Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θεμα με τον πεθερο...

Georgia87

Recommended Posts

Λοιπον να τα παρω απο την αρχη να μου πειτε κ εσεις τη γνωμη σας, να τα πω κ εγω καπου γιατι θα τρελαθω! Οταν ακομη ημουν εγκυος πριν μαθω το φυλο του μωρου ζητησα απο τον αντρα μου ειτε ειναι αγορι ειτε ειναι κοριτσι να του βγαλουμε το ονομα του πατερα μου,τον οποιο δεν προλαβα να γνωρισω γιατι πεθανε οταν ημουν πολυ μικρη...

Μου λεει ναι κ ολα καλα...Το παιδι τελικα ειναι αγορακι κ ο πεθερος μου ειναι σιγουρος οτι θα παρει το ονομα του... Δεν λεω τιποτα για αρκετο καιρο μεχρι να τα ξεκαθαρισει ο συζυγος,ο οποιος μου τα γυριζει κ θελει να βγαλουμε το ονομα του πατερα του.

Εγω ανενδοτη εφοσον μου το ειχε υποσχεθει δεν κανω πισω...Τελικα αποφασιζουμε να το πουμε κ τα δυο να μη στεναχωρηθει κανεις. Το λεω στον πεθερο μου κ απο εκει ξεκιναει το μπαχαλο...Καταλαβαινετε... Δε θα ξαναπατησει λεει στο σπιτι,δε θα ερθει ουτε στη βαφτιση του μωρου....ξαφνικα εγινα η κακια νυφη εκει που δεν ειχα απολυτως κανενα προβλημα με τα πεθερικα μου...Κ ολο αυτο για να μην ακουσουν οι θειοι κ οι θειες στην εκκλησια αλλο ονομα απο του πεθερου...

Δεν ξερω τι να κανω. Μου ρχεται να παρω το παιδακι μου κ να φυγω...Αλλα για ολα φταει ο αντρας μου που δεν ξηγηθηκε απο την αρχη κ ακομα περισσοτερο εγω που δεν ξεκαθαριστηκα απο αρχης. Τωρα τι γινεται...

Διαφημίσεις

να βάλεις το όνομα του πατέρα σου κ σ όποιον αρέσει. Κ στο σύζυγο να πεις πως δεν είναι αντρίκιο να σε αφήνει για κάτι προσυμφωνημένο να καθαρίζεις εσυ με τους δικούς του.

Μα αυτο λεω κ εγω...Κοντευουν να με τρελανουν...Δε θελω να στεναχωρησω κανενα γι αυτο τα τραβαω αυτα,αν ειχα δωσει τελεσιγραφο απο την αρχη δε θα βγαζανε μιλια...Μου ρχεται να βγαλω το ονομα του πεθερου αλλα να μην ξαναεπιτρεψω σε κανεναν τους να το ξαναδει....

Η γνωμη μου ειναι να βγαλεις και τα δυο ονοματα και πρωτο του πεθερου. Τελεσιγραφο εστω και τωρα οτι αυτο θα γινει. Και ας χτυπιουνται, ενας εγωισμος ειναι.

Εσυ με τον αντρα σου να εισαι καλα και εφοσον εχεις μια ομορφη οικογενεια, να τη διαλυσεις για χαρη αλλων και για ανωφελη αιτια; Κριμα δεν ειναι; Θα σε καλουσα να σκεφτεις πιο ψυχραιμα και οχι θυμωμενα...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Ναι εχω θυμωσει γιατι αυτο που καταλαβα ειναι οτι με καλοπιαναν μονο και μονο επειδη εκανα το γιο και θα παρει το ονομα! Κατα τα αλλα ακουσα παραπονα τυπου "πρεπει να παρει ο γιος μου αδεια να ερθει να μας δει...." κ εμεινα καγκελο... γιατι οχι μονο δε θα ελεγα κατι τετοιο ποτε αλλα εγω ειμαι εκεινη που θυμιζω στο γιο τους οτι εχει και γονεις κ πρεπει να πηγαινει να τους βλεπει η να τους κανει κ κανενα τηλεφωνο.... Αλλα τελικα κατι δεν εχω καταλαβει καλα σε ολο αυτο...

Διαφημίσεις

αφου και οι δυο σας θελατε να βγει το ονομα του μπαμπα σου ο πεθερος σου δεν επρεπε να μιλησει κατα τη γνωμη μου και να σεβαστει ενα ανθρωπο που δνε ειναι στη ζωη και στη συνεχεια να σεβαστει εσας και τη δικη σας γνωμη ως γονεις! επειδη τη ξερω καλα τη φαση αυτη ..... αν δνε βγαλεις το ονομα θα σου κραταει μουτρα μια ζωη και ειναι ικανος για τα παντα......αλλα στη τελικη σε οποιον αρεσει σε οποιον δεν αρεσει να καθεται σπιτακι του και .........ξυδι αμα εχει νευρα!! Για μενα κανε οτι θες εσυ και να υπολογιζεις μονο τον αντρα σου και το παιδι σου..........κανενα αλλο....γιατι ολοι οι υπολοιποι στη τελικη με κατι θα καταπιαστουν και με κατι θα σου τη πουνε στη συνεχεια ...... δεν το καταλαβαινω αυτο με τους παππουδες ρε γμτ.....αντι να λενε να εχουν υγεια τα εγγονια τους εχουν λυσαξει με τα ονοματα!!!!!!!!!!!

εγω εχω το ονομα της γιαγιας μου και αλλο ενα απο τασιμο και με φωναζουν με αυτο που με εταξαν........αλλα δνε σημαινει οτι τη γιαγια μου δνε την αγαπουσα και οτι δεν παω να της αναψω το καντηλακι .... σε αντιθεση με αλλους που ξερω και εχουν ονομα παππου ή γιαγιας και τους εχουν ξεχασει.....με τα εγγονια μια καλη σχεση μενει να θυμομαστε και μια καλη αναμνηση γι αυτα......ολα τα υπολοιπα εινια για τα ματια του κοσμου!!!!!

Επειδή είμαι από τη φύση μου "αλλεργική" σε κάθε είδους αυταρχισμό και επιβολή δεν υπήρχε καμία περίπτωση να επιτρέψω να βγει το όνομα του πεθερού από τη στιγμή που άρχισε τις απειλές. Επειδή αυτό όμως θέλει και γερό στομάχι και υποστήριξη από το σύζυγο, θα έλεγα να βγάλεις και τα δύο και να δώσεις τελεσίγραφο. Και μάλιστα αν σου πουν ότι δεν θα βλέπουν το παιδί, να τους πεις ότι "αν η αγάπη σας πατέρα για το γιο και το εγγόνι σας χάνεται για ένα όνομα, ευχαριστούμε πολύ για τη χάρη που μας κάνετε να μην βλέπετε το παιδί μας". Και έτσι είναι στο κάτω-κάτω. Αν δεν το αγαπάνε πραγματικά, τι σε νοιάζει αν θα το βλέπουν? Αν και συνήθως απλά απειλούν, δεν πραγματοποιούν. Για μένα το σημαντικότερο πρόβλημα δεν είναι ο πεθερός.Είναι ο άντρας σου. Πρώτον, δεν έπρεπε να επηρεάζεται τόσο από τους γονείς τους. Δεύτερον, σε αναγκάζει να δώσεις μια μάχη που είναι δικιά του. Όπως είπε και μια άλλη κοπέλα, αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αντρίκια. Κοίτα να τα βρεις με τον άντρα σου, να τον πάρεις με το μέρος σου, χωρίς υστερίες και φωνές. Ζήτα του να σεβαστεί έναν άνθρωπο που έχει φύγει, καθώς και τη μάνα του παιδιού του. Το επόμενο παιδί, είτε αγόρι ή κορίτσι ας πάρει όνομα από το σόι του!

Θα βγαλω και τα δυο οπως τελικα ειχα συμφωνησει με τον αντρα μου και αυτο ειναι μεγαλη παραχωρηση γιατι αλλα ειχαμε πει αρχικα. Κ για μενα αυτος ειναι ο μονος που φταιει για ολο αυτο αν και το αποτελεσμα οταν θα το λεγαμε στον πατερα του θα ταν το ιδιο. Τον συζυγο δεν τον πειραζει ποιο ονομα θα παρει το παιδι απλα κοιταει να μη στεναχωρηθει κανεις κ τα κανει πιο χαλια με αυτον τον τροπο. Στο κατω κατω ρε παιδια εγω περασα τα πανδεινα για να βγει αυτο το μωρακι κ το μονο που ζητησα ηταν αυτο το ονομα... Κ να ακουω τωρα τοσο βαρια λογια απο τον πεθερο μου? Α! Τι αλλο μου πε: "εμενα ο πεθερος μου μου εκανε και σπιτι κ σε κανενα απο τα τρια μου παιδια δεν εδωσα το ονομα του"

Δεν ηξερα κ εγω να σηκωσω τον συγχωρεμενο απο τον ταφο να μου κανει σπιτι...

