Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ !

Recommended Posts

Σήμερα ενιωσα σαν να εβλεπα τον εαυτο μου πριν 3χρονια.

Σαν να βλεπω την ιδια ιστορια και τα ιδια λαθη.

Γεννησε λοιπον η ξαδερφη μου τον μικρο της και την επισκεφτηκα στο μαιευτηριο.γεννησε με καισαρικη τομη και δεν της επετρεψαν να βαλει το μωρο στο στηθος για οσο θα εχει τον ορο και του εδιναν ξενο για 2 ημερες.

το εβαλε λοιπον μολις εβγαλε τον ορο στο στηθος.την πρωτη ημερα πληγωθηκαν οι θηλες της γιατι το ειχε ολη μερα στο στηθος και προφανως δεν θηλαζε και σωστα και πηγε και αγορασε ψευδοθηλες.ο μικρος ολη μερα στο στηθος και οχι απλα δεν ελλατωσε αλλα αυξησε το συμπληρωμα.

δευτερη μερα σημερα με θηλες.ο μικρος δεν την ηθελε εκλαιγε θυμωνε αλλα αυτη επεμενε πολλες ωρες μετα απο πολυ κλαμα του μικρου απογοητευτηκε και του εδωσε ξενο παλι αυξημενο και ενω το ειχε ωρες στο στηθος.οταν το σηκωνε απο το στηθος ρευοταν κανονικα και μετα εκλαιγε φοβερα μεχρι να ερθει το μπουκαλακι στο στομα.

να πω οτι ο γιατρος ειναι πολυ υπερ του θηλασμου και οποτε την βλεπει με μπουκαλι φωναζει αλλα επειδη το περασα και εγω καταλαβαινω πως προσπαθει παρα πολυ αλλα δεν ξερει τι πρεπει να κανει.

να αφηνει το μωρο να κλαιει και να πειναει?ειναι οι πρωτες μερες μηπως το μωρο δεν χορταινει με το πρωτογαλα?

τρωει καθε 3 ωρες να το ξυπναει πιο νωρις?

επισης να πω οτι το μωρο γεννηθηκε 4100 στην 38η εβδομαδα και πινει απο τις πρωτες μερες 150 μηπως δεν ειναι αρκετο το γαλα

αυτα τα προβληματα αντιμετωπισα και εγω στο πρωτο μου παιδι και τοτε δεν ημουν σωστα ενημερωμενη ακουγα τις μαιες και τις εμπιστευομουν.εκανα λαθος γιατι τελικα το μονο που καταφερα ηταν να θηλασω και να δινω συμπληρωμα συνχρονως για 40 μερες περιπου ωσπου η παραγωγη μου διακοπηκε χωρις χαπια.

σε ενα μηνα θα γεννησω και το δευτερο παιδακι μου.

ξερω πως φταιω γιατι θα επρεπε να ειχα ενημερωθει πιο σωστα αλλα πιστευω πως ποτε δεν ειναι αργα.δεν θελω να ξανακανω τα ιδια λαθη για αυτο θα ηθελα την βοηθεια σας.

Διαφημίσεις

φανταζομαι οτι ρωτας για εσενα και οχι για να δωσεις οδηγιες στην ξαδελφη σου..

εαν θες ριξε μια ματια εδω: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=87441

ειναι διαφορα αρθρα απο συμβουλους θηλασμου που θεωρω οτι ειναι χρησιμα και κατατοπιστικα οσον αφορα πολλα πραγματα γυρω απο τον θηλασμο...για τις πρωτες μερες και ισως σε βοηθησουν να καταλαβεις πως λειτουργει ο θηλασμος, τι πρεπει να προσεχεις και τι να αποφευγεις..

83hKp3.png

ευχαριστω πολυ για την απαντηση και φυσικα εχω διαβασει ολα τα αρθρα σχετικα με τον θηλασμο.απλα θα ηθελα αν μπορουσε να μου πει καποιος τι εκανα συγκεκριμμενα λαθος γιατι πραγματικα το προσπαθησα.

τι επρεπε να κανω παραπανω και δεν εκανα.

