Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόκληση αλλεργίας!! Φοβάμαι καμία συμβουλή??

Recommended Posts

Το παιδακι μου ειναι 18 μηνων και απο 3 μηνων παρουσιασε αλλεργια στη πρωτεινη γαλακτος.

Τωρα ο παιδοαλλεργιολογος μας ειπε οτι ειναι καιρος να κανουμε προκληση και κλεισαμε για τις 22 Ιουλιου...και φυσικα η μανουλα φοβαται μηπως παει κατι στραβα :oops:...

Δεν ξερω αν καποιες απο σας ειχατε εμπειρια με κατι παρομοιο...

line_m121_beg_41_time_1262667600_text_ef20ece9eaf1fcf220eceff520f0f1dfe3eae7f0e1f220e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

Το παιδακι μου ειναι 18 μηνων και απο 3 μηνων παρουσιασε αλλεργια στη πρωτεινη γαλακτος.

Τωρα ο παιδοαλλεργιολογος μας ειπε οτι ειναι καιρος να κανουμε προκληση και κλεισαμε για τις 22 Ιουλιου...και φυσικα η μανουλα φοβαται μηπως παει κατι στραβα :oops:...

Δεν ξερω αν καποιες απο σας ειχατε εμπειρια με κατι παρομοιο...

συγνωμη για την ερωτηση, αλλα τι ειναι προκληση για αλεργια??? για να ξερω!!

Η Ζωηρούλα μου μας άλλαξε την ζωή!!!!

να υποθεσω οτι θα δωσει καποια ουσια στο παιδι που θα του προκαλεσει αλλεργια για να δει τις αντιδρασεις του? φανταζομαι δηλαδη,δεν εχω ξανακουσει κατι παρομοιο..

και γιατι ανησυχεις?

83hKp3.png

• 2 weeks later...

Η μικρή μας είναι τώρα 13 μηνών κ εμφάνισε αλλεργία από 40 ημερών.Τη θήλασα μέχρι 6 μηνών με ΠΟΛΥ περιορισμένη δική μου διατροφή κ μετά άρχισε αλμιρόν πέπτι μαζί με θηλασμό.Όταν πια κόψαμε τελείως τον θηλασμό ...αποκαλύφθηκε ότι ΚΑΙ το αλμιρόν πέπτι την πείραζε (αίμα στα κακά) κ πήγαμε στο neocate μέχρι κ τώρα που είναι 13 μηνών.Από σήμερα ξεκινήσαμε διαδικασία αλλαγής γάλακτος,πίσω πάλι στο αλμιρόν έπειτα από συζήτηση με την παιδογαστρεντερολόγο που την παρακολουθεί κ αν όλα πάνε καλά με το αλμιρόν θα πάμε σε κανονικό γάλα σιγά-σιγά.Να πω ότι όταν ήταν 6 μηνών έκανε αλλεργικά τέστ κ τα δερματικά που δείχνουν την δερματική αντίδραση (δηλαδή το ενδεχόμενο να πρηστεί το παιδί,να μη μπορεί να αναπνεύσει κλπ) βγήκαν όλα αρνητικά κ βρέθηκε ότι έχει αλλεργία στο ρύζι,το καλαμπόκι,το κατσίκι,τα σιτηρά.Εσείς προφανώς θα κάνετε πρόκληση στο νοσοκομείο.Είχα δει ένα κοριτσάκι με του ςγονείς του μια φορά στο παίδων που κάνανε πρόκληση κ το καημενούλι έκλαιγε...φαντάζομαι όχι από το γάλα που της δίνανε να πιεί αλλά από την κούραση (γιατί ήταν εκεί κάμποσες ώρες).Δε χρειάζεται καθόλου να ανησυχείς.δεν ξέρω με τι συμπτώματα εκδήλωνε την αλλεργία το παιδάκι σου αλλά ό,τι κ να συμβεί θα είστε με γιατρούς να το αντιμετωπίσετε.Αλλά πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά...άντε να κάνει κανέναν εμετό το πολύ πολύ αν δεν το σηκώνει το γάλα ο οργανισμός του.Μέχρι τώρα τι φαγητά τρώει?Εμάς μοσχάρι-κοτόπουλο-πατάτα-καρότο-κολοκύθι-ντομάτα κ σχεδόν όλα τα φρούτα εκτός από πορτοκάλι.Τώρα έχουμε κάνει ήδη κ αιματολογικές εξετάσεις rast test κ περιμένουμε τα αποτελέσματα.Το αλμιρόν πέπτι το ξεκινήσαμε βέβαια γιατί η γιατρός πιστεύει ότι το έχει ξεπεράσει το πρόβλημα κ δε θεώρησε αναγκαίο να περιμένουμε ντε κ καλά μέχρι να βγοιύν τα αποτελέσματα.Θα δούμε

