Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πονάνε οι ενέσεις ινσουλίνης;

Recommended Posts

Είμαι στην αρχή της εγκυμοσύνης μου (μόλις 6 εβδομάδων) και δυστυχώς έχω διαβήτη κύησης.. Οι ενέσεις ινσουλίνης πονάνε;; (έχω γενική φοβία για τις βελόνες). Η βελόνα φαίνεται ή είναι κρυμμένη όπως στο μηχανάκι που μετράμε το σάκχαρο από το δάχτυλο; Νομίζω ότι θα λιποθυμίσω έτσι και την κάνω..

Διαφημίσεις

γεια σας!με το καλο το μωρακι! δεν εχω κανει ποτε αλλα η μαμα μου κανει εδω και 30 χρονια! μου λεει οτι αλλες φορες σχεδον δεν το καταλαβαινει και αλλες ποναει λιγακι(φανταζομαι ομως οχι απο το τρυπημα,αλλα μονο επειδη εισερχεται η ουσια στον οργανισμο).η βελονιτσα φαινεται αλλα ειναι αρκετα ψιλη!γενικα,θα ειναι κατι πολυ μικρο μπροστα στο μωρακι που ερχεται,μια σχετικα ευκολη θυσια για εσας!μην ανησυχειτε καθολου!:-)

Εγώ έχω διαβήτη κανονικό όχι κύησης και κάνω ινσουλίνη εδώ και 15χρόνια πάνω κάτω.

Οι ενεσούλες δεν πονανε. Καμια φορά πονάει το φάρμακο, δηλαδή λίγο τσούζει αλλα οχι τιποτα το τραγικό. Λιγάκι μόνο.

Τη βελόνα τη βλέπεις αλλα είναι τόσο λεπτη και κοντη που φαίνεται σαν τίποτα. Ελπίζω να πάρεις το στυλό ινσουλινης και οχι με συριγγούλες (Που δεν ξερω αν κυκλοφορούν ακομα δηλαδή).

Με το στυλό είναι πολύ ευκολο, μη φοβάσαι δεν θυμίζει ένεση σε τίποτα.

Δεν πονάνε καθόλου, απλά φρόντισε να μην γίνονται στο ίδιο σημείο πολλές φορες, γιατί δημιουργούνται γρομπαλάκια. Εγώ έκανα ενέσεις και στις δύο εγκυμοσύνες μου, δυστυχώς κι εγώ από πολύ νωρίς, αλλά το συνήθισα πολύ γρήγορα. Κουράγιο εύχομαι και όλα να πάνε καλά!

εχω και γω διαβητη κυησης και κανω ινσουλινη. δεν ποναει η ενεση, περισσοτερο ποναει το τρυπημα της μετρησης. η βελονιτσα φαίνεται, είναι λεπτή σα τρίχα και για να μην πονας θα φροντισεις να μην την κανεις στο ιδιο σημειο. ποτε το ενα ποδι, ποτε το αλλο και επισης να εχει λιπος εκει. δλδ σε μενα πισω στο μπουτι δεν ποναει.

Διαφημίσεις

Γεια σας και απο μενα... Ειμαι στην 9η εβδομαδα και επειδη εχω προδιαθεση σακχαρου το ψαχνω πολυ. Πηγα λοιπον τη δευτερα στον ενδοκρινολογο μου κ ετσι ξεκινησα κ εγω το καθημερινο τεσταρισμα του σακχαρου με το μηχανακι. Την Τριτη νηστικη ηταν 80 και την Τεταρτη νηστικη 89.. Και μου ειπε οτι το οριο ειναι το 92 νηστικη... Αντε να δουμε... Δεν θα τη γλιτωσω μου φαινεται ....

Κορίτσια οι ενέσεις δεν πονάνε καθόλου.

Εγώ είχα φτάσει σε σημείο τον τελευταίο μήνα να κάνω 7 την ημέρα αλλά από πόνο δεν υπήρχε πρόβλημα. Πιο πολύ με ενοχλούσαν τα τρυπήματα για τις μετρήσεις;)

Μόνο που δεν μπορούσα να τρυπηθώ μόνη μου στα μπράτσα και τις έκανα όλες στα μπούτια:rolleyes: