Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

:( η κορη μου ειναι 2 χρονων. Τελευταια αρχισε να με φωναζει με το ονομα μου που κ που. στην αρχη ηταν για λιγο και ειχε πλακα. ομωσ πλεον με φωναζει μονο με το ονομα μου και εχει αρχισει και με ενοχλει. μονο οταν τησ το επισημαινω πως ειμαι η μαμα τησ και ετσι θελω να με φωναζει, το κανει για λιγο και μετα παλι τα ιδια. σας εχει τυχει τιποτα παρομοιο μανουλες?

PQ4ip3.png

KpVyp3.png

Διαφημίσεις

Κοίτα η αλήθεια ειναι ότι δεν είναι κι ότι καλύτερο. Εγώ δηλαδή αν ήμουν στη θέση σου θα το αντιμετώπιζα με αυστηρότητα και θα το έκοβα μαχαίρι γιατί μόνο έτσι θα καταλάβαινε ότι πλεον δεν είναι αστείο οπως στην αρχή. Δεν μπορεί να καταλάβει τους λόγους που είναι λάθος γιαυτό με το καλό πιστεύω δύσκολα θα βγάλεις νόημα. Απαγόρεψε της το με τον ίδιο τρόπο που της απαγορεύεις να κάνει μια ζημιά και εκείνη θα το ξεσυνηθίσει σιγά σιγά. Αποψη μου πάντα ετσι....μη παρεξηγηθώ..

gth0p3.png

Καλέ, εννοείται, πως δεν είσαι η μόνη!!!Κι εμάς κάπου εκεί στα 2 είχε ξεκινήσει να μας αποκαλεί με το μικρό μας. Νομίζω είναι μια φάση. Εφόσον ακούει τρίτους να μας αποκαλούν συνεχώς με τα μικρά μας πιστεύω πως τους βγαίνει πολύ φυσικά. Εμένα τώρα είναι 3,5 και εξακολουθεί να το κάνει, όχι κάθε φορά, αλλά πολύ συχνά. Προσωπικά δεν με ενοχλεί, οπότε δεν το κάνω θέμα. Καποιες φορές απλά τον ρωτάω αιφνιδιαστικά "πώς με είπες;". Και εφόσον ξαναλέει το μικρό μου του λέω: "σωστά, όμως τί είμαι για σένα". Οπότε λέει με χαμόγελο "η μαμααα μου!!!". Δεν νομίζω πως πρεπει να σε απασχολεί, βέβαια ο καθένας όπως κρίνει...

είναι σύνηθες νομίζω σε αυτές τις ηλικίες, μην σε προβληματίζει. Μήπως όμως με το να τη μαλώνεις ή να της ζητάς αυστηρά να το σταματήσει έχεις αντίθετα αποτελέσματα; είναι και η ηλικία που λατρεύουν να μας πάνε κόντρα ;)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

κι εμάς μας φωνάζει με τα ονόματά μας...ειδικά αν ρωτήσει κάτι και δεν τον ακούσουμε λεεί εϊ π... σε ρωτάω κάτι... δεν με χαλάει γιατί με φωνάζει διάφορα που ακούει απ τον μπαμπά του όπως κοριτσάκι μου, μωρό μου, αγάπη μου κλπ

εγώ πάντως λιώνω...

το κορυφαίο βέβαια είναι το κύριε παππού...που λέει στον πατέρα μου...πολύ γέλιο

και εμενα περιπου στα 2.5 με φωναζε με το ονομα μου οταν ομως ειχε κοσμο μπροστα που τους ακουγε κ αυτους να με φωναζουν ετσι. Ποτε δεν του εκανα παρατηρηση και νομιζω οτι ειναι κατι πολυ παροδικο. Τις αλλες φορες που ειμαστε μονοι, παντα μαμα. Μολις πηγε 3 το εκοψε. Πλεον εχει να το ακουσω πολυ καιρο. Τωρα πια, αυτο που με τρελλαινει ειναι που με φωναζει ¨μαμα μου¨ κ λιωνω. Μην την κανεις θεμα. Θα το κοψει. Ειναι η περιοδος των πειραματισμων σε ολους τους τομεις.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

η αληθεια ειναι με τισ φωνες και προσπαθωντασ να τησ το επιβαλλω δεν βγαινει πουθενα. μαλλον θα την αφησω να το κοψει απο μονη τησ.

εχει και την πλακα του ομοωσ δεν λεω!!!!

PQ4ip3.png

KpVyp3.png

Διαφημίσεις

είναι σύνηθες νομίζω σε αυτές τις ηλικίες, μην σε προβληματίζει. Μήπως όμως με το να τη μαλώνεις ή να της ζητάς αυστηρά να το σταματήσει έχεις αντίθετα αποτελέσματα; είναι και η ηλικία που λατρεύουν να μας πάνε κόντρα ;)

Ναι καλέ, έτσι είναι! Τα περισσότερα παιδάκια το κάνουν - είτε από μίμηση είτε από πειραματισμό είτε από αντίδραση!:rolleyes:

Ματίνα, μην εστιάζεις και μην της το θυμίζεις:cool:. Είσαι η μαμά της κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτα!!;)

η αληθεια ειναι με τισ φωνες και προσπαθωντασ να τησ το επιβαλλω δεν βγαινει πουθενα. μαλλον θα την αφησω να το κοψει απο μονη τησ.

εχει και την πλακα του ομοωσ δεν λεω!!!!

