Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανεμοβλογια στην 25η εβδομάδα

Recommended Posts

Προχθες πηγα στον γιατρο με εξανθηματα στην κοιλιά και στο πρόσωπο, και τα απεδωσε σε ανεμοβλογια, αλλα μου είπε να περιμένω μια μέρα να δει την εξέλιξη. Χτες που ξαναπηγα επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες του. Δυστυχώς οι μικροβιολογικες εξετάσεις θα βγούνε σε 3-4 μέρες, αλλα προς το παρόν με ξεκίνησε με Zovirax, για να μην προλάβει να εξαπλωθεί πολυ ο ιός...

Υπάρχει κάποια που έχει περάσει αντίστοιχη εμπειρια και Μπορεί να την μοιραστεί μαζι μου;

foxfoxard20110920_-6_My+child+is.png

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω κοπέλα μου για ανεμοβλογιά, μια φίλη μου είχε κολλήσει κυτταρομεγαλοιό στο πρώτο τρίμηνο και δεν πήρε ούτε αντιβίωση ούτε τίποτα. Της είχε πει ο γιατρός ένα ποσοστό 30% να περάσει στο παιδί και ενα 20% νομίζω να έχει πρόβλημα το παιδί (κυρίως ακοής, όχι νοητική υστέρηση ή κατι πιο σοβαρό).Τελικα η κοπέλα δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα και το μωράκι της ειναι υγιέστατο! 3 μηνών η μπέμπα σήμερα, μια κούκλα, θηλάζει, μπαμπαλίζει, όλα τα κάνει! Η φίλη μου είναι και γιατρός! Από αυτά που ξέρω, θεωρώ σπάνιο να επηρεαστει το μωρό ειδικά στη φάση που είσαι. Στο πρώτο τρίμηνο ίσως ήταν πιο επικίνδυνο. Χαλάρωσε, δεν είναι τίποτα, όλα θα πανε καλά!

Προχθες πηγα στον γιατρο με εξανθηματα στην κοιλιά και στο πρόσωπο, και τα απεδωσε σε ανεμοβλογια, αλλα μου είπε να περιμένω μια μέρα να δει την εξέλιξη. Χτες που ξαναπηγα επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες του. Δυστυχώς οι μικροβιολογικες εξετάσεις θα βγούνε σε 3-4 μέρες, αλλα προς το παρόν με ξεκίνησε με Zovirax, για να μην προλάβει να εξαπλωθεί πολυ ο ιός...

Υπάρχει κάποια που έχει περάσει αντίστοιχη εμπειρια και Μπορεί να την μοιραστεί μαζι μου;

Είμαι έγκυος στην 27η εβδομάδα. Κάποια στιγμή που η κόρη μου έβγαλε κάποια σπυράκια και φοβηθήκαμε για ανεμοβλογιά ρώτησα τον γυναικολόγο τι θα γίνει εάν κολλήσω. Μου είπε λοιπόν ότι η ανεμοβλογιά είναι επικίνδυνη εάν κολληθεί τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης και κατά τον τοκετό και ότι εάν η έγκυος κολλήσει τους προηγούμενους μήνες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και απλά περνούν αντισώματα και στο έμβρυο, κάτι που είναι θετικό. Εγώ καλού κακού έκανα μετά από αυτό εξέταση για να δω εάν την είχα περάσει μικρότερη μιας και η μητέρα μου δεν θυμόταν ακριβώς, τελικά φάνηκε ότι την είχα περάσει οπότε έπαψα να αγχώνομαι. Μην ανησυχείς, τίποτα δεν θα συμβεί κακό. Είσαι ακόμα στον 6ο μήνα οπότε όλα καλά.

Ειναι δυνατον???Που το τσιμπισες αυτο καλη μου φιλεναδα?Και σε ειχα χασει τελευταια...Ελπιζω ,ευχομαι και προσευχομαι -γιατι δεν ξερω αληθεια- οτι θα περασει και αυτο οπως περασαν και τοσα αλλα και σε σενα και σε μενα.Περιμενω τα καλα νεα ε...

ysjfp2.png

εμενα και στις δυο εγκυμοσυνες μου βρισκουν αντισωματα κυτταρομεγαλοιου αλλα η κορη μου βγηκε απολυτα υγιης. για την ανεμοβλογια δν ξερω τι παιζει την περασα πολυ μικρη, μια γνωστη μου ομως κολησσε ανεμοβλογια ή ιλαρα -δε θυμαμαι ακριβως τι απ τα δυο- στον 9ο κ το παιδακι εινια τυφλο :( .

