Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δυσλεξια??? τι κανω???

Recommended Posts

ο γιος μου ειναι 4 χρονων

σημερα του εδωσα κατι flashcards με ισπανικα και ειχε να διαβασει εναν αριθμο

αλλα ειχε εικονιτσες, δηλαδη ειχε 6 αναναδες για να πει το 6....και τους ειχε σε δυο σειρες

τρεις πανω τρεις κατω.....

αρχισε να τους μετραει αναποδα, απο κατω προς τα πανω και απο δεξια προς αριστερα

να φοβαμαι για δυσλεξια??? ειναι δειγμα αυτο εχω ακουσει...

κατα τα αλλα μιλησε κανονικα, λεει ολοκληρωμενες προτασεις απο τα 2, μιλαει και λιγα ισπανικα, απομνημονευει ολοκληρα τραγουδια σε αγγλικα, δεν ειχα κανενα δειγμα ως τωρα, και στις γραμμενες λεξεις διαβαζει κανονικα απο τα 3 του την αλφαβητο....γραφει επισης μια χαρα τα κεφαλαια.....

τωρα τι ηταν αυτο το ξαφνικο με τα σχεδια και τα εκανε ανω κατω???

μπορω να ελεγξω καπως την κατασταση? γιατι εχουμε και υπερκινητικοτητα

ας με βοηθησει καποιος σας παρακαλω....

Διαφημίσεις

Είναι μικρός ακόμη για να προβληματίζεσαι. Τις συμβάσεις της γραφής και της ανάγνωσης περιμένουμε να τις έχουν κατακτήσει γύρω στα έξι. Δεν γνωρίζω το πρόγραμμα στη χώρα σου, αλλά γενικά στον κόσμο αυτή είναι η ηλικία που αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε.

Επικεντρώσου στην υπερκινητικότητα (έχεις διάγνωση γιαυτό; ) να βοηθήσεις το παιδί και άσε τη δυσλεξία για αργότερα. Να αξιολογηθεί όταν θα πρέπει ...

Είμαι νηπιαγωγός της γενικ΄ς αγωγής και όχι της ειδικής.

FLcUp3.png0BQfp3.png

μιλησα με παιδοψυχιατρο μου ειπε το οτι μονο χοροπηδαει δεν ειναι υπερκινητικοτητα

αφου οταν του λεμε καθεται, και δεν εχει διασπαση προσοχης, υπακουει και μπορει να μεινει σε ενα σημειο οσο του πουμε......

δε μιλαμε ειπε για υπερκινητικοτητα επειδη ενα παιδακι χορευει και πηδαει

εγω χρησιμοποιω τη λεξη υπερκινητικος απο λαθος

υπερδραστηριος να το πω???

παντως λενε οτι μπορουμε να καταλαβουμε νωριτερα τη δυσλεξια αλλα δε λενε πως!

• 2 weeks later...
μιλησα με παιδοψυχιατρο μου ειπε το οτι μονο χοροπηδαει δεν ειναι υπερκινητικοτητα

αφου οταν του λεμε καθεται, και δεν εχει διασπαση προσοχης, υπακουει και μπορει να μεινει σε ενα σημειο οσο του πουμε......

δε μιλαμε ειπε για υπερκινητικοτητα επειδη ενα παιδακι χορευει και πηδαει

εγω χρησιμοποιω τη λεξη υπερκινητικος απο λαθος

υπερδραστηριος να το πω???

παντως λενε οτι μπορουμε να καταλαβουμε νωριτερα τη δυσλεξια αλλα δε λενε πως!

Η διάγνση για δυσλεξία στην Ελλάδα επίσημα (σε ΚΕΔΔΥ ή σε δημόσια Ιατροπαιδαγωγικά κέντρα που είναι οι αρμόδιοι φορείς) γίνεται ΄γύρω στα μέσα της Β Δημοτικού (χοντρά χοντρά) δηλαδή στα 7μιση χρόνια περίπου (αν το θες αλλιώς μετά τα Χριστούγεννα της Β). Πιο μπροστά και από τα 5 χρόνια, μιλάμε για μαθησιακές δυσκολίες, δίνοντας στο παιδί την ευκαιρία να αντιληφθεί την ανάγνωση και τη γραφή (μηχανισμό και να οδηγηθεί στο αποτέλεσμα "γράφω και διαβάζω").

Υπάρχουν κάποιες αμφιλεγόμενες μέθοδοι διάγνωσης δυσλεξίας από τη νηπιακή ηλικία (π.χ. μέθοδος Παυλίδη που βασίζεται στην κίνση των οφθαλμών), αλλά έχουν προκαλέσει πολλές κριτικές (σε παγκόσμιο επίπεδο) και δεν θεωρούνται έγκυρες.

Ελιμαι νηπιαγωγός και εργάζομαι σε ΚΕΔΔΥ (διαγνωστικό κέντρο)

συμφωνώ με τα κορίτσια,μετά τα 6-7 θα καταλάβεις αν το παιδί έχει δυσλεξία,η οποία αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα. το καταλαβαίνουν οι δάσκαλοι στο σχολείο συνήθως. μην ανησυχείς.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

ευχαριστω κοριτσια, καθε μερα ανησυχουσα και πιο πολυ, την αλφαβητα τη διαβαζει ολοσωστα απο τα 2 αλλα τωρα που γραφουμε βλεπω οτι ξεκιναει τα γραμματα απ οπου τον βολευει και οχι με τη σωστη φορα

ισως κι εγω απ το φοβο μου να υπερβαλλω

Βρε boyboom μου... είναι μικρό το παιδί! Άσε να πάει προνήπιο/νήπιο κι εκεί θα έχεις μια πιο ξεκάθαρη ένδειξη. Τονίζω, ένδειξη!

Εντωμεταξύ, μήπως επειδή απ' ότι φαίνεται είναι έξυπνος και τα παίρνει εύκολα τα γράμματα... μήπως τον παραφορτώνεις λίγο (σε σχέση με την ηλικία του)?

Βρε boyboom μου... είναι μικρό το παιδί! Άσε να πάει προνήπιο/νήπιο κι εκεί θα έχεις μια πιο ξεκάθαρη ένδειξη. Τονίζω, ένδειξη!

Εντωμεταξύ, μήπως επειδή απ' ότι φαίνεται είναι έξυπνος και τα παίρνει εύκολα τα γράμματα... μήπως τον παραφορτώνεις λίγο (σε σχέση με την ηλικία του)?

αχ ζοπιρονακι.....με κυνηγαει ρε συ!!! ελα να ζωγραφισουμε του λεω, φερε τις καρτες να μαθουμε ισπανικα λεει, κλαιει, χτυπιεται.....παιρνω τα φλας καρντς....παιζουμε...

μεσα στη θαλασσα τις προαλλες ακου τι μου λεει "μαμα θα πετας τη μπαλα, θα λες ενα ζωο στα ελληνικα, κι εγω θα στην πεταω πισω και θα στο λεω στα ισπανικα" ρε εσκασε μιλαμε να με παρακαλαει.....ε το παιξαμε, οι ανθρωποι μας κοιτουσαν σαν εξωγηινους....τι να κανω αφου θελει....να το σταματησω.???? το μικρο δεν ειναι ετσι, πας να του δειξεις πως να πιανει τη μπογια και σε δερνει και φευγει αλλα το μεγαλο παρακαλαει να γραφει και να διαβαζει....