Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θα χαλασει??

boysmamy

Recommended Posts

θελω να γεμισω τα βαζακια με γλυκο του κουταλιου ετοιμο. η βαφτιση ειναι σε 25 μερες. θελω να τα αρχισω σιγα σιγα γιατι δεν εχω πολυ χρονο μεσα στη μερα. θα χαλασει το γλυκο μεσα στα βαζακια???

Διαφημίσεις

Θα μπορούσες να τα γεμίσεις τώρα και να τα στολίσεις προς το τέλος?

Καμιά φορά το γλυκό,ειδικά αν είναι σπιτικό,πιάνει επάνω μια μούχλα που πρέπει να βγει.Καλό θα ήταν 1-2 μέρες πριν την βάφτιση να τα ξανακοιτάξεις.Αυτό ισχύει αν δεν έχεις αποστειρώσει τα βαζάκια.

Διαφημίσεις

Γιατί δεν ξεκινάς φτιάχνοντας πρώτα τις μπομπονιέρες και μια βδομάδα πριν την βάπτιση να φτιάξεις τα βαζάκια με το γλυκό.

Εγώ έτσι έκανα και δεν είχα κανένα πρόβλημα;)

με το καλο η βαπτιση!!

καλυτερα να τα γεμισεις αργοτερα ή αν το κανεις απο τωρα βαλτα στο ψυγειο.

Θα μπορούσες να τα γεμίσεις τώρα και να τα στολίσεις προς το τέλος?

Καμιά φορά το γλυκό,ειδικά αν είναι σπιτικό,πιάνει επάνω μια μούχλα που πρέπει να βγει.Καλό θα ήταν 1-2 μέρες πριν την βάφτιση να τα ξανακοιτάξεις.Αυτό ισχύει αν δεν έχεις αποστειρώσει τα βαζάκια.

πηγαμε σε μια βαπτιση και το γλυκο ειχε μουχλιασει επειδη ακριβως το ειχαν βαλει νωριτερα και δεν ηταν σπιτικο, καλα μεγαλη ντροπη ενιωσε η μαμα:oops::oops:

668bab1939.png

Το να μουχλιάσει το γλυκό είναι πολύ επικίνδυνο.

Φανταστείτε κάποιος να μην το προσέξει και να το φάει:shock:...ή ακόμα χειρότερα κάποιο παιδάκι:shock:

Όσο πιο αργά τόσο πιο καλά...μια βδομάδα πριν νομίζω ότι είναι το καλύτερο;)

επειδη εγω κανω συχνα γλυκα κουταλιου ξερω το κολπο απο τη γιαγια μου

βραζεις τα βαζα και προσθετεις το γλυκο μεσα ενω τα βαζα ειναι καυτα και κλεινεις γρηγορα το καπακι παρα πολυ σφιχτα.ετσι το βαζο κλεινει αεροστεγως και δεν περναει αερας μεσα οποτε και δε χαλαει.2 χρονια ειχα ενα κλειστο γλυκο κουταλιου εκτος ψυγειου κιολας και οταν το ανοιξα μοσχοβολουσε και δεν ειχε παθει και τιποτα!

npbIp1.png

jqdhp1.png

Διαφημίσεις

Αυτή είναι η διαδικασία της κονσερβοποίησης. Μπορείς μάλιστα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα να τοποθετήσεις τα βαζάκια όταν τα κλείσεις αφού βάλεις το γλυκό, ανάποδα (για 1-2 μέρες) για να φύγει ο αέρας;)

Αυτή είναι η διαδικασία της κονσερβοποίησης. Μπορείς μάλιστα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα να τοποθετήσεις τα βαζάκια όταν τα κλείσεις αφού βάλεις το γλυκό, ανάποδα (για 1-2 μέρες) για να φύγει ο αέρας;)

ναι εχεις δικιο ξεχασα να το αναφερω!

npbIp1.png

jqdhp1.png

επειδη εγω κανω συχνα γλυκα κουταλιου ξερω το κολπο απο τη γιαγια μου

βραζεις τα βαζα και προσθετεις το γλυκο μεσα ενω τα βαζα ειναι καυτα και κλεινεις γρηγορα το καπακι παρα πολυ σφιχτα.ετσι το βαζο κλεινει αεροστεγως και δεν περναει αερας μεσα οποτε και δε χαλαει.2 χρονια ειχα ενα κλειστο γλυκο κουταλιου εκτος ψυγειου κιολας και οταν το ανοιξα μοσχοβολουσε και δεν ειχε παθει και τιποτα!

Αυτό ακριβώς λέω,είναι συμβουλή του Παρλιάρου.Κάτι παραπάνω θα ξέρει αυτός.;)

Αυτό ακριβώς λέω,είναι συμβουλή του Παρλιάρου.Κάτι παραπάνω θα ξέρει αυτός.;)

αληθεια?δε το ηξερα!να που εγινε και Παρλιαρος η γιαγια μου!καλα λενε οτι οι παλιες τα ξερουν καλα αυτα

npbIp1.png

jqdhp1.png

Πάντως να ξέρετε ότι αν το γλυκό πιάσει μούχλα,την αφαιρείτε καλά και το ξαναβράζετε.Δεν παθαίνει τίποτα πιο μέσα και είναι κρίμα να πεταχτεί.

Διαφημίσεις

ωχ καλυτερα να τα κανω αργοτερα καλου κακου. θα βρασω ενοειται τα βαζακια αλλα πως θα βαλω το γλυκο μεσα οσο ειναι ακομα ζεστα τα βαζακια ?? δεν θα περιμενω πρωτα να στεγνωσουν για να μην εχει μεσα νερο??

ωχ καλυτερα να τα κανω αργοτερα καλου κακου. θα βρασω ενοειται τα βαζακια αλλα πως θα βαλω το γλυκο μεσα οσο ειναι ακομα ζεστα τα βαζακια ?? δεν θα περιμενω πρωτα να στεγνωσουν για να μην εχει μεσα νερο??

Μπορεί να κάνω και λάθος,αλλά νομίζω ότι ο Παρλιάρος δεν τα έβραζε μέσα σε νερό.Απλά τα έβαζε όλα μαζί σε ένα σκεύος στο φούρνο.

Μπορεί να κάνω και λάθος,αλλά νομίζω ότι ο Παρλιάρος δεν τα έβραζε μέσα σε νερό.Απλά τα έβαζε όλα μαζί σε ένα σκεύος στο φούρνο.

εγω βραζω μονο τα καπακια.. τα βαζα σε ταψι στο φουρνο!

F2ETp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...