Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

εχω μια κορουλα 20 μηνων..εδω και μια βδομαδα αντιμετωπιζω το εξης.νευρα νευρα νευρα...με λιγα λογια νευριαζει με το παραμικρο..ας πουμε θελει να κανει κατι και δεν μπορει;νευριαζει,τα πεταει ολα κατω ,και χτυπαει τα χερια της στον τοιχο,για να πονεσει..και μετα κλαιει..σας λεει τιποτα αυτη η συμπεριφορα;φταιει αραγε κατι;και δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω σωστα..την παιρνω μια με το καλο,μια με το αγριο αλλα τιποτα..

Διαφημίσεις

Καλή μου μη την αγριεύεις....

Σε αυτή την ηλικία τα μικρά μας προσπάθούν πολλά να κάνουν και να πούνε και δεν τα καταφέρνουν. Το να μη καταφέρνει να κάνει κάτι που εσύ μπορείς, το να μη μπορεί να επικοινωνήσει αυτά που θέλει, όπως ακόμα και το να μη καταλαβαίνει τί είναι αυτό που αισθάνεται της προκαλεί σίγουρα απογοήτευση, θυμό και σύγχηση!!!

Πιστεύω πως θα τη βοηθούσε να καταπιανόσασταν με δουλίτσες που μπορεί να ανταπεξέλθει για να της λες μπράβο και να τονοθεί η αυτοπεποίθησή της, να της εξηγήσεις πιθανόν ότι κάποια πράγματα είναι πιο δύσκολα και θέλουν χρόνο και προσπάθεια για να τα μάθουμε να τα κάνουμε (θύμησέ της πως όταν ήταν για παράδειγμα μωράκι δεν μπορούσε να περπατήσει και να τρέχει, ενώ τώρα μπορεί και όταν μεγαλώσει θα ξέρει σιγά σιγά να κάνει και άλλα πράγματα... και γι αυτό να τρώει και όλο το φαγάκι της...).

Επιπλέον είναι μια ηλικία που μάλλον χρειάζεται να της μιλήσεις για τα συναισθήματά μας τόσο αναγνωρίζοντάς τα τη στιγμή εκείνη (πχ θύμωσες αγάπη μου που δεν μπορεσες να βάλεις μόνη σου τη φουστίτσα, έ;), όσο και μέσα από κάποιο παιχνίδι ή κάποιο παραμύθι (κάνουμε τους χαρούμενους, θυμωμένους κτλ).

Από όσο έχω διαβάσει πρέπει να επιτρέπουμε όλα τα συναισθήματα των παιδιών μας (είναι ΟΚ που είναι θυμωμένη. Και η μαμά και ο μπαμπάς θυμώνουν σε κάποιες στιγμές), αλλά να βρησκουμε τρόπους να εκτονώνουμε το θυμό μας σωστά και ασφαλή...

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι...

εχω μια κορουλα 20 μηνων..εδω και μια βδομαδα αντιμετωπιζω το εξης.νευρα νευρα νευρα...με λιγα λογια νευριαζει με το παραμικρο..ας πουμε θελει να κανει κατι και δεν μπορει;νευριαζει,τα πεταει ολα κατω ,και χτυπαει τα χερια της στον τοιχο,για να πονεσει..και μετα κλαιει..σας λεει τιποτα αυτη η συμπεριφορα;φταιει αραγε κατι;και δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω σωστα..την παιρνω μια με το καλο,μια με το αγριο αλλα τιποτα..

Ναι μου λεει οτι το παιδι ειναι ακριβως οπως πρεπει για την ηλικια του. Καλως ηρθες στα τρομερα διχρονα.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

σοβαρα μιλατε;ο ανηψιος μου δεν θυμαμαι να ειχε περασει παρομοια φαση..και τον ειχα ζησει αρκετα..εγω τι να κανω εκεινη την ωρα;να αδιαφορησω;να την μαλωσω;να την παρω με το καλο;

Διαφημίσεις

εγώ δυστυχώς δεν είμαι η κατάλληλη για να σε συμβουλέψω γιατί ακόμα δεν κατάφερα να έχω αποτελέσματα όποια στάση και αν κράτησα. Στην αρχή τον καλόπιανα να μην κάνω τα πράγματα χειρότερα, μετά θύμωνα και έβαζα τιμωρίες και τώρα είμαι στη φάση που αδιαφορώ! :?

Κανένα δεν έχει φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να είμαι ήρεμη! :shock: Εμένα όμως κυριολεκτικά μου τα έχει κάνει όλα!!! :shock:

You can buy your children everything in the world, but nothing will compare to the memories you make with them...

G0Xpp3.pngj0Hcp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...