Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν θέλει να πάει για τσίσα στον παιδικό!


Recommended Posts

Γειά σας μανούλες!

Φέτος το μικρό μας πήγε παιδικό σταθμό για πρώτη φορά. Χτες και σήμερα (2η εβδομάδα) έκανε τσίσα πάνω του και ενώ η δασκάλα τον πήγαινε αυτός χτυπιόταν και δεν ήθελε με τίποτα. Στο σπίτι αν και καμιά φορά του ξεφεύγουν πάει μόνος του και κάνει στη λεκάνη. Η διευθύντρια φανερά εκνευρισμένη μου είπε ότι αν το ξανακάνει να μην τον πηγαίνω πια. Τους είπα ότι στο σπίτι τα κάνει μόνος του και ότι μόνο δύο φορές του συνέβη αλλά αυτή δεν έδωσε συνέχεια λέγοντάς μου ότι έχει κι άλλα παιδάκια να φροντίζει.

Μάλλον τον παραπίεσαν

και αντιδράει. Είναι μόλις 2,5 ετών το καημένο.

Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση που μας διώξουν από κει? Είναι νόμιμο να απορρίπτουν παιδιά για αυτό το λόγο? Στη χειρότερη περίπτωση θα βρω λύση αν τους αναφέρω στην 2οβάθμια?

Αν κάποια μαμά μπορεί να βοηθήσει παρακαλώ θερμά για τις συμβουλές της. Κοντεύω να σκάσω...:-(

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Σε καταλαβαίνω απολυτα γιατί και μεις αρχισαμε πριν 2 εβδ. παιδικο και την Τρίτη που πηγε πληρες ωραριο τα εκανε πανω του και ντραπηκε και εκεινος παρα πολυ ενώ κατά τα αλλα εχει προσαρμοστει πολύ καλα. Και μεις την πανα τη βγαλαμε το καλοκαιρι λογω σταθμου κυριως, ειμαστε και πιο μεγαλοι απο σας στα 3. Μου ειπε η δασκαλα του "οκ καινουργιος ειναι θα τον βαζουμε εμεις πανω απο την τουαλετα' αλλά την αλλη μερα το πρωι μου ειπε "Ρουχαλακια φερατε?" Μου πεσαν τα μουτρα γιατι για την πανα μας το λεγαν απο οταν πήγαμε να τον γραψουμε. Και ναι νομιζω οτι τα πιεζουν τα παιδια.

Χτες ετυχε να παω να τον παρω την ωρα που τα βαζαν τουαλετα. Είχαν 4-5 παιδακια και τους κατεβαζαν τα παντελονάκια και τα αφήναν μονα τους. Ο δικος μου που δεν μπορει να ανεβασει τα ρουχα του απελπιστηκε και μολις με ειδε στν πορτα εβαλε τα κλαματα.

Πάντως, γιατι ξεφυγα απο το θεμα, δεν ξερω αν μπορουνε να τον διωξουν και μαλιστα για 2 φορες, μωρο ειναι ακομα, και εν πασει περιπτωσει η αντιδραση της διευθυντριας ήταν απαραδεκτη, τί να κανεις εσυ δηλαδή? Πάρε ένα τηλεφωνο στο δήμο ή πού τελος παντων ανήκει ο παιδικος (σε μας υπαγεται στο δημο) και ρωτα. όλα τα παιδάκια εχουν ατυχηματακια παντως. ίσως τους την εσπασε που δεν ήθελε να παει τουαλετα.

Καλο κουραγιο σε ολες μας

s-age.pngs-age.png

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα!

Και εμείς δεύτερη βδομάδα στον παιδικό. 2 χρονών και 8 μηνών η μικρή μου. την πάνα την κόψαμε απο το καλοκαίρι. Ξεκινήσαμε με πολύ χαρά. Την δεύτερη μέρα κατουρούσε συνέχεια πάνω της. Η δασκάλα της φόρεσε ρούχα άλλου κοριτσιού γιατί οι 2 δικές μας αλλαξιές λερώθηκαν. Η δασκάλα την έλεγε αν θέλει να τη πάει στην τουαλέτα και αυτή επέμενε οτι θα κατουρήσει στο σπίτι.Απο την επόμενη μέρα δεν ήθελε να πάει σχολείο. Απο τότε της φοράω πάνα βρακάκι για να μην νιώθει καταπιεμένη. Της λέω πως αν δεν θέλει να πάει τουαλέτα να μην στεναχωριέται και να τα κάνει στην πάνα. Λοιπόν γυρνάει στεγνή στο σπίτι και μου είπε η δασκάλα πως ζητάει μόνη της να πάει τουαλέτα. Ίσως απο βδομάδα της φορέσω πάλι βρακάκι . ¨ηθελε να εξεικοιωθεί πρώτα το παιδί και να αισθάνεται άνετα και με τον χώρο και με τις δασκάλες. επιπλέον δεν ήθελα να της χαλάσει τη ψυχολογία ένα ακόμη τέτοιο περιστατικό. Ο σταθμός είναι ιδιωτικός όμως , δεν ξέρω αν αναφέρεστε σε δημοτικούς και τί συνεργασία υπάρχει με τους εκπαιδευτικούς.