φυσικα καταρχην νοιαζομαι για εμενα αλλα θα ηθελα πολυ αν μπορεσω να βοηθησω και την ξαδερφη μου να καταφερει να θηλασει αποκλειστικα γιατι και η ιδια το θελει πολυ!

Μπαινεις στο μαιευτηριο αποφασισμενη οτι θα θηλασεις το παιδι σου...το ξεκαθαριζεις αυτο οπου και οποτε χρειαστει και κοβεις τις κουβεντες για ξενο γαλα.Εχεις το παιδι στο δωματιο σου(rooming in) και το θηλαζεις οσο και οποτε θελεις.Φροντιζεις η μαια που θα σε ξεγεννησει να ειναι ενημερωμενη οτι θελεις να θηλασεις αποκλειστικα και να ειναι υποστηρικτικη.Τις λοιπες παρατρεχαμενες μαιεις που θα σου λενε η μια το μακρυ της και η αλλη το κοντο της τις αντμετωπιζεις με ενα απλο χαμογελο χωρις να καθεσαι να δινεις εξηγησεις.

οκ συμφωνω σε ολα τα παραπανω.αλλα οπως γραφω δεν επιτρεπουν τις δυο πρωτες μερες και οσο εχεις ορο και παιρνεις φαρμακα να θηλασεις το παιδι.τι θα φαει το μωρο αυτες τις δυο ημερες?

Διαφημίσεις

οκ συμφωνω σε ολα τα παραπανω.αλλα οπως γραφω δεν επιτρεπουν τις δυο πρωτες μερες και οσο εχεις ορο και παιρνεις φαρμακα να θηλασεις το παιδι.τι θα φαει το μωρο αυτες τις δυο ημερες?

Να μη δεχτεις αυτό που σου λένε! Τι σχέση έχει ο ορός με το θηλασμό; Εγω έκανα 2 καισαρικές και θήλασα από την πρώτη στιγμή κανονικά. Και γέννησα μια σε δημόσιο και μια σε ιδιωτικό. Το δημόσιο ήταν και πανεπιστημιακό. Κανείς καθηγητής δεν μου είπε να μη θηλάσω επειδή έχω την αντιβίωση. Χρησιμοποιούν τον ορό σαν δικαιολογία για να μην κουράζονται φέρνοντάς σου το παιδί. Να κάνεις φασαρία και να ζητήσεις αμέσως μόλις συνέλθεις απο τη νάρκωση να σου φέρουν το παιδί να θηλάσεις. Εγω πάλι καλα δεν χρειάστηκε να βάλω τις φωνές για να μου φέρνουν το παιδί. Αν χρειαζόταν πάντως δεν θα το σκεφτόμουν. Παίξτο τρελή κανονικά! Το μωρό θα τρωει απο την πρωτη στιγμή γάλα μαμάς! Αυτό να είναι το σκεπτικό σου και με αυτό θα τα καταφέρεις πιστευω γιατι ο επιμένων νικά!

Μη σου πουν πως δεν εχεις γάλα και άλλα τέτοια ανυπόστατα...

Το πρωτόγαλα είναι ότι ακριβως χρειάζεται το μωρό σου τις 2-3 πρώτες μέρες της ζωής του.

Πάρε μαζί σου αν θες και μια εκτυπωση με τις οδηγείες την Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας για να τους δείχνεις τα αποσπάσματα μπας και καταλάβουν.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Καπως έτσι την πάτησα και εγώ στον πρώτο μου, μέχρι που κόντεψα ναπάθω κατάθλιψη και ησύχασα. Τον δεύτερο τον θηλάζω αποκλειστικά και είναι 5,5 μηνων.

α) Εχε το παιδι πάντα κοντά σου. Ο θηλασμός δεν έχει ωράριο και πηγαιν - έλα στο νοσοκομείο. Να είναι δίπλα σου και όοποτε ξυπνάει τσουπ! στο στήθος. Οταν κοιμηθεί, το αφήνεις και οταν ξυπνήσει τσουπ! στο άλλο στηθος. Μόνο έτσι θα κατέβει το γάλα.

β) ΟΧΙ στο ξένο γάλα. Οτι χρειάζεται το έχεις εσύ. Για όλα. Τελεία και παυλα.

γ) Πες, βρες, πλήρωσε μια μαία και εκτός μαιευτηρίου, να σου δείξει τον σωστό τρόπο για να μην πονάς.

