Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πετρέλαιο ή ρεύμα?

Recommended Posts

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα τι συμφέρει να καίμε? Πετρέλαιο ή ρεύμα (air condition) για θέρμανση? Έχει κανείς γνώσεις πάνω στο θέμα ή έστω εμπειρία?:rolleyes:

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

Εμείς φέτος βάλαμε λέβητα και δεν ξέρω πόσο θα πληρώσουμε. Αλλά πέρισυ με το ρεύμα πληρώσαμε κάπου 850 ευρώ εκκαθαριστικό λογαριασμό τετραμήνου με προκαταβολή (έναντι) 150 ευρώ.

110 τετραγωγικά σπίτι υπολογισε.

Κάποιος γείτονας εχθές είπε πως θα ανάβει το καλοριφέρ μόνο στα ζόρια και θα συντηρεί όλη μέρα το σπίτι κάπως ζεστό με μία "μασίνα" με ξύλα. Τρομερή οικονομια λέει (υπολογιστής/φραγκοφονιάς ο γείτονας). Εγώ τι να πω.... καινούριο σπίτι να βάλω ξυλόσομπα δεν μου πάει. Μαύρο θα γίνει όλο.... Ασε που είναι μακρόστενο, θα ζεσταίνεται όλο; τα πίσω δωμάτια;

Εμεις εχουμε air condition To spiti einai 40 tm αλλα εχουμε κοινο λογαριασμο με το διπλανο που ειναι πολυ μεγαλυτερο (100τμ)

Εχουμε βαλει νυχτερινο

Συνολικα και στα 2 σπιτια καινε ενα 24αρι ,δυο 9αρια και ενα 12αρι

Εναντι γυρω στα 220 και κατι Εκκαθαριστικος γυρω στο 400 ευρω (περυσι)

Εμεις πληρωνουμε τα μισα

Βεβαια οτι ξηραινεται ο αερας ειναι ενα θεμα...αλλα αυτο μπορουμε.. αυτο εχουμε(βαζω ταψακια με νερο)

Πριν βαλουμε νυχτερινο ηταν 100-150 ευρω περισοτερα

p7z6p3.pngsQqep3.png

Την ξηρότητα θα την έχουμε και με τα κολοριφέρ του πετρελαίου, έτσι δεν είναι;

Κάποιες κοπέλες ειχα διαβάσει οτι έλεγαν για ενεργειακό τζάκι και τρομερή οικονομια, τόση που δεν το πίστευα.. θα κάνω αναζήτηση και θα επανέλθω με το τόπικ.

Εμεις εδω εχουμε ηλεκτρικη θερμανση. Οχι aircondition - συσσωρευτες. Ενα απο τα κακα ειναι οτι ανεβαινει πολυ ο λογαριασμος του ηλεκτρικου ρευματος και η χρεωση ειναι κλιμακωτη (νυκερινο εδω εχει απο τις 10 μεχρι τις 7 που το εχουμε χαμηλωμενο ή κλειστο και τα σαββατοκυριακα). Η ζεστη σταματαει μολισ κλεισει η θερμανση ενω τα καλοριφερ πετρελεου κρυωνουν σιγα σιγα. Επισεις δεν μπορεις να απλωσεις δυο ρουχαλακια να στεγνωσουν γιατι τα σωματα ειναι κρυα.. Ασε που βαζεις στο ηλεκτρικο βρεγμενα??

Διαφημίσεις

..εμεις λεμε να βαλουμε πανελ υπερυθρης θερμανσης εαν το γκουκλαρετε θα βγαλει αρκετα αποτελεσματα...περυσι καψαμε γυρω στα 4000 για θερμανση μαζι με τα πεθερικα μου...

ηδη επεσα αποτομα σημερα η θερμοκρασια εχει εξω μολις 14 βαθμους...ο χειμωνας για εμας αρχισε και δυστυχως θα τραβηξει μεχρι τον απριλιο....εαν τα τοποθετησω θα μπω να σας πω λεπτομερειες παντως με εναν τεχνικο που μιλισαμε μας ειπε για 500 ευρω περιπου συνολικα για το 8 μηνο που 8α τα καιμε κοστος εγκαταστασης γυρω στα 2500 για ενα σπιτι 100 τμ

1kOup2.pngTxJmp3.png

Εμείς πήραμε αυτά τα πάνελ, έβαλε η μητέρα μου στο σπίτι της και από το δωμάτιο της και είναι ευχαριστημένη. Εγώ όμως που είχα μεγαλύτερο χώρο είτε ήταν ανοικτό είτε όχι το ίδιο και το αυτό.

