Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καλησπέρα, θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζεται σε περιπτωσεις καθολικης απεργιας των ΜΜΜ και ενω δεν υπάρχει καποιος τροπος να φτασεις στη δουλεια σου και αφου εχεις ρωτησει αν μπορει καπιος αλλος να περασει να σε παρει, ο εργοδοτης σου κοβει αυτη τη μερα απο τη μισθοδοσια;; εννοειτε πως δεν θελω να χαλασω την αδεια μου!! ευχαριστω

Διαφημίσεις

καλησπέρα, θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζεται σε περιπτωσεις καθολικης απεργιας των ΜΜΜ και ενω δεν υπάρχει καποιος τροπος να φτασεις στη δουλεια σου και αφου εχεις ρωτησει αν μπορει καπιος αλλος να περασει να σε παρει, ο εργοδοτης σου κοβει αυτη τη μερα απο τη μισθοδοσια;; εννοειτε πως δεν θελω να χαλασω την αδεια μου!! ευχαριστω

καλημέρα, γνωριζει κανεις απο επιθεωρηση εργασιας;

θυμαμαι στην προηγουμενη εταιρεια που δουλευα τωρα ειμαι στο δημοσιο οταν γινοταν γενική απεργια αυτοι που εμεναν μακρυα δεν ερχονταν και πληρωνονταν κανονικα βεβαια αυτο ισχυε προ 6ετιας απο τοτε ηρθαν τα πανω κατω!!!

ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Άρθρο 657

Λόγοι που εμπόδισαν τον εργαζόμενο

Ο εργαζόμενος διατηρεί την αξίωσή του για το μισθό, αν ύστερα από δεκαήμερη τουλάχιστον παροχή εργασίας εμποδίζεται να εργαστεί από σπουδαίο λόγο που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά του.

Ο εργοδότης έχει δικαίωμα να αφαιρέσει από το μισθό τα ποσά που εξαιτίας του εμποδίου καταβλήθηκαν στον εργαζόμενο από ασφάλιση υποχρεωτική κατά το νόμο.

Άρθρο 658

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο διατηρείται, σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο, η αξίωση για το μισθό σε περίπτωση εμποδίου, δεν μπορεί να υπερβεί τον ένα μήνα, αν το εμπόδιο εμφανίστηκε ένα τουλάχιστον έτος μετά την έναρξη της σύμβασης, και το μισό μήνα σε κάθε άλλη περίπτωση. Η αξίωση για το διάστημα αυτό υπάρχει και αν ακόμη ο εργοδότης κατάγγειλε τη μίσθωση επειδή το εμπόδιο του παρείχε το δικαίωμα αυτό.

ΔΕΝ ΤΕΥΧΟΣ 1453/2005 σελ.903

Μελέτη του Δ.Ε.Ν.(Χ.ΓΚΟΥΤΟΥ, Καθηγητή εργατικού δικαίου).

Κωλύματα εργασίας κατά τα άρθρα 657, 658 Α.Κ.

β) Όταν τα μέσα συγκοινωνίας δεν λειτουργούν ή δεν θα λειτουργήσουν, είτε ένεκα των αμέσως παραπάνω λόγων, είτε ένεκα απεργίας των εργαζομένων σε αυτά (και εφόσον ή χρήση των ταξί που κυκλοφορούν είναι υπερμέτρως επαχθής για τον μισθωτό), είτε για άλλους λόγους.

l86Tp3.png d6AUp3.png