δ) ΟΧΙ τσάγια και χαμομήλια. Απλά να δίνεις το στήθος πάντα και να ελέγχεις τις πάνες. Δηλ. να ουρεί και να κάνει κακά συχνα. Ρωτα τη μαία να σου πει.

Στον δεύτερο μου όλα πηγαιναν καλά. Το 2ο 24/ωρο δεν είχε κάνει κακά, εκλαιγε και δεν ήθελε να φάει. Τελικά έκανε, τον κάναμε και μπάνιο και ηρέμησε. Μια μαια τον πήγε στη μονάδα γιατί της φάνηκε λιγο κίτρινος, τελικά τον κρατησαν προληπτικά για αφυδάτωση!Το γάλα μου, λέει, δεν έφτανε για να ενυδατωθεί και τους φάνηκε λίγο νωθρός!Ναι, 2 ημερών παιδι, πάρτι να έκανε? Είχε χάσει, λέει 500gr σε μία μέρα!!!!

Εγώ είμαι 72 κιλά και δίαιτα να κάνω δεν χάνω τόσο!

Τελικά μάλλον έγινε λάθος μέτρηση, αλλά εγω κατηγορούσα τον εαυτό μου! Εκει μέσα έμεινε 3 24/ωρα, δεν μπορούσα ν απηγαίνω κάθε 2 ώρες να θηλάζω, οπότε του έδιναν ξένο. Ομως το εβγαζα για να μην ελαττωθεί η παραγωγή, ήρθε σπιτι και όλα καλά - είναι ένα θηρίο 9 κιλών και 72 cm υψος!

Στο λεω για να μην ακους διάφορα. Ο θηλασμός είναι το ευκολότερο και ωραιότερο πραγμα στον κόσμο, αρκει να ξέρεις ότι θα ξενυχτας. Αξίζει όμως, ούτε αποστειρώσεις όυτε τίποτα!

Μακάρι να το είχα επιτύχει και στο πρώτο μου!

Καλή επιτυχία!

το μωρο το ειχα εγω αποκλειστικα και το ειχα ολη μερα στο στηθος αλλα εκλαιγε και πειναγε με αποτελεσμα να δινω συμπληρωμα.ετρωγε και αρκετα εφοσον ηταν ενα μεγαλο παιδι 150μλ ηταν αρκετο το πρωτογαλα για να χορτασει αυτο το μωρο.

οσο για τις δυο μερες εγω γεννησα σε ιδιωτικο και η ξαδερφη μου σε δημοσιο και σε διαφορετικες πολεις.μας απαγορεψαν και τις δυο να θηλασουμε με ορο.

Δεν ειμαι γιατρος αλλα να σου πω την δικια μου εμπειρεια απο τον ορο και το θηλασμο. Γεννησα 18:10 εβαλα το μωρο στο στηθος μετα απο καναμισωρο. Παραλληλα με εξεταζε ο γιατρος και ειδε προβλημα. Πειραν το μωρο και το εδωσαν στον πατερα του (μαζι με 60ml γαλα) οσοι ωρα με περιποιουντουσαν. Μου εβαλαν τοσα φαρμακα που στο τελος δεν ηξεραν τι με πειραξε (κοκκινησε το ποδι μου, πριστικε και με επιασε στομαχι κοιλια). Το μωρο ομως θηλαζε... Δεν με αφησαν ουτε νερο να πιω. Ειχα ορο με διαφορα φαρμακα και αντιβιωση (αυτη ηξερα να την διαβασω) αλλα επεμεναν να θηλασει το μωρο. Ενδοφλεβια αντιβιωση ειχα για 3 μερες, μετα augmentin 825mg και μια βδομαδα amoxil των 500.. Δεν μου ειπαν να μην θηλασω..

Τωρα ή εδω δεν ενδιαφερονται ή στην ελλαδα ειναι υπερβολικοι..

(εμενα και οι 2 ειχαν μικτη διατροφη μεχρι που αποφασισα εγω να κοψω το θηλασμο στους 7 μηνες στον πρωτο και στους 10 στον δευτερο)

και να πω οτι και εγω μετα την καισαρικη ημουν εκτος τοπου και χρονου γιατι ειχα υπερβολικο πονο για δυο μερες ηθελα να πεθανω,πηρα μεγαλη ποσοτητα αντιβιωσης και παυσιπονων με αποτελεσμα να πριστω ολοκληρη οποτε παλι το θεωρω αδυνατο να μπορουσα να θηλασω αμεσως

Διαφημίσεις

εφοσον ομως γιατρος ειναι υπερ του θηλασμου και επιμενει οτι ειναι οτι καλυτερο δεν μπορω να καταλαβω εφοσον δεν υπαρχει θεμα με παυσιπονα αντιβιωσεις γιατι δεν αφηνουν να θηλασεις?

εγω παλι γεννησα στο ιασω με καισαρικη και μου εδωσαν το μωρο αμεσως για να το θηλασω..στον γιατρο μου βεβαια κανουν υποκλισεις οποτε μαλλον δεν τους επαιρνε και για οτιδηποτε αλλο...αυτο εγινε τωρα το νοεμβρη αλλα το ιδιο εκαναν και στην κορη μου 4 χρονια πριν...θελω να πω οτι δεν εχει να κανει με ορους και διαφορα αλλα τρελλα που λενε ειναι και που θα πεσεις και ποιες οι αποψεις του καθενος για το θηλασμο..

εφοσον ομως γιατρος ειναι υπερ του θηλασμου και επιμενει οτι ειναι οτι καλυτερο δεν μπορω να καταλαβω εφοσον δεν υπαρχει θεμα με παυσιπονα αντιβιωσεις γιατι δεν αφηνουν να θηλασεις?

Αυτο μπορεις να το ρωτησεις στο γιατρο σου...

παιδια εχω φρικαρει τι αλλο θα ακουσουμε,,,τι σχεση εχει ο ορος? καλα μας περνανε για ηλιθιους? εδω εχεις ορο την ωρα που γεννας το παιδι κατα τον τοκετο, αυτο δεν περναει απο τον πλακουντα? και η αντιβιωση τι ειναι δηλαδη δηλητηριο? αν το νεογεννητο αρρωσταινε δεν θα εδιναν ογκμεντιν?

ρε κοριτσια απο που να φυλαχτει κανεις, αν σε δουν ανιδεο εφευρισκουν μια π...........α ωστε να μην θηλασεις τελικα γιατι? αγνοια? δολος?

μονο εδω στην ελλαδα τρομοκρατουν ετσι τον κοσμο πουθενα αλλου

και ομως αυτο εγινε παλι?

δηλαδη δεν αληθευει οτι το φαρμακο της ναρκωσης δεν περναει πρεπει να περασει στο παιδι και οτι πρεπει να στο παρουν μεσα στο τεταρτο.ετσι ξερω και ετσι μου εχουν πει.

ισως ειμαι ανιδεη αλλα αυτο γνωριζω.σε ποση ωρα ο οργανισμος αποβαλει τα φαρμακα της ναρκωσης?

Διαφημίσεις

Συγνώμη ,αν επιτρέπεται σε πιο νοσοκομείο κάνουν αυτό που γράφεις γιατί θα σαλτάρω:shock:.Εγώ γέννησα με καισαρική και το μωρό το θήλασα όταν ήμουν στην ανάνηψή.Μου το έφερε η μαία μου και μετά πιο αργά μου το έφεραν στο δωμάτιο να τον θηλάσω.Γιατί να μην σου δώσουν το μωρό:mad:;

δεν νομιζω να ισχυει σαν κανονας κατι τετοιο.

μας απαγορεψαν και τις δυο να θηλασουμε με ορο.

σας το απαγορεψαν??? απαραδεκτο.

εγω μια χαρα θηλασα με τον ορο στο χερι (διδυμα).

δεν καταλαβα κατι. με ολικη ναρκωση γεννησες κτ?

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

εγω γεννησα με επισκληριδιο κτ ναι και η ξαδερφη μου με ολικη καισαρικη τομη και οι δυο.

δεν μπορω να καταλαβω για πιο λογο δεν το εδιναν εφοσον αυτο βοηθαει πολυ στο θηλασμο και στη συνεχεια ηταν απο πανω να μας βοηθισουν και φωναζαν να μην δινουμε ξενο!αυτο ειναι που με μπερδευει.

