Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Αν και σε λίγες μέρες, η εγκυμοσύνη μου θα λήξει,λόγω προγραμματισμένςη καισαρικής, ταλαιπωρούμαι απο οτι μουλεει και ο άντρας μου, απο το έντονο ροχαλητό μου.

Πολλές φορές με ξυπνάει στην διάρκεια της νύχτας, για να αλλάξω πλευρό :?

Τον χειμώνα, πέρασα και 2 ωτίτιδες, έχω και χρόνια αλλεργική ρινίτιδα. Τώρα ομως ανησυχώ για κάτι, μην γελάσετε, κατά την νάρκωση μου, φοβάμαι μην ρίχνω τίποτα τρελά ροχαλητά και γελάνε ολοι εκεί μεσα :lol:

Βάζω φυσιολογικό ορό, ξεβουλώνει για λίγο η μυτη μου, αλλά μετα παλι τα ίδια. Περάσατε κατι ανάλογο? Θα συνεχιστεί και μετά την εγκυμοσύνη το πρόβλημα μου??

Διαφημίσεις

Υποθετω Christina το ιστορικο αυτο με την αλλεργια και τις ωτιτιδες οτι το ξερει ο γιατρος σου και ο αναισθησιολογος (κυριως αυτος)!!!Αν οχι καλο ειναι να τους ενημερωσεις (οχι οτι θα συμβει κατι αλλα το φαρμακο της ναρκωσης μπορει να μην κανει για την περιπτωση σου και να εχεις προβληματα).

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Renia, δεν το ειχα σκεφτεί να το πω στον γιατρο μου, για την αλλεργική ρινίτιδα, αλλά για τις ωτίτιδες που πέρασα, το γνωρίζει, μιας που αυτος με συμβουλεψε για αντιβίωση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εχθες έβαλα μια αλοιφή, με ευκάλυπτο, και κάπως κοιμήθηκα και ο άντρας μου δηλαδή.

Οσο για τον ύπνο, ο θεος να τον κάνει ύπνο, αφου κάθε μισή ώρα είμαι όρθια, μια για να ξεμουδιάζουν τα χέρια μου(σύνδρομο καρπιαίου) και απο την άλλη λόγω συχνοουρίας :lol: Εε στα ενδιάμεσα που κοιμάμαι, ρίχνω και κανα ροχαλητό :lol:

φοβάμαι μην ρίχνω τίποτα τρελά ροχαλητά και γελάνε ολοι εκεί μεσα

:lol::lol::lol::lol:

Και τι πειραζει να το διασκεδασουν λιγο και οι γιατροι?Πλακα κανω...

Το σημαντικο θα συμφωνησω ειναι να ενημερωσεις το γιατρο σου μια και πληιαζουν και οι μερες και τα υπολοιπα μαλλον δε εχουν σημασια...Αν και να σου πω δε ξερω αν ροχαλιζουν κατα τη διαρκεια ναρκωσης...Δεν το εχω ξανακουσει...

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

Και εγώ δεν νομίζω να ροχαλίζει κανείς κατά τη διάρκεια της νάρκωσης...

Αλλιώς αν γίνεται, σίγουρα θα το έχουν συναντήσει ήδη οι γιατροί στα χειρουργεία!!!

και γω ροχαλιζα πολυ κατα την διαρκεια του τελευταιου τριμηνου...μετα την γεννα ηρεμησα..

στο στομα θα σου βαλουν κατι σαν σωληνα για να κραταει την αναπνευστικη οδο ανοιχτη οποτε δεν θα ροχαλιζεις..

μην σε αγχωνει αυτο....

αληθεια επισκληριδιο γιατι δεν κανεις?

και γω ροχαλιζα πολυ κατα την διαρκεια του τελευταιου τριμηνου...μετα την γεννα ηρεμησα..

στο στομα θα σου βαλουν κατι σαν σωληνα για να κραταει την αναπνευστικη οδο ανοιχτη οποτε δεν θα ροχαλιζεις..

μην σε αγχωνει αυτο....

αληθεια επισκληριδιο γιατι δεν κανεις?

Στο Ελενας που θα γεννήσω παλι, κάνουνε μόνο ολική νάρκωση, δυστυχώς.

• 1 year later...

Βρε κοριτσια τι εχετε να πειτε για το ροχαλητο!!Τωρα τελευταια ο αντρας μου δε μπορει να κοιμηθει απο το ροχαλητο μου!!!Τι να κανω ντρεπομαι.Πειτε μου εσεις ροχαλιζετε?Ελπιζω να ειναι μονο της εγκυμοσυνης και μετα να περασει!! :(

Αστα νε πάνε...κι εγώ τα ίδια.Αφού όταν είμαι ανέσκελα το καταλαβαίνω μόνη μου και γυρνάω πλευρό.Είχα μια τάση και από πριν αλλά καμια σχέση με τώρα.Δεν είσαι η μόνη πάντως.

PkDAp3.png

Διαφημίσεις

Ασε που με κουναει το βραδυ για να αλλαξω πλευρο...και τωρα τελευταια με ρωταει αν θα μεινει το ροχαλητο και μετα...Μας βλεπω να αλλαζουμε κρεββατοκαμαρες.

Να μην σας απογοητευω αλλα το δικο μου ροχαλητο δεν σταματισε! Πριν μεινω εγκυος οταν ξαπλωνα πιο νωρις ερχοταν ο συζυγος να δει αν αναπνεω! Τοσο αθορυβα κοιμομουν. Περιπου στον 6ο μηνα της πρωτης εγκυμοσυνης και μετα απο ενα βαρυ κρυολογημα αρχισα να ροχαλιζω! Ο γυναικολογος δεν παραδεχτηκε οτι οφειλεται στην εγκυμοσυνη. Ο ΩΡΛ ομως ειε οτι πιθανοτατα θα μου περασει οταν γεννησω. Βασικα ειπε οτιοφειλεται στο οτι ολα ανοιγουν γιαυτο και κανει θορυβο ο αερας που περναει.

Παντως συνεχισα να ροχαλιζω και πηγα και σε αλλο ΩΡΛ 8-9 μηνες μετα τη γεννα. Δεν βρηκε τιποτα παθολογικο και μοθ ειπε οτι οταν επανερθω στο φυσιολογικο μου βαρος :oops: θα σταματησει.

Δεν τα καταφερα στα ενδιαμεσα και φυσικα τωρα ροχαλιζα απο την αρχη. Το καινουργιο ειναι οτι βογγαω κιολας τωρα! Σημερα κοιμηθηκα στον καναπε! Αυριο η σειρα του :lol:

Κορίτσια μην ανησυχείτε για το ροχαλητό στην εγκυμοσύνη! Συμβαίνει λόγω των ορμονών ..... βέβαια αν υπάρχει σκέτο ροχαλητό γιατί αν συνοδεύτεται και από άπνοιες καλό είναι να απευθυνθείτε σε γιατρό. Σας τα λέω αυτά γιατί η δουλειά μου είναι αυτή που ασχολείται με το ροχαλητό.

κοριτσια μια απο τα ίδια!!!!!!!!!! μιλάμε για πολυ ροχαλητό!!!!!!!!!αφου 3 φορες εχω ξυπνησει απο το ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΜΟΥ!!!!!!! τι να κανω????και εγω ντρέπομαι ....αλλα τι μπορουμε να κάνουμε????? τον λύπαμαι κιολας τον κακομοίρη που το πρωι πρεπει να ξυπνήσει να παει για δουλεια.Παντως πριν δεν ροχαλιζα, το ειπαμε στο γιατρο και ειπε οτι ειναι φυσιολογικο λογω βάρους και ορμονων. :D:D:D:D:D ΥΠΟΜΟΝΗ

an1cEY00g410010MDAwMDkyZHwwMDAwNTU0ZGF8dG8gbG91a291bWFraSBtb3UgZWluYWk.gif

Διαφημίσεις

κοριτσια μια απο τα ίδια!!!!!!!!!! μιλάμε για πολυ ροχαλητό!!!!!!!!!αφου 3 φορες εχω ξυπνησει απο το ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΜΟΥ!!!!!!! τι να κανω????και εγω ντρέπομαι ....αλλα τι μπορουμε να κάνουμε????? τον λύπαμαι κιολας τον κακομοίρη που το πρωι πρεπει να ξυπνήσει να παει για δουλεια.Παντως πριν δεν ροχαλιζα, το ειπαμε στο γιατρο και ειπε οτι ειναι φυσιολογικο λογω βάρους και ορμονων. :D:D:D:D:D ΥΠΟΜΟΝΗ

an1cEY00g410010MDAwMDkyZHwwMDAwNTU0ZGF8dG8gbG91a291bWFraSBtb3UgZWluYWk.gif

εμένα ροχαίζει ο ίδιος όταν κοιμάται ανάσκελα και σήμερα πρώτη φορά τόλμησε να παραδεχτεί ότι και εγώ ροχαλίζω.... :lol::lol::lol::lol:

Βασικά εγώ δε με έχω ακούσει, αλλά με τόσο μπούκωμα που νιώθω, ήμουν σίγουρη!!!

