Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εμετός, Αναγωγές

Recommended Posts

Χθές το βράδυ μου έκανε έναν μεγάλο εμετό-ρουκέτα για πρώτη φορά.

Θηλάζω αποκλειστικά αλλά μάλλον παράφαγε γιατί έφαγε, την πήγα βόλτα και μετά ξανάφαγε. Μετά της έδωσα μια πιπίλα που είχε ακόμα λίγο νεράκι από τον βρασμό για αποστείρωση που ξέχασα να βγάλω.

Υπάρχει λόγος ανησυχίας; Το μωρό φαίνεται πολύ καλά, αλλά δεν ξέρω πού είναι το όριο του φυσιολογικού, και τί να κάνω για να αποφύγω να ξανασυμβεί..

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Διαφημίσεις

KAΛΗΜΕΡΑ!ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΦΑΓΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ!ΙΣΩΣ ΠΑΛΙ ΕΦΑΓΕ ΛΑΙΜΑΡΓΑ ΟΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΕΡΑ....ΜΗΝ ΣΚΑΣ!ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.

KAΛΗΜΕΡΑ!ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΦΑΓΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ!ΙΣΩΣ ΠΑΛΙ ΕΦΑΓΕ ΛΑΙΜΑΡΓΑ ΟΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΕΡΑ....ΜΗΝ ΣΚΑΣ!ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.

Μην ανησυχεις και ο δικός μου τα έκανε αυτα αλλά μόλις μπήκε στον 3ο μήνα τα έκοψε μαχαίρι.

Θα δυναμώσει το μικρό σου και δε θα τα κάνει πια.

Διαφημίσεις

Το ίδιο ακριβώς έκανε κ ο 9 ημερών γιός μου, προχθές, κ με κατατρόμαξε. Έναν ξαφνικό δυνατό εμετό - ρουκέτα, που μάλιστα τον έπνιξε, κ είδα κ έπαθα να τον συνεφέρω. Τελικά, κατέληξα ότι μάλλον από βαρυστομαχιά το έπαθε, είχε φάει από εμένα, από ανασφάλεια του έδωσα κ 20 ml συμπλήρωμα, κ να τα αποτελέσματα.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ξανασυμβεί, γιατί με τρόμαξε πολύ.

Εντάξει οι ρουκέτες δε γίνονται συνέχεια και δεν πρέπει να μας ανησυχούν αν δεν είναι συστηματικές.

Αυτές οι γουλίτσες όμως πότε σταματάνε μήπως ξέρετε?

Ο μπέμπης μου 3,5 μηνών περίπου και ακόμα κάνει...μερικές μέρες μάλιστα κάνει σε κάθε γεύμα.

• 4 years later...

Καλησπερα κ απο μενα...να σας πω τι παθαμε χτες να μου πειτε αν σας εχει συμβει....Η μπεμπα μου την Τριτη θα γινει 1 μηνος!!!Την τεταρτη που την ζυγισαμε ηταν 3220γρ....(γεννηθηκε την 37η βδ, με βαρος 2700 αλλα στο μαιευτηριο εχασε κ βγηκαμε με βαρος εξοδου 2500 κατι!)...την θηλαζω αλλα μια φορα τη μερα μπορει να της δωσω κ συμπληρωμα....ξεκινησαμε με 30μλ, μετα 60μλ μετα 90μλ....επειδη πινει κ τα 90μλ η γιατρος---που ειναι υπερ του θηλασμου---μου ειπε να δοκιμασω 120μλ...δεν τα πινει ολα βεβαια αλλα 90-100μλ θα πιει...χτες ηπιε 100μλ το απογευμα στις 6---που επρεπε να βγω εξω σε μια δουλεια----και μετα τη θηλασα στισ 9μιση το βραδυ...ετρωγε λιγο αχορταγα και μετα ξεκινησε να κανει μικρες ρουκετουλες--σαν εμετο---παιρνω τη γιατρο---βαζω θερμομετρο---δεν ειχε πυρετο.....με το που εκανε εμετο, ξαναεγλυφε χερακια........λεω πειναει---την ξαναθηλαζω---ξανα εμετο....μετα επιτηδες τηναφησα 3 ωρες να συνελθει....Γιατι να το επαθε αυτο? Σχετιζονται οι κολικοι με αυτο?Γιατι παρατηρω οτι σφιγγεται, κανει κλανιτσες ή κακα, και τοτε την πιανει λαιμαργια..γλυφει χερια κ πιπιλα δαχτυλο....Μηπωσ δεν πειναει κ γινεται αυτο λογω πονων??Βοηθεια πλιζ!!!

Καλησπερα κ απο μενα...να σας πω τι παθαμε χτες να μου πειτε αν σας εχει συμβει....Η μπεμπα μου την Τριτη θα γινει 1 μηνος!!!Την τεταρτη που την ζυγισαμε ηταν 3220γρ....(γεννηθηκε την 37η βδ, με βαρος 2700 αλλα στο μαιευτηριο εχασε κ βγηκαμε με βαρος εξοδου 2500 κατι!)...την θηλαζω αλλα μια φορα τη μερα μπορει να της δωσω κ συμπληρωμα....ξεκινησαμε με 30μλ, μετα 60μλ μετα 90μλ....επειδη πινει κ τα 90μλ η γιατρος---που ειναι υπερ του θηλασμου---μου ειπε να δοκιμασω 120μλ...δεν τα πινει ολα βεβαια αλλα 90-100μλ θα πιει...χτες ηπιε 100μλ το απογευμα στις 6---που επρεπε να βγω εξω σε μια δουλεια----και μετα τη θηλασα στισ 9μιση το βραδυ...ετρωγε λιγο αχορταγα και μετα ξεκινησε να κανει μικρες ρουκετουλες--σαν εμετο---παιρνω τη γιατρο---βαζω θερμομετρο---δεν ειχε πυρετο.....με το που εκανε εμετο, ξαναεγλυφε χερακια........λεω πειναει---την ξαναθηλαζω---ξανα εμετο....μετα επιτηδες τηναφησα 3 ωρες να συνελθει....Γιατι να το επαθε αυτο? Σχετιζονται οι κολικοι με αυτο?Γιατι παρατηρω οτι σφιγγεται, κανει κλανιτσες ή κακα, και τοτε την πιανει λαιμαργια..γλυφει χερια κ πιπιλα δαχτυλο....Μηπωσ δεν πειναει κ γινεται αυτο λογω πονων??Βοηθεια πλιζ!!!

η δικιά μου είναι 18 ημερών και κάνει ακριβώς ότι λές... μόνο που πολλές φορές μου κάνει εμετό κανονικό και όχι μόνο μια φορά... σήμερα ήρθε η παιδίατρος και την ρώτησα και μου είπε πως απο την στιγμή που έβαλε βάρος ( ήταν 2800 όταν βγήκα απο την κλίνική και τώρα είναι 3370) είμαστε εντάξει απλά είναι λαίμαργη και τρώει παραπάνω απο όσο πρέπει μου είπε να δοκιμασω απλά πιο μικρά και συχνά γεύματα επίσης ένας ακόμα λόγος που κάνει εμετό μπορεί να είναι ο εξής... επειδή βάζει τα χέρια στο στόμα απο την λαιμαργια της προκαλεί εμετό απο μόνη της . είναι δηλαδή όπως εμείς οι μεγάλοι που βάζουμε δάχτυλο για να ξεράσουμε... αν δεις ότι κάνει συνεχόμενους εμετούς και δεν στο έχει ξανακάνει αυτό μίλα οπωσδήποτε με την παιδιατρό σου...:cool:

χτες μου εκανε αρκετες φορες εμετο....αλλα αφου δεν ειχε πυρετο, ειναι θεμα σιτισης μου ειπε η παιδιατρος...μαλλον εφαγε πολυ κ απο λαιμαργια...σημερα τη θηλαζω μονο καθε 3ωρο κ ας τρωει κ απο λιγο....αλλα το να σφιγγεται κ να κοκκινιζει λεω μηπως ειναι κολικοι......ή μηπως περνα αυτο το αλμα αναπτυξης κ ειναι τοσο ανησυχη την τελευταια βδομαδα????δεν ξερω....

Διαφημίσεις

χτες μου εκανε αρκετες φορες εμετο....αλλα αφου δεν ειχε πυρετο, ειναι θεμα σιτισης μου ειπε η παιδιατρος...μαλλον εφαγε πολυ κ απο λαιμαργια...σημερα τη θηλαζω μονο καθε 3ωρο κ ας τρωει κ απο λιγο....αλλα το να σφιγγεται κ να κοκκινιζει λεω μηπως ειναι κολικοι......ή μηπως περνα αυτο το αλμα αναπτυξης κ ειναι τοσο ανησυχη την τελευταια βδομαδα????δεν ξερω....

αν μαζεύει ποδαράκια στην κοιλιά γκρινιάζει και κάνει μπουνίτσες ξεκίνησαν οι κολικοί.. δες και πότε ενεργήθηκε και αν ζορίζετε να ενεργηθεί... και εμένα μου το έκανε και της αλλαξα το συμπλήρωμα που της δίνω.. επίσης για τους κολικούς η γιατρός μου έδωσε κάτι σταγονίτσες βιολογικές και όποτε έχει κολικούς της δίνω και ηρεμεί

Εντύπωση μου κάνει πως ειναι υπέρ του θηλασμου ο γιατρος και προτείνει συμπλήρωμα!:shock:Για παλινδρομιση μου κάνει όλο αυτο,να του πεις να το κοιτάξει!!!Δεν σχετίζονται οι κολλικοι με τις ρουκέτες και τον εμετο.Εαν όντως ειναι παλινδρομιση,να ξέρεις πως το καλύτερο φάρμακο ειναι ο θηλασμος!Μικρα και συχνά γεύματα συμβουλεύουν οι ειδικοί,πολυ ώρα όρθιο στην αγκαλιά το παιδι,καλο ρεψιμο και κλίση περίπου 25% στο στρώματα κι του όταν κοιμάται!!!Να σου ζήσει το λεχουδακι σου κορίτσι μου.

adEup3.png

Δεν μου προτεινει συμπληρωμα...ισα-ισα μου λεει να μην της δινω...απλα εγω επρεπε να βγω εξω κ της το εδωσα γιατι μετα θα την κραταγε η μαμα μου...δεν ειπε η γιατρος για παλινδρομηση...χτες εφαγε παρα πολυ απο το στηθος μου κ εκανα το λαθος ν ατης δωσω κ το συμπληρωμα, μονο χτες συνεβη αυτο.......απο τις 2 το βραδυ θηλαζει--ακριβως μικρα κ συχνα γευματα...κ δεν εχει βγαλει γουλια σημερα!!!Ισως την επιασε λαιμαργια κ παρασυρθηκαμε κ μεις κ την παραταισαμε!!Επισης ειχε ρευτει παρα πολυ καλα πριν απο καθε εμετο!!Ευχαριστω για τις ευχες!!Ελπιζω να πανε ολα καλα, γιατι τρελαθηκαμε χτες!!!Βαζαμε συνεχεια κ θερμομετρο μηπως ειχε κατι....Δεν θελω να παθει κατι το αστερακι μου....Γεννηθηκε 2700 στην 37η βδομαδα, βγηκαμε 2500γρ απο το μαιευτηριο κ μεχρι την τεταρτη ειχε παει 3200!!!Ειναι τα παντα για μενα!!!Κ απο χτες ειμαι σαν ζομπι απο την στενοχωρια κ τηναυπνια.....Ευχαριστω κοριτσια για τις αποψεις σας!!Ειναι παντα χρησιμες!!!

