Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δανειο ΟΕΚ

Recommended Posts

θα ηθελα μια πληροφορια απο καποιο μελος που να εχει παρει δανειο απο τον οεκ.

οταν πηραμε το δανειο λοιπον πριν 2 χρονια μας εδωσαν μια εκτυπωση με τις δοσεις που θα πληρωνουμε ανα μηνα για 15 χρονια.

πριν ενα μηνα ειδα οτι το ποσο που παρακρατηθηκε ηταν κατα 20 ε παραπανω απο αυτο που ελεγε το δοσολογειο.

σε ερωτηση μου στην τραπεζα μου ειπαν οτι εγινε αυξηση στα επιτοκια απο την κεντρικη τραπεζα κ γι'αυτο το λογο οι δοσεις αυξηθηκαν..

εγω θυμαμαι οτι το επιτοκιο αυτου του δανειου ειναι σταθερο, κανω σε κατι λαθος?

εχει αυξηθει σε ολους τους δικαιουχους του οεκ η δοση απο τον προηγουμενο μηνα?

MD1op3.png

Διαφημίσεις

την ίδια απορία είχα κι εγώ (δεν πρόλαβα να τηλεφωνήσω στην τράπεζα), και σε εμάς αυξήθηκε...είχα επίσης την ίδια εντύπωση με εσενα, οτι το συγκεκριμένο επιτόκιο είναι σταθερό :confused: κρίμα πάντως

gNrhp2.png

και το καλυτερο ειναι οτι τον επομενο μηνα θα αυξηθουν παλι για 2η φορα...

πρεπει να παω να ρωτησω κι εγω στην τραπεζα, οχι οτι θα γινει κατι αλλα να εχουμε να λεμε:cry:

MD1op3.png

Διαφημίσεις

Από όσο γνωρίζω τα δάνεια του ΟΕΚ (αναφέρομαι σε αυτά που αφορούν αγορά κατοικίας και έχουν 15ετή διάρκεια) έχουν αποκλειστικά κυμαινόμενο επιτόκιο το οποίο (επιτόκιο) συμβαδίζει με αυτό της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας). Ρίξτε μια ματιά στη σύμβαση δανείου που υπογράψατε (την έχετε σίγουρα στο σπίτι) εκεί γράφει τα πάντα. Για την ιστορία και στο δικό μας δάνειο τον προηγούμενο μήνα πληρώσαμε παραπάνω. Ζητήστε από την Τράπεζα την νέα αναλυτική κατάσταση των δόσεων όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την αύξηση. Η αύξηση όμως συνεπάγεται και ένα ¨καλό¨: κάθε φορά που ανεβαίνει η μηνιαία δόση από αύξηση των επιτοκίων πέφτει το ποσό της δόσης που θα πληρώνουμε μετά τη λήξη της 9ετούς επιδότησης (ξέρετε, αυτό που θα το πληρώνουμε από την τσέπη μας χωρίς την επιδότηση από τον ΟΕΚ). Πάρτε την κατάσταση και θα το δείτε.

Το τελευταίο σας το γράφω με κάθε επιφύλαξη, ίσως να έχει να κάνει με την Τράπεζα. Πάντως σε εμένα, κάθε φορά που ανέβαινε η δόση (λόγω αύξησης του επιτοκίου) αυτό συνέβαινε και εξακολουθεί να συμβαίνει...στην Τράπεζα που ρώτησα μου είπαν πως αυτή η αντιστρόφως ανάλογη σχέση (ας το πω έτσι, δεν είμαι οικονομολόγος) οφείλεται στο οτι με κάθε αύξηση του επιτοκίου μειώνεται το κεφάλαιο...λογικό το βρίσκω... .

ΚΑΙ ΓΩ δανειο απο τον οεκ εχω και ξερω πως καθε μηνα η δοση ανεβαινει κατα 1-2 ευρω οποτε καταλαβαινεις τι γινετε σε λιγα χρονια.εμας μας το ειπαν αυτο σε ολες τις τραπεζες που ειχαμε παει και απο οσο νομιζω ειναι κυμενομενο!δεν περνω ορκο βεβαια!

• 1 month later...

δανειο απ'τον οεκ εχουμε παρει κ εμεις κ πληρωνουμε εδω κ 1,5 χρονο.. το δανειο δεν ειναι σταθερο αλλα κυμενομενο. εμας παλι τωρα με την αυξηση των επιτοκιων μας μειωθηκε λιγο η δοση(πρεπει να ειμαστε οιμοναδικοι:P) κ οταν ρωτησαμε στην τραπεζα μας ειπαν οτι αυτο συμβαινει γιατι εμεις πληρωνουμε μονο το καθαρο ποσο ενω τους τοκους η ευρ.τραπεζα αρα οταν ανεβαινει το επιτοκιο εμεις δεν εχουμε καποιο προβλημα.τωρα τι να σου πω απ'αυτους ολα τα περιμενεις σημερα ετσι αυριο αλλιως!!

Xc60p3.png ghL0p3.png