τεσπα τωρα ξερω και θα απαιτησω να μου το φερουν!

εκτος αυτου ομως αν εχω παλι θεμα δηλαδη

εχω το μωρο ολη μερα στο στηθος αλλα αυτο κλαιει και δεν χορταινει τι μπορω να κανω?

υπαρχει κατι που μπορω να παρω για να αυξηθει αμεσως η παραγωγη μου?

Αν το μωρό κλαίει το πιο πιθανό είναι να μην πιάνει καλά το στήθος σου.Εγώ που είχα πρόβλημα τους ζήτησα να μου δώσουν θήλαστρο για να πάρει τουλάχιστον δικό μου γάλα.

εγω γεννησα με επισκληριδιο κτ ναι και η ξαδερφη μου με ολικη καισαρικη τομη και οι δυο.

δεν μπορω να καταλαβω για πιο λογο δεν το εδιναν εφοσον αυτο βοηθαει πολυ στο θηλασμο και στη συνεχεια ηταν απο πανω να μας βοηθισουν και φωναζαν να μην δινουμε ξενο!αυτο ειναι που με μπερδευει.

τεσπα τωρα ξερω και θα απαιτησω να μου το φερουν!

εχω το μωρο ολη μερα στο στηθος αλλα αυτο κλαιει και δεν χορταινει τι μπορω να κανω?

η ξεδερφη σου καλο ειναι να επικοινωνησει με εναν συμβουλο θηλασμου για να μπορεσει να την βοηθησει.

οσον αφορα εσενα θα σου ξαναπροτεινω να διαβασεις το τοπικ που αρχικα σου ανεφερα. το οτι εχεις διαβασει γενικα αρθρα για τον θηλασμο, δεν σημαινει κατι.τα συγκεκριμενα αρθρα θα σου λυσουν πολλες αποριες και θα σε βοηθησουν να καταλαβεις πως λειτουργει ο θηλασμος..απο οτι φαινεται απο τις αποριες σου δεν εχεις διαβασει τα αρθρα που ''επρεπε''..

το πρωτογαλα ειναι υπεραρκετο για τις πρωτες μερες (συνηθως 3 24ωρα μεχρι να κατεβει το γαλα) ενος νεογεννητου και η φυση εχει φροντισει γι αυτο..

το νεογεννητο πρεπει το δυνατον συντομοτερο να αρχισει να θηλαζει ωστε να δωσει εντολη να παραχθει το γαλα.. ακομα και απο την πρωτη ωρα εφοσον αυτο ειναι εφικτο..

αρχικα συννενοησε με τον γιατρο σου οσον αφορα τα φαρμακα που πιθανον θα σου χορηγηθουν και κατα ποσο αυτα ειναι συμβατα με τον θηλασμο. Του εξηγεις ξεκαθαρα και απολυτα οτι σκοπευεις να θηλασεις ωστε να δωσει αρχικα εκεινος την εντολη να σου φερουν το μωρο. επειση ειπες οτι : ''πηρα μεγαλη ποσοτητα αντιβιωσης και παυσιπονων με αποτελεσμα να πριστω ολοκληρη οποτε παλι το θεωρω αδυνατο να μπορουσα να θηλασω αμεσως '' προφανως στον ορο υπηρχαν καποια φαρμακα ή σε τετοια δοσολογια που ισως να μην μπορουσες να θηλασεις. Καλο ειναι να το ξεκαθαρισεις αυτο με τον γιατρο σου ή οποια μανουλα εμπειρη στα φαρμακα μπορει να βοηθησει, ας μας ξεκαθαρισει λιγο το τοπιο..

Σε περιπτωση που δεν μπορεις λοιπον να θηλασεις τις πρωτες δυο μερες, ζητας να σου φερουν ενα νοσοκομειακο θηλαστρο και ξεκινας τις αντλησεις. Οσο γαλα βγαζεις (κιτρινο πρωτογαλα) το δινεις και ταιζουν ΜΟΝΟ με αυτο το μωρο..η ποσοτητα ειναι 5-10 μλ και ειναι υπεραρκετη για ενα στομαχακι μεγεθος φουντουκιου..

