Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η πρώτη βδομάδα της κύησης

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα. Ελπίζω να μη φανεί γελία η ερώτησή μου αλλά πραγματικά θέλω τα φώτα σας. Η πρώτη εβδομάδα της κύησης από πότε μετράει; Από την μέρα της ωορηξίας ή από την αρχή του κύκλου; Εγώ για παράδειγμα είχα περίοδο από τις 12/6 μέχρ τις 19/6 και είχα ωορηξία στις 27/6. Η χοριακή έδειξε εγκυμοσύνη και ο γιατρός θα με δει ξανά στις 3 Αυγούστου. Πόσων εβδομάδων είμαι τελικά? :cool:

Διαφημίσεις

η εγκυμοσυνη μετραει απο την πρωτη μερα της περιοδου σου!

αν ειχες περιοδο δηλαδη 12/6 τωρα εισαι 5 εβδομαδων

αντε με το καλο!

5 βδομάδων; Αλήθεια; Λένε ότι την καρδιά του μωρού την ακούς 6η-7η βδομάδα. Δηλαδή σε 1-2 βδομάδες στη δική μου περίπτωση. Δεν είναι πολύ νωρίς;

ο γιατρος σου θα υπολογισει την κυηση σου απο την πρωτη ημερα της τελευταιας σου περιοδου.ουσιαστικα οι 2 εβδομαδες που υπολογιζουν ειναι ''ψευτικες'' μιας και δεν υπηρξε ακομη εγκυμοσυνη.γιάυτο και υπολογιζουν 10 τους μηνες μιας εγκυμοσυνης και οχι 9. μη σε μπερδευω ομως!!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και ακόμα προσπαθώ να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Πάντως καθώς προσπαθούσα να μείνω έγκυος αυτό το φόρουμ με βοήθησε πολύ περισσότερο από τους διάφορους γιατρούς. Ελπίζω ότι θα με βοηθήσει και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου... :)

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και ακόμα προσπαθώ να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Πάντως καθώς προσπαθούσα να μείνω έγκυος αυτό το φόρουμ με βοήθησε πολύ περισσότερο από τους διάφορους γιατρούς. Ελπίζω ότι θα με βοηθήσει και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου... :)

καλημερα !με το καλο να εχει μια τελεια εγκυμοσυνη !!!!;);)

Ειμαι η ποιο χαζομαμα του κοσμου !:-P

Κορίτσια καλησπέρα. Ελπίζω να μη φανεί γελία η ερώτησή μου αλλά πραγματικά θέλω τα φώτα σας. Η πρώτη εβδομάδα της κύησης από πότε μετράει; Από την μέρα της ωορηξίας ή από την αρχή του κύκλου; Εγώ για παράδειγμα είχα περίοδο από τις 12/6 μέχρ τις 19/6 και είχα ωορηξία στις 27/6. Η χοριακή έδειξε εγκυμοσύνη και ο γιατρός θα με δει ξανά στις 3 Αυγούστου. Πόσων εβδομάδων είμαι τελικά? :cool:
kalispera agapaki..kai emena teleutaia periodos 12/6 xa xa...mia xoriaki ekanes mono..?an nai pote tin ekanes kai poses monades vgike??ouf koritsakia mou psixwsi mou exei ginei i xoriaki..liges wres emeinan..upomoni!perimenw nea sou.sou euxomai mia teleiomini egkimosini..filakia

kalispera agapaki..kai emena teleutaia periodos 12/6 xa xa...mia xoriaki ekanes mono..?an nai pote tin ekanes kai poses monades vgike??ouf koritsakia mou psixwsi mou exei ginei i xoriaki..liges wres emeinan..upomoni!perimenw nea sou.sou euxomai mia teleiomini egkimosini..filakia

Δεν έκανα ποσοτική. Απλά μου είπε η αδελφή μου η οποία έχει ήδη 3 παιδιά να πάω να κάνω μια ανάλυση αίματος για να το επιβεβαιώσω. Όταν ήρθαν τα αποτελέσματα έγραφε απλώς POSITIVE. Δεν είχε αριθμούς. Δεν ξέρω, ίσως σήμερα που θα επισκεπτώ ξανά τον γιατρό να μου γράψει να κάνω και ποσοτική. Την ανάλυση πάντως την έκανα 13/7, δεν κρατιόμουνα ούτε μέρα παραπάνω!

Διαφημίσεις

Δεν έκανα ποσοτική. Απλά μου είπε η αδελφή μου η οποία έχει ήδη 3 παιδιά να πάω να κάνω μια ανάλυση αίματος για να το επιβεβαιώσω. Όταν ήρθαν τα αποτελέσματα έγραφε απλώς POSITIVE. Δεν είχε αριθμούς. Δεν ξέρω, ίσως σήμερα που θα επισκεπτώ ξανά τον γιατρό να μου γράψει να κάνω και ποσοτική. Την ανάλυση πάντως την έκανα 13/7, δεν κρατιόμουνα ούτε μέρα παραπάνω!

Καλημέρααα...Σίγουρα ο γιατρός σου θα σου ζητήσει να κάνεις και την κανονική εξέταση της χοριακής για να δεί τις μονάδες σου...Εγω μόλις γύρισα απο το διαγνωστικό (έκανα την δεύτερη χοριακή μου) τα αποτελέσματα βγαίνουν το απόγευμα..φιλάκια πολλά..!!

