Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗ ΚΑΙ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟ

Recommended Posts

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ- ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗ

Καλημέρα,

Έχω γράψει ξανά στο σιτε. Εμείς από ένα μπέρδεμα με τον άντρα μου καταλήξαμε να κάνουμε σπερμοδιάγραμμα το οποίο δε βγήκε καλό είχα και ουρεόπλασμα το οποίο το θεράπευσα και πέρασα και CMV μια λοίμωξη κατά τη διάρκεια της οποίας δε πρέπει να μείνεις έγκυος και αρχίσαμε τις προσπάθειες ξανά ένα μήνα πρίν περίπου.

Τέσπα το χειμώνα πριν μάθω ότι έχω CMV που είχαμε προσπαθήσει 2-3 μήνες είχα πάει στο Μαντούδη το γυναικολόγο ο οποίος θεωρείται πολύ καλός λόγο του προβλήματος που τυχαία ανακαλύψαμε στο σπέρμα και ο οποίος μου έκανε υπέρηχο και μου είπε ότι βλέπει ότι δεν υπάρχει αρκετή προγεστερόνη στο ενδομήτριο…το ενδομήτριο ενώ θυμάμαι ήμουν στην 20 με 21η μέρα ήταν 8 χιλιοστά σε άλλο υπέρηχο που είχα κάνει αλλού ήταν 6 χιλιοστά (δε θυμάμαι σε ποια μέρα ήμουν) και μου είπε να πάρω προγεστερόνη για να βοηθήσουμε το ενδομήτριο να μπορεί να συλλάβει. Διάβασα όμως για το ενδομήτριο και δεν είδα πουθενά να βοηθάει η προγεστερόνη εν τω μεταξύ έχω καλή ωορρηξία και δε θέλω να το χαλάσω με φάρμακα….κάναμε και σπερμοδιάγραμμα στο Μαντούδη το οποίο βγήκε πολύ καλύτερο από το πρώτο αν και σε αυτό οι φυσιολογικές μορφές ήταν πάλι χαμηλές 16% μα η κινητικότητα και η ποσότητα βρέθηκαν καλές. Να σημειώσω ότι ο σύζυγος έχει μεσαίου βαθμού κιρσοκήλη. Σε γυναικολόγο που είχα πάει με το πρώτο σπερμοδιάγραμμα στο οποίο είχαμε 5.500.000/ ml μου είπε ότι χωρίς εξωσωματική δε θα συλλάβουμε αλλά εγώ θέλω να εξαντλήσω ένα χρόνο προσπάθειες πριν καταφύγω σε αυτή τη διαδικασία (αφήστε που δεν έχουμε και τα λεφτά τώρα….).

Το κακό είναι ότι έχω πάρει αυτά τα τεστάκια ωορρηξίας Clearblue που είναι πανάκριβα και αυτά (55 €) και αγχώθηκα το περασμένο μήνα μόλις είδα το χαμογελάκι έτρεχα σα τη τρελή να βρω τον άντρα μου να κάνουμε έρωτα ….ξέρω ότι δε θέλει άγχος και ότι δε πρέπει να το σκέφτεσαι καν για να γίνει αλλά είναι δυνατόν …είναι υπεράνθρωπο να μη το σκέφτεις και καθόλου αφού το προσπαθείς…..

Τέσπα, να μη μπλέκουμε το βασικό μου ερώτημα αν ξέρει καμιά κοπέλα είναι η προγεστερόνη αν τη πάρω (μου είπε να αρχίζω τη 16η μέρα και να τη σταματάω την 21η μέρα) ένα χαπάκι το πρωί θα βοηθήσει όντως το ενδομήτριο να παχύνει δε ξέρω αν αυτό εννοούσε λέγοντας αποσταση ενδομητρίου?? Είχα κάνει εξέταση προγεστρερόνης αλλά δε ξέρω ποια μέρα του κύκλου πρέπει να γίνει και όταν την έκανα έδειξε 5,48 μονάδες…. Ουφ τι φοβερό να πιστεύεις ότι θα είναι τόσο εύκολο και να γίνεται τέτοιο μπέρδεμα….αφήστε που αυτοί οι καλοί γυναικολόγοι (οι κορυφαίοι είναι κατά σειρά: Πάντος (180 € / επίσκεψη) Μαστρομηνάς (150 €/ επίσκεψη), Μαντούδης (140€ / επίσκεψη) είναι όλοι πανάκριβοι.

Διαφημίσεις

Τέσπα, να μη μπλέκουμε το βασικό μου ερώτημα αν ξέρει καμιά κοπέλα είναι η προγεστερόνη αν τη πάρω (μου είπε να αρχίζω τη 16η μέρα και να τη σταματάω την 21η μέρα) ένα χαπάκι το πρωί θα βοηθήσει όντως το ενδομήτριο να παχύνει δε ξέρω αν αυτό εννοούσε λέγοντας αποσταση ενδομητρίου?? Είχα κάνει εξέταση προγεστρερόνης αλλά δε ξέρω ποια μέρα του κύκλου πρέπει να γίνει και όταν την έκανα έδειξε 5,48 μονάδες….

Εγώ έχει χρειαστεί να πάρω και εγώ είχα πάρει για τον ίδιο ακριβώς λόγο και μάλιστα έπαιρνα τις ίδιες μέρες. Είχε αποτέλεσμα..

ο δικός μου γιατρός μου έχει πει πως για να γίνει γονιμοποίηση το ενδομήτριο πρέπει να είναι 10,5-11,00 ..οπότε μην σε αγχώνει δεν είναι τίποτα...

Vyf0p2.png

Εσύ 'σαι μόνο που μπορείς να μπαίνεις στη σιωπή μου ν' ακούς την κάθε σκέψη μου πριν να στην πει η φωνή μου