αναφερεις οτι: ''το μωρο το ειχα εγω αποκλειστικα και το ειχα ολη μερα στο στηθος αλλα εκλαιγε και πειναγε με αποτελεσμα να δινω συμπληρωμα'' το γεγονος οτι ενα μωρο κλαιει δεν σημαινει απαραιτητα και οτι πειναει!! δεν το ερμηνευουμε το κλαμα παντα ως πεινα και ουτε το γεγονος οτι το μπουκωνουμε με γαλα και αυτο κοιμαται, το επιβεβαιωνει..

υπαρχουν εκατομμυρια λογοι για τους οποιους ενα νεογεννητο κλαιει.. εαν δεν αισθανεσαι σιγουρη μπορεις να μιλησεις απο πριν με καποιον συμβουλο θηλασμου ο οποιος εαν χρειαστει να ερθει στο μαιευτηριο και να σε βοηθησει εκτιμωντας τι ακριβως γινεται (σε ποια περιοχη εισαι?)

οσο μεγαλο και να γεννηθει ενα παιδι το γαλα της μητερας του, του φτανει για να τραφει εφοσον ο θηλασμος ειναι επιτυχημενος!

το να προσπαθουν ή να θελουν να σε βοηθησουν να θηλασεις εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα με το γεγονος οτι μπορουν και να σε βοηθησουν..δυστηχως η γνωση σε πολλα μαιευτηρια ειναι περιορισμενη και η βοηθεια αναποτελεσματικη. υπαρχουν αρκετοι λογοι για τους οποιους ενα μωρο δεν μπορει να θηλασει αποτελεσματικα οση ωρα και εαν βρισκεται πανω στο στηθος..εαν δεν εχεις την σωστη βοηθεια το αποτελεσμα θα ειναι παλι ο αποθηλασμος. Καλο ειναι λοιπον να ενημερωθεις εσυ αρχικα για τον θηλασμο οσο μπορεις περισσοτερο και στην συνεχεια εαν και εφοσον υπαρχουν συμβουλοι στην περιοχη σας να εισαι σε επικοινωνια μαζι τους.

οπως σου ειπα και παραπανω υπαρχουν παρα πολλοι λογοι για τους οποιους μπορει να κλαιει ενα μωρο, το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να το βαζεις επανω σου να κοιμαται ή να θηλαζει για οσο το δυνατον περισσοτερες ωρες μπορεις..μπορεις τουλαχιστον ολη μερα? θα ειναι πολυ καλο.. εαν δεν μπορεις να εχεις το μωρο τις πρωτες ωρες ή μερες θα χρησιμοποιεισεις ενα νοσοκομειακο θηλαστρο για να δινει το ερεθισμα.. δεν χρειαζεσαι ουτε χαπια ουτε συμπληρωματα..

ενημερωσου σωστα!

83hKp3.png

Πού γινεται αυτο;; Γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο Αρεταιειο με καισαρικη και οταν βγηκα απο την ανανηψη μετα απο λιγο πηρα το μωρο και το εβαλα στο στηθος Ειναι γεγονος οτι το ζητησα εγω Οι μαιες αυτο που μου ειπαν ειναι οτι λογω καισαρικης θα δυσκολευτω λιγο στη σταση Και μου εδειξαν καποιες στασεις θηλασμου για την περιπτωση μου

p7z6p3.pngsQqep3.png

καταρχη ευχαριστω ολες σας που απαντατε στα ερωτηματα μου!

καποια ισως τα θεωρειτε χαζα αλλα πιστεψτε με ειναι ανχωτικο να ξερεις πως η παραμικρη λεπτομερεια μπορει να σου κοστισει για 'δευτερη φορα' κατι που θελεις πολυ!

γεννησα επαρχεια σε ιδιωτικο!η αληθεια ειναι πως δεν ειχα ενημερωθει γιατι δεν πιστευα πως το θεμα θα ειναι τοσο πολυπλοκο.οι μαιες μου εδειξαν πως να θηλαζω δεν μπορω να πω πως δεν με βοηθησαν αλλα προφανως οπως ειπαμε παραπανω και αυτες δεν εχουν την σωστη ενημερωση.