Σκέφτομαι να αρχίσω τις πλύσεις με αλατόνερο (Physiomer). Τί γνώμη έχετε??

M9fdp3.png

Βρε κοριτσια τι εχετε να πειτε για το ροχαλητο!!Τωρα τελευταια ο αντρας μου δε μπορει να κοιμηθει απο το ροχαλητο μου!!!Τι να κανω ντρεπομαι.Πειτε μου εσεις ροχαλιζετε?Ελπιζω να ειναι μονο της εγκυμοσυνης και μετα να περασει!! :(

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα προς το τέλος, ροχάλιζα κι εγώ πολύ. Τόσο δυνατά μάλιστα, που μερικές φορές ξυπνούσα η ίδια. Ο άντρας μου βέβαια, ήταν πολύ γλυκός, αλλά και πάλι αισθανόμουν άσχημα, διότι τον ξυπνούσα. Ευτυχώς που είναι πολύ εύκολος με τον ύπνο... Με κουνούσε λίγο να αλλάξω θέση, και μέχρι να ξανακοιμηθώ, είχε προλάβει να κοιμηθεί πρώτος... Γέννησα πριν ένα μήνα, και παρόλη την κούραση, το ροχαλητό έχει περάσει... Οπότε μην ανησυχείς, απλά υπομονή...

an1cERGHus01210MTY0ZHwwMDA1NjY5ZGF8RGlvbmVcJ3Mgam91cm5leS4uLg.gif

Σευχαριστω πολυ ζαχαρουλα.Να σου ζησει και το μωρακι σου.Και μενα ειναι πολυ γλυκος ο αντρας μου αλλα εγω νιωθω αβολα..ασε που καποτε ειχα ακουσει και τη γιαγια μου να ροχαλιζει...ηταν σαν αντρικο ροχαλητο!!!Υπομονη ακομα ενα μηνα...

Σευχαριστω πολυ ζαχαρουλα.Να σου ζησει και το μωρακι σου.Και μενα ειναι πολυ γλυκος ο αντρας μου αλλα εγω νιωθω αβολα..ασε που καποτε ειχα ακουσει και τη γιαγια μου να ροχαλιζει...ηταν σαν αντρικο ροχαλητο!!!Υπομονη ακομα ενα μηνα...

Εύχομαι να περάσει γρήγορα ο μήνας...

Και μετά, θα περάσεις τον πρώτο μήνα μετά τη γέννηση του μωρού σου, ακούγοντας το ντουέτο να ροχαλίζει... το μωρό σου και τον άντρα σου...

(ο άντρας, ως άντρας, έχει και κάποιες στιγμές με πιο βαριά αναπνοή, και το μωρό, ως μωρό, περνάει από διάφορα στάδια...)

Την πρώτη φορά που μου συνέβη, πραγματικά γέλασα με την καρδιά μου!...

an1cERGHus01210MTY0ZHwwMDA1NjY5ZGF8RGlvbmVcJ3Mgam91cm5leS4uLg.gif

• 1 year later...

Μόλις μπήκα στον 9ο μήνα και εδώ και 20 μέρες περίπου τρελλαίνομαι στο ροχαλητό!!!! Ο άντρας μου μου λέει οτι κάνω σαν ατμομηχανή μόλις κλείσω τα μάτια μου!!!.. Πολλές φορές ξυπνάω και ανακαλύπτω οτι έχει μετακομίσει στον καναπέ!.. Συμβαίνει γενικώς ή θα είμαι η μόνη που θα πετάξουν έξω από το δωμάτιο του μαιευτηρίου λόγω διατάραξης κοινής ησυχίας;;;;!!!!!........

Χα χα χα! Μην αγχωνεσαι καθολου! Κι εγω στον ενατο τα εριχνα τα ροχαλητα μου, αλλα μολις γεννησα εξαφανιστηκαν οπως κι ενα σωρο αλλα δυσαρεστα συμπτωματα της εγκυμοσυνης! οποτε θα τη γλιτωσεις την εξωση απο το δωματιο!

poion 9ο αγαπη μου....εμενα αρχισε απο τον δευτερο μηνα :P ο αντρασ μου εχει ηδη αλλαξει δωματιο χοχοχοχοχοοχοοχοχοοχ

υπομονη...θα περασει και αυτο

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479