Μας είχαν πει ότι θα καίει μισό ευρώ την ημέρα. Αλλά αυτό ισχύει για κάθε ένα μικρό από αυτά. Εάν τα πάρεις προσθετικά μπορείς να καταλάβεις γιατί μας ήρθε τόσα πολλά το ρεύμα. Δουλευαν αυτά και δύο 9άρια air condition μαζί και 2 αερόθερμα περιστασιακά για μπάνιο/δωμάτιο.

Έχω καταλήξει να πιστεύω ότι όλα λίγο/πολύ κοστίζουν χρηματικά τα ίδια, ΟΤΑΝ και μόνο ΟΤΑΝ το σπίτι είναι ΜΟΝΩΜΕΝΟ. Τελικά η θερμομόνωση είναι επένδυση, καλά τα λένε. Το θέμα είναι ότι οι τιμές για να την κάνεις είναι στα ύψη ακόμη.

ούτε πετρέλαιο ούτε air-condition. Και το ρεύμα θα αυξηθεί σε λίγο.

Να βάλεις Φυσικό αέριο ή pellets

Επίσης οι τιμές για θερμομόνωση δεν πρόκειται να κατέβουν, γιατί λες ότι είναι στα ύψη "ακόμη"; Περιμένεις ότι θα μειωθούν οι τιμές των πρώτων υλών;

Ναι, ένα παράδειγμα είναι ότι εχουμε εργοστάσια στην Ελλάδα που φτιάχνουν τα μονωτικά - πολυουρεθάνες εννοώ (Dow, Fibran και 2 άλλα που δεν θυμάμαι - μην ανατρέχω σε σημειώσεις τώρα). Οι μισθοί μειώθηκαν κι όλοι όσοι έχουν καταστήματα κάνουν και μια έκπτωση. Ας βάλουν κι αυτοί νερό στο κρασί τους. Οπως και με τα εργατικά.

Επίσης τα τσιμέντα : πέρισυ που ανακαίνισα έπαιρνα φθηνότερα γενικά τα οικοδομικά υλικά. Η μονη διαφορά είναι ότι κάποιες μάντρες πέρισυ δεν μου τα έφερναν (γιατί μένω σε ανηφόρα και "δεν ανέβαιναν") ενώ φέτος κάτι πάθανε όλα τα φορτηγά τους και βελτιώθηκαν: ανεβαίνουν με άνεση. Ε ρε κάνει και καλό η κρίση βλέπω...

Το φυσικό αέριο και τα pellets προϋποθέτουν υποδομή που δεν την έχουν όλα τα σπίτια. Τουλάχιστον εγώ τα έχω απορρίψει εξ αρχής.

για ποιά υποδομή μιλάς; Απλά κάνεις αλλαγή καυστήρα και στη χειρότερη και λέβητα. Τέλη εγκατάστασης είναι δωρεάν.

Τα μονωτικά έχουν πρώτη ύλη το πετρέλαιο. Αν αυξηθεί το πετρέλαιο θα αυξηθούν οι τιμές τους

Διαφημίσεις

Αν έχεις φυσικό αέριο κοντά. Οταν μένεις σε ύπαιθρο και μάλιστα πυκνοκατοικημένη γειτονιά δεν περνάει απο κει κοντά ούτε τηλέφωνο καλά καλά.

Με τα πέλετς το είχαμε ψάξει τον Μάρτιο του 2010 στην έκθεση και δεν μας έφερναν σπίτι μας γιατί μένουμε σε ανηφόρα & ύπαιθρο όπως είπα. Ασε που χώρο αποθήκευσης δεν έχουμε και έπρεπε να φτιάξουμε. Και μέσα σ'όλα όταν ο άντρας μου φεύγει πχ επαγγ. ταξίδι 3 μέρες κι εγώ έγκυος, τι κάνουμε; πάω εγώ και φορτώνω τα πέλετς;; μου είχε φανεί κι αυτό "κάπως" χωρίς να είναι όμως λόγος απόρριψης από μόνος του.

Ε αν πάει έτσι, τότε μάλλον θα μειωθούν οι πωλήσεις τους κοκ. Εγώ είμαι σίγουρη πως οι έμποροι έχουν μισοκαταστρέψει την αγορά.