Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι θα κάνατε εσείς;Έχω "κολλήσει"...

Recommended Posts

Κορίτσια έχω ένα θέμα που σκέφτομαι σχεδόν από τότε που γέννησα.Τον γυναικολόγο που γέννησα μου τον σύστησαν ως πολύ καλό.Αλλά ας τα πάρω από την αρχή.Όταν έμεινα έγκυος φώναξα αρχικά την ασφαλίστρια μου να με ενημερώσει για να δω αν με συμφέρει να γεννήσω σε κρατικό η΄ιδιωτικό νοσοκομείο.Αφού είδα πως με σύμφερε να πάω σε ιδιωτικό βρήκα ένα γιατρό που που μου σύστησαν ως πολύ καλό!Το μόνο που μου είχαν πει ως αρνητικό ήταν η μαία του.Μου είχαν πει πως ήταν πολύ "μούτρο":rolleyes:.Πήγα στο γιατρό πραγματικά πολύ καλός!Μου εξήγησε πολλά πράγματα ήταν γλυκομίλητος και με βοήθησε ώστε να μην έχω άγχος σε όλη την εγκυμοσύνη!Όσο για την μαία;Με βοήθησε απίστευτα και άσχετα με το τι έλεγαν κάποιοι εμένα μου στάθηκε πάρα πολύ και στην εγκυμοσύνη και στην γέννα.Τι με προβληματίζει;Την ασφάλεια μου την σταμάτησα γιατί στον τοκετό πιο πολλά έδωσα εγώ από εκείνους:mad:.Τα οικονομικά επίσης είναι ζόρικα και προτιμώ να κάνω μια ασφάλεια για τον μικρό μας παρά να έχω εγώ την δικιά μου.Τι με προβληματίζει λοιπόν;Το θέμα του γιατρού και ακόμα περισσότερο της μαίας.Ο γιατρός είναι ακριβός και ακόμα και αν τον κρατήσω ως γυναικολόγο δεν θα μπορώ να τον έχω ως μαιευτήρα στην επόμενη γέννα...Πιστεύω πως θα μπορέσω να βρω έναν καλό γυναικολόγο στο Αττικό.Μαία όμως;Η μαία του με βοήθησε πάρα πολύ.Ότι απορίες η΄ προβληματισμούς κι αν είχα ήταν πάντα πρόθυμη να απαντήσει!Στο χειρουργείο ήταν δίπλα μου συνέχεια.Την επόμενη μέρα εκείνη ήρθε να με περπατήσει να με βοηθήσει.Όταν πρήστηκε το στήθος μου εκείνη μου έκανε ζεστές κομπρέσες για να ανακουφιστώ.Όταν το μωρό παρουσίασε ίκτερο εκείνη με συμβούλεψε τι να κάνω και εκείνη ενημερώθηκε πρωί πρωί ,πριν ακόμα έρθει στο νοσοκομείο για την κατάσταση του μωρού και για το αν θα μπορούσαμε να φύγουμε από το νοσοκομείο και πήρε να με ενημερώσει κρυφά γιατί ήξερε πως θα ήμουν αγχωμένη...Έτσι προβληματίζομαι γιατί και να μπορώ να αλλάξω γιατρό θα μου είναι πολύ δύσκολο να αλλάξω μαία:(.Τι να κάνω;Εσείς τι θα κάνατε;

Διαφημίσεις

Αν ούτως ή άλλως δεν μπορεις να κρατήσεις το γιατρό σου, γιατί δε ρωτάς τη μαία σου αν συνεργάζεται και με κάποιον άλλο γιατρό;

Αν ούτως ή άλλως δεν μπορεις να κρατήσεις το γιατρό σου, γιατί δε ρωτάς τη μαία σου αν συνεργάζεται και με κάποιον άλλο γιατρό;

Αυτό ή και ακόμα αν μπορεί να αναλάβει να σε "στηρίξει" ανεξάρτητα από τον γιατρό που θα έχεις, αφού έτσι κι αλλιώς θα πάς σε δημόσιο.

Μιας και θα κάνεις οικονομια λόγω δημοσίου νοσοκομείου, ίσως να μπορείς να διαθέσεις κάποια χρήματα για να έχεις την δική σου μαία. ;)

QqmLp3.png

Να σου πω τι θα έκανα ? Στην επόμενη γέννα δεν θα ειχα μαία .

Ήδη κάποια πράγματα τα ξέρεις από το πρώτο παιδάκι .Εντάξει θα μου πεις κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική , αλλά πάνω κάτω δεν θα αγχώνεσαι τοσο εύκολα όσο στην πρώτη . Και μια και τα οικονομικά είναι ζορισμένα δεν χρειάζεται να την πληρώσεις extra.

Αν ο γιατρός που θα βρεις είναι πάλι καλός δεν σου χρειάζεται η μαία .

Διαφημίσεις

Ποιό πολύ σκάλωμα είναι όλο αυτό και ανασφάλεια:rolleyes:...Το σκέφτομαι πολύ καιρό τώρα και με έχει προβληματίσει πάρα πολύ.Όταν είσαι έγκυος χρειάζεσαι δίπλα σου ανθρώπους που να τους εμπιστεύεσαι και που θα σε στηρίξουν.Η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν έχω κοιτάξει για άλλο γυναικολόγο:|...Μπέρδεμα...

εάν ο γιατρός σου ειναι καλός αυτός και θα σε στηρίξει . Αν είναι από εκείνους τους γιατρούς με την "μεγάλη" πελατεία , ναι λίγο δύσκολα να τον εχεις κοντά σου οποτε τον χρειαστεις.

Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης μου δεν είχα μαία. Η μόνη μου επαφή ήταν σε ένα κατάστημα που κάνανε κάποιες συναντήσεις για τον Θηλασμό κτλ .

Τον τελευταιο μήνα που κάθισα στο σπιτι μπήκα στο forum , διαβασα βιβλία γενικά ενημερώθηκα. Αν και προσπάθησα να βρω μαια για να με βοηθησει τις πρώτες μερες στο σπίτι με το παιδι δεν τα καταφερα . Δεν με πειραξε ομως καθολου.

Τελικά μόνη μου στο μαιευτηριο σηκωθηκα και περπατησα , μονη μου εβαλα τις κομπρεσες στο στηθος , μονη μου προσπαθησα να θηλασω τον μπεμπη.

Βασικά ειναι αυτο που λες. Ανασφαλεια νιωθεις.

Ηδη τα εχεις περασει με το πρωτο παιδακι σου. Αν θα την χρειαστεις πιστευω ειναι μονο στην διαρκεια του τοκετου (δεν ξερω αν εκανες καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό )

Εγώ τα μόνα χρήματα που δεν λυπήθηκα και τις 2 φορές (κ.τ.) ηταν η αμοιβή της μαίας. Ειδικά την πρώτη φορά με βοήθησε απίστευτα, αλλά την ήθελα μαζί μου και τη δεύτερη, κυρίως για ψυχολογική υποστήριξη.

Δεν βλέπω γιατί να μην έχεις τη μαία σου, ακόμη κι αν επιλέξεις άλλο γιατρό. Ως ελεύθερες επαγγελματίες εργάζονται.

κι εγω δεν το συζητω..

ελεγα και ο γιατρος να μην προλαβει να ερθει, αφου εχω τη συγκεκριμενη μαια γενναω ανετα.

και στους 2 τοκετους εκανε μαζι μου ΟΛΕΣ τις αναπνοες. απιστευτη.

Και τη πρωτη φορα ειχες αγχος για τη μαια γιατι καποιοι δεν ειπανε & τα καλυτερα λογια, αλλα εσενα σου βγηκε χρυση..

Γιατι να μην εχεις την ιδια τυχη και τη δευτερη φορα?

Γνωμη μου ειναι να το αφησεις να ερθει με το καλο χωρις αγχος, & εννοια σου, μια χαρα θα τα καταφερεις ειτε με αυτη τη μαια ειτε οχι..

Διαφημίσεις

εισαι εγκυος κι αγχωνεσαι τοσο πολυ?

Όχι.Αστείο ε;:lol::lol::lol:Απλά το σκέφτομαι από τώρα γιατί η συγκεκριμένη μαία ότι κι αν χρειαζόμουν ήταν "εκεί".Ποτέ δεν ενοχλήθηκε ποτέ δεν αγανάκτησε.Είχε καταλάβει τον χαρακτήρα μου (είμαι πολύ αγχώδης) και με βοηθούσε.Ακόμη και για κάτι που έγινε με την ασφάλεια που είχα για να μην στρεσαριστώ μίλησε εκείνη με την ασφαλίστρια.Ήταν πάρα πολύ καλή αλλά είναι η μαία του γιατρού.Την έχει στο ιατρείο του μαζί του.Δεν νομίζω πως δουλεύει μόνη της:rolleyes:...

εάν ο γιατρός σου ειναι καλός αυτός και θα σε στηρίξει . Αν είναι από εκείνους τους γιατρούς με την "μεγάλη" πελατεία , ναι λίγο δύσκολα να τον εχεις κοντά σου οποτε τον χρειαστεις.

Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης μου δεν είχα μαία. Η μόνη μου επαφή ήταν σε ένα κατάστημα που κάνανε κάποιες συναντήσεις για τον Θηλασμό κτλ .

Τον τελευταιο μήνα που κάθισα στο σπιτι μπήκα στο forum , διαβασα βιβλία γενικά ενημερώθηκα. Αν και προσπάθησα να βρω μαια για να με βοηθησει τις πρώτες μερες στο σπίτι με το παιδι δεν τα καταφερα . Δεν με πειραξε ομως καθολου.