Axxxx ιστορίες για ανόητα μυαλά που δυστυχώς τεντώνουν τα νεύρα μας!! Άκου αυτο για να πάρεις και μια άλλη εικόνα. Εγώ με τον πεθερό μου πριν απο χρόνια σκοτωθήκαμε! λογοφέραμε και φτάσαμε σε σημείο να πιαστούμε στα χέρια. Να φανταστείς οτι οταν γέννησα δεν ήθελε καν να ερθει στο μαιευτήριο για να μη με δεί και τον κουβάλησαν με το ζόρι. Μου είπε ενα ξερό να σας ζήσει και αυτό ήταν. Προσωπικά δεν με πείραζε η στάση του απέναντι μου, με πείραζε που με τη συμπεριφορά του πλήγωνε τον γιό του και δεν τον ένοιαζε καθόλου. Απο την εγγυμοσύνη ήδη έλεγα οτι θα πάρει το όνομα του και εγώ και ο άντρας μου μόνο και μόνο γιατί καλώς η κακώς τους γονείς δε τους διαλλέγουμε. Έπειτα θα ήταν σαν να έπαιρνα μέρος και εγώ στη χαζομάρα του, να γινόμουν ίδια με αυτόν και να διαιώνιζα ένα θέμα που κάποια στιγμή θα έπεφτε στα αυτιά του παιδιού μου και θα έπρεπε να δικαολογήσω τον εγωισμό μου. Θεωρώ ότι είναι απλως ένα όνομα!! Και ο θεός αν θέλει και μου δώσει άλλο παιδάκι θα του δώσω το όνομα που θέλω! Δικός μου τρόπος σκέψης όμως!!! Τώρα μετά απο 2 χρόνια μπορώ να πώ ότι είμαστε καλά. Και μιλάμε και τρώμε μαζί. Και όχι γιατι έδωσα το όνομα του στον εγγονό του αλλά γιατί του έδειξα οτι δεν έχω κανένα κόλλημα μαζί του και οτι είμαι αξιοπρεπής περισσότερο απο οτι φανταζόταν. Εύχομαι να πάρεις την σωστή απόφαση γιατί αυτοί οι άνθρωποι με τέτοια νοοτροπία είναι δύσκολοι και μπορεί να σε τυρρανούν για μια ζωή. Εχει τύχει να γνωρίσω ζευγάρι που χώρισε γιαυτο το λόγο! Απλά κάνε τον άντρα σου να καταλάβει το λάθος του για μένα αυτό είναι το σημαντικότερο!!

Βρε Γεωργία αυτά δεν μας τα είχες πει..Ε τώρα φούντωσα και άλλαξα γνώμη. Δεν θα βγάλεις το όνομα του πεθερού. Ακούς εκεί. Δηλαδή σου λέει με τον τρόπο του ότι είσαι ΚΑΙ ΜΑ....ΑΣ από πάνω!!!!Και νόμιζα ότι ο άντρας σου ήθελε το όνομα. Ε όχι!! Ούτε 10 αγόρια να έκανα δεν θα έδινα το όνομα του.

Ισως έχει δίκιο ο αντρούλης μου που μου λέει ότι όσο καλή και τρυφερή είμαι, άλλο τόσο αμείλικτη μπορώ να γίνω και με φοβάται λιγάκι:confused::confused:. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο για όλους τους ανθρώπους να γίνουν "κακοί" και να χαλάσουν τα χατίρια των άλλων, όμως ΔΕΝ καταλαβαίνω πώς ανέχονται πολλοί άνθρωποι τους εκβιαμούς και τις προσβολές. Δυστυχώς γλυκειά μου εσύ και ο άντρας σου ανήκετε στην τελευταία κατηγορία!Και δεν στο λέω για να σε πληγώσω, προς θεού, αλλά γιατί θεωρώ ότι "φοβάστε" τον πεθερό σου και δεν αντιλαμβάνεστε ότι το παιδί ΣΑΣ είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ, όχι δικό του! Και αύριο μεθαύριο θα σας καπελώνει και σε άλλα θέματα!!!

Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί πολλοί άνθρωποι φοβούνται να γίνουν ¨κακοί¨ (δεν θέλω να γίνω η κακιά νύφη, γράφεις). Γιατί? Ξέρεις πόσο ωραίο είναι???:D:D:D:D:D (πλάκα κάνω!!)

