Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξηροδερμία

Recommended Posts

Ο μπέμπης μας που σήμερα γίνεται μιας ολόκληρης εβδομάδας έχει ξηροδερμία. Ξεφλουδίζει παντού. Η παιδίατρος μου είπε πως είναι φυσιολογικό αλλά καλύτερα να μην βάλω κρεμούλα ή λάδι γιατί μπορεί να του κάνει αλλεργία. Σας έχει τύχει κατι ανάλογο;

Επίσης, όταν έχουν τσίμπλες τα ματάκια τους τους ρίχνετε φυσιολογικό ορό; Εγώ φοβάμαι να ρίξω φυσιολογικό ορο...

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

Ο μπέμπης μας που σήμερα γίνεται μιας ολόκληρης εβδομάδας έχει ξηροδερμία. Ξεφλουδίζει παντού. Η παιδίατρος μου είπε πως είναι φυσιολογικό αλλά καλύτερα να μην βάλω κρεμούλα ή λάδι γιατί μπορεί να του κάνει αλλεργία. Σας έχει τύχει κατι ανάλογο;

Επίσης, όταν έχουν τσίμπλες τα ματάκια τους τους ρίχνετε φυσιολογικό ορό; Εγώ φοβάμαι να ρίξω φυσιολογικό ορο...

Tamar να σου ζησει ο γιος σου!!

Και μενα εχει ξεφλουδισει παντου, τωρα βεβαια περναει σιγα σιγα, μου ειπε η παιδιατρος οτι ειναι φυσιολογικο και παρουσιαζεται κυριως στα τελειομηνα μωρα.

Για τον φυσιολογικο ορο και τις τσιμπλιτσες τους, να βαζεις σε μια γαζουλα λιγο φυσιολογικο και να το κανεις ταμποναριστα, οχι τριψιμο. Ετσι μου ειπαν τουλαχιστον.

h0MYp3.png

Για το ξεφλουδισμα να του κανεις μασαζ με αμυγδαλελαιο(εχει στα φαρμακια αλλα και στα καταστηματα με βιολογικα)

οσο για την τσιμπλα..αν θηλαζεις βαζε στο ματι μητρικο γαλα οσες φορες τη μερα θελεις και θα δεις οτι απο την πρωτη μερα θα εξαφανιστει!συνεχισετο ομως για καμια βδομαδα

Πρόσεξε θέματα αλλεργιών.

Εκτός από τις τσίμπλες έχει κόκκινα βλέφαρα;

Έτσι ήμασταν και εμείς (τσίμπλες και ξεφλούδιασμα στο μέτωπο) όλοι πίστευαν δεν είναι τίποτα και στον 4ο μαθαίνουμε ότι έχει ατοπική δερματίτιδα (αφού αλλάξαμε και παιδίατρο). :(

Ερεθισμένο δέρμα και ερεθισμός στα μάτια: 2 παράγοντες που υποδηλώνουν πιθανή αλλεργία.

Ψάξε το λίγο σε αυή τη κατεύθυνση

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Για τον φυσιολογικο ορο και τις τσιμπλιτσες τους, να βαζεις σε μια γαζουλα λιγο φυσιολογικο και να το κανεις ταμποναριστα, οχι τριψιμο. Ετσι μου ειπαν τουλαχιστον.

Τamar να σου ζησει το μωρακι, γερο και καλοριζικο!!

και εμενα η μπεμπουλα μου εχει ξεφλουδισει ολοκληρη.

μου ειπε η παιδιατρος και τις βαζω κρεμουλα ενυδατικη αλλα ειναι φυσιολογικο οπως ειπε και η Μινουλα.

για τις τσιμπλιτσες να βαλεις ταμποναριστα με μια γαζουλα ξεχωριστα σε καθε ματι ομως φυσιολογικο ορο. και εγω τις βαζω προληπτικα.

668bab1939.png

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

εμενα η κορη μου ξεφλουδιζε αλλα μετα το μηνα κι εσκαγε το δερμα της ειχε κανει και πληγες με τις κρεμες που μας ειχε δωσει η παιδιατρος δεν ειδαμε αποτελεσμα. τελικα πηγαμε σε δερματολογο μας ειπε οτι εχει ατοπικη δερματιτιδα και μας εγραψε αλοιφες που μας εφτιαξαν στο φαρμακειο και υποχωρησαν. τωρα κανουμε μπανιο με ειδικα σαπουνια, βαζουμε τις κρεμες και οποτε μπορουμε την παμε για μπανιο στηυ θαλασσα.