Στελλι μου

καταρχας μη στεναχωριεσαι τοσο πολυ,ολα αυτα ειναι φυσιολογικα και τα περνανε ολα τα μωρακια,:-D

μπορει να ειναι παλινδρομηση ειτε απο λαιμαργια οπου τρωει πολυ και γρηγορα ειτε επειδη κουνιεται και σφιγγεται πολυ αν ποναει η κοιλιτσα της. Καλου κακου κρατα τη ορθια καμποση ωρα αφου τελειωσει το γευμα της χωρις να πιεζεις το στομαχακι της, κλιση στο στωμα και καλο ρεψιμο οπως λεει και η ΜαμαΜικαελα.

Οταν τελειωναμε το αλμα της 5ης εβδ μου παθαινε κι εμενα εντονες παλινδρομησεις (χωρις εμετους) απο λαιμαργια πιστευω, αλλα το αποτελεσμα ηταν να διακοπτει το θηλασμο κλαιγοντας απο την ενοχληση του στομαχιου της, για 2-3 ημερες δεν μπορουσε να φαει κανονικα το καημενο κι εκλαιγε σε καθε θηλασμο(φοβηθηκα για ΓΟΠ αλλα ενταξει περασε).

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Καλημέρα και απο εμένα!

Ο μικρός μου εχθές έκλεισε 2 μηνών και κάνει απίστευτες γουλιές.

Ο γιατρός μου είχε πει ότι όλα τα νεογέννητα έχουν κάποιο βαθμό παλλινδρόμησης λόγω ανωριμότητας του πεπτικού συστήματος. Μου είχε πει ότι ΓΟΠ έχουν όταν κάνουν πάνω απο 10 έντονες γουλιές την ημέρα και δεν παίρνουν βάρος.

Το πρόβλημά μου είναι ότι είναι τώρα 5 μέρες που κάνει πολύ πιο έντονες γουλιές απο ότι έκανε παλιότερα και κλαίει πολύ. Βασικά την ώρα που τον θηλάζω ξαφνικά κοκκινίζει, αρχίζει να κλαίει, να σφίγγεται και να βγάζει το στήθος μου απο το στόμα του (πράγμα αδιανόητο αφού έχει το στήθος μου και για πιπίλα!!!!!) και κάνει γουλιά και μετά ηρεμεί και συνεχίζει. Μήπως είναι σύμπτωμα της ΓΟΠ αυτό;

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα!!! Είδα το θέμα και είπα να σας γράψω και τη δική μας περίπτωση. Η μπεμπούλα μας γεννήθηκε την 36η εβδομάδα, 3/3/2012, και είχε βάρος 2.080γρ. Στις 21/3 ήταν 2.315 και 26/4 (ένα μήνα μετά) ήταν 4.070γρ. και έτρωγε 90-100 σε κάθε γεύμα ανά 3ωρο. Ξαφνικά, όταν ήθελε να φάει παραπάνω, το έβγαζε ρουκέτα και μετά έτρωγε τα χεράκια της. Αυτό, αφού έγινε 2 μέρες συνέχεια, σε κάθε γεύμα, δοκιμάσαμε ρυζόνερο και αλμόρα μήπως και είχε κάποια ίωση. Και την τρίτη μέρα τα ίδια. Την πήγαμε λοιπόν για υπέρηχο και ο γιατρός μας είπε ότι πρέπει να χειρουργηθεί γιατί έχει πυλωρική στένωση. Ήταν Σάβ. απόγευμα, κάναμε την εγχείρηση Δευτέρα πρωί και την Τετάρτη είμασταν σπίτι μας. Τώρα η κουκλίτσα είναι μια χαρά, τρώει 240 και ζυγίζει 7.560

:D:D:D::-D

• 2 weeks later...