Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δεν τραβάει γάλα...

Recommended Posts

Θέλω τη βοήθειά σας, επειγόντως!

Γέννησα πριν από 10 ημέρες ένα αγοράκι 4.160 κ.! Λόγω ίκτερου του έδωσαν συμπλήρωμα στο μαιευτήριο, το οποίο για τον ίδιο λόγο συνέχισα κ εγώ εδώ στο σπίτι για 1-2 ημέρες. Από χθες δεν του έχω ξαναδώσει, έχω κατεβάσει γάλα (ενώ τις πρώτες ημέρες δεν είχα ακόμα), αλλά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Το μικρό μου δεν μου τραβάει καλά γάλα σε όλους τους θηλασμούς, δηλαδή, από τους 10 περίπου την ημέρα, στους τρείς ακούω το γνώριμο "γκλουπ"..., ενώ στους υπόλοιπους, απλώς πιπιλίζει, ή με το που παίρνει το στήθος στο στόμα, κοιμάται αυτομάτως! Φοβάμαι ότι δεν τρέφεται σωστά, τι να κάνω να το βοηθήσω να τραβάει περισσότερο γάλα? Και αυτό με το πιπίλισμα με έχει κουράσει πολύ, να τον αφήνω να το κάνει, ή να τον απομακρύνω? Τέλος, όταν δεν μου αδειάζει το στήθος, να το βγάζω με το θήλαστρο, μη τυχόν κ μου μειωθεί η παραγωγή (είδα κ έπαθα να την αυξήσω) ή να τον περιμένω να ξυπνήσει να έχει αρκετό να φάει?

Διαφημίσεις

Ανησυχούμε μόνο αν το μωρό δεν παίρνει αρκετό βάρος...

Πως το βλέπουμε αυτό; Από τις πάνες του 24ωρου! Πρέπει να βρέχει 7-8 πάνες...

Το μωρό καλά κάνει και πιπιλάει.. Να το αφήνεις. Φαντάσου ότι θα το έχεις 23 ώρες το 24ωρο στο στήθος. Έτσι είναι η αρχή. Μέτρα τις πάνες και άσε τα υπόλοιπα (θήλαστρα, συμπλήρωμα κλπ)... Μία ζύγιση επίσης την εβδομάδα, φτάνει!

WLn5p2.png

Για το πιπίλισμα, πήρα τηλέφωνο στο "Ελενα" κ από εκεί με συμβούλεψαν να μην τον αφήνω να πιπιλάει, γι΄αυτό κ ρώτησα.

Όσον αφορά στις βρεγμένες πάνες, εννοείς, ουρα? Ούρα έχει αρκετά. Κακάκια όμως, κάνει μεν 4-6 φορές την ημέρα, αλλά μερικές φορές είναι ελάχιστη η ποσότητα. Αυτό μετράει? (συγγνώμη αν γίνομαι κουραστική, απλώς, η ανησυχία μου ειναι μεγάλη)

Vαlia να σου ζησει!

Ειναι μικρουλι ακομα και σε θελει ολο το 24ωρο δικη του!

Εφοσον εχει βρεγμενες πανες και οταν το ζυγισετε στο γιατρο σε λιγες μερες και εχει ανακτησει το βαρος γεννησης σημαινει πως εισαι σε καλο δρομο.

Η φυση εχει προνοησει και το μωρακι σου παιρνει την καταλληλη ποσοτητα γαλακτος απο το στηθος σου.Ειναι σιγουρα κουραστικο στην αρχη θα σου προτεινα να θηλαζεις αν μπορεις ξαπλωτη η να βρεις μια θεση να σε ξεκουραζει.Θα βρειτε σιγα σιγα τους ρυθμους σας !Ο θηλασμος αλλωστε δεν ειναι μονο το γαλα ,ειναι και η αγκαλιτσα η μυρωδια της μαμας,η παρηγορια απο τα δοντακια /κολικους, η ζεστασια,η αγαπη!!!Μην αγχωνεσαι και απολαυσε το..!

καλα σαραντα!

υ.γ.

βρεμμενες πανες=τσισακια

λερωμενες=κακακια

Για το πιπίλισμα, πήρα τηλέφωνο στο "Ελενα" κ από εκεί με συμβούλεψαν να μην τον αφήνω να πιπιλάει, γι΄αυτό κ ρώτησα.

Παραπληροφόρηση, πάλι παραπληροφόρηση.... :roll:

Να το αφήνεις! Και με το πιπίλισμα ερεθίζει το στήθος να παράγει περισσότερο γάλα...

Σου εξήγησε η cruelty για τις πάνες... Να πω μόνο ότι αρκεί να είναι βρεγμένες όχι μούσκεμα και ασήκωτες...

Νομίζω ότι τα πάτε πολύ καλά :)

Στην διάθεση σου !

WLn5p2.png

Διαφημίσεις