Κορίτσια πήγα στο γιατρό σήμερα και στο υπερηχογράφημα δε φάνηκε τίποτα, μα τίποτα. Μέχρι που με ρώτησε αν είμαι σίγουρη ότι είμαι έγκυος. Όταν του είπα για την εξέταση αίματος είπε να ξαναπάω το Σάββατο γιατί μερικές φορές ακόμα και λίγες μέρες κάνουν τη διαφορά. Πρέπει να ανησυχήσω; Δεν θα έπρεπε να φανεί κάτι;

αν εισαι 5+ κατι εβδομαδων(που συμφωνα με την περιοδο σου τοσο εισαι ) κανονικα επρεπε να φανει μονο ο σακος και την 6η εβδ φαινεται το εμβρυο.

ο σακος αρχιζει και φαινεται ηδη απο την 4η εβδ.

ξερεις ποτε ειχες ελευθερες επαφες?ουτε σακο δεν ειδε?η χοριακη σου ποσο ηταν?

Η εξέταση αίματος που έκανα δεν έδειξε αριθμό, έδειξε μόνο "ΘΕΤΙΚΟ". Ο γιατρός μου είχε εντοπίσει ωορηξία στις 27/6. Πάντως δεν έδειξε να ανησυχεί, αν και εγώ ανησυχώ πολύ τώρα που το ακούω αυτό....

εκανες και τεστ εγκυμοσυνης η μονο χοριακη?περιμενε μεχρι το σαββατο λιγες μερες οντως κανουν τη διαφορα.ισως η συλληψη αργησε να γινει

Διαφημίσεις

'Εκανα τεστ εγκυμοσύνης και αφού βγήκε θετικό, έκανα και εξέταση αίματος γιατί δεν τα πολυεμπιστεύομαι τα τεστ. Το θέμα είναι ότι έχω και τα κλασικά συμπτώματα. Πόνους της περιόδου (που κανονικά εγώ έχω μόνο την πρώτη μέρα ΑΦΟΥ έχει έρθει η περίοδος μου), και απίστευτους πόνους στο στήθος, σε σημείο που ούτε να κάνω ντουζ δε μπορώ. Ας ελπίσουμε ότι το Σάββατο θα το δω, μπας και ηρεμήσω...

'Εκανα τεστ εγκυμοσύνης και αφού βγήκε θετικό, έκανα και εξέταση αίματος γιατί δεν τα πολυεμπιστεύομαι τα τεστ. Το θέμα είναι ότι έχω και τα κλασικά συμπτώματα. Πόνους της περιόδου (που κανονικά εγώ έχω μόνο την πρώτη μέρα ΑΦΟΥ έχει έρθει η περίοδος μου), και απίστευτους πόνους στο στήθος, σε σημείο που ούτε να κάνω ντουζ δε μπορώ. Ας ελπίσουμε ότι το Σάββατο θα το δω, μπας και ηρεμήσω...

τελεια νεα !!με το καλο !!να σου πανε ολο μια χαρα !!!;);););)

Ειμαι η ποιο χαζομαμα του κοσμου !:-P

Καλημέρα αγαπάκια μουυυυυυυυυυυ....Την χοριακή την πήρα χθες το αποόγευμα και ήταν 526 μονάδες...Αχ κορίτσια μόλις διάβασα το νούμερο έκλαιγα.............Φαντασου αργότερα να το δω και στον υπέρηχο...Σήμερα έχω ραντεβού με τον γιατρό μου στις 19:00.

Μου είπε ότι μάλλον θα μου δώσει ενέσεις λόγω των παλλίδρομων

αλλά πρώτα θα πρέπει να με δεί ίσως και να μην χρειαστούν οι ενέσεις..Εσεις τι λέτε?Εφόσον δοξα το θεό μέχρι σήμερα δεν έχω καθόλου αίμα ούτε καφέ ούτε τίποτα....Περιμένω τις απαντήσεις σας...Σας ευχαριστώ πολύ όλες σας για την στήριξή σας...Ευχομαι όλα να πάνε καλά (αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να καθησυχαστώ)!!!

pasxalitsa1987 συγχαρητήρια! Τί γίνεται τελικά; Πώς εξελίσσονται τα πράγματα;

Εγώ πάντως είμαι ακόμα μπερδεμένη για το θέμα...άλλα υπολογίζω μόνη μου, άλλα μου λέει ο γιατρός. Αν η τελευταία μου περίοδος ήταν στις 12/6, τελικά πόσον βδομάδων είμαι;

Και άλλη μια απορία.... Πρέπει να ανησυχήσω που ο γιατρός μου δε μου ζήτησε να κάνω ούτε μια χοριακή; Δεν τον εμπιστεύομαι καθόλου τώρα τελευταία...

Σύμφωνα με την τελευταία σου περίοδο είσαι 6 εβδομαδών και 3 ημερών, αν ο κύκλος σου φυσικα ειναι στις 28 ημερες.

Γιώργος 26.10.2002 Άγγελος 12.07.2007 Εμμανουέλα 02.03.2012 Παναγιώτης 02.02.2015