Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προγραμματισμένη καισαρική

Recommended Posts

Καλησπέρα.. την παρασκευή θα κάνω προγραμματισμένη καισαρική (2η).Ο γιατρός μου μου είπε όμως ότι πρέπει να κάνω εισαγωγή στο νοσοκομείο από την προηγούμενη μέρα..κάτι το οποίο μου φαίνεται τελείως περιττό και δυσβάσταχτο.. μιας και θα μου στερήσει μια ολόκληρη μέρα από το πρώτο μου παιδάκι. Ξέρετε αν αυτή η τακτική ισχύει απαραίτητα στις προγραμματισμένες καισαρικές? Πιστεύετε ότι θα μπορούσα να την αποφύγω?

Διαφημίσεις

Γειά σου stelva! Εχω κι εγω προγραμματισμενη καοσαρινη στις 20/7. Απλα μου είπε ο γιατρος να παω μια-δυο μερες πριν να κάνω τις εξετάσεις που χρειαζονται για να μην καθυστερήσουμε εκεινη τη μερα. Δεν μου εκανε καν λογο για εισαγωγή απο την προηγουμενη.. οντως ειναι περιττο! Εγώ να δεις πως το σκςφτομαι που θα λειπω 4 μερες απο τη μικρή μου... απο τωρα κλαιω...:-(

Γεια σου kallisto!ευχαριστώ για την απάντηση... και εγώ του είπα να κάνω τις εξετάσεις και μετά να γυρίσω σπίτι μου ... όμως ήταν λίγο αρνητικός!θα ξαναπροσπαθήσω όμως...έλεος... μια ολόκληρη μέρα στο νοσοκομείο χωρίς λόγο!

την άλλη φορά μου έκανε όλες τις εξετάσεις σε ένα πρωί και ούτε κατάλαβα πότε με έβαλε χειρουργείο!

με το καλό να έρθουν τα μωράκια μας!

Καλημέρα και από μένα, καταρχήν με το καλό να έρθει το μωράκι σου. Θα σου την εμπειρία της αδερφής μου που γέννησε με προγραμματισμένη καισαρική. Της είχε κανονίσει ο γιατρός της να μπει την προηγουμενη μέρα με τα τις 12 το βράδυ ώστε να είναι εκεί από νωρίς το πρωί για τις εξετάσεις και να μη χρεωθεί το δωμάτιο ακόμα μια μέρα αφού η χρέωση ξεκινάει μετά τα μεσάνυχτα.

Εγώ προγραμματισμένη καισαρική μπήκα το απόγευμα της προηγούμενης και γέννησα το πρωί πρώτη καισαρική στις 8.45. Με απασχολεί περισσότερο πότε θα βγω από το πότε θα μπω. Δεν θέλω με τίποτα να μείνω 4 μέρες. Αναρωτιέμαι πως βγαίνω πιο γρήγορα....Εννοείται πως πριν το πρώτο δεν το είχα άγχος το πότε θα βγω ή θα μπω αλλά αρρωσταίνω να μην δω τον παίδαρό μου 4 μέρες ακόμα και αν πρόκειται να φέρω στον κόσμο το αδερφάκι του.

Διαφημίσεις

Εγώ μπήκα με προγραμματισμένη καισαρική 7.30 το πρωί, έγιναν όλες οι εξετάσεις και στις 11:00 είχα γεννήσει. Η προηγούμενη μέρα μου φαίνεται και μένα υπερβολική. Μήπως κάθε νοσοκομείο έχει το δικό του καθεστώς;;. Εγώ γέννησα στο ΙΑΣΩ.

tlbOp2.png Iw3Sp2.png

Συζήτησε το με το γιατρό σου,μήπως υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που σε θέλει απο την προηγούμενη εκεί?

Εγω πήγα προγραμματισμένη στις 7 το πρωι,έκανα τις εξετάσεις και στις 9 μπήκα χειρουργείο

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Κι εμένα μου έκανε εισαγωγή απ' την προηγούμενη για εξετάσεις. Πήγα 8 το πρωί και στις 11 είχα τελειώσει, περίμενα όμως τον αναισθησιολόγο για να συννενοηθώ για την επισκληρίδιο που είχα "απαιτήσει" από την αρχή της εγκυμοσύνης και μου είχε "υποσχεθεί" ο γυναικολόγος μου. Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει να με δει τελικά στις 8 το βράδυ αφού μάλωσα με τις μαίες του ορόφου μου.. (Τζίφος η επισκληρίδιος, αφού φυσικά βρήκε αφορμή την αλλεργία μου στην ξυλοκαϊνη για να μου κάνει ολική:evil:) Έτσι αφού η ώρα είχε πάει 8.30 το βράδυ:evil::evil:, μου είπαν ότι αν φύγω πρέπει στις 7 το πρωί να είμαι πίσω καθότι ήμουν 1ο χειρουργείο. Τελικά αποφάσισα να μείνω εκεί γιατί δεν είχε νόημα να κάνω τόσο δρόμο..

5dyVp3.png

1000 φορές να πάω και 5 και 6 τα ξημερώματα αν χρειαστεί! ούτως ή άλλως... αποκλείεται να κοιμηθώ εκείνο το βράδυ!σκέφτομαι να πάω πέμπτη να κάνω τις εξετάσεις.. και μετά να την κάνω.. θα του πω ότι αγχώνομαι πολύ και θέλω να είμαι σπίτι μου για να είμαι ήρεμη...εκτός αν με προγραμματίζει για πέμπτη τελικά και δεν μου το λέει!! την άλλη φορά έτσι μου την έφερε..μου είπε "έλα δευτέρα να σε εξετάσω μαζί με το βαλιτσάκι σου για να γίνει εισαγωγή και να είσαι έτοιμη για τρίτη" και τελικά δήθεν είχα συσπάσεις και με χειρούργησε την ίδια μέρα!για να καταλάβετε εγώ δεν ήξερα καν ότι θα μπω χειρουργείο και οι δικοί μου που περίμεναν έξω μου το είπαν!

ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

με το καλό όσες περιμένετε μωράκια!

• 2 weeks later...

εγω εχω προγραμματισμενη καισαρικη στις 1/8 και ο γιατρος μου, μου ειπε να ειμαι εκει στις 7 το πρωι της ιδιας μερας για να κανουμε τις απαραιτητες εξετασεις!

μπορει να ειναι και θεμα γιατρου ή νοσοκομειου δεν ξερω!

μια φιλη μου που γεννησε πριν 2 μηνες στο λητω εκανε εισαγωγη απο το προηγουμενο βραδυ!!

as1cJTh0g410000MTA3MzUzZHwwMDczMDVkfHRvIG5lcmFpZGFraSBtb3UgZWluYWk.gif

Διαφημίσεις

Σε θέλει για να κάνεις εξετάσεις, διασταύρωση φιαλών αίματος, ξύρισμα, πλύσιμο, τοποθέτηση φλεβοκαθετήρα, κλύσμα, εκτίμηση από τον αναισθησιολόγο και το βοηθό του, αποφυγή μεταφοράς μοκροβίων και μολύνσεων από το σπίτι και το δρόμο, κτλ

Αν επιμείνεις και πας την ίδια ημέρα το πρωί, πάλι θα σε δεχτούν, αλλά θα γίνουν όλα άρπα-κόλλα, οι μισές εξετάσεις δε θα προλάβουν να βγουν, το εντεράκι σου θα είναι γεμάτο ακόμη κακά, κτλ :(

Δείχνει μεγαλύτερη υπευθυνότητα ο γιατρός σου όταν δεν κάνει εκπτώσεις στην ασφάλειά σου, ακολουθώντας την καθορισμένη διαδικασία!

Όσο αφορά το άλλο παιδάκι σου, δε θα πάθει τίποτα αν μείνει με τη γιαγιά του για μια μέρα! :wink:

Μην ξεχνάς πως και το αγέννητο σου δεύτερο παιδάκι έχει δικαιώματα!

Γεια σας και πάλι... Τελικά δεν τη γλύτωσα! Μπήκα από την προηγούμενη μέρα.. Μου κάνανε κάθε τρεις και λίγο καρδιοτοκογράφημα.. και μια εξέταση αίματος. Θα έμπαινα χειρουργείο στις 9 το πρωι και με είχαν στην αίθουσα προετοιμασίας μαζί με άλλες προγρ. καισαρικές από τις 7.. Το αποτέλεσμα ήταν να αγχωθώ τρελά!!!

Τελικά είναι καλύτερα η άγνοια της πρώτης φοράς.. ήμουν πολύ πιο ψύχραιμη..Τέλοσπαντων τέλος καλά .. είμαι πλέον σπίτι και με τα 2 ζουζούνια μου!

ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις!!

Να σου ζήσει το μωράκι σου και να χαίρεσαι και τα 2 σου ζουζούνια!!

Εγώ πάλι επειδή την πρώτη φορά είχα άγνοια είχα σαν αποτέλεσμα να φρίξω απ' τους πόνους, να αποθηλάσω πριν καν θηλάσω ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των παιδιάτρων και να αναρρώσω απίστευτα δύσκολα απ' την καισαρική και νομίζω ότι όλο αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να περάσω και επιλόχειο:evil:. Αντίθετα τη 2η φορά επειδή ήμουν κατάλληλα προετοιμασμένη και ενημερωμένη όλα κύλησαν πολύ ομαλά και η ανάρρωσή μου ήταν πολύ σύντομη..

5dyVp3.png