Αυτή τη βδομάδα παίρνει μαζί της και το αγαπημένο της λούτρινο γουρουνάκι που το ονόμασε γλυκούλη. Απο την ώρα που πάει μέχρι να φύγει τον κρατάει αγκαλιά. Ίσως δεν νιώθει μόνη της με αυτό παρέα. Δεν μας δημιούργησαν κανένα πρόβλημα για την ''παρέα '' της. Τόσο καιρό όταν τη ρωτούσα πώς πέρασε και τί έκανε στο σχολείο η απάντηση ήταν δε θέλω να μιλήσω. Τώρα την ρωτάω τί έκενε ο γλυκούλης σήμερα στο σχολέιο και μου τα λέει χαρτί και καλαμάρι.

Και αναφέρω τα παραπάνω για να καταλήξω, εκπαιδευτικοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν οτι τα παιδιά θέλουν το χρόνο τους? Πρέπει πρώτα να αισθανθούν άνετα. δεν είπαμε όλο το χρόνο να φοράνε πάνα αλλά για μια βδομάδα ας επιτρέψουν να φοράει μια πάνα βρακάκι παροτρίνοντάς το ταυτόχρονα να πάει στην τουαλέτα. Συγχυστηκα πρωί πρωί έγκυος γυναίκα με αυτά που ακούω:twisted: δηλαδή όταν αυτές πάνε στον γιατρό και της λένε γδύσου αισθάνονται το ίδιο άνετα με το να γδυθούν μπροστά στον άντρα τους????

Link to comment
Share on other sites

Kαλημέρα :-)

Αναφέρομαι πάντα σε δημοτικούς παιδικούς. Οι ιδιωτικοί είναι άλλο καπέλο.:wink:

 

Πήγα σήμερα και εκείνη την ώρα που με είδε η ''δασκάλα'' πήρε τα παιδάκια να τα πάει για τσίσα. Παλιοπονήρω....

Ο μικρός μόλις την είδε με άρπαξε από το πόδι και έλεγε ''όχι μαμααααα!'' Άρχισε να μου λέει τα γνωστά και μου γύρισε το μάτι. ''Κοίταξε, της λέω, κάτι συνέβη και δεν θέλει το παιδί και φοβάται. Βρες τρόπο. Στο σπίτι πάει μια χαρά.'' και τσουπ να σου και η ''διευθύντρια''. Εν ολίγοις για να μην σας ζαλίζω της λέω ''Πέσμου βάσει νόμου υπάρχει κανονισμός που λέει ότι τα παιδάκια που κάνουν τσίσα πάνω τους δύο φορές τα διώχνουμε? και μου ζητάς να φύγω από τη στιγμή που έχω πληρώσει 2 μήνες μπροστά? Το τρομάξατε το παιδί και έχει άρνηση και επιπλέον είδα ότι τα βάζει και η καθαρίστρια να κάνουν τσίσα -το είδα κι αυτό!- Είναι το κατάλληλο πρόσωπο? Αναρωτιέμαι...'' Απόρησα κι εγώ με τον εαυτό μου που τους είπα τόσα.

Αυτή πέρασε στην επίθεση λέγοντας ότι το παιδί πρέπει να αυτοεξυπηρετείται, για τα λεφτά το έκανε γαργάρα και για την καθαρίστρια ότι απλά βοηθάει. Κι ότι δεν είπαμε ότι θα διαφραφεί αλλά να το πάρω σπίτι για λίγο καιρό.

Κι όλα αυτά με φωνή και ύφος. :twisted:

 

Λες και μετά θα αλλάξει κάτι. Πάλι δεν θα την θέλει την δασκάλα. Αφού το παίρνει με το ζόρι και το σβαρνίζει.

