Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ιδρωσαν...τα κουφετα...τωρα???

spyni

Recommended Posts

κοριτσια, επαθα ζημια με τα κουφετα....μαλλον λογω ζεστης ιδρωσαν στη σακουλα τους, πριν καν τα ανοιξω...μιλαμε για 7κιλα κουφετα...ακουγεται ισως καπως το θεμα μου, αλλα ειναι προβλημα για μενα....εχετε καμια ιδεα, πως να τα συνεφερω, διοτι δε θελω να τα πεταξω η να τα φαω απο τα νευρα μου???

Διαφημίσεις

spyni πιστεύω πως αν τα βάλεις στο ψυγείο θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα (θα δημιουργηθεί περισσότερη υγρασία μέσα στην σακούλα κ μετά θα γίνουν μια μάζα όταν 8α είναι ο καιρός να τα χρησιμοποιήσεις) αφού θα πρέπει να τις ετοιμάσεις λίγο καιρό πριν. Τι θα κάνεις θα βάλεις όλες τις μπομπονιέρες στο ψυγείο? Μήπως λέω είναι καλύτερο να τις απλώσεις κάπου σε σκιά ώστε να στεγνώσουν κ ύστερα να τις αποθηκεύσεις σε σκιερό κ δροσερό μέρος μέχρι να τις χρησιμοποιήσεις?

Βρήκα αυτό...

"Τα κουφέτα διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον χωρίς υγρασία με θερμοκρασίες μέχρι 25 °C. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση τους σε ψυγείο λόγω υγρασίας. Η απότομη μεταβολή θερμοκρασίας δημιουργεί συστολή και διαστολή στο εσωτερικό περιεχόμενο του κουφέτου και συγκεκριμένα στη σοκολάτα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρήγματα στην εξωτερική επίστρωση ζάχαρης του κουφέτου. Σε καμία περίπτωση κατά την διάρκεια μιας υψηλής θερμοκρασίας δεν θα πρέπει να μετακινήσουμε το προϊόν σε χώρο που θα έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας π.χ. (από ζέστη σε κρύο).

Υψηλή θερμοκρασία, μεγαλύτερη από 30 °C, προκαλεί ρήγματα στο εξωτερικό του κουφέτου ή λεκέδες στην επιφάνειά του, από τα έλαια και τα λιπαρά της σοκολάτας και του αμυγδάλου. Ο χώρος αποθήκευσής ή προβολής τους θα πρέπει να ελέγχεται ως προς τη θερμοκρασία του και την έκθεσή του στον ήλιο.

Υγρασία ο μεγαλύτερος εχθρός όλων των τροφίμων. Ο χώρος που θα αποθηκεύεται ή θα προβάλλεται το προιόν θα πρέπει να είναι ξηρός και να ελέγχετε σε τακτά χρονικά διαστήματα το επίπεδο υγρασίας του. Η υγρασία επικάθεται στην εξωτερική επιφάνεια και καθώς η ζάχαρη έχει πόρους και την απορροφά αρχίζουν τα προβλήματα με το μούχλιασμα και κιτρίνισμα καθώς επίσης και με την εμφάνιση ζωικών οργανισμών. "

Νομίζω ότι απλά τα αφήνεις στη σκιά αλλά δεν ξέρω αν έχουν πάθει κάτι ή αν μπορούν να σωθούν..Μη σε πάρω στο λαιμό μου...

βασικα νοιζω πως αν βγουν απο τη σακουλα θα στρωσουν. αυτη τη στιγμη η σακουλα εχει υδρατμους οι οποιοι δεν θα φυγουν αν δεν ανοιξει...εγω μαλλον ετσι θα κανα!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

ναι βαλτα σε ταψι καλυτερα η μεταλλικη πιατελα μη τα βαλεις σε πετσετα γιατι αν ειναι νωπα μπορει να κολλησουνε κιολας!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Κάνε όλα αυτά που σου είπανε και σε καμία περίπτωση μην τα βάλεις στο ψυγείο.

Πάρε και ένα τηλέφωνο στο μαγαζί που τα αγόρασες,θα ξέρουν να σου πούνε την σωστή λύση,γιατί σίγουρα θα έχει συμβεί και σε αυτούς.Σιγά να μην τα προσέχουν συνέχεια.

Και όταν θα φτιάχνεις τις μπομπο,καλύτερα να χρησιμοποιήσεις γάντια μιας χρήσεως,γιατί θα υγρανθούν ακόμα περισσότερο από τα χέρια σου με τέτοια ζέστη.

σας ευχαριστω ολους για τις ιδεες...τα απλωσα σε δυο ταψια και ιδωμεν...το θεμα ειναι που να τα κρυψω??αν τα δει η κορη μου τα ματια της θα κανουν φρουτακια!!!!αχ ελπιζω να συνελθουν...ειδαλλως ελατε να τα φαμε ολοι μαζι....Κριστινα εχεις δικιο, θα παρω αυριο το καταστημα να δω τι θα μου πουν....

spyni πριν πολλα πολλα χρονια δουλευα στο λογιστηριο μιας βιομηχανιας κουφετων,κ οταν ανοιγα το ψυγειο ηταν γεματο κουφετα,ισως να εχουν δικιο τα κοριτσια που σου λενε οχι,παντως οταν εγω πηγαινα στην αποθηκη τα κουφετα οντως τα ειχαν σε ξηρο μερος κ πολυ δροσερο.Αλλα οσα ειχα δοκιμασει απο το ψυγειο πιστεψτε με ηταν μια χαρα.

Διαφημίσεις

spyni πριν πολλα πολλα χρονια δουλευα στο λογιστηριο μιας βιομηχανιας κουφετων,κ οταν ανοιγα το ψυγειο ηταν γεματο κουφετα,ισως να εχουν δικιο τα κοριτσια που σου λενε οχι,παντως οταν εγω πηγαινα στην αποθηκη τα κουφετα οντως τα ειχαν σε ξηρο μερος κ πολυ δροσερο.Αλλα οσα ειχα δοκιμασει απο το ψυγειο πιστεψτε με ηταν μια χαρα.

Vann μου, τα εχω βαλει σε δυο ταψια απο χτες και δειχνουν να συνερχονται ,για να δουμε τι θα γινει...θα παρω τωρα τηλ. και στο μαγαζι...σε ευχαριστω πολυ παντως!!