Εδώ έχω να πω το εξής:Αυτοί που είναι κακοί, ούτε το ξέρουν, ούτε τους νοιάζει, ούτε προβληματίζονται. Αυτοί που φοβούνται ότι θα γίνουν ¨κακοί¨ καταλήγουν θύματα. (όπως καλή ώρα να αποφασίζουν άλλοι για το όνομα που θα έχει σε όλη τη ζωή του το παιδί ΣΑΣ) Και υπάρχουν και :Αυτοί που γίνονται "κακοί", κοινώς θέτουν όρια και μοιράζουν τελεσίγραφα σε όσα τους αφορούν. Σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε. Θεωρώ ότι οι πλέον κερδισμένοι στη ζωή είναι οι τρίτοι. Κι αν δεν σου "βγαίνει" το να γίνεις "κακιά", πρέπει να επανεξετάσεις τον ευατό σου. Είσαι μανούλα και σύζυγος. Δεν θα έπρεπε να επιτρέπεις σε κανέναν πέραν του συζύγου σου υποδείξεις υπό τύπον εκβιασμού και προσβολής. Πρέπει να είσαι πιο δυναμική και ανεξάρτητη.

Διαφημίσεις

Λοιπον να τα παρω απο την αρχη να μου πειτε κ εσεις τη γνωμη σας, να τα πω κ εγω καπου γιατι θα τρελαθω! Οταν ακομη ημουν εγκυος πριν μαθω το φυλο του μωρου ζητησα απο τον αντρα μου ειτε ειναι αγορι ειτε ειναι κοριτσι να του βγαλουμε το ονομα του πατερα μου,τον οποιο δεν προλαβα να γνωρισω γιατι πεθανε οταν ημουν πολυ μικρη...

Μου λεει ναι κ ολα καλα...Το παιδι τελικα ειναι αγορακι κ ο πεθερος μου ειναι σιγουρος οτι θα παρει το ονομα του... Δεν λεω τιποτα για αρκετο καιρο μεχρι να τα ξεκαθαρισει ο συζυγος,ο οποιος μου τα γυριζει κ θελει να βγαλουμε το ονομα του πατερα του.

Εγω ανενδοτη εφοσον μου το ειχε υποσχεθει δεν κανω πισω...Τελικα αποφασιζουμε να το πουμε κ τα δυο να μη στεναχωρηθει κανεις. Το λεω στον πεθερο μου κ απο εκει ξεκιναει το μπαχαλο...Καταλαβαινετε... Δε θα ξαναπατησει λεει στο σπιτι,δε θα ερθει ουτε στη βαφτιση του μωρου....ξαφνικα εγινα η κακια νυφη εκει που δεν ειχα απολυτως κανενα προβλημα με τα πεθερικα μου...Κ ολο αυτο για να μην ακουσουν οι θειοι κ οι θειες στην εκκλησια αλλο ονομα απο του πεθερου...

Δεν ξερω τι να κανω. Μου ρχεται να παρω το παιδακι μου κ να φυγω...Αλλα για ολα φταει ο αντρας μου που δεν ξηγηθηκε απο την αρχη κ ακομα περισσοτερο εγω που δεν ξεκαθαριστηκα απο αρχης. Τωρα τι γινεται...

θα σου πω εγω τι θα εκανα.

θα εβγαζα το ονομα του μπαμπα μου(και στο λεω εγω που σε κανενα παιδι δεν εβαλα παππουδογιαγιαδες ΑΛΛΑ στην περιπτωση σαν την δικη σου αν και εμενα πεθαινε ο μπαμπας μου και δε τον γνωριζα θα εβαζα και εγω το ονομα του)

και μετα θα ελεγα

με απειλεις οτι δε θα ερθεις?να μην ερθεις!εγω τη βαφτιση θα την κανω αν θες να ερθεις ελα.αν οχι δε πειραζει!και χωρις εσενα γινεται το μυστηριο!

δεν αντεχω αλλο καθε μερα διαβαζω και για καποια κοπελα που μαλωνει με τα πεθερικα για το ονομα,.

γιατι τους κανετε τη χαρη?εμ σας απειλουν εμ τους κανετε και το χατηρι?1000 χρονια να μη πατησει στην εκκλησια πες του

θα σου πω εγω τι θα εκανα.

θα εβγαζα το ονομα του μπαμπα μου(και στο λεω εγω που σε κανενα παιδι δεν εβαλα παππουδογιαγιαδες ΑΛΛΑ στην περιπτωση σαν την δικη σου αν και εμενα πεθαινε ο μπαμπας μου και δε τον γνωριζα θα εβαζα και εγω το ονομα του)

και μετα θα ελεγα

με απειλεις οτι δε θα ερθεις?να μην ερθεις!εγω τη βαφτιση θα την κανω αν θες να ερθεις ελα.αν οχι δε πειραζει!και χωρις εσενα γινεται το μυστηριο!

δεν αντεχω αλλο καθε μερα διαβαζω και για καποια κοπελα που μαλωνει με τα πεθερικα για το ονομα,.

