Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια!εχω μια απορια...σημερα που πηγα στο νοσοκομειο ειχαν φερει εναν καινουριο γυναικολογο και σε ολες ελεγε συνεχεια να μην ακουμπανε την κοιλια και να μην την χαιδευουν.εγω πρωτη φορα το ακουσα αυτο....γνωριζει καμια το λογο???δηλαδη κανει κακο στο μωρο??

λιγο παραξενο μου ακουστηκε....:?

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια!εχω μια απορια...σημερα που πηγα στο νοσοκομειο ειχαν φερει εναν καινουριο γυναικολογο και σε ολες ελεγε συνεχεια να μην ακουμπανε την κοιλια και να μην την χαιδευουν.εγω πρωτη φορα το ακουσα αυτο....γνωριζει καμια το λογο???δηλαδη κανει κακο στο μωρο??

λιγο παραξενο μου ακουστηκε....:?

Τα χαδια στην κοιλιά (και στο στήθος) προκαλούν συσπάσεις κι αυτό ειναι επικίνδυνο γιατι μπορεί να οδηγησει σε προωρο τοκετό. Αυτό όταν η εγκυος εχει ήδη θεμα με συσπάσεις, εάν δεν εχει δεν ξερω ποσο επικινδυνο ειναι. Όπως και να εχει, η νεα ταση ειναι να αποτρέπονται τα χαδια στην κοιλιά. Μπορούμε παντα να μιλάμε ή να τραγουδάμε στα μωράκια μας όμως! :D

pdNQp3.pngjWt5p3.png

Το έχω ακούσει μόνο σε περιπτώσεις γυναικών που έχουν έντονες συσπάσεις και πιθανότητα για πρόωρο τοκετό. Σε διαφορετική περίπτωση δεν έχω ξανακούσει να απαγορεύεται.

Μα τότε με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να βάζουμε κρέμες στην κοιλιά μας για τις ραγάδες! Εγώ τουλάχιστον τρίβω την κοιλίτσα μου τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα απλώνοντας την κρεμούλα μου και για αρκετή ώρα μέχρι να απορροφηθεί.

Διαφημίσεις

Μα τότε με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να βάζουμε κρέμες στην κοιλιά μας για τις ραγάδες! Εγώ τουλάχιστον τρίβω την κοιλίτσα μου τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα απλώνοντας την κρεμούλα μου και για αρκετή ώρα μέχρι να απορροφηθεί.

Μιλαμε για εγκυες με πρόβλημα συσπάσεων!

Ε, αν ειναι καποια να γεννήσει πρόωρα στις 23 εβδομάδες ας πουμε, ας βαζει κρεμα μη τυχόν και κανει ραγαδες κι ας γεννησει κιολας! :D

pdNQp3.pngjWt5p3.png

Δηλαδή Valiak εννοείς οτι εάν έχουμε συσπάσεις θα μας πει ο γιατρός να σταματήσουμε και τις κρέμες; δεν το κατάλαβα.. Αν ξέρεις κάτι πες μου γιατί έχω "προδιάθεση". Είχα θέμα συσπάσεων αλλά στο πρώτο τρίμηνο και ακόμη παίρνω πολύ μαγνήσιο.

Αυτό με τις συσπέσεις και το χάιδεμα της κοιλιάς μου το είχε πει η μαία μου και μου είχε κάνει και μένα εντύπωση. Όταν έβαζα κρέμα στην κοιλιά μου (ξεκίνησα γύρω στον 5ο μήνα, τότε άρχισε να φουσκώνει πια) δεν έκανε καμμία σύσπαση, αφού την έβαζα γρήγορα (σε άσχετες στιγμές είχα λίγες συσπάσεις όχι κάτι ιδιαίτερο όμως). Αν όμως χάιδευα πιο έντονα την κοιλιά μου ειδικά 7 και 8ο μήνα αμέσως πέτρωνε. Αν βάζετε κρέμα και έχετε πρόβλημα συσπάσεων να τη βάζετε γρήγορα, δεν χρειάζεται να κάνετε με τις ώρες μασάζ.