η ξαδερφη μου παλι γεννησε επαρχεια σε δημοσιο.εκει και αν οι μαιες δεν ασχοληθηκαν καθολου μαζι της πχ να της δειξουν αλλα η μια της ελεγε να βαζει το μωρο απο 15 λεπτα σε καθε στηθος και το απογευμα ερχοταν αλλη και της ελεγε οσο θελει το μωρο.

τωρα που εχει δωσει ηδη ξενο με ποιο τροπο μπορει να καταφερει αποκλειστικο θηλασμο και να διακοψει το ξενο?υπαρχει καποιο σχετικο αρθρο που γνωριζεται να διαβασω?

Πού γινεται αυτο;; Γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο Αρεταιειο με καισαρικη και οταν βγηκα απο την ανανηψη μετα απο λιγο πηρα το μωρο και το εβαλα στο στηθος Ειναι γεγονος οτι το ζητησα εγω Οι μαιες αυτο που μου ειπαν ειναι οτι λογω καισαρικης θα δυσκολευτω λιγο στη σταση Και μου εδειξαν καποιες στασεις θηλασμου για την περιπτωση μου

να σε ρωτησω?εγω οταν βγηκα απο το χειρουργειο αν και ημουν με επισκληρηδιο μεχρι την επομενη ημερα ημουν εκτος τοπου και χρονου.το μονο που ηθελα ηταν παυσιπονα.εσυ δεν ποναγες?αυτο σκεφτομαι αν παλι ποναω τοσο θα καταφερω να θηλασω τις πρωτες ωρες?

καποια ισως τα θεωρειτε χαζα αλλα πιστεψτε με ειναι ανχωτικο να ξερεις πως η παραμικρη λεπτομερεια μπορει να σου κοστισει για 'δευτερη φορα' κατι που θελεις πολυ!

γεννησα επαρχεια σε ιδιωτικο!η αληθεια ειναι πως δεν ειχα ενημερωθει γιατι δεν πιστευα πως το θεμα θα ειναι τοσο πολυπλοκο.οι μαιες μου εδειξαν πως να θηλαζω δεν μπορω να πω πως δεν με βοηθησαν αλλα προφανως οπως ειπαμε παραπανω και αυτες δεν εχουν την σωστη ενημερωση.

η ξαδερφη μου παλι γεννησε επαρχεια σε δημοσιο.εκει και αν οι μαιες δεν ασχοληθηκαν καθολου μαζι της πχ να της δειξουν αλλα η μια της ελεγε να βαζει το μωρο απο 15 λεπτα σε καθε στηθος και το απογευμα ερχοταν αλλη και της ελεγε οσο θελει το μωρο.

τωρα που εχει δωσει ηδη ξενο με ποιο τροπο μπορει να καταφερει αποκλειστικο θηλασμο και να διακοψει το ξενο?υπαρχει καποιο σχετικο αρθρο που γνωριζεται να διαβασω?

δεν θεωρει κανεις καποια ερωτηση χαζη, καθως κανεις δεν γεννηθηκε με γνωσεις..ολοι μαθαμε σιγα-σιγα..

οσο για την ξαδερφη σου νομιζω οτι θα ειναι λιγο δυσκολο το να εισαι μεσαζων.. θα ηταν καλυτερο να μπορει εκεινη να επικοινωνησει γιατι θα την ρωτησουν διαφορες πληροφοριες τα κοριτσια για να μπορεσουν να την βοηθησουν..

για αρχη,εαν μπορεις αντεγραψε τις παρακατω ερωτησεις και αφου ρωτησεις την ξαδερφη σου και τις απαντησετε

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

τοτε πηγαινε και κανε επικολληση εδω: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2085039#post2085039

γραψε μονο οτι δεν αφορα εσενα αλλα την ξαδερφη σου..

83hKp3.png

Glam να πεις στο γιατρο σου πριν πας να γεννησεις οτι θελεις να θηλασεις για να σου δωσει φαρμακα συμβατα. Και κατι ακομη: ο οργανισμος σου ξερει τωρα τι πρεπει να κανει και ο θηλασμος του δευτερου παιδιου θα ειναι πιο ευκολος. Χωρις αγχος ολα θα γινουν..