γιατι τους κανετε τη χαρη?εμ σας απειλουν εμ τους κανετε και το χατηρι?1000 χρονια να μη πατησει στην εκκλησια πες του

Συμφωνώ απόλυτα.

Θα βγαλω και τα δυο οπως τελικα ειχα συμφωνησει με τον αντρα μου και αυτο ειναι μεγαλη παραχωρηση γιατι αλλα ειχαμε πει αρχικα. Κ για μενα αυτος ειναι ο μονος που φταιει για ολο αυτο αν και το αποτελεσμα οταν θα το λεγαμε στον πατερα του θα ταν το ιδιο. Τον συζυγο δεν τον πειραζει ποιο ονομα θα παρει το παιδι απλα κοιταει να μη στεναχωρηθει κανεις κ τα κανει πιο χαλια με αυτον τον τροπο. Στο κατω κατω ρε παιδια εγω περασα τα πανδεινα για να βγει αυτο το μωρακι κ το μονο που ζητησα ηταν αυτο το ονομα... Κ να ακουω τωρα τοσο βαρια λογια απο τον πεθερο μου? Α! Τι αλλο μου πε: "εμενα ο πεθερος μου μου εκανε και σπιτι κ σε κανενα απο τα τρια μου παιδια δεν εδωσα το ονομα του"

Δεν ηξερα κ εγω να σηκωσω τον συγχωρεμενο απο τον ταφο να μου κανει σπιτι...

Ο σύζυγος κοιτάει να μην στεναχωρηθεί κανείς, αλλά αν στεναχωριέσαι εσύ δεν το κοιτάει. Και στο κάτω-κάτω τι κόλλημα είναι αυτό? Να μην στεναχωρηθεί κανείς? Οι φυσιολογικοί παππουδογιαγιάδες δεν στεναχωριούνται για τέτοιες σαχλαμάρες, όπως ποιανού το όνομα θα πάρει το παιδί. Όταν ο άλλος δεν είναι φυσιολογικός γιατί θα πρέπει να ασχολούμαι και να του κάνω το χατήρι, δεν το έχω καταλάβει....:confused::confused::confused:

Μα αυτο λεω κ εγω...Κοντευουν να με τρελανουν...Δε θελω να στεναχωρησω κανενα γι αυτο τα τραβαω αυτα,αν ειχα δωσει τελεσιγραφο απο την αρχη δε θα βγαζανε μιλια...Μου ρχεται να βγαλω το ονομα του πεθερου αλλα να μην ξαναεπιτρεψω σε κανεναν τους να το ξαναδει....

Τί νόημα έχει να βγάλεις το όνομα του πεθερού,αν δεν επιτρέψεις σε κανέναν να ξαναδεί το μωρό???Βγάλε του μπαμπά σου και το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις.

Και έπειτα ξέρεις καλά πως καμιά από τις δυο πλευρές δεν θα τηρήσει τις απειλές για πολύ καιρό και είναι κρίμα και για το παιδάκι να μην έχει επαφή με τους παππούδες.

Ειναι σαν να διαβαζω την δικη μου ιστορια... Ταχαμε συμφωνησει απο πριν με τον αντρα μου, μενω εγκυος, αγορι τελικα (ειχαμε πει αγορι-ονομα δικο μου, κοριτσι-ονομα δικο του) και αρχισαν τα προβληματα. Το τι μου ειπε, δεν λεγεται. Ως και οτι θα τον χωρισω απο την οικογενεια του ακουσα. Να μην τα πολυλογω γιατι στενοχωριεμαι κιολας καθε φορα που τα σκεφτομαι, τελικα θα βγουν 2 ονοματα, πρωτο του πεθερου και μετα το δικο μου (που ειναι ενος ανθρωπου που δεν ζει πια...) Ακομη δεν το εχω χωνεψει, δεν ξερω καν αν θα μπορω να το λεω με το ονομα του πεθερου...

Μακαρι κοπελα μου να μπορεσεις να βαλεις το ονομα που ειχατε συμφωνησει χωρις παρατραγουδα. Εμενα ο αντρας μου, εγκυο 6 μηνων, και με εκανε και εκλαιγα καθε μερα με αυτο το θεμα... Και δεν συμπαθει καν τον πατερα του, απλα για να μην εχουμε προβληματα, οπως ειπε...

