Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΥΛΙΤΙΔΑ

Recommended Posts

ειμαι σιγουρη οτι δεν ανοιγω εγω πρωτη αυτο το θεμα αλλα δεν μπορουσα να βρω ακρη μεσα σε τοσα θεματα που υπαρχουν.

αντιμετωπιζω το εξης προβλημα: η κορη μου εχει ουλιτιδα. δεν ξερω πως μπορω να τη βοηθησω εκτος απο το να την πιεζω να βουρτσιζει τα δοντια της 2 φορες την ημερα. στο φαρμακειο που ρωτησα μου ειπαν οτι δεν μπορουν να δωσουν κατι σ'αυτη την ηλικια (9). στην οδοντιατρο δεν μπορουμε να παμε προς το παρων γιατι το ταμειο ειναι μειων και πρεπει να κανουμε καποιες περικοπες (δε θα αφησω ομως να φτασει σε σημειο που δεν υπαρχει γυρισμος) απλα ρωταω αν ξερει καποια μανουλα κατι για να τη βοηθησω και αν δε βρεθει λυση σιγουρα θα καταφυγουμε στην καρεκλα της οδοντιατρου.

ευχαριστω:cry:

Διαφημίσεις

παντως το σιγουρο ειναι οτι η ουλιτιδα αν προχωρησει, δεν ειναι κατι αθωο, απλο. "τρωει" το οστο οπου στηριζονται τα δοντια μας. θελει αντιμετωπιση ιατρικη.

για τωρα θα προτεινα μπουκωματα με αλατονερο αφου στο φαρμακειο σου λενε οτι ειναι μικρη για μπουκωματα με καποιο φαρμακευτικο σκευασμα.

Είχα πάθει ουλίτιδα μετά τη γέννα. Σοκ απο την εγκυμοσύνη μου είπε ο γιατρός. Μπορείς να χάσεις και τα δόντια σου αν το αμελήσεις γιατί χαλαρώνουν τα ούλα και γι'αυτό το λόγο ματώνουν κι όλας. Εμένα μου είχε δώσει ένα στοματικό διάλυμα για μια βδομάδα για να σφύξουν. Ήταν οριακά να μου δώσει και αντιβίωση αλλά επειδή επανήλθαν τη γλίτωσα. Σε νοσοκομείο δεν έχει ανάλογο τμήμα να κλείσεις ραντεβού ώστε να γλιτώσεις τα έξοδα? Πάντως μην το αφήσεις. Αν ''εκτεθούν'' και τα νεύρα με τη χαλάρωση των ούλων το παιδί θα πετάγεται σε κάθε βούρτσισμα .

Διαφημίσεις

Δανείσου και πήγαινέ την σε οδοντίατρο ή σε περιοδοντολόγο. Η ουλίτιδα όταν προχωρήσει και γίνει περιοδοντίτιδα δεν θεραπεύεται και μπορείς να χάσεις τα δόντια σου (γιατί όπως είπε η viki πιο πάνω υποχωρεί το ούλο και δεν επανέρχεται). Δεν μπορείς εσύ με γυμνό μάτι να κρίνεις αν η ουλίτιδα έχει προχωρήσει και πόσο, καμιά φορά ξεγελιούνται και οι οδοντίατροι. Εφόσον τα ούλα ματώνουν, τα πράγματα είναι ήδη αρκετά σοβαρά. Συνεπώς αν δεν υπάρχει οδοντιατρικό τμήμα σε νοσοκομείο (δεν μπορεί, κάτι θα υπάρχει) βρες με κάθε τρόπο χρήματα και πήγαινέ την σε οδοντίατρο να κάνει τουλάχιστον καθαρισμό.

Σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας και ηδη το θεμα λυθηκε. Πηγαμε στην οδοντιατρο (γιατι οντως δεν ειναι για να παιζεις με τετοια πραγματα σε ενα παιδι) και μας εδωσε ενα διαλυμα 2 υγρων το οποιο το εφτιαξαν στο φαρμακειο. Σ'ενα μηνα παλι θα μας δει.

Σωστή! Φαντάζομαι ο οδοντίατρος θα σας είπε ότι χρειάζεται συχνό και καλό βούρτσισμα, με ειδική τεχνική (η οδοντόβουρτσα να πιάνει και το ούλο, όχι μόνο το δόντι) με βούρτσα μέτριας σκληρότητας, όχι με πολύ μαλακή. Είναι βασικό να μην βουρτσίζει τα δόντια της λιγότερο ή πιο απαλά επειδή ματώνουν. Ο χρυσός κανόνας είναι: ό,τι ματώνει, το βουρτσίζουμε περισσότερο. Καλή επιτυχία!

Συμφώνω ! Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος βουρτσίσματος..Να προτιμήσεις οδοντοβουρτσα με ίσιες τριχές και όχι με εναλλαγή μεγέθους. Οσο καιρό ταλαιπωρείται η μικρή σου να αποφεύγεις να της δίνεις ποπ-κορν,παξιμάδια και γενικά τροφές σκληρές επειδή τα ούλα της είναι πολύ ευαισθητα και μπορουν εύκολα τα τραυματιστούν.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Να προτιμήσεις οδοντοβουρτσα με ίσιες τριχές και όχι με εναλλαγή μεγέθους.

Πολύ σωστό αυτό, λάθος μου που δεν το ανέφερα, γιατί είναι σημαντικό. Η πλακέ οδοντόβουρτσα είναι απαραίτητη, επίσης καλό είναι να έχει μικρή κεφαλή ώστε να φτάνει άνετα και στα πίσω δόντια, όπου το πρόβλημα της ουλίτιδας είναι συνήθως μεγαλύτερο.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...