Τελικά μόνη μου στο μαιευτηριο σηκωθηκα και περπατησα , μονη μου εβαλα τις κομπρεσες στο στηθος , μονη μου προσπαθησα να θηλασω τον μπεμπη.

Βασικά ειναι αυτο που λες. Ανασφαλεια νιωθεις.

Ηδη τα εχεις περασει με το πρωτο παιδακι σου. Αν θα την χρειαστεις πιστευω ειναι μονο στην διαρκεια του τοκετου (δεν ξερω αν εκανες καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό )

Γέννησα με καισαρική και ήταν δίπλα μου και μου μίλαγε συνέχεια και μου κράταγε το χέρι...Όταν το μωρό εμφάνισε ίκτερο με πήρε τηλέφωνο να μου πει να το θηλάζω ανά δίωρο και αν μου έλεγαν τίποτα να τους έλεγα ότι μου το είπε η μαία μου και πρέπει να γίνει.Εκείνη ενδιαφέρθηκε και πήρε στο νοσοκομείο να μάθει αν το μωρό θα βγει και θα φύγει μαζί μας και με ενημέρωσε πρωί πρωί για να ησυχάσω...Είναι νομίζω πολύ σημαντικό στην διάρκεια της εγκυμοσύνης να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου ότι ώρα τον θελήσεις για να σε βοηθήσει.Είναι άσχημο να έχεις αγωνία μέχρι να εμφανιστεί ο γιατρός στο τηλέφωνο να απαντήσει...

...Είναι νομίζω πολύ σημαντικό στην διάρκεια της εγκυμοσύνης να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου ότι ώρα τον θελήσεις για να σε βοηθήσει.Είναι άσχημο να έχεις αγωνία μέχρι να εμφανιστεί ο γιατρός στο τηλέφωνο να απαντήσει...

ε γι'ατο σου ειπα οτι ειναι και θεμα γιατρού. Εμενα επειδή μου σταθηκε πολύ ο γιατρος δεν σκέφτηκα ποτέ πως θα χρειαζόμουν και μαία.

Αφού λοιπόν σε βλέπω πολύ θετική στην σκέψη της μαίας , φρόντισε από τωρα το extra κόστος για εκείνη . Και φυσικά φαντάζομαι πως μιλάς για την συγκεκριμένη που είχες. Οπότε ρωτα την από τωρα αν μπορει να συνεργαστεί μαζί σου στην περιπτωση που δεν διαλέξεις τον ίδιο γιατρό και αν εκείνη δεν μπορεί να σου συστήσει κάποια που την εμπιστευται και ειναι εξισου καλή .

εγω θα εκανα οικονομια και θα εκοβα απο αλλου και θα διεθετα τα χρηματα στο ιδιο πακετο γιατρου μαιας οσο ακριβα κι αν στοιχιζαν.....αν κατι τοσο σημαντικο για μια γυναικα την εχει ικανοποιησει απολυτα τη πρωτη φορα ....θα ελεγα οχι να μη το αλλαξεις!

Διαφημίσεις

Το σκέφτηκα να την ρωτήσω αλλά ψιλοντρέπομαι :rolleyes:.Από την άλλη επειδή έκοψα και την ασφάλεια το κόστος γιατρού ,μαίας και νοσοκομείου ανέρχεται στα 4400 + τις επισκέψεις στον γιατρό και τις εξετάσεις:rolleyes:...Είναι πολλά τα λεφτά "Άρη":lol:.Αχ θα μου πείτε "ρε κοπελιά τόσα σου προτείναμε αμάν" και δίκιο θα έχετε:lol:.Θέλει σκέψη το θέμα.Κάνα καλό γιατρό που να τον βρίσκετε όταν τον χρειάζεστε η΄μια καλή μαία σε κάνα δημόσιο νοσοκομείο ξέρουμε;Αν βέβαια δεν ντραπώ θα κάνω μία "κρούση" στην μαία του γιατρού μου:lol:...

ε !δεν υπάρχει ντροπη σε αυτά τα θεματα. Στο κατω κατω θα την πληρωσεις. Δεν θα ερθει τζαμπα.

Καλο γιατρο σε δημόσιο δεν έχω να σου συστησω δυστυχώς . Γέννησα στο ΓΑΙΑ.

Μην αγχώνεσαι όμως . Έχεις καιρό μπροστά σου.

ε !δεν υπάρχει ντροπη σε αυτά τα θεματα. Στο κατω κατω θα την πληρωσεις. Δεν θα ερθει τζαμπα.

Καλο γιατρο σε δημόσιο δεν έχω να σου συστησω δυστυχώς . Γέννησα στο ΓΑΙΑ.

Μην αγχώνεσαι όμως . Έχεις καιρό μπροστά σου.

Αχ ναι;Κι εγώ στο Γαία γέννησα:-)!