h0MYp3.png

Διαφημίσεις

Στην Ελλάδα αυτές οι ιστορίες με τα ονόματα έχουν καταντήσει κουραστικές.Προκαλούν απίστευτα προβλήματα και φτάνουν τα ζευγάρια ακόμη και στο χωρισμό.Απ'ότι ξέρω όμως το έθιμο πολλών χρόνων θέλει το γιο να βγάζει πάντα το όνομα του μπαμπά του.Λογικό δεν είναι κι ο πεθερός λοιπόν αυτό να περιμένει;Εγώ δεν έχω γνωρίσει κανέναν ανοιχτόμυαλο γονιό σε αυτά τα θέματα.Είχα κι εγώ παρόμοια ιστορία με το όνομα της κόρης μου.Έβγαλα και τα δύο ονόματα και φυσικά ακούει όταν τη φωνάζουν στο όνομα της μαμάς μου.Αφού με μένα είναι το παιδί όλη μέρα,λογικό δεν είναι;Κάνε κι εσύ το ίδιο και να φωνάζεις το παιδί σου όπως εσύ θες.Σάμπως πόσο συχνά βλέπουν τους παππούδες για να το μάθουν στο άλλο όνομα;

Ο σύζυγός σου φταίει για όλη την κατάσταση. Ήξερε ότι θα δημιουργηθεί όλο αυτό από την αρχή και παρόλ' αυτά και συμφώνησε μαζί σου επειδή δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα της βάφτισης και δεν εξηγήθηκε όπως έπρεπε με τους γονείς του ως όφειλε. Σε μένα αν συνέβαινε αυτό δεν υπήρχε καμία περίπτωση να υποχωρήσω να ακουστεί και το όνομα του πεθερού μου από τη στιγμή που είχαμε συμφωνήσει άλλα πράγματα με το σύζυγο. Είμαστε ώριμοι και σοβαροί άνθρωποι και γι 'αυτό συζητάμε για να καταλήγουμε κάπου και να παίρνουμε αποφάσεις. Είναι δικό του πρόβλημα να συνεννοηθεί με τους δικούς του....Αν τώρα άκουγα και τα υπόλοιπα που άκουσες εσύ..δεν ξέρω πού θα έφτανα. Διότι σου βγάζουν μια κακία και φαίνεται ότι έχουν απωθημένα απέναντί σου με αυτά που λένε. Άρα οι καλές σχέσεις και οι αγάπες ήταν επιφανειακές. Οι πραγματικές τους σκέψεις ήταν αυτές που ακούς τώρα.

Δεν ξέρω εγώ είμαι και παράξενη....είμαι ανεκτική μέχρι να μου πατήσεις τον κάλο. Απλά δεν ανέχομαι να συμπεριφέρομαι όσο πιο καλά μπορώ και να εισπράττω τέτοιες συμπεριφορές.Δεν θέλω να σε παρασύρω σε ακρότητες και καλό θα ήταν να ακούσεις ίσως πιο μετριοπαθείς συμβουλές άλλων κοριτισιών...αλλά εγώ και μόνο που σκέφτομαι τον εαυτό μου στη θέση σου..μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι...θα είχαμε σκοτωθεί με τον άντρα μου..τουλάχιστον...και στο όνομα θα ήμουν ανυποχώρητη.

Τι να πω...να χαιρεσαι το παιδάκι σου αυτό είναι σίγουρα πιο σημαντικό από όλα τα άλλα.

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Ο σύζυγός σου φταίει για όλη την κατάσταση. Ήξερε ότι θα δημιουργηθεί όλο αυτό από την αρχή και παρόλ' αυτά και συμφώνησε μαζί σου επειδή δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα της βάφτισης και δεν εξηγήθηκε όπως έπρεπε με τους γονείς του ως όφειλε.

Είμαστε ώριμοι και σοβαροί άνθρωποι και γι 'αυτό συζητάμε για να καταλήγουμε κάπου και να παίρνουμε αποφάσεις. Είναι δικό του πρόβλημα να συνεννοηθεί με τους δικούς του...

συμφωνω με χιλια.

Georgia87, καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι σου, πάντα να είναι καλά, χαρούμενο και ευτυχισμένο, γεμάτο αγάπη απο όποιον έχει και θέλει να του δώσει.

Αυτό που θα γράψω είναι τραγικό αλλά αληθινό και μια ιστορία που θεωρώ οτι ολοι οι παπουδες και γιαγιάδες που τρώγονται και βγάζουν όλα τα κόμπλεξ τους με τα ονόματα της βάπτισης, πρέπει να μάθουν για να καταλάβουν τι πραγματικά αξίζει απο αυτή τη ζωούλα που τους προσφέρεται και λέγεται εγγόνι..... Σε παρακαλώ, κατάλαβε ότι δεν κάνω κανεναν παραλληλισμό, μη με παρεξηγήσεις..... απλά υπάρχουν και αυτές οι ιστορίες δυστυχως....

