Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν θέλει να πιεί γάλα!!!

Recommended Posts

Εχω προβληματιστεί με τον 6 μηνών μικρούλη μου!

Εδώ και 2-3 βδομάδες δεν πίνει όπως έπινε το γάλα του και έχω αρχίσει να ανησυχώ.

Συνήθως πίνει γύρω στα 180 - 210ml από τη σκόνη S26 gold τώρα όμως δεν ξεπερνά τα 110-150ml. Για κάποιο λόγο δεν θέλει να πίνει.

Παρατηρώ πως την ώρα που θα καθήσουμε να τον ταίσω θα κοιτάει δεξιά και αριστερά στο χώρο τα αντικείμενα, την τηλεόραση, τα πόδια μου...θέλει να πιάσει ότι είναι δίπλα του... γενικά έχει πολλά άλλα ενδιαφέροντα πλην του φαγητού.

Προσπαθώ να τον κρατάω συγκεντρωμένο στο φαγητό να μένουμε πιο μόνοι όταν τρώμε... αλλά δεν έχω καταφέρει να τον κάνω να πιεί όλο του το γάλα. Δεν θέλω να τον ξεγελώ με παιχνίδια την ώρα του φαγητού με αποτέλεσμα όταν βλέπω πως δυσανασχετεί να σταματάμε. Έτσι δεν παίρνει την σωστή ποσότητα φαγητού.

Η παιδίατρος στην τελευταία μας συνάντηση τον βρήκε μια χαρά στα κιλά του. Εγώ πάλι ανησυχώ γιατί κάθε μήνα έπερνε 800 με 900γρ. και την τελευταία φορά πήρε μόνο 400γρ.

Κάνω κάτι λάθος??

Μήπως να του αλλάξω γάλα? Το ρυζάλευρο το τρώει και του αρέσει πάρα πολύ... έχει να κάνει και το ότι ξεκινήσαμε με τις κρέμες?

Μήπως είναι δόντια???

Απόψε έφαγε το ρυζάλευρο του στις 7 και στις 10 πριν τον ύπνο δεν ήθελε με τπτ να πιεί το γάλα του. Κοιμήθηκε όμως μια χαρά!

Τι να κάνω? Εχει καμια σας παρόμοια εμπειρεία??

please help?

Διαφημίσεις

Γεια σου aquamarine!

Το παιδακι σου ειναι σε μια ηλικια που το τελευταιο που το ενδιαφερει ειναι το φαγητο. Ο κοσμος γυρω του ειναι η "τροφη" του. Ειναι λογικο να αποσπαται η προσοχη του οταν ειναι να φαει. Σε πρωτη φαση θα σου ελεγα να πινει το γαλα του σε καποιο μερος με χαμηλο φωτισμο και ησυχια.

Απο την αλλη μην ξεχνας οτι ειναι και η ζεστη....

Το κανει αυτο σε ολα τα γευματα με το γαλα????

Εμεις εχουμε το ιδιο προβλημα με το βραδινο γαλα...ενω το πρωι πινει 210ml (οχι με τη μια αλλα τουλαχιστον το πινει) το βραδυ με το ζορι να πιει 100ml...αρχιζει να κουναει περα δωθε το κεφαλι της και γκρινιαζει. Βεβαια εμενα ειναι πιο μεγαλη 7,5 μηνων οποτε τρωει και φαγητο και φρουτο (τα οποια ευτυχως τα τρωει κανονικα) αλλα και παλι το γαλα δεν ειναι βασικο???

Οσο για τα κιλα επειδη η μπουμπου ειναι μινιον και την προηγουμενη φορα ειχε παρει 400γρ μονο μου ειπε η παιδιατρος οτι μετα το εξαμηνο δεν παιρνουν βαρος οσο επερναν τους πρωτους εξι μηνες...αρκει να περνουν και ας ειναι και 200γρ!

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Κορίτσια έχω δοκιμάσει να το ταίσω και με χαμηλό φωτισμό, ξαπλωμένο, με ησυχία... δεν καταφέρνω να το κάνω να το πιεί όλο!

Και αυτό το κάνει σε όλα του τα γεύματα. Μονάχα στην απογευματινή κρεμούλα που είναι πιο συγκεντρωμένος και την τρώει όλη.

Αλλαξα πιπίλες στα μπουκάλια μας, του το κάνω πιο χλιαρό μιας και με τη ζέστη καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο το ζεστό γάλα, δοκιμασα στο καρεκλάκι, στην αγκαλιά, σε μαξιλάρι πιο ξαπλωτό... nada!

Μήπως να απευθυνθώ άμεσα στην παιδίατρο ή να του δώσω λίγο χρόνο μεχρι το μηνιαίο ραντεβού μας σε 13 μέρες?

Καλό μήνα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Διαφημίσεις

Δηλαδη προς το παρον τρωει μονο κρεμα και γαλα??? Φρουτο οχι ακομα???

Μηπως αλλαξες γαλα?? Απο 1ης βρεφικης σε 2ης βρεφικης???

Εγω στη θεση σου θα επερνα την παιδιατρο οχι επειδη συμβαινει κατι αλλα για να εχω εγω ησυχο το κεφαλι μου...

Νερακι πινει???

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγω.Εχω γιο 8,5 μηνων και δεν εχει πιει ποτέ πάνω απο 150ml γάλα.Την τελευταία εβδομάδα πίνει 80ml με το ζόρι.Ειπα στην παιδίατρο ν'αλλάξω γάλα και μόνο που δεν μ'εδειρε.Είπε πως το μόνο που θα καταφέρω αλλαζοντάς του είναι να καταστρέψω το πεπτικό του σύστημα.Λύση πάντως δεν μου έδωσε,ειπε αστο και θα δούμε,καλοκαιρι ειναι ισως δεν θέλει.Τι να πω;

fVLTp2.png

ο Αργύρης μου γεννήθηκε 10/10/10

Αχ, βρε κορίτσια, μην αγχώνεστε έτσι, αφού τα παιδιά παίρνουν βάρος και τρώνε και από τα άλλα τρόφιμα που τους δίνετε. Ο γιος μου είναι τώρα σχεδόν έξι χρονών και κατεβάζει κάθε μέρα δυο ποτηράρες γάλα κρύο από το ψυγείο, ένα το πρωί ένα το βράδυ. Πόσο αγχωνόμουν κι εγώ όταν ήταν 9 μηνών και στο τέλος του έδωσα να πιει φρέσκο πριν το χρόνο... Τον κρατούσα αγκαλιά και του έλεγα παραμύθια και τραγούδια για να πιει και ποτέ δεν έπινε πάνω από 150-180 γραμμάρια. Τι κατάφερα? Να στενοχωριέμαι και να σπαταλάω πολύτιμο χρόνο. Το παιδί μεγάλωσε και το γάλα το λατρεύει.

Το άγχος μας με το φαγητό των παιδιών τους το μεταδίδουμε άθελά μας. Εγώ τώρα δεν κάνω τα ίδια λάθη στην κόρη μου, βέβαια είναι παιδάκι που τρώει μια χαρά, ο μεγάλος με δυσκόλεψε. Καταλαβαίνω όμως ότι τα παιδιά ζορίζονται με το φαγητό κι εμείς δεν πρέπει να ανησυχούμε τόσο. Αν παίρνουν τρόφιμα από όλες τις ομάδες και κάνουν μια ισορροπημένη διατροφή, ας φάνε πιο λίγο από αυτό που εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζονται.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Περάσαμε κι εμείς μια ανάλογη φάση όταν ο μικρός ήταν 9 μηνών. Ο παιδίατρος το απέδιδε στα δόντια και μας έλεγε να μην αγχωνόμαστε... Πώς να μην αγχωθείς όμως, όταν το παιδί πίνει 50-60 μλ το βράδυ και το πρωί βλέπει το μπιμπερό και κλαίει από τα νεύρα του; Τελικά αλλάξαμε γάλα, με σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου, πήγαμε από το φριζομέλ στο νουλάκ το εβαπορέ και έστρωσε η κατάσταση. Τώρα πίνει 240 το πρωί κι άλλα τόσα το βράδυ.

Καλημέρα!

Τελικά περάσαμε στο γάλα 2ης βρεφικης ηλικίας και μπορω να πω ότι πάμε καλύτερα!! Αυτο που έκανα ήταν απλά να τον ταιζω πολυ μετα το 3ωρο οπότε είναι πιο πεινασμένος και πίνει περισσότερο!

Αρχίσαμε και τα φρούτα τώρα και έτσι δεν αγχωνομαι τόσο! Θα πάω με τους ρυθμούς του!

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

καλησπερα και απο εμενα. η κορη μου ειναι 6 μηνων και εδω και 2 μηνες

εχω προβλημα με τη διατροφη της.

Εαν την αφησεις,δειχνει να μην πειναει ποτε, εχει τυχει να φαει τελευταιο

γευμα στις 12 τη νυχτα κ το επομενο στις 11 το πρωι.

Γεννηθηκε 3340 και ενω πηγαιναμε καλα στην αρχη, τους τελευταιους 2 μηνες πηρε 200 και 100 γρ αντιστοιχα, και τωρα ειναι 6850.

Η μοναδικη λυση που εχω βρει, ειναι να την ταιζω στον υπνο,αλλα αυτο ειναι κατι που δε μάρεσει γιατι στην ουσια δεν αφηνω το παιδι να πεινασει, αλλα την ταιζω με προγραμμα. Τα πρωινα βαζω ξυπνητηρι 5.45 για να την ταισω,

διοτι αν δεν την πιασω στον υπνο, ενδεχεται να μεινει νηστικη..

Δεν πειναει??? αναρωτιεμαι συχνα..

τωρα εχουμε ξεκινησει φρουτο κ θα φαει το πολυ 5 κουταλιες..

Πηγα κ αγορασα σημερα βρεφοζυγο για να παρακολουθω μονη μου

το βαρος της, γιατι καθε φορα μεχρι να παμε στο γιατρο αγωνιω..

78xyp2.png

Z1jep2.png

Γεννηθηκε 3340 και ενω πηγαιναμε καλα στην αρχη, τους τελευταιους 2 μηνες πηρε 200 και 100 γρ αντιστοιχα, και τωρα ειναι 6850.

τωρα εχουμε ξεκινησει φρουτο κ θα φαει το πολυ 5 κουταλιες..

Πηγα κ αγορασα σημερα βρεφοζυγο για να παρακολουθω μονη μου

το βαρος της, γιατι καθε φορα μεχρι να παμε στο γιατρο αγωνιω..

Kαλημέρα και να σου ζήσει η μπέμπα! Μήπως βγάζετε δοντάκι; Πολλά μωρά στην αρχή της οδοντοφυΐας τους είτε δεν βάζουν βάρος είτε βάζουν ελάχιστο. Νομίζω ότι αν υπήρχε πρόβλημα, η ίδια η παιδίατρος θα σου είχε πει να αλλάξεις κάτι. Την ρώτησες σχετικά;

Όσον αφορά στη φρουτόκρεμα, συνήθως στην αρχή τρώνε με το ζόρι. Εμένα η δική μου έκανε σχεδόν ένα μήνα μέχρι να φάει όλο το μπολάκι της. Στο διάστημα αυτό της έκανα τον κλόουν,της αποσπούσα την προσοχή για να ανοίγει το στόμα, της δοκίμαζα διάφορους συνδυασμούς φρούτων κτλ... αλλά τελικά ήθελε το χρόνο της και πλέον τρώει κανονικά.

Kαλημέρα και να σου ζήσει η μπέμπα! Μήπως βγάζετε δοντάκι; Πολλά μωρά στην αρχή της οδοντοφυΐας τους είτε δεν βάζουν βάρος είτε βάζουν ελάχιστο. Νομίζω ότι αν υπήρχε πρόβλημα, η ίδια η παιδίατρος θα σου είχε πει να αλλάξεις κάτι. Την ρώτησες σχετικά;

Όσον αφορά στη φρουτόκρεμα, συνήθως στην αρχή τρώνε με το ζόρι. Εμένα η δική μου έκανε σχεδόν ένα μήνα μέχρι να φάει όλο το μπολάκι της. Στο διάστημα αυτό της έκανα τον κλόουν,της αποσπούσα την προσοχή για να ανοίγει το στόμα, της δοκίμαζα διάφορους συνδυασμούς φρούτων κτλ... αλλά τελικά ήθελε το χρόνο της και πλέον τρώει κανονικά.

Κλειω καλημερα! σε ευχαