Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μοναξιά μέσα στο γάμο! Τρόποι αντιμετώπισης???

asteraki**

Recommended Posts

Δυσκολες ωρες οι ...μικρες ωρες.

Η μερα κυλαει με τις υποχρεωσεις μας και ερχεται το βραδυ και νιωθω τοσο μονη!!!!!!:!::!::!:

Πολλα χρονια παντρεμενοι, περασαμε διαφορα, παλεψαμε με αντιξοοτητες και καταφεραμε να παραμεινουμε μαζι χαρην της αγαπης που νιωσαμε και της αποφασης να δημιουργησουμε οικογενεια.

Τα παιδια μεγαλωσαν και ηδη εχουν χαραξει το δρομο τους. Εμεις μειναμε στο σπιτι μας, μονοι μας, και ενω τωρα θα επρεπε να ζουμε εναν δευτερο "μηνα του μελιτος" καταληξαμε πιο ξενοι απο τους ξενους. Αδιαφοροι. Αμιλητοι!! Παμε για υπνο και ξαπλωνουμε στο ιδιο κρεβατι λογω κατεστημενου. Καμια επαφη, κανενα αγγιγμα, καμια κουβεντα. Αδειασαμε τελειως. Γιατι????

Ειναι αραγε η αληθεια ορατη???? Η αληθεια που τοσα χρονια αρνουμαστε να δουμε δινοντας προτεραιοτητα στην ανατροφη και τακτοποιηση των παιδιων? Μηπως στην πραγματικοτητα ειμαστε παντα "δυο ξενοι"???

Ηρθε η στιγμη να αναλογιστουμε γιατι ειμαστε μαζι???? Και τι κανουμε απο εδω και μπρος??? Γιατι??

Αυτη τη μοναξια που νιωθω, αυτη την παγωμαρα, ομολογω πως δεν φανταζομουν ποτε οτι θα την ζησω μεσα στο γαμο μου. Δε θελω ..... ουτε να με αγγιξει. Νιωθω οτι τοσα χρονια ημουν σε φαση "ΟΝ" και τωρα ηρθε η ωρα να κατεβασω το διακοπτη στο "ΟF". Οχι, δεν εννοω οτι δεν εχω διαθεση για επαφη ως γυναικα. Δε θελω επαφη με τον αντρα μου και ουτε εχω καποιον αλλον αντρα στο πλανο μου.

Απλα, πλεον δε με πειθει οτι ειναι μαζι μου επειδη νιωθει κατι για μενα εκτος απο αντικειμενο ικανοποιησης.

Δε θελω να ειναι μαζι μου για το λογο αυτο. Θελω να ειναι μαζι μου επειδη τοσα χρονια .....του εδωσα ο,τι καλυτερο ειχα γιατι τον αγαπουσα. Γιατι εκανα θυσιες για κεινον τις οποιες εκεινος δεν εκτιμησε. Σε ανταλλαγμα, οποτε ενιωθε πιεσμενος απο τις καταστασεις, ....εκλεινε την πορτα κι εφευγε..... και μετα γυριζε σα να μη συμβαινει τιποτα. Κι εγω επρεπε να τα ξεχναω ολα.

Αχ!!! ειναι τοσα πολλα......... θα μπορουσα να γραφω ως το πρωι και βαλε!!!!

Δε θελω να χωρισουμε. Δε θελω ομως να με εχει σαν πακετο τσιγαρων. Αξιζω και το ξερει.Το παραδεχεται με λογια αλλα με εργα αδυνατει να το δειξει. και με πληγωνει κανοντας επιπολαιοτητες.

Διαλογος?????Οταν γινεται, παμε καλα. Αλλα παντα εγω τα θετω επι ταπητος. Αν δεν το κανω, (οπως τωρα) παμε κατα δι@ολου!!!!

Τι μας ξημερωνει???????

Dum spiro spero!!!!!!

Διαφημίσεις

Καλη μου υπάρχει ορος στην ψυχολογια γι'αυτο που περνας. Λεγεται ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΦΩΛΙΑΣ

Ως ζευγάρι έχετε χάσει από πριν μέρος συντροφικότητας και προσωπικής σχέσης, ασχολούσασετ και οι δυο με τα παιδιά ως γονείς, με αποτέλεσμα να κοιταχτείτε σαν ξένοι μπροστά στο κενό. Αυτό το «σύνδρομο άδειας φωλιάς» συχνά δείχνει ότι ο σύζυγος, ήταν κάτι ανάμεσα στο αδελφός, συγκάτοικος, γονιός και όχι σύντροφος.

Παράλληλα, η μέση ηλικία είναι ηλικία και ορμονικών αλλαγών φυσικά αλλά και απολογισμού: χαμένα όνειρα, συμβιβασμοί και λάθος πορείες έρχονται στην επιφάνεια τώρα που δεν υπάρχουν οι έντονες μητρικές υποχρεώσεις, αισθήματα ματαίωσης μιας συχνά λεηλατημένης από τις υποχρεώσεις ζωής.

Αν σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις με το σύζυγό σας θα χρειασθεί να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας εάν μπορείτε μονοι ή ισως και με τη βοήθεια συμβούλου

Δες εδω: ειναι καποια αρθρα που μπορεσα να βρω για να ενημερωθεις. http://www.dietup.gr/paidi/psyxikh-ygeia/747.html

http://kaluterizoi.blogspot.com/2011/01/blog-post_12.html

http://www.medvoi365.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4404:-l-r-&catid=39:2008-09-21-09-10-29&Itemid=58

Ξεκινάει πάθος, γινεται έρωτας και ολοκληρώνετε σε αγάπη.

Τόσα χρόνια είχατε βάλει πίσω το ζευγαρι και προσπαθήσετε να προσαρμόσετε την σχέση σας στην γονεϊκη ιδιότητα.

Κακά τα ψέματα . Οι γονεις δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, οτι ώρα θέλουν. Ακόμα και το φαγητο μερικές φορές το κάνατε εκ περιτροπής. Ο ένας έτρεχε για το ένα παιδί , ο αλλος για το αλλο... κουρασμένοι πια το βραδυ πέφτατε ξεροι (χωρια που ο προγραμματισμος και το οτι οι τρυφερές στιγμές σας ήταν με ωράριο .... ε ενταξει ολοι το ζουμε. Εσυ ξέχασες την θυληκότητα γιατι καλύτερα να παρουμε ρούχα τον παιδιών και ας μείνει όνειρο εκεινο το σετ με τα κοκκινα ... ! Εκείνος πάλι μια απο τα ίδια.

Στην αρχή ζοριστήκατε. Μετα το συνηθίσατε και στο τέλος ήταν μια ανάμνηση με νοσταλγία . Δεν ήταν ευκολο αλλα ... τα καταφέρατε.

Κάποτε είχε βγάλει εξανθήματα απο μια αλλεργια ο Γιαννης και όταν ρώτησα τον γιατρο ποσο καιρο κάνουν να φύγουν αφου πίνει αντισταμινικό πια μου είπε "Όσο καιρο εκαναν να εμφανιστουν όλα ετσι θα εξαφανιστούν . Λίγα λιγα ωσπου δεν θα υπάρχουν πια"

Ετσι ακριβώς το ξαναγυρνάς πισω.

Οι γυναίκες απο την φύση μας εντοπίζουμε τέτοια σημάδια νωρίτερα. Οι αντρες ή δεν τα παραδέχονται ή τα ανακαλύπτουν οταν φτάσουν να ειναι άλυτο θέμα.

Οργάνωσε μια ρομαντική βραδια. Κάνε όλα οσα τόσο καιρό ηθελες αλλα καταπίεζες. Ξύπνα εσυ και νοιωσε το μεσα σου και ο αλλος σίγουρα θα ακολουθησει.

Περάσατε πολλα . Αντεξατε πολλα. Και είστε ακομα μαζι. :-D Ειμαι σίγουρη οτι υπάρχει αγαπη και στους 2 σας. Απλα με κόπο την κοιμησατε. Ξυπνηστε την ξανα σιγα σιγα και η φλογα θα μάθει να ερχεται και πάλι στον δρόμο σας :wink:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Καλημέρα! Λυπάμαι πολύ για αυτό που βιώνεις... Το θεωρώ ότι χειρότερο να νιώθεις μεσα στο γάμο μόνη και ύστερα από τόσες θυσίες. Η αλήθεια είναι ότι ο μόνος που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα είσαι εσύ. Μην περιμένεις ότι ο σύζυγος θα ξυπνήσει μια ωραία πρωία και θα έχέι αλλάξει (συγγνωμη για τη σκληρότητα μου). Και δεν εννοω ότι αποκλείεται κατι τέτοιο να συμβεί αλλα εσύ στηρίξου μόνο στις δικές σου δυνάμεις. Πήγαινε σε έναν σύμβουλο γάμο μόνη σου. Δεν είναι ντροπή. Ισως να σε βοηθήσει να εντοπίσεις τη πηγή του προβλήματος. Ακόμα και τα δικά σου λάθη. Ασε στην ακρη καθε εγωισμό και κανε εσύ όλη τη προσπάθεια. Υστερα, μόλις επανέλθει η σχέση σας θα χαίρεσαι που ο κόπος αυτός δεν πήγε τζάμπα. Οσο για το διάλογο που λες, ναι είναι το πιο όμορφο πράγμα αλλα καμιά φορά οι άντρες τον υποτιμούν και τον θεωρούν μίρλα, γκρίνια, παράπονα και να τελειώνουμε γρηγορα...Μίλα με πράξεις...γνώμη μου

Να χαίρεσαιτην οικογένεια σου, τα παιδάκια σου και εύχομαι γρήγορα μια καινούργια αρχή.

gth0p3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα σας.

Σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας. Μου κανει καλο να "βλεπω και με αλλα ματια".

Kel, θα ριξω ματια σιγουρα στις σελιδες που προτεινεις, μαλλον αργα το βραδακι, ξερεις, την ωρα της ...μοναξιας.

Γνωριζω για το αναφερομενο συνδρομο της αδειας φωλιας αλλα και το συνδρομο της αδειας αγκαλιας, μονο που εγω αναρωτιεμαι αν τα ειχα παντα. Γιατι απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου, αναζητουσα να χωθω σε μια αγκαλια (γονεις, φιλους, αδερφια, οικογενεια).Εδινα οσα περισσοτερα μπορουσα ΠΑΝΤΑ για να εχω "μια αγκαλια".

Ο συζυγος μου, που φυσικα με αγαπαει, ποτε του δεν καλυψε αυτο το κενο. Δεν ενιωσα ποτε πληροτητα διπλα του, ασφαλεια, γαληνη. Παντα επρεπε να ειμαι εγω πιο δυνατη για να "αντεξουμε". Παντα εκανα εγω τα πρωτα βηματα επανασυνδεσης και αναζωπυρωσης της σχεσης μας. Εκεινος μονο με φορτωνε ενοχες οταν απομακρυνομασταν. Θαρρεις και μονο εγω χανομουν στους κοσμους μου. Και αντε παλι, εγω να μαλακωσω, να ριξω τους εγωισμους, με αποτελεσμα να φανεται στα ματια του οτι εφοσον εγω κανω το πρωτο βημα, εχω καταλαβει το λαθος μου και τωρα προσπαθω να επανορθωσω. Μα ποτε, εκεινος??????? Αν και του κατεθετα παντα τις αποψεις μου, τα συναισθηματα μου, τις επιθυμιες μου, παντα ημουν σε δευτερη μοιρα για κεινον. Οπως ανεφερα παραπανω, το πακετο των τσιγαρων. Οταν με χρειαζοταν, με ειχε. Οταν δεν με χρειαζοταν με αφηνε....σπιτι.

Εχετε δικιο, για τα χρονια του απολογισμου. Αυτο, συμβαινει. Μονο που βλεποντας τι εζησα και τι στερηθηκα, τα βαζω σε ζυγαρια και βλεπω οτι ....... ο καλος μου δεν αξιζε ......... οσα πηρε ζωντας μαζι μου. Τελικα μερικοι ανθρωποι ειναι πολυ κWλοφαρδοι στη ζωη τους.

Elenik, εχω κανει ....πολλες οργανωσεις ρομαντικων βραδιων. Αλλοτε ειχε αποτελεσμα και αλλοτε εμεινα ......μονη γιατι ενω ηξερε οτι τον περιμενα, εμεινε στο καφενειο με τους φιλους του και μετα ....ζητουσε συγνωμη με παιδικη αφελεια. Και τουμπαλιν τα ιδια.

Οσο για το συμβουλο γαμου, Giotaki, αυτος ειναι "ενας" ενω οι ανθρωποι που συζητω, "πολλοι". Και θεωρω οτι τις καλυτερες συμβουλες τις παιρνουμε απο ανθρωπους που εχουν ζησει και εχουν διδαχθει απο τις εμπειριες της ζωης.

Κουραστηκα να προσπαθω να εχω μια ζεστη σχεση με εναν ανθρωπο που με αγαπαει μονο για την παρτυ του, αγνοωντας και περιφρονωντας τις δικες μου αναγκες.

Ευτυχως, μια μεγαλη παρηγορια ειναι οτι τα παιδια μου, με καταλαβαινουν και του μιλουν σχετικα, αλλα εκεινα ειπαμε, εχουν χαραξει το δρομο τους, εχουν τις δικες τους ζωες και δε θελω να τους φερνω εμποδια.

Σας ευχαριστω και παλι για τη συμμετοχη σας στο θεμα μου. Θα περιμενω και αλλες αποψεις. Κοιτωντας το προβλημα καταματα και απο ολες τις οπτικες γωνιες βλεπεις τη λυση του.

Dum spiro spero!!!!!!

Κάποτε είχε βγάλει εξανθήματα απο μια αλλεργια ο Γιαννης και όταν ρώτησα τον γιατρο ποσο καιρο κάνουν να φύγουν αφου πίνει αντισταμινικό πια μου είπε "Όσο καιρο εκαναν να εμφανιστουν όλα ετσι θα εξαφανιστούν . Λίγα λιγα ωσπου δεν θα υπάρχουν πια"

Συμπτωση??? Βγαζω κι εγω εξανθηματα πολυ συχνα, και ενω εχω επισκεφθει σχετικους γιατρους,εξετασεις κλπ και ολοι μου λενε την κοινοτυπη απαντηση : Δεν εχεις κατι παθολογικο, ειναι απο αγχος. Παψε να αγχωνεσαι εσυ για ολους και για ολα. Κοιτα τον εαυτο σου.

Dum spiro spero!!!!!!

Οσο για το συμβουλο γαμου, Giotaki, αυτος ειναι "ενας" ενω οι ανθρωποι που συζητω, "πολλοι". Και θεωρω οτι τις καλυτερες συμβουλες τις παιρνουμε απο ανθρωπους που εχουν ζησει και εχουν διδαχθει απο τις εμπειριες της ζωης.
asteraki η συζήτηση με έναν σύμβουλο γάμου, δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με την κουβέντα που κάνεις με τα κοντινά σου άτομα (διαφορετικά ο καθένας θα μπορούσε να θεραπεύσει τα προβλήματά του μόνος του με τη βοήθεια των φίλων του, ή ανθρώπων με πείρα στη ζωή όπως λες :rolleyes:) τα πράγματα όμως είναι εντελώς διαφορετικά. ένας ειδικός θα αντιμετωπίσει το θέμα σου αντικειμενικά, χωρίς να επηρεάζεται απο συναισθηματική εμπλοκή (όπως εκείνοι που σε ξέρουν) και θα σε βοηθήσει να δείς την όλη κατάσταση μέσα από ένα άλλο πρίσμα.

δεν έχει καμμία σημασία που είναι "ένας" ενώ οι άνθρωποι που συζητάς "πολλοί". ίσα ίσα που είναι πολύ καλύτερο, εφ'όσον έχει εξειδικευτεί σε ζητήματα όπως το δικό σου και η δουλειά του είναι ακριβώς αυτή, να σε βοηθήσει να βγείς από το προσωπικό σου αδιέξοδο χωρίς να σε κρίνει, από το να βομβαρδίζεσαι με πολλές διαφορετικές γνώμες που είναι όλες υποκειμενικές και σε μπερδεύουν πολύ χειρότερα.

pink_princess, δεκτη και η δικη σου αποψη και σε ευχαριστω επισης. Θα σου εξηγησω γιατι δεν ειμαι απολυτα συμφωνη με τον συμβουλο γαμου. Οσους ειδικους γνωριζω στην περιοχη μου, ειναι χρεωμενοι με εναν τουλαχιστο αποτυχημενο γαμο, με ή χωρις διαζυγιο ή καποιοι αλλοι ειναι .....ακομη εργενηδες. Και οσο να πεις σε μια κλειστη κοινωνια λιγο πολυ γνωριζουμε σε τι κατασταση βρισκεται καποιος. Σιγουρα οταν καποιος εχει σπουδασει ενα αντικειμενο, εχει καλυτερη αποψη. Ομως στη θεωρια κι εγω ξερω να συμβουλευω, στη πραξη ομως ειναι διαφορετικα. Συνεπως, θεωρω πως αν οι "ειδικοι" εφαρμοζαν τα οσα συμβουλευουν εμας, θα ηταν πρωτυπα οικογενειων. Φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα δε θεωρω οτι τα καταφεραν επειδη εφαρμοσαν την σωστη τακτικη, απλα ετυχε να εχουν ταιριαστα ατομα πλαι τους.

Καταληγοντας, επιμενω στην αποψη οτι οι συνεδριες με ατομα που εχουν βιωσει παρομοια προβληματα και τα ξεπερασαν, ειναι πιο "ειδικα ατομα" για παραδειγματισμο και συμβουλευτικη.

Μην ξεχναμε πως στη συγκεκριμενη περιπτωση, την περιπτωση της σχεσης δυο ανθρωπων, για να υπαρξει βελτιωση, απαραιτητη ειναι η επιθυμια για βελτιωση της σχεσης και επιλυση των υπαρχουσων διαφορων καθως και η προθυμια τους να προσπαθησουν γι αυτο και τα δυο μελη της σχεσης!!!

Και σε αυτο το κομματι ....... κουτσαινουμε!!!!

Ζητω συγνωμη αν με την αποψη μου θιγεται καποιο επαγγελμα-λειτουργημα. Ειναι καθαρα η προσωπικη μου αποψη απο επαγγελματιες που γνωριζω και σε καμια περιπτωση δεν υποβαθμιζω τους κυριους και κυριες που πραττουν το εργο τους με σεβασμο και επαγγελματισμο.

Dum spiro spero!!!!!!

12 τρόποι να αναθερμάνετε την σχέση σας

Οι μελέτες συγκλίνουν στο εξής –ελαφρώς δυσοίωνο αλλά αναμφισβήτητα με δόσεις αλήθειας- συμπέρασμα: Το αρχικό στάδιο του έρωτα, αυτό με τον ενθουσιασμό, τα καθημερινά ραντεβού, τα δώρα, τις αγκαλιές και το τακτικό σεξ, διαρκεί περίπου 18 μήνες.

Ανεξαρτήτως μηνών που μετρά μια σχέση, ωστόσο, όλοι μας κάποια στιγμή ερχόμαστε αντιμέτωπη με μια σχέση σε… κρίση.

Ρουτίνα, καθημερινότητα, μείωση ενδιαφέροντος, κούραση, σύνδρομο του «ελεύθερου πουλιού» - πολλά ονόματα μπορούμε να δώσουμε στο πρόβλημα, αλλά το σίγουρο είναι πως η καθημερινή γκρίνια στην παρέα σας για αυτό το ζήτημα δεν θα λύσει τίποτα.

Αντίθετα, το να κάνετε κάτι, να δοκιμάσετε να ξαναφέρετε στην ζωή σας τις αυτονόητες –αλλά ξεχασμένες- χαρές ενός ερωτευμένου ζευγαριού μπορεί να καταφέρει πολλά. Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε, παρακάτω θα δείτε δώδεκα ασφαλή βήματα για να «αναστήσετε» την πεσμένη αδρεναλίνη στην σχέση σας.

*Μην σταματάτε να μιλάτε

Αν οι στιχομυθίες με το άλλο σας μισό περιορίζονται στις ερωτήσεις «Γύρισες;», «Θα φάμε;», «Το παιδί κοιμήθηκε;», «Πού είναι τα κλειδιά;», μάλλον έχετε ξεχάσει την τέχνη της επικοινωνίας. Απευθύνετε συχνές ερωτήσεις στον/στην σύντροφό σας που δείχνουν ότι ενδιαφέρεστε για τις ανησυχίες, τα συναισθήματα, τα προβλήματά τους και ότι δεν θέλετε να αποκοπείτε από τον τρόπο σκέψης τους.

*Η τέχνη του αγγίγματος

Ακόμη κι όταν δεν πρόκειται για σεξουαλικών προθέσεων περιπτύξεις, το άγγιγμα μεταξύ δύο ανθρώπων, το πιάσιμο του χεριού όσο κάνετε βόλτα, μία αγκαλιά στον καναπέ όσο βλέπετε ταινία, σας φέρνει πιο κοντά και βοηθά στο να κρατηθείτε σε επαφή, κυριολεκτικά αλλά και κατά προέκταση, συναισθηματικά.

*Θυμηθείτε τα… προκαταρκτικά

Το επόμενο στάδιο από αυτό του αγγίγματος, είναι να δώσετε νέα πνοή στις ερωτικές σας περιπτύξεις. Αν το σεξ έχει καταλήξει μια τυπική διεκπεραιωτική διαδικασία, βάλτε ξανά στο παιχνίδι τα προκαταρκτικά χάδια, το αισθησιακό μασάζ, τη δημιουργία ρομαντικής ατμόσφαιρας. Κατά προτίμηση, δοκιμάστε να ξεδιπλώσετε το ερωτικό σας ταμπεραμέντο σε μέρος του σπιτιού πέρα από το (σύνηθες ύποπτο) κρεβάτι –στην κουζίνα, στο πάτωμα, στον καναπέ, και γιατί όχι, τολμήστε να μιλήσετε για τις φαντασιώσεις σας και για τα φετίχ σας (δείτε εδώ τον «φετιχιστικό οδηγό» του in2life).

*Η τέχνη του φιλιού

Καλό το σεξ, αλλά –ειδικά για τις γυναίκες- τα φιλιά δεν βρίσκονται σε υποδεέστερη θέση στο «chart» της ερωτικής καθημερινότητας. Μάλιστα, οι στατιστικές λένε πως τα ζευγάρια που επιδίδονται σε φιλιά καθημερινά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην χωρίσουν. Επομένως, ανάψτε εκ νέου την σπίθα του σεξ, αλλά μην ξεχνάτε πως τα φιλιά είναι… το καλύτερο προσάναμμα.

*Ένα κομπλιμέντο την ημέρα…

Όπως και η ημερήσια δόση φρούτων, έτσι και το κομπλιμέντο συνίσταται από την επιστήμη, καθώς ανεβάζει κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση του παραλήπτη και τονώνει την ψυχολογία. Αν το μόνο που σας έρχεται στο μυαλό είναι οι λόγοι που θέλετε να γκρινιάξετε, προσπαθήστε να θυμηθείτε τα καλά του συντρόφου σας, τους λόγους για τους οποίους τον/την ερωτευτήκατε, και αντί για κριτική, επιδοθείτε σε ενέσεις... ακμαίου ηθικού.

*Κάντε κάτι καινούριο κάθε μέρα

Πάρτε μαθήματα χορού μαζί, παρακολουθήστε ένα σεμινάριο, περπατήστε σε συνοικίες που δεν έχετε ξαναπάει και γενικά, δοκιμάστε πράγματα που κανείς από τους δυο σας δεν γνωρίζει, ώστε να σας δέσει ακόμη περισσότερο η διαδικασία του «καινούριου». Μπορείτε επίσης να επιδοθείτε μαζί σε δραστηριότητες που συνηθίζατε όσο ήσαστε singles. Με αυτό τον τρόπο, θα μάθετε εκατέρωθεν στοιχεία για τις συνήθειες και το παρελθόν, ενώ θα δείτε και τα παλιά σας χόμπι να αναβιώνουν από μια νέα σκοπιά.

*Εκτοξεύστε την αδρεναλίνη

Στην κυριολεξία. Δοκιμάστε το bungee jumping που πάντα διστάζατε, κάντε μαζί extreme sports, ανεβείτε στο πιο απότομο τρενάκι σε ένα fun park, επιδοθείτε σε αγώνες go cart ή δείτε ένα καλό θρίλερ. Η αδρεναλίνη που εκκρίνει ο οργανισμός σε αυτές τις καταστάσεις έχει τα ίδια αποτελέσματα με τις ορμόνες που κάνουν την εμφάνιση τους όταν ερωτευόμαστε. Με άλλα λόγια, ο έρωτας περνάει από το… δεμένο κόμπο από τον τρόμο στομάχι.

*Φτιάξτε βαλίτσες για ταξίδι ανανέωσης

Μία απόδραση, έστω και μικρή, βοηθά να αλλάξετε παραστάσεις, να μείνετε οι δυο σας και να αφιερωθείτε στην σχέση σας χωρίς περισπασμούς. Αν το budget δεν επιτρέπει μακρινούς προορισμούς εξωτερικού, τα κοντινά weekends δεν στερούνται ευκαιριών για χαλάρωση και ανανέωση. Πάρτε ιδέες για αττικά σαββατοκύριακα εδώ και για φυσιολατρικές αποδράσεις σε camping εδώ.

*Κάθε φορά, πρώτη φορά

Θυμηθείτε την έξαψη και τον ενθουσιασμό του πρώτου ραντεβού. Τότε που ακόμη ντυνόσαστε στην εντέλεια για να εντυπωσιάσετε το «υποψήφιο θύμα» σας, φτιάχνατε ατμόσφαιρα για ρομαντικό δείπνο που μαγειρεύατε εσείς οι ίδιοι, φροντίζατε να βγαίνετε για ποτό, για σινεμά ή απλώς για βόλτες. Τώρα, φροντίστε να επιστρέψετε σε αυτές τις συνήθειες και να αναιρέσετε την ανία που μπήκε στην σχέση σας την στιγμή που αρχίσατε να την θεωρείτε δεδομένη. Κάντε στον/στην σύντροφό σας μικρές εκπλήξεις, δωράκια με νόημα, γελάστε και συζητήστε σαν να είστε και φίλοι εκτός από ζευγάρι… Η τακτική αυτή είναι απαραίτητη ειδικά σε όσους έχουν αποκτήσει απογόνους και χρειάζονται δραστικά μέτρα για να θυμηθούν πως εκτός από την ιδιότητα του γονιού υπάρχει και αυτή του συντρόφου.

*Κλείστε την τηλεόραση

Αντʼ αυτής, ανοίξτε το ντουλάπι με τα επιτραπέζια, βρείτε αφορμές να παίξετε και να γελάσετε έχοντας ο ένας τον άλλον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ή απλώς μείνετε στο κρεβάτι και μιλήστε, αστειευτείτε, χαλαρώστε. Το παραπάνω σκηνικό είναι ιδανικό για να έχετε ο καθένας την αμέριστη προσοχή του άλλου, χωρίς οι συζητήσεις σας να γίνονται «από σπόντα» και χωρίς καν οπτική επαφή, όσο έχει διαφημίσεις στην τηλεόραση.

*Ιδιωτικές στιγμές… στο μπάνιο.

Αν η κρεβατοκάμαρα και το υπόλοιπο σπίτι είναι επισφαλές μέρος για περιπτύξεις σε περίπτωση που έχετε παιδί το οποίο αρέσκεται να μπαινοβγαίνει στα δωμάτια, αποκτήστε την συνήθεια να κλειδώνετε την πόρτα του μπάνιου και να κάνετε μαζί το πρωινό σας ντους ή ένα αφρόλουτρο μετά την δουλειά, μοιραζόμενοι την ίδια μπανιέρα. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα πιο αφροδισιακό από την εξίσωση που προκύπτει από το υγρό στοιχείο και δύο ανθρώπους μέσα σʼ αυτό.

*Μεταξύ (πρώην;) ερωτευμένων, ειλικρίνεια.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό από τις ανθρώπινες ανησυχίες για έναν έρωτα που ξεθύμανε ή μία σχέση που περνάει κρίση. Αν υπήρξατε πραγματικά ερωτευμένοι και οι δύο, το σίγουρο είναι ότι και το άλλο μισό αυτής της σχέσης θα έχει τις ίδιες ανησυχίες βλέποντας την πορεία σας ως ζευγάρι. Μην διστάζετε να συζητήσετε ειλικρινά μαζί του/της για όσα σας απασχολούν. Αντί να… βράζετε στο ζουμί σας, προσπαθήστε να καταλήξετε μαζί στο γιατί έχετε χάσει την παλιά σας «όρεξη» και πώς θα καταφέρετε να την επαναφέρετε στην καθημερινότητά σας.

Πηγη:tsekouratoi.blogspot.com

Dum spiro spero!!!!!!

Διαφημίσεις

Kel, διαβασα τις σελιδες που μου προτεινες και θα συμφωνησω οτι το "κενο" που αισθανομαι κατα ενα μεγαλο μερος οφειλεται στην προσφατη αποχωρηση των παιδιων απο το σπιτι.

Φευγοντας λοιπον, τα παιδια, εμεινα πισω αναρωτομενη ποιοι ειναι πλεον οι ρολοι μου, τι κανω εγω απο εδω και περα. Καταρχην εκμεταλλευομαι τον περισσιο χρονο ωστε να κανω πραγματα που δεν μπορουσα να κανω την εποχη που οι απαιτησεις της οικογενειας ηταν μεγαλυτερες.Γενικα ειμαι θετικος και πολυασχολος ανθρωπος, οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να πεσω σε καταθλιψη λογω αδρανειας. Ολα καλα ομως μεχρι το σημειο της σχεσης μου με τον αντρα μου. Εκει, σκονταψα!!! Φανερωθηκαν μπροστα μου ολα οσα ηξερα αλλα παραβλεπα δινοντας προτεραιοτητα στις πιο απαραιτητες απαιτησεις. (οχι οτι η σχεση μου δεν ηταν απαραιτητη αλλα ....την εβαλα σε δευτερη θεση- αν την ειχα βαλει σε πρωτη θεση, θα ειχαμε παρει διαζυγιο απο τον πρωτο χρονο του γαμου μας).)

Κι ερχομαι τωρα αντιμετωπη με το προβλημα που ...τοτε....... περιθοριοποιησα. :-(:sad:

Χρειαζομαι επαναπροσδιορισμο της σχεσης και αλλαγες. Ξερω τι θελω και τι δε θελω. Και δεν ειμαι διατεθιμενη να χαριστω ασκοπα.

Dum spiro spero!!!!!!

asteraki η συζήτηση με έναν σύμβουλο γάμου, δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με την κουβέντα που κάνεις με τα κοντινά σου άτομα (διαφορετικά ο καθένας θα μπορούσε να θεραπεύσει τα προβλήματά του μόνος του με τη βοήθεια των φίλων του, ή ανθρώπων με πείρα στη ζωή όπως λες :rolleyes:) τα πράγματα όμως είναι εντελώς διαφορετικά. ένας ειδικός θα αντιμετωπίσει το θέμα σου αντικειμενικά, χωρίς να επηρεάζεται απο συναισθηματική εμπλοκή (όπως εκείνοι που σε ξέρουν) και θα σε βοηθήσει να δείς την όλη κατάσταση μέσα από ένα άλλο πρίσμα.

δεν έχει καμμία σημασία που είναι "ένας" ενώ οι άνθρωποι που συζητάς "πολλοί". ίσα ίσα που είναι πολύ καλύτερο, εφ'όσον έχει εξειδικευτεί σε ζητήματα όπως το δικό σου και η δουλειά του είναι ακριβώς αυτή, να σε βοηθήσει να βγείς από το προσωπικό σου αδιέξοδο χωρίς να σε κρίνει, από το να βομβαρδίζεσαι με πολλές διαφορετικές γνώμες που είναι όλες υποκειμενικές και σε μπερδεύουν πολύ χειρότερα.

θα συμφωνησω σε ολα. ενας ειδικος, ασχετα με το τι κανει στη ζωη του, εχει σπουδασει πανω σε αυτο και μπορει αντικειμενικα και αμεροληπτα να σε βοηθησει να ξεδιαλυνεις τις σκεψεις και μεσα απο τη συζητηση σας, να βρειτε διεξοδους και λυσεις σε ολα οσα σε απασχολουν. αν θες τη γνωμη μου, πηγαινε εστω και μια φορα.

Καλημερα σας.

Κουραστηκα να προσπαθω να εχω μια ζεστη σχεση με εναν ανθρωπο που με αγαπαει μονο για την παρτυ του, αγνοωντας και περιφρονωντας τις δικες μου αναγκες.

υ.

:(:(:(:(

.....

Δυσκολες ωρες οι ...μικρες ωρες.

Η μερα κυλαει με τις υποχρεωσεις μας και ερχεται το βραδυ και νιωθω τοσο μονη!!!!!!:!::!::!:

Πολλα χρονια παντρεμενοι, περασαμε διαφορα, παλεψαμε με αντιξοοτητες και καταφεραμε να παραμεινουμε μαζι χαρην της αγαπης που νιωσαμε και της αποφασης να δημιουργησουμε οικογενεια.

Τα παιδια μεγαλωσαν και ηδη εχουν χαραξει το δρομο τους. Εμεις μειναμε στο σπιτι μας, μονοι μας, και ενω τωρα θα επρεπε να ζουμε εναν δευτερο "μηνα του μελιτος" καταληξαμε πιο ξενοι απο τους ξενους. Αδιαφοροι. Αμιλητοι!! Παμε για υπνο και ξαπλωνουμε στο ιδιο κρεβατι λογω κατεστημενου. Καμια επαφη, κανενα αγγιγμα, καμια κουβεντα. Αδειασαμε τελειως. Γιατι????

Ειναι αραγε η αληθεια ορατη???? Η αληθεια που τοσα χρονια αρνουμαστε να δουμε δινοντας προτεραιοτητα στην ανατροφη και τακτοποιηση των παιδιων? Μηπως στην πραγματικοτητα ειμαστε παντα "δυο ξενοι"???

Ηρθε η στιγμη να αναλογιστουμε γιατι ειμαστε μαζι???? Και τι κανουμε απο εδω και μπρος??? Γιατι??

Αυτη τη μοναξια που νιωθω, αυτη την παγωμαρα, ομολογω πως δεν φανταζομουν ποτε οτι θα την ζησω μεσα στο γαμο μου. Δε θελω ..... ουτε να με αγγιξει. Νιωθω οτι τοσα χρονια ημουν σε φαση "ΟΝ" και τωρα ηρθε η ωρα να κατεβασω το διακοπτη στο "ΟF". Οχι, δεν εννοω οτι δεν εχω διαθεση για επαφη ως γυναικα. Δε θελω επαφη με τον αντρα μου και ουτε εχω καποιον αλλον αντρα στο πλανο μου.

Απλα, πλεον δε με πειθει οτι ειναι μαζι μου επειδη νιωθει κατι για μενα εκτος απο αντικειμενο ικανοποιησης.

Δε θελω να ειναι μαζι μου για το λογο αυτο. Θελω να ειναι μαζι μου επειδη τοσα χρονια .....του εδωσα ο,τι καλυτερο ειχα γιατι τον αγαπουσα. Γιατι εκανα θυσιες για κεινον τις οποιες εκεινος δεν εκτιμησε. Σε ανταλλαγμα, οποτε ενιωθε πιεσμενος απο τις καταστασεις, ....εκλεινε την πορτα κι εφευγε..... και μετα γυριζε σα να μη συμβαινει τιποτα. Κι εγω επρεπε να τα ξεχναω ολα.

Αχ!!! ειναι τοσα πολλα......... θα μπορουσα να γραφω ως το πρωι και βαλε!!!!

Δε θελω να χωρισουμε. Δε θελω ομως να με εχει σαν πακετο τσιγαρων. Αξιζω και το ξερει.Το παραδεχεται με λογια αλλα με εργα αδυνατει να το δειξει. και με πληγωνει κανοντας επιπολαιοτητες.

Διαλογος?????Οταν γινεται, παμε καλα. Αλλα παντα εγω τα θετω επι ταπητος. Αν δεν το κανω, (οπως τωρα) παμε κατα δι@ολου!!!!

Τι μας ξημερωνει???????

:confused::confused:εισαι μια επιβεβαιωση των φοβων μου στο μελλον .....:(:(

Προσπαθω τωρα που τα παιδια είναι μικρα ακομα να υπάρχουν και αλλα να μας ενωνουν .....μετα δεν ξέρω όμως ..........εχουμε χρονια πολλα ακόμα αλλα δεν ξερω :!: νομιζω οτι θα βιώσο τα ίδια .....δεν εχουμε πολλα να πουμε συνήθως ....για μας τους δυο ......ευτύχως εχουμε πολλους φιλους δεν ξερω βεβαια αν ειναι αρκετο ...οι δυο μας οταν ειμαστε παλι για τα παιδια μιλαμε, για το σπιτι για αυτα που θέλουμε να κάνουμε ..δεν μιλαμε για μας δεν ξερω αν αυτο ειναι καλό ή κακό .....:?::?:

12 τρόποι να αναθερμάνετε την σχέση σας

Οι μελέτες συγκλίνουν στο εξής –ελαφρώς δυσοίωνο αλλά αναμφισβήτητα με δόσεις αλήθειας- συμπέρασμα: Το αρχικό στάδιο του έρωτα, αυτό με τον ενθουσιασμό, τα καθημερινά ραντεβού, τα δώρα, τις αγκαλιές και το τακτικό σεξ, διαρκεί περίπου 18 μήνες.

Ανεξαρτήτως μηνών που μετρά μια σχέση, ωστόσο, όλοι μας κάποια στιγμή ερχόμαστε αντιμέτωπη με μια σχέση σε… κρίση.

Ρουτίνα, καθημερινότητα, μείωση ενδιαφέροντος, κούραση, σύνδρομο του «ελεύθερου πουλιού» - πολλά ονόματα μπορούμε να δώσουμε στο πρόβλημα, αλλά το σίγουρο είναι πως η καθημερινή γκρίνια στην παρέα σας για αυτό το ζήτημα δεν θα λύσει τίποτα.

Αντίθετα, το να κάνετε κάτι, να δοκιμάσετε να ξαναφέρετε στην ζωή σας τις αυτονόητες –αλλά ξεχασμένες- χαρές ενός ερωτευμένου ζευγαριού μπορεί να καταφέρει πολλά. Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε, παρακάτω θα δείτε δώδεκα ασφαλή βήματα για να «αναστήσετε» την πεσμένη αδρεναλίνη στην σχέση σας.

*Μην σταματάτε να μιλάτε

Αν οι στιχομυθίες με το άλλο σας μισό περιορίζονται στις ερωτήσεις «Γύρισες;», «Θα φάμε;», «Το παιδί κοιμήθηκε;», «Πού είναι τα κλειδιά;», μάλλον έχετε ξεχάσει την τέχνη της επικοινωνίας. Απευθύνετε συχνές ερωτήσεις στον/στην σύντροφό σας που δείχνουν ότι ενδιαφέρεστε για τις ανησυχίες, τα συναισθήματα, τα προβλήματά τους και ότι δεν θέλετε να αποκοπείτε από τον τρόπο σκέψης τους.

*Η τέχνη του αγγίγματος

Ακόμη κι όταν δεν πρόκειται για σεξουαλικών προθέσεων περιπτύξεις, το άγγιγμα μεταξύ δύο ανθρώπων, το πιάσιμο του χεριού όσο κάνετε βόλτα, μία αγκαλιά στον καναπέ όσο βλέπετε ταινία, σας φέρνει πιο κοντά και βοηθά στο να κρατηθείτε σε επαφή, κυριολεκτικά αλλά και κατά προέκταση, συναισθηματικά.

*Θυμηθείτε τα… προκαταρκτικά

Το επόμενο στάδιο από αυτό του αγγίγματος, είναι να δώσετε νέα πνοή στις ερωτικές σας περιπτύξεις. Αν το σεξ έχει καταλήξει μια τυπική διεκπεραιωτική διαδικασία, βάλτε ξανά στο παιχνίδι τα προκαταρκτικά χάδια, το αισθησιακό μασάζ, τη δημιουργία ρομαντικής ατμόσφαιρας. Κατά προτίμηση, δοκιμάστε να ξεδιπλώσετε το ερωτικό σας ταμπεραμέντο σε μέρος του σπιτιού πέρα από το (σύνηθες ύποπτο) κρεβάτι –στην κουζίνα, στο πάτωμα, στον καναπέ, και γιατί όχι, τολμήστε να μιλήσετε για τις φαντασιώσεις σας και για τα φετίχ σας (δείτε εδώ τον «φετιχιστικό οδηγό» του in2life).

*Η τέχνη του φιλιού

Καλό το σεξ, αλλά –ειδικά για τις γυναίκες- τα φιλιά δεν βρίσκονται σε υποδεέστερη θέση στο «chart» της ερωτικής καθημερινότητας. Μάλιστα, οι στατιστικές λένε πως τα ζευγάρια που επιδίδονται σε φιλιά καθημερινά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην χωρίσουν. Επομένως, ανάψτε εκ νέου την σπίθα του σεξ, αλλά μην ξεχνάτε πως τα φιλιά είναι… το καλύτερο προσάναμμα.

*Ένα κομπλιμέντο την ημέρα…

Όπως και η ημερήσια δόση φρούτων, έτσι και το κομπλιμέντο συνίσταται από την επιστήμη, καθώς ανεβάζει κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση του παραλήπτη και τονώνει την ψυχολογία. Αν το μόνο που σας έρχεται στο μυαλό είναι οι λόγοι που θέλετε να γκρινιάξετε, προσπαθήστε να θυμηθείτε τα καλά του συντρόφου σας, τους λόγους για τους οποίους τον/την ερωτευτήκατε, και αντί για κριτική, επιδοθείτε σε ενέσεις... ακμαίου ηθικού.

*Κάντε κάτι καινούριο κάθε μέρα

Πάρτε μαθήματα χορού μαζί, παρακολουθήστε ένα σεμινάριο, περπατήστε σε συνοικίες που δεν έχετε ξαναπάει και γενικά, δοκιμάστε πράγματα που κανείς από τους δυο σας δεν γνωρίζει, ώστε να σας δέσει ακόμη περισσότερο η διαδικασία του «καινούριου». Μπορείτε επίσης να επιδοθείτε μαζί σε δραστηριότητες που συνηθίζατε όσο ήσαστε singles. Με αυτό τον τρόπο, θα μάθετε εκατέρωθεν στοιχεία για τις συνήθειες και το παρελθόν, ενώ θα δείτε και τα παλιά σας χόμπι να αναβιώνουν από μια νέα σκοπιά.

*Εκτοξεύστε την αδρεναλίνη

Στην κυριολεξία. Δοκιμάστε το bungee jumping που πάντα διστάζατε, κάντε μαζί extreme sports, ανεβείτε στο πιο απότομο τρενάκι σε ένα fun park, επιδοθείτε σε αγώνες go cart ή δείτε ένα καλό θρίλερ. Η αδρεναλίνη που εκκρίνει ο οργανισμός σε αυτές τις καταστάσεις έχει τα ίδια αποτελέσματα με τις ορμόνες που κάνουν την εμφάνιση τους όταν ερωτευόμαστε. Με άλλα λόγια, ο έρωτας περνάει από το… δεμένο κόμπο από τον τρόμο στομάχι.

*Φτιάξτε βαλίτσες για ταξίδι ανανέωσης

Μία απόδραση, έστω και μικρή, βοηθά να αλλάξετε παραστάσεις, να μείνετε οι δυο σας και να αφιερωθείτε στην σχέση σας χωρίς περισπασμούς. Αν το budget δεν επιτρέπει μακρινούς προορισμούς εξωτερικού, τα κοντινά weekends δεν στερούνται ευκαιριών για χαλάρωση και ανανέωση. Πάρτε ιδέες για αττικά σαββατοκύριακα εδώ και για φυσιολατρικές αποδράσεις σε camping εδώ.

*Κάθε φορά, πρώτη φορά

Θυμηθείτε την έξαψη και τον ενθουσιασμό του πρώτου ραντεβού. Τότε που ακόμη ντυνόσαστε στην εντέλεια για να εντυπωσιάσετε το «υποψήφιο θύμα» σας, φτιάχνατε ατμόσφαιρα για ρομαντικό δείπνο που μαγειρεύατε εσείς οι ίδιοι, φροντίζατε να βγαίνετε για ποτό, για σινεμά ή απλώς για βόλτες. Τώρα, φροντίστε να επιστρέψετε σε αυτές τις συνήθειες και να αναιρέσετε την ανία που μπήκε στην σχέση σας την στιγμή που αρχίσατε να την θεωρείτε δεδομένη. Κάντε στον/στην σύντροφό σας μικρές εκπλήξεις, δωράκια με νόημα, γελάστε και συζητήστε σαν να είστε και φίλοι εκτός από ζευγάρι… Η τακτική αυτή είναι απαραίτητη ειδικά σε όσους έχουν αποκτήσει απογόνους και χρειάζονται δραστικά μέτρα για να θυμηθούν πως εκτός από την ιδιότητα του γονιού υπάρχει και αυτή του συντρόφου.

*Κλείστε την τηλεόραση

Αντʼ αυτής, ανοίξτε το ντουλάπι με τα επιτραπέζια, βρείτε αφορμές να παίξετε και να γελάσετε έχοντας ο ένας τον άλλον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ή απλώς μείνετε στο κρεβάτι και μιλήστε, αστειευτείτε, χαλαρώστε. Το παραπάνω σκηνικό είναι ιδανικό για να έχετε ο καθένας την αμέριστη προσοχή του άλλου, χωρίς οι συζητήσεις σας να γίνονται «από σπόντα» και χωρίς καν οπτική επαφή, όσο έχει διαφημίσεις στην τηλεόραση.

*Ιδιωτικές στιγμές… στο μπάνιο.

Αν η κρεβατοκάμαρα και το υπόλοιπο σπίτι είναι επισφαλές μέρος για περιπτύξεις σε περίπτωση που έχετε παιδί το οποίο αρέσκεται να μπαινοβγαίνει στα δωμάτια, αποκτήστε την συνήθεια να κλειδώνετε την πόρτα του μπάνιου και να κάνετε μαζί το πρωινό σας ντους ή ένα αφρόλουτρο μετά την δουλειά, μοιραζόμενοι την ίδια μπανιέρα. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα πιο αφροδισιακό από την εξίσωση που προκύπτει από το υγρό στοιχείο και δύο ανθρώπους μέσα σʼ αυτό.

*Μεταξύ (πρώην;) ερωτευμένων, ειλικρίνεια.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό από τις ανθρώπινες ανησυχίες για έναν έρωτα που ξεθύμανε ή μία σχέση που περνάει κρίση. Αν υπήρξατε πραγματικά ερωτευμένοι και οι δύο, το σίγουρο είναι ότι και το άλλο μισό αυτής της σχέσης θα έχει τις ίδιες ανησυχίες βλέποντας την πορεία σας ως ζευγάρι. Μην διστάζετε να συζητήσετε ειλικρινά μαζί του/της για όσα σας απασχολούν. Αντί να… βράζετε στο ζουμί σας, προσπαθήστε να καταλήξετε μαζί στο γιατί έχετε χάσει την παλιά σας «όρεξη» και πώς θα καταφέρετε να την επαναφέρετε στην καθημερινότητά σας.

Πηγη:tsekouratoi.blogspot.com

ΣΟΦΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:cool::cool::cool:

Διαφημίσεις

ΣΟΦΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:cool::cool::cool:

Τις οποίες πρέπει να ασπάζονται και οι δύο πλευρές.Αν ο συντροφος σου δεν σηκώνεται απο τον καναπέ βρίσκεις άλλον και τις εφαρμόζεις:cool:

:confused::confused:εισαι μια επιβεβαιωση των φοβων μου στο μελλον .....:(:(

Προσπαθω τωρα που τα παιδια είναι μικρα ακομα να υπάρχουν και αλλα να μας ενωνουν .....μετα δεν ξέρω όμως ..........εχουμε χρονια πολλα ακόμα αλλα δεν ξερω :!: νομιζω οτι θα βιώσο τα ίδια .....δεν εχουμε πολλα να πουμε συνήθως ....για μας τους δυο ......ευτύχως εχουμε πολλους φιλους δεν ξερω βεβαια αν ειναι αρκετο ...οι δυο μας οταν ειμαστε παλι για τα παιδια μιλαμε, για το σπιτι για αυτα που θέλουμε να κάνουμε ..δεν μιλαμε για μας δεν ξερω αν αυτο ειναι καλό ή κακό .....:?::?:

Σε διαβεβαιω πως δεν ειναι καλο και σε συμβουλευω οσο ειναι καιρος, οσο τα παιδια σας ειναι μικρα, βρειτε χρονο και αφιερωστε τον σε σας, μονο στη σχεση σας.

Αν μπορουσα να γυρισω το χρονο πισω, το μονο που θα απαιτουσα ειναι τουλαχιστο μια μερα την εβδομαδα, για μας. Μας ρουφηξαν το χρονο οι υποχρεωσεις, δουλειες, παιδια, σπιτια, γονεις κλπ και ...χαθηκαμε. Τωρα πληρωνουμε το τιμημα. Εχεις το χρονο συμαχο σου. Δρασε!!!:P:p:p

Dum spiro spero!!!!!!

Πολλές φορές αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους και πολύ πιο νωρίς σε έναν γάμο. Ισως γιατι αισθανόμαστε ότι ο άλλος δεν μας καταλαβαίνει και κλεινόμαστε στο καβούκι μας . Εγώ το έχω κάνει πολλες φορές ως τώρα . Πολλές φορές είναι και δικό μας το λάθος . Ειδικά την περίοδο που υπάρχουν και παιδιά και χρειάζονται την φροντίδα μας τότε πέφτουμε πάνω τους και αφήνουμε τον άλλο. Εσύ περιγράφεις μια σχέση στην οποία πάντα προσπαθούσες ΜΟΝΟ εσύ ....εγώ πολλές φορές απογοητεύομαι και προσπαθεί ΜΟΝΟ ο άντρας μου ... Πραγματικά το μήνυμά σου είναι ένα γερό ταρακούνημα για όλους μας .

jHgFp3.png

Πολλές φορές αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους και πολύ πιο νωρίς σε έναν γάμο. Ισως γιατι αισθανόμαστε ότι ο άλλος δεν μας καταλαβαίνει *** και κλεινόμαστε στο καβούκι μας . Εγώ το έχω κάνει πολλες φορές ως τώρα . Πολλές φορές είναι και δικό μας το λάθος . Ειδικά την περίοδο που υπάρχουν και παιδιά και χρειάζονται την φροντίδα μας*** τότε πέφτουμε πάνω τους και αφήνουμε τον άλλο. Εσύ περιγράφεις μια σχέση στην οποία πάντα προσπαθούσες ΜΟΝΟ εσύ ....εγώ πολλές φορές απογοητεύομαι και προσπαθεί ΜΟΝΟ ο άντρας μου ... Πραγματικά το μήνυμά σου είναι ένα γερό ταρακούνημα για όλους μας .

*** Ή επειδη θεωρουμε δεδομενο το συντροφο μας!!!!

*** Οταν ειμαστε φουλ απασχολημενοι με τη φροντιδα των παιδιων, δεν εχουμε την αισθηση των κενων που δημιουργουνται στη σχεση μας με το συντροφο. Οταν ομως τα παιδια δε μας χρειαζονται πολυ και μενει ελευθερος χρονος, τοτε..... το καμπανακι χτυπα και θορυβουμαστε.

Καποτε ειχα διαβασει ενα θεμα εδω στο parents για το χρονο που αφιερωνουμε στα παιδια. Ταρακουνηθηκα κι εγω. Το "κινησα" (ηταν ανενεργο για πολυ καιρο) και πολλα μελη που μπηκαν να σχολιασουν, εγραψαν ακριβως αυτο που ειπες. Γερο ταρακουνημα.

Τελικα χρειαζομαστε ολοι καποιες φορες ταρακουνηματα σε διαφορα θεματα για να "επανερχομαστε στη ταξη". Μακαρι, οι εμπειριες μας να σταθουν αφορμη σε μας καθως και σε αλλες οικογενειες να βελτιωσουν τη ζωη τους.

Dum spiro spero!!!!!!

Σε διαβεβαιω πως δεν ειναι καλο και σε συμβουλευω οσο ειναι καιρος, οσο τα παιδια σας ειναι μικρα, βρειτε χρονο και αφιερωστε τον σε σας, μονο στη σχεση σας.

Αν μπορουσα να γυρισω το χρονο πισω, το μονο που θα απαιτουσα ειναι τουλαχιστο μια μερα την εβδομαδα, για μας. Μας ρουφηξαν το χρονο οι υποχρεωσεις, δουλειες, παιδια, σπιτια, γονεις κλπ και ...χαθηκαμε. Τωρα πληρωνουμε το τιμημα. Εχεις το χρονο συμαχο σου. Δρασε!!!:P:p:p

ειναι τοσα που πρεπει να γινουν καθε μερα ...τοσε ς υποχρεωσεις :|:neutral:

η μονη ωρα ειναι στις προσωπικες στιγμες ...που και παλι μετα ...κουβενταζουμε για το σπιτι και τα παιδια ..και που μπορει καποιες φορε να τσακωθουμε κιολας .........δεν ξερω ειναι ωρες που δεν εχω τι να πω ή και δεν θελω τον βαριεμε ..με κουραζει .....προτιμο καποιες φορες να μη μιλησω ετσι απλα ...τον βαριεμε ...ισως φταινε και τα 20 χρονια που ειμαστε μαζι ..εφυγε σιγουρα ο ερωτας εμεινε η αγαπη ...νιωθω οτι ειμαστε αιωνες μαζι ...............

οταν ειμαστε παρεα μαζι ζευγαρια περναμε τελεια ...οταν ειμαστε οι δυο μας ........βαριεμε .......και αυτος το ιδιο ..διακοπες δεν θελω να παω οι δυο μας με τιποτα θα φρικαρο ουτε και αυτος ...και ουτε μονοι μας με τα παιδια ...θα μας παιξει τα νευρα απο την γκρηνια του το καναμε και ηταν αχαχ απαισια ποτε ξανα.........προτιμο σπιτι μου μαλον εχουμε προβλημα :-(

Το μονο που κανω συνηδητοποιημενα να λυσω καποια προβληματα συμπερφορας που ειχαμε και ελειψη σεβασμου απο την πλευρα του ..........να εκτιμα αυτο που εχει διπλα του διοτι το εκτιμανε μονο οι ξενοι..........αυτην την καμπανα την κτυπαω συχνα ....υπαρχη φως στο τουνελ ..... αλλα θελει δουλεια ακομα .....

το σιγουρο ειναι οτι δεν αποκοβομε απο της φιλες μου της γνωστες μου ..κραταω ολες της πορτες ανοικτες παρολο που με την καθημερινοτητα απομακρινόμαστε ..... πιεζω το χρονο μου και κανω πραγματα και για μενα

...........................................................................................

(εκανα κι γω μαι αφαιρεση απαντησης!!!!)

Κι εμεις ερωτευτηκαμε, αγαπηθηκαμε, θυμωσαμε, τσακωθηκαμε, σκορπισαμε, επανασυνδεθηκαμε, ξαναερωτευτηκαμε αλλα....... ολα αυτα μετα απο χρονια διακυμανσεων και υποχωρησεων και προσπαθειων και ριξιμο των εγωισμων.

Τωρα ομως, δεν υπαρχουν περιθορια για αλλα λαθη. Η ζωη μετραει αντιστροφα και πρεπει να προλαβουμε να ζησουμε οσα δεν μπορεσαμε οταν επρεπε.

Θα ξαναμπω αργοτερα για τη συνεχεια.

Dum spiro spero!!!!!!

Δεν ξερεις ποσο δικιο εχεις!!!!!!

Πριν λιγες μερες μπηκα σε καποιο θεμα που ανοιχτικε απο καποια κοπελα για το θεμα,οτι ο αντρας της της ζητουσε να περασουν ενα σκ μαζι και εκεινη δεν ηθελε με τιποτα να αφησει τα παιδια.

Οταν εγραψα οτι πρεπει να το κανει,γιατι τα παιδια δεν παθαινουν τιποτα(ψυχολογικα)και ειναι καλο να αναθερμενουμαι τη σχεση μας,επειδη καποια στιγμη τα παιδια θα φυγουν και θα μεινουμε 2 ξενοι στο τελος....επεσαν να με φανε και να διαφωνισουν μαζι μου.

Αν δεν βαριεσαι πηγεναι στο θεμα ΓΟΝΕΙΣ-ΣΧΕΣΕΙ΅-ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ...ΑΛΛΑ.

και διαβασε την γνωμη μου και τι απαντησεις ελαβα.

Εγω ολα αυτα που εγραψα εκει,ηταν ακριβως για να μην χρειαστει να δουμε τετοια θεματα οπως το δικο σου τωρα!!!!!

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...