Πριν χρόνια μια ξαδέλφη μου ήταν έγκυος σε κοριτσάκι..... το πρώτο εγγόνι για την πεθερά της (και πρώτη θεία μου)..... πριν γεννηθεί ξεκίνησε μια ψιλοφαγομάρα για το όνομα.... ο λόγος της φαγομάρας ήταν ότι το κοριτσάκι θα το φώναζαν με το υποκοριστικό που έβγαινε απο το όνομα της γιαγιάς, κάτι το οποίο δεν άρεσε καθόλου ούτε στη μελλουσα γιαγιά ούτε στον παππου....

Γέννησε.... κάτι δεν πήγε καλά στην γέννα και ανακάλυψαν μετά απο λίγο καιρό ότι το μωρό δεν άκουγε.... η φαγομάρα συνεχιζόταν.... με πολύ πιο σοβαρά πλέον γεγονότα.....μόνο και μόνο για ένα υποκοριστικό.... το όνομα της γιαγιας θα δινόταν κανονικά.....

Δεν έκαναν πίσω ούτε με το πρόβλημα υγείας......

Οταν η ανηψιά μου έφτασε σε ηλικία 5 ετών....... παρουσίασε εντελως ξαφνικά λευχαιμία και μεσα σε μια εβδομάδα έφυγε....... έτσι απλά.... με το υποκοριστικό της.....

Τι έμεινε ανάμεσά τους........? Τι είχαν πλέον η γιαγιά και ο παππους ?

Και ποτέ στα επόμενα χρόνια δεν ξαναχρησιμοποίησαν ολόκληρο το όνομα όποτε μιλούσαν για το παιδί.......

ανατριχιασα πραγματικα!

αυτα να κοιταμαι και εμεις και οι παππουδες.το ονομα ειναι το τιποτα.

γραφτους ολους βγαλε το παιδακι σου του μπαμπα σου που πεθανε οταν ησουν μικρη ο καημενος και αφου δε χαρηκε εγγονια ας εχει το ονομα του τουλαχιστον.

αυτη ηταν η συμφωνια σας και πισω δε κανεις.αφου το ζευγαρι συμφωνησε δεν εχουν καμια δουλεια να εμπλακουν.σιγα μη καθομουν να μου λενε οι τριτοι πως θα ονομασω το παιδι μου

Θα εισαι χαζη αν βγαλεις το ονομα του πεθερου συγγνςμη και ολας γιατι εσυ θα φωναζεις το παιδι με το ονομα του πατερα σου και εκεινοι με το δικο τους , εγς σε συμβουλευω ενα ονομα στο παιδι και το ονομα του μπαμπα σου και ας κανουν μουτρα- και ας πεθανουν και ας κανουν οτι θελουν .

Εγω παντος ξεμπερδεψα και τελος αμα με αξιοσει να κανω αλλα παιδια ο θεος θα βαλω τον υιο μου να διαλεξει ονομα και τελος ...

Αφου εχει γινει ολα αυτο το θεμα ΗΔΗ...τοτε απλα θα συνεχισεις να εισαι η κακια...ειτε βαλεις και τα 2 ονοματα...ειτε βαλεις το ονομα του πεθερου μονο...

Ενω ειμαι της παραδοσης και μ αρεσει ειδικα τ αγορι να παιρνει τ ονομα του πεθερου...εδω πραγματικα εχω τσατιστει..γιατι ειναι μια ιδιαιτερη περιπτωση πρωτον και δευτερον...το ζευγαρι ειχα ΗΔΗ συμφωνησει οτι το παιδια θα παρει τ ονομα του παπου που λειπει ....

Εγω θα εβγαζα μονο τ ονομα του μπαμπα μου (και αν εκανα 2ο μπορει να τον εβγαζα και τον πεθερο..επειδη θελω εγω...και οχι αυτος...γιατι στην δικη του περιπτωση πολυ πιθανον να μην τον εβγαζα και καθολου....

Παντως τσαμπα θα τα βγαλεις και τα δυο .... αφου ουτε αυτοι το θελουν..ουτε το δευτερο ονομα θα το φωναζετε,..

και στον αντρα σου λιγα λογια και σταρατα.,... εχεις λογο?? ειχαμε συμφωνησει αυτο κι αυτο...αν εισαι αντρας κρατα τον λογο σου αλλλιως να μην υποσχεσαι πραγματα που δεν μπορεις...(αμαν πια..τσατιζομαι να κανουν τις παπιες στην αρχη και μετα να ζητανε αλλα..)

Εγω απλα θα ξεκαθαριζα οτι λογο για το πιο ονομα θα περει το παιδι εχουν μονο οσοι ηταν παροντες στη συλληψη...τοσο απλα.ΚΑι θα τους αφηνα και ενα μπουκαλακι ξυδι...κανει καλο!!

Κοριτσια σας ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκατε με το θεμα μου και για τις συμβουλες σας! Δε θελω να 'τρωγεται' κανεις πανω στο κεφαλι του μωρου μου και ισως να επρεπε να σταματησω κ εγω να επιμενω, αλλα με πνιγει η αδικια ρε γαμωτο! Θελω το παιδακι μου να παρει το ονομα του πατερα μου! Με αυτη την ιδεα το μεγαλωνα στην κοιλια μου κ τωρα μου φαινεται καπως... Παντως Απο τις απαντησεις σας καταλαβαινω πως δεν ειμαι τρελη τελικα!! Ακομα επικοινωνω!! Το σωστο ειναι να γινει αυτο που συμφωνησαμε με τον αντρα μου και ολα τα αλλα ειναι περιττα... Αλλα το τι θα γινει τελικα απεχει πολυ απο το σωστο!
Στο μονο που μπορω να βασιστω τελικα ειναι η αδερφη μου η οποια θα ειναι η νονα κ το ξεκαθαρισε! Η νονα δινει το ονομα κ θα τα κανονισει αυτη! Δεν το χει κ πολυ να πει μονο το ενα ονομα κ ας πεσουν να τη φανε!!!

Παρολο που συμφωνω με τα προηγουμενα θα δωσω τη δικη μου βιωματικη διασταση στο θεμα.

Η μαμα μου με εκανε μετα απο 14 χρονια προσπαθειας και επειδη ηταν παπαδοκορη με εταξε στον Αγ Στυλιανο προστατη των βρεφων τον οποιο ονειρευτηκε οταν ηταν εγκυος...

Ο μπαμπας ηθελε το ονομα της μανας του (η οποια το 1800 που παντρευτηκε εκανε 3 παιδια και δεν πηρε κανενα ονομα απο πεθερικα)

Τι εγινε τελικα? Την ωρα της βαφτισης, οταν η γιαγια ακουσε το Στυλιανη επιασε το κεφαλι της και ο μπαμπας μου ειπε και το δικο της ονομα....ο παπας κολληταρι της γιαγιας στο χωριο, την τριτη φορα ειπε δυο ονοματα, και γραφτηκαν και τα δυο....ε και???

Οι μισοι με φωναζαν Στελλα και του μπαμπα Σουλτανιτσα, η μαμα μου κανενα προβλημα, ελεγε μονο πειτε την Τανια, αλλα οοοχι....Σουλτανιτσα....μετα απο λιγο καιρο κανενας πια δεν ελεγε το ονομα της γιαγιας αφου δεν το αναγνωριζα και δεν γυρνουσα....

το μονο που εμεινε ειναι μια παγωμαρα, ποτε δε με θελανε, προτιμουσαν παντα τον ξαδερφο μου, με το ζορι με αγκαλιαζαν και μου εδειχναν οτι ειμαι μια ξενη...για ενα ονομα....

χωρια η φαγωμαρα στο σπιτι μας γι αυτο το θεμα...

κι εμενα πεθανε ο πατερας μου που ηταν ενας αγγελος και εξαιρετικος πατερας....και ο πεθερος μου εχει κι αλλο γιο να βαλει το ονομα του, συν το οτι ειναι το ιδιο με το δικο μου δλδ Στελιος....κι ομως το πρωτο αγορι το εβγαλα του πεθερου, γιατι η ιδια η μανα μου μου ειπε οτι δεν αξιζει να περασω ολα αυτα εγω και το παιδι μου για ενα ονομα......και εδωσε ο θεος και εκανα και δευτερο και εβγαλα και το μπαμπα μου....

δεν αξιζει να μαλωνεις, δεν αξιζει το παιδι σου να νιωθει μια ζωη μετα υποδεεστερο, και να τρωγεσαι με τον αντρα σου...δεν ξερω που μενεις στα περισσοτερα μερη ομως το πρωτο ονομα το παιρνει ο πατερας δλδ ο πεθερος, χωρις να συμφωνω βεβαια

αφου φτασαμε στο 2011 και ακομα καθομαστε και κανουμε αυτα τα εθιμα....τα θελουμε κι εμεις!

Σα γονιος σου λεω κανε οτι θες με το παιδι ΣΟΥ.....σαν παιδι ομως που εζησε ολο αυτο τον πανικο σου λεω μη μαλωσεις για κατι τετοιο γιατι καθε μερα το παιδι σου θα το νιωθει στο πετσι του....και καλως η κακως θελει και τη γιαγια του, θελει και τον παππου του....θελει και να το αγαπανε.....αυτα ειχα να σου πω με πολλη κατανοηση ....