περαστικα σου κ μ ενα υγιες μωρακι!

Διαφημίσεις

εμενα και στις δυο εγκυμοσυνες μου βρισκουν αντισωματα κυτταρομεγαλοιου αλλα η κορη μου βγηκε απολυτα υγιης. για την ανεμοβλογια δν ξερω τι παιζει την περασα πολυ μικρη, μια γνωστη μου ομως κολησσε ανεμοβλογια ή ιλαρα -δε θυμαμαι ακριβως τι απ τα δυο- στον 9ο κ το παιδακι εινια τυφλο :( .

περαστικα σου κ μ ενα υγιες μωρακι!

το οτι εχεις αντισωματα κυττ/ιου ειναι καλο....σημαινει οτι το περασες παλαιοτερα και δεν κινδυνευεις τωρα πια....το θεμα υπαρχει οταν δεν εχεις αντισωματα και κολλησεις κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης.....

για την ανεμοβλογια δεν ξερω...infad εισαι καλυτερα???????

ελπιζω να διαβασεις γρηγορα αυτο που θα σου πω για να ηρεμησεις.οταν ημουν 7 μηνων περιπου εγκυοσ στο 2ο παιδακι μου με κολησε ο 1ος γιος ανεμοβλογια που την κολλησε απο ενα παιδικο παρτυ.εγω την ειχα περασει 2χρ.ηταν και στο βιβλιαριο μου γραμενη αλλα λογο χαμηλου ανοσοποιητικου την ξανακολησα σε ατυπη μορφη και βαρια με 39-40πυρετο για 7μερες περιπου.εχω ακομη σημαδια αφου τα σπυρια ηταν τεραστια και ειχα τρομερη φαγουρα(ποσο να αντεξω στο να μην τα ξυνω)δεν πηρα τπτ περα απο αντιπυρετικα.εκατσα 6μερες στο λοιμωδων που τελικα υπεγραψα κ εφυγα γτ περα απο την μετρηση θερμοκρασιας δεν κανανε κ τπτ παραπανω,ψυχολογικα ημουν ομως πολυ χαλια γι αυτο επελεξα να παω σπιτι με την προυποθεση αν συμβει τπτ να παω στο νσκμ αμεσως.εαν - ακουσε - κολλησεις το 1ο τριμηνο τοτε πρεπει να το ριξεις το εμβρυο,στις εβδομαδες που εισαι εσυ απλα κανε υπομονη τπτ δεν θα παθει το μωρο σου,απλα την περναει μαζι σου,τα οργανα του ειναι ολοκληρωμενα,φυσικα η κορη μου γεννηθηκε καταγερη και φυσικα δεν κολλησε ποτε ανεμοβλογια κ φυσικα την καναμε ελενχο γι αντισωματα και φυσικα εχει,ουτε το εμβολιο της ανεμοβλογιας την καναμε κ με παιδακια πολλα με ανεμοβογια την εφερα σε επαφη κατα καιρους,απλα την περασε μαζι μου οπως και το δικο σου μωρακι.ουτε τυφλο θα ειναι ουτε τπτ μην στεναχωριεσε και κουραγιο θα περασει

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Σας ευχαριστώ Κοριτσια! Κι εμένα λίγο πολυ τα ίδια μου είπαν και ο εμβρυολογος και ο ιολογος που μίλησα. Μετα την 20 η εβδομάδα δεν υπάρχει φόβος για το παιδι, αλλα κυρίως για την μητέρα, λόγω χαμηλού ανοσοποιητικού. Νωρίτερα υπαρχει κινδυνος για το παιδι αλλα πολυ μικρός. Αυτο που ειναι επικινδυνο για το παιδι ειναι η ερυθρα. Ολα τα αλλα, παρωτιτιδες κλπ. δεν βλάπτουν. Στο μεταξύ παίρνω και καποια αντιιικα ασφαλή για την εγκυμοσύνη και ήδη έχουν φύγει οι πολλές φλικτενες και έχουν πέσει και τα δεκατα.

Δηλ κουφετακι όταν λες η κόρη σου την πέρασε μαζι σου, είχε σπυρια όταν ήταν στην κοιλιά;;; Πωπω! σκέφτομαι εμβρυακια στην κοιλιά να φαγουριζονται απο τα σπυρια τρελαινομαι!

Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας βρε Κοριτσια, τουλαχιστο δεν νιώθω μονή που το περναει αυτο!

PS: Psixi τσεκάρε το e-mail σου!!

foxfoxard20110920_-6_My+child+is.png