αφου σε ενοχλει μπορεις να κανεις κ το αλλο. οταν σε φωναζει με το ονομα σου να μην ανταποκρινεσαι(ή οχι αμεσως τουλαχιστον) κ οταν ειναι κ καποιος αλλος εκει μαζι σας, να τον βαζεις να της λεει ""φωναξε την, μαμα, για να σε ακουσει" θα το πιασει το νοημα γρηγορα πιστευω.

παντως κ ο μικρος μας μας λεει κ με τα ονοματα μας αλλα δεν με πειραζει.

λεει:οταν βλεπει τον μπαμπα του, νατο Tατο ετεταιιιι!! (Νατος ο τασος ερχεταιιιι!!) αλλα στην πεινα του στην νυστα του κ στην γκρινια του επανω μαμα. μπαμπα μας φωναζει!;)

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

αν το ακουει ετσι , το καταγραφει ετσι

πρεπει πχ ο συζυγος να πει "φωναξε λιγο τη μαμα" αντι να σε φωναξει ο ιδιος

εμενα που ο μικρος με φωναζει επιμονα εδω και μηνες ΜΠΑΜΠΑ???

τι σας λεει???

ειναι δυο χρονων κι εμενα............ακου μπαμπα!

αν το ακουει ετσι , το καταγραφει ετσι

πρεπει πχ ο συζυγος να πει "φωναξε λιγο τη μαμα" αντι να σε φωναξει ο ιδιος

εμενα που ο μικρος με φωναζει επιμονα εδω και μηνες ΜΠΑΜΠΑ???

τι σας λεει???

ειναι δυο χρονων κι εμενα............ακου μπαμπα!

χα χα κ αυτο το κανει ο δικος μου! αφου τον παιρνω τηλ. απο την δουλεια κ γελανε οι συναδελφοι, γιατι καθε φορα του λεω.... δεν ειμαι ο μπαμπας αγαπη μου η μαμα ειμαι:oops:

φαση ειναι μωρε κ αυτη θα το ξεπερασουν.

age.png

Διαφημίσεις

βρε μια χαρα.....αφου περασε ο χειμωνας που με ελεγε παππου τωρα δε με σκιαζει φοβερα καμμια.....

:lol::lol::lol::lol::lol:

age.png

ξερεις τι ειναι να ακους την αναπνοουλα του το πρωι, να λες ξυπνησε και τωρα θα τρεξει στο κρεβατι μου, να κανεις οτι κοιμασαι οταν ακους τα πατουσακια του να ερχονται προς το μερος σου και εκει που εχεις παρει τη βαθεια αναπνοη να ακους

"παππουουού...............γάλα!!!!!!!!!!!!"

α σ αυτο δε με πειραζει

επειδη στο σπιτι μας εχουμε μονο τη μαμα μου

δεν εχει αλλου παππου ο καημενος

και του εχει αδυναμια

!!!!!!!!!!!!!!!!

παντως ειχε πολυ πλακα ευτυχως του εφυγε γρηγορα

σωστά...το απαγορευμένο πολλες φορές είναι και δελεαστικό.Εγώ είχα σοκαριστεί όταν με πρωτοαποκάλεσε "χαζή". Πρέπει να είχε αποτυπωθεί η φρίκη μου τόσο πολύ στο ύφος και στις αντιδράσεις μου που το επαναλάμβανε τουλάχιστον 7-8 φορές τη μέρα. Με το καλό , με το κακό...τίποτα, αυτός εκεί. Όταν κάποια άλλη μέρα με αποκάλεσε "ηλίθια" (παρένθεση:και τα δυο τα έπιασε λογικά απότον παιδικό ή απ'εξω, διότι ποτέ δεν χαρακτηρίζουμε στο σπίτι ο ένας τον άλλον, ουτε και το κάναμε ποτέ, εννοώ πριν αποκτήσουμε το παιδί μας) δεν είπα τίποτα, ενώ όταν το ξανάπε αμέσως μετά ρώτησα "τί είναι αυτό; Δεν καταλαβαίνω...". Εκτοτε (και έχει περάσει σίγουρα μισός χρόνος) δεν το ξανάκουσα.

Θυμάμαι την μητέρα μου να μου λέει οτι τοέκανα και εγώ αυτό.Την φώναζα με το όνομα της.Της άρεσε όμως, το θεωρούσε αστείο και έτσι η φάση αυτη κράτησε αρκετά χρόνια.

Αργότερα ,όταν άρχιζαν να το σχολιάζουν διάφοροι τρίτοι, άρχισε να την ενοχλεί και να μου κάνει παρατήρηση.

Καμιά φορά για πλάκα ακόμα την λέω με το όνομα της ,οπως και τον άντρα μου με το επίθετο του!:lol:

QqmLp3.png

Θυμάμαι την μητέρα μου να μου λέει οτι τοέκανα και εγώ αυτό.Την φώναζα με το όνομα της.Της άρεσε όμως, το θεωρούσε αστείο και έτσι η φάση αυτη κράτησε αρκετά χρόνια.

Αργότερα ,όταν άρχιζαν να το σχολιάζουν διάφοροι τρίτοι, άρχισε να την ενοχλεί και να μου κάνει παρατήρηση.

Καμιά φορά για πλάκα ακόμα την λέω με το όνομα της ,οπως και τον άντρα μου με το επίθετο του!:lol:

αμαν!:shock: δηλαδη πρεπει να ανησυχουμε δε ειναι κατι παροδικο ε????:rolleyes:

κραταει χρόνια ...............:lol::lol::lol::lol:

age.png