Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

κοριτσια εχω ενα αγορακι 2 1/2 ετων.εχει πολυ ασχημη σχεση με το γαλα απ τη μερα που γεννηθηκε.δεν τα παρατησα ποτε ομως και φτασαμε σε σημειο να πινει 2 250αρια τη μερα-nestle junior 2+.περναει ομως και φασεις που παλι δεν το θελει το γαλα με τιποτα,δηλαδη τα 200ml κανουμε 40 λεπτα να τα πιουμε.το θεμα τωρα ειναι οτι εδω και αρκετες μερες με το που πινει 100-150 του ερχεται ταση εμετου και προχθες μαλιστα που τον ζορισα να το πιει ολο,το εκανε εμετο.σκεφτηκα μηπως του πεφτει βαρυ λογω ζεστης.τι να κανω?υπαρχει καποιο πιο ελαφρυ γαλα?αμφιβαλλω βεβαια αν θα το πιει γιατι γενικα δεν τα παει καλα με τις καινουργιες γευσεις.καμια ιδεα?ευχαριστω

Διαφημίσεις

Μην τον πιέζεις τόσο να πιει το γάλα του...Χαλάρωσε και άφησε τον μερικές μέρες, ακόμη και να μη πιει καθόλου... Δεν θα πάθει τίποτα... Όλα τα παιδιά κάποια στιγμή κάνουν μια αποχή απο το γάλα και συνήθως μετά απο κάποιο διάστημα, επανέρχονται...

Αλλά σκέψου ακόμη και το ενδεχόμενο της δυσανεξίας. Όταν ήμουν εγώ μικρή, δεν ήθελα το γάλα μου με τίποτα!! Έπινα με το ζόρι 40-50ml. Η μαμά μου είχε απηυδήσει και μετά όταν μπήκαν οι στερεές, μου έφτιαχνε τραχανά φτιαγμένο απο γάλα, βρασμένο σε γάλα και με λιωμένη φέτα μέσα! Αλλά εγώ φυσικά δεν τον έτρωγα. Όταν πήγαινα σχολείο, με έβαζε να πιω το γάλα μου με το ζόρι και θυμάμαι ακόμη και σήμερα, ότι με πονούσε η κοιλιά μου για τις πρώτες δύο ώρες και ένιωθα δυσφορία. Πρόσφατα μόνο, ως ενήλικη και με αφορμή την δυσανεξία του γιου μου, ανακάλυψα την αλήθεια...ότι κι εγώ έχω δυσανεξία στο γάλα... Γι'αυτό μόλις το καταναλώσω, νιώθω δυσφορία και φούσκωμα, γι'αυτό όταν φάω γιαούρτι, έχω μετά μια απαίσια μεταλλική γεύση, γι'αυτό σιχαίνομαι την φέτα κλπ κλπ...

Θέλω να πω, ότι κάποιες φορές, ο οργανισμός μας, μας δίνει σημάδια κι εμείς δεν τα βλέπουμε..

Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μεγάλη υπερβολή και "κόλλημα" στη χώρα μας με το γάλα. Εν μέρη ακόμη υπάρχει.. Αν το ψάξεις, θα δεις ότι το γάλα δεν είναι τελικά τόοοσο θεμελιώδες για την ανάπτυξη του παιδιού. Και όσον αφορά το ασβέστιο, η παιδίατρος μας είπε ότι μπορούμε να το αναπληρώνουμε με άλλα είδη γαλακτοκομικών, τυριά λευκά ή κίτρινα, γιαούρτι, αυγό, φρούτα, πράσινα λαχανικά, όσπρια κλπ... Επίσης, μου είπε, ότι είμαστε το μόνο θηλαστικό, που επιμένουμε να πίνουμε γάλα μετά την βρεφική ηλικία, όταν όλα τα υπόλοιπα θηλαστικά αλλάζουν διατροφή μετά το πέρας του θηλασμού. Συζήτησε το πάντως, να δεις τι θα σου πει και ο δικός σου παιδίατρος. :D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

το γαλα μπορει να αντικατασταθει με γιαουρτι ή τυρι οσον αφορα τα γαλακτομικα. γιατι δεν δοκιμαζεις κατι αλλο?

το γαλα ειναι μια υπερεκτιμημενη τροφη που μπορει να αντικατασταθει. Ειναι επισης η νουμερο ενα τροφη υποπτη για αλλεργιες. μπορει το παιδι σου να εχει καποια αλλεργια και να μην δεχεται ο οργανισμος του το γαλα..

σου παραθετω αλλες τροφες πλουσιες σε ασβεστιο:

Παραδείγματα τροφών που παρέχουν 100 mg ασβεστίου

Είδος τροφής

Μαύρη μελάσα 20g

Αποξηραμένα σύκα 40g

Αμύγδαλα 42g

Αλεύρι σόγιας 44g

Μαϊντανός 50g

Λαχανίδα 67g

Καρύδια Βραζιλίας 59g

Ψωμί ολικής άλεσης 185g

83hKp3.png