Σας εύχομαι καλή επιτυχία κ να μας πείς πώς πήγε...

Διαφημίσεις

• 5 weeks later...

προκληση για αλεργια ειναι ακριβως αυτο. Δινεις στο παιδι την τροφη στη οποια εχει αλεργια για να δεις αν το εχει ξεπερασει!!!

Μετα απο ατελειωτες ωρες στο ιατρειο του αλεργιολογου τελικα δεν αντεδρασε ασχημα στο γαλα, αλλα μετα απο λιγες μερες ειχαμε διαρροιες!!

Τωρα παλι πισω στο νεοκειτ για 1 μηνα...ΟΥΦ

line_m121_beg_41_time_1262667600_text_ef20ece9eaf1fcf220eceff520f0f1dfe3eae7f0e1f220e5dfede1e9.gif

εχς ενα κοριτσάκι 11 μηνών, το οποίο θηλάζω αποκλειστικά , με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, σκεφτόμασταν μετά το χρόνο να κάνουμε την πρόκληση και να δούμε αν και κατα πόσο έχει ξεπεράσει το πρόβλημα,

μπορείς να μου περιγράψεις τη διαδικασία σε παρακαλώ, μα αγχώνει πολύ, αλλα γνωρίζω ότι δε γίνεται αλλιώς, εσένα το neocate το πίνει ευχάριστα? εμένα μου έχουν δώσει το alfare σε περίπτωση που κόψει το θηλασμό....

σε ευχαριστώ

• 1 year later...

Εχω ενα αγορακι 17 μηνων με αλλεργια στην αγελαδα. Πινουμε neocate αλλα τωρα ηρθε η ωρα για πρόκληση, μας ειπε η γιατρος. Μηπως καποια σας, μπορει να μου πει με ποια συμπτωματα ΜΕΤΑ την πρόκληση καταλαβαινουμε ότι δυστυχως το παιδακι εξακολουθει ναναι αλλεργικο?

Μας ειπε διαρροιες, πυρετο, και τι αλλο?

Εχω ενα αγορακι 17 μηνων με αλλεργια στην αγελαδα. Πινουμε neocate αλλα τωρα ηρθε η ωρα για πρόκληση, μας ειπε η γιατρος. Μηπως καποια σας, μπορει να μου πει με ποια συμπτωματα ΜΕΤΑ την πρόκληση καταλαβαινουμε ότι δυστυχως το παιδακι εξακολουθει ναναι αλλεργικο?

Μας ειπε διαρροιες, πυρετο, και τι αλλο?

Καλημερα!εξαρταται απο το ποσο αλλεργικος ειναι.Ειχαμε κι εμεις αλλεργια αλλα περασε.Εγω εκανα τη δοκιμη μονη μου στο σπιτι σιγα σιγα και ειδα οτι περασε.Μπορειτε να την κανετε στο νοσοκομειο την προκληση.Τι ενδειξεις ειχε και καταλαβατε οτι εχει αλλεργια?εμενα ειχε αιμα στα κακα κι επειδη τον θηλαζα μου ειπαν να το κοψω και να δινω νεοκατε το εκανα για λιγο αλλα μετα συνεχισα το θηλασμο σταματωντας εγω τα γαλακτοκομικα.Τωρα που σταματησα το θηλασμο ξεκινησα με Novalac HA και σιγα σιγα το αλλαξα σε απλο.Φανταζομαι αν δεν του ερχει περασει θα σου εμφανισει οτι σου εμφανισε και το καταλαβατε.καλη επιτυχια!

Το βασικο που μας ειχαν πει οταν καναμε εμεις τη διαδικασια, ειναι τί θα δείξει η μαγερ-θα πρεπει να κανετε συχνα θα σας πουν καθε ποτε οσο διαρκει η προκληση. Για τα υπολοιπα συμπτωματα δεν μπορεις να ξερεις, εξαρταται, δηλ τι συμπτωματα εχει σημερα, πώς το καταλάβατε; Εμας αρχισε με παλινδρομηση εντονη με εμετους κλπ. Πυρετο δεν εκανε ποτε.

Παντως την προκληση την συστηνω...εμεις ειμασταν αλλεργικοι σε σχεδον τα παντα (γαλα, αβγο, καλαμποκι, σογια, ρυζι....) και με την προκληση ανα ειδος και ακολουθωντας την συμβουλη της γιατρου μας τις ξεπερασε ολες. Ειναι σαν μιθριδατισμος, βαζεις μια ουσια λιγο λιγο μεχρι να την συνηθισει ο οργανισμος.

Ενας γνωστος μας που δεν εκανε κατι τετοιο στα δυο του παιδια επειδη φοβοταν και τωρα εχουν φτασει τα 4 και 9 αντιστοιχα και δεν εχουν ξεπερασει τις αλλεργιες τους. Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι παντα εχει επιτυχια.

σας ευχομαι να πανε ολα καλα!

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

Καλημέρα!!

Η μεγάλη μου κόρη,που είναι τώρα 3,5 χρονών,παρουσίασε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα σε ηλικία 6 μηνών.Πιό συγκεκριμένα κοκκίνιζε όπου ακουμπούσε οτιδήποτε είχε μέσα γάλα (γάλα σκόνη,τυρί,γιαούρτι,κρέμα ριζάλευρο κλπ.) οπότε και ξεκινήσαμε υποαλλεργικές κρέμες και θήλαζα (ευτυχώς) χωρίς στερήσεις από την διατροφή μου.Όταν έγινε 1 έτους κάναμε την πρόκληση στο ιατρείο της αλλεργιολόγου για να δούμε σε τί ακριβώς έχει αλλεργία και σε τί βαθμό.Δεν είναι επικίνδυνο μιας και είσαι μαζί με γιατρό,είναι όμως λίγο χρονοβόρο και κουραστικό πιό πολύ για τα παιδάκια.Εμείς κάναμε τα δερματικά τεστ όπου της είχε βάλει στην πλατούλα σταγόνες από διάφορα φρέσκα γάλατα,υποαλλεργικά και αντιαλλεργικά και μετά έξυσε λίγο το δερματάκι για να πάει η πρωτείνη στο δέρμα και παρακολουθούσαμε για κανένα μισάωρο-μία ώρα να δούμε πού θα κοκκινήσει και πόσο.Επίσης πριν από αυτό κάναμε και αιματολογικές εξετάσεις.Αφού διαπιστώναμε πού έχει ανοχή ξεκινούσαμε το συγκεκριμένο γάλα.Τώρα κάνουμε ακόμα πρόκληση (στο χεράκι όμως) κάθε 3-6 μήνες και αρχίζουμε σιγά σιγά να το ξεπερνάμε.Δυστυχώς και η δεύτερη κόρη μου παρουσίασε αλλεργία στο γάλα και θηλάζω χωρίς να τρώω γαλακτοκομικά και μοσχάρι (ενώ στην πρώτη έτρωγα κανονικά) και θα πάμε για πρόκληση αυτές τις μέρες μάλλον.

Ελπίζω να βοήθησα αλλά αν έχετε κι άλλες απορίες και μπορώ να βοηθήσω πολύ ευχαρίστως να σας τις λύσω.

MRIip3.png

xnmwp3.png