρινά το έχω απορία!

Διαφημίσεις

Όσες δεν οδηγούν ή οδηγούν και για κάποιο λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους και πρέπει πχ να πάρουν ταξί... με το μωρό τι κάνουν? Πώς το έχετε μέσα στο ταξί? Στην αγκαλιά? Κι αν είναι μεγαλούτσικο (πχ 15 μηνών) και δεν κάθεται αγκαλιά, το αφήνετε χύμα στο κάθισμα?

Ειλικρινά το έχω απορία!

Όσες φορές χρειάστηκε να πάρω ταξί τον είχα καθισμένο δίπλα μου αλλά είχα το χέρι μου από μπροστά ώστε σε περίπτωση φρεναρίσματος να τον κρατάω.Πάντως νομίζω ότι είναι χειρότερο να το έχεις αγκαλιά γιατί αν συμβεί κάτι θα το μετατρέψεις σε αερόσακο..και φυσικά πάντα στα πίσω καθίσματα:cool:

σε ταξι δεν χρειαστηκε να μπουμε αλλα καποιες φορες πριν παρουμε το δευτερο αυτοκινητο επειδη στο χωριο δεν υπαρχουν συγκοινωνιες πηγαιναμε με τον κουνιαδο ή τον πεθερο μου οπου χρειαζοταν και καμια φορα τυχαινε να ειχαμε αφησει το καθισμα μεσα στο αυτοκινητο. τοτε την κρατουσα αγκαλια με το κατω μερος της ζωνης να κραταει και το παιδι. και φυσικα στο πισω καθισμα που δεν εχει αεροσακους. μετα που μεγαλωσε λιγο διπλα μου παλι πισω και δεμενη με τη μεσαια ζωνη.

Ειλικρινά το έχω απορία!

Αγκαλίτσα στο ταξί, είτε πάνω μου, είτε δίπλα από εμένα κρατώντας το... Να έχεις και μαζί κάτι που το ηρεμεί. Ένα παιχνιδάκι, πιπίλα ή ό,τι αρέσει στο δικό σου παιδάκι. (δεμένο έστω πρόχειρα με τη ζώνη)

εχω δυο μπουμπουκακια

Θα σας πω μια ιδεα να κανετε που δεν βολευει σε ολες τις περιπτωσεις. Αν πχ ειναι στριμωγμενα δυστυχως δεν εχεις επιλογη. Αλλα σε ταξι που εχω μπει 2 φορες (και δεν θελω αλλες) γινομαι εγω ο αεροσακος του παιδιου. Κοινως την παιρνω αγκαλια και καθομαι πλατη στον οδηγο. Ετσι ωστε αν γινει κατι να πεσω εγω πανω στα τζαμια και η μικρη πανω στο στηθος/στομαχι μου ;) Καλο ειναι παντω να βρεις γρηγορα αλλο τροπο μεταφορας. Αν δεν εχεις αμαξι προτιμησε μετρο/λεωφορεια με καροτσι.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Θα σας πω μια ιδεα να κανετε που δεν βολευει σε ολες τις περιπτωσεις. Αν πχ ειναι στριμωγμενα δυστυχως δεν εχεις επιλογη. Αλλα σε ταξι που εχω μπει 2 φορες (και δεν θελω αλλες) γινομαι εγω ο αεροσακος του παιδιου. Κοινως την παιρνω αγκαλια και καθομαι πλατη στον οδηγο. Ετσι ωστε αν γινει κατι να πεσω εγω πανω στα τζαμια και η μικρη πανω στο στηθος/στομαχι μου ;) Καλο ειναι παντω να βρεις γρηγορα αλλο τροπο μεταφορας. Αν δεν εχεις αμαξι προτιμησε μετρο/λεωφορεια με καροτσι.

αυτο ειναι το καλυτερο γιατι τα λεωφορεια εχουν ειδικες ζωνες για καροτσια και το μετρο κατι εχει δε θυμαμαι. αυτο με την πλατη στον οδηγο δεν το καταλαβα. δηλ. καθεσαι οκλαδον πισω με την πλατη στον οδηγο; και πως στερεωνεσαι; συγνωμη αλλα ειμαι βραδειας καυσης.

lRR9p3.png

να σας πω μια ιδεα απο την εκπαιδευση μου στα social services? Παιρνεις το παιδι αγκαλια στο πισω καθισμα και βαζεις τη ζωνη ΑΝΑΜΕΣΑ σε σενα και στο παιδι. Αν μιλαμε για μωρο και εχεις μαρσιπο ειναι ευκολο, φορας κανονικα το μαρσιπο και ιενια σαν το παιδι να βρισκεται σε καθιμστακι που κοιταει πισω.

Αν μιλαμε για μεγαλυτερο παιδακι, απο 1 εως 5-6 χρονων τοτε κανεις το ιδιο και δενεις το παιδι επανω σου με κατι γεορ, πχ μια λινη ζακετα.. Φυσικα αυτο δεν ειναι λυση για μεγαλες ταχυτητες, το πολυ μεχρι 30χλμ την ωρα (και ελπιζοντας οτι δε θα γινει μετωπικη)...

zouzounomama, το χερι σου ειτε το εχεις μπροστα του ειτε οχι... αν γινει κατι δε θα μπορεσεις με τιποτα να τον κρατησεις.

Ell, καλη η ιδεα σου αλλα πως περνας τη ζωνη πισω απο την πλατη σου; πρεπει να ειναι πολυ μακρια