 

Γύρισα σπίτι κουρέλι και αποσυμπιέστηκα με κλάμματα.

Το λυπάμαι γιατί δεν ξέρω πως του φέρονται και δεν μπορεί να μιλήσει καλά για να μου τα πει το καημένο.

Και το παράδοξο είναι ότι θέλει να πηγαίνει σχολείο. Του αρέσει πολύ.

Ωστόσο σκέφτομαι να το πάρω για να μην του δημιουργήσουν ψυχολογικό με την πίεση που του ασκούν.

Link to comment
Share on other sites

ρε συ, μου ράγισες την καρδιά. Ακου εκεί τα σβαρνίζει. Και αν βγάζει γλώσσα σε σένα δηλαδή πώς θα φέρεται στα μωρά? Λες και χάρη μας κάνουν....Τη δουλειά τους κάνουν αλλά το θέμα είναι οτι δεν είναι κατάλληλες να την κάνουν. Λες και τα πτυχία κάνουν τους ανθρώπους. Το λάθος ξεκινάει απο αυτούς που αξιολογούν και προσλαμβάνουν τέτοιους ανθρώπους. Επειδή ξέρουν Αγγλικά, Γερμανικά, γαλλικά , Ισπανικά, Κινέζικα, ιταλικά, είναι πολύτεκνοι και δεν ξέρω με τί άλλα ''προσόντα'' πάιρνουν τα μόρια πάει να πεί ότι είναι κατάλληλοι να ''δουλέψουν'' με μωρά? Αυτά αλαμπουρνεζικα μιλάνε. ¨εχουν την ικανότητα να συνενοηθούν?:twisted:

Για πάνα βρακάκι ούτε λόγος?

Υπάρχει δυνατότητα να τον πάς σε άλλο σταθμό?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πω πω πως εκνευρίζομαι!!Από τη στιγμή που παίρνουν παιδάκια από 2.5 ετών είναι κι αυτά μέσα στο πρόγραμμα τους!Μερικά παιδιά δεν είναι καν έτοιμα σε αυτή την ηλικία να τη κόψουν τη πάνα..

Link to comment
Share on other sites

η αποψη μου ειναι να παρετε τα παιδια σας αν γινεται απο εκει.αν δεν εχουν δουλεια να δουμε τι θα κανουν.παιδαγωγοι σου λενε,απαραδεκτες καταστασεις

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, τελικά κι ο αγιος φοβέρα θέλει.

Το μεσημέρι που πήγα να πάρω το μικρό μου είπε η δασκάλα ότι τον κατάφερε και έκανε τσίσα! ''Έλα! Είδες τελικά που τα κατάφερες? Μπράβο!'' της είπα κι εκεί να δεις χαμόγελα και όλα καλά...

Την ώρα που έφευγα η μαγείρισσα και η καθαρίστρια άλλαζαν ένα παιδάκι που είχε κατουρηθεί...

 

Άντε να δούμε και αύριο τι μας ξημερώνει...

Θα σας κρατώ ενήμερες μέχρι να σταθεροποιηθούν τα πράγματα.

 

Την καλησπέρα μου :D

 

Υ.Γ. Σίσσυ, Πάνα βρακάκι δεν αφήνουν και όχι σε άλλο παιδικό δεν γίνεται να πάει γιατί είναι όλοι ''κομπλε''

Link to comment
Share on other sites

Poppy και εμένα ο μεγάλος μου όταν πήγαινε δημοτικό παιδικό σταθμό στην ηλικία των 2 ετών και 9 μηνών τα έκανε 2-3 φορές πάνω του στην αρχή και "μου την είπε" η διευθύντρια. Της εξήγησα ότι είναι από την αλλαγή στη ζωή του (παιδικός, νεογέννητο) και αυτό που βοήθησε πολύ ήταν να τον πηγαίνω μόλις φτάναμε στο σταθμό στην τουαλέτα εκεί και να του εξηγώ κάθε φορά ότι μόλις σκεφτεί ότι θέλει να πάει τουαλέτα να έρχεται εδώ όπως κάνουμε τώρα. Επίσης να του φοράς φόρμες που είναι εύκολο να κατεβούν (απέφυγε ρούχα με κουμπιά και φερμουάρ για αρχή). Θα τα καταφέρει στο τέλος, μην ανησυχείς.

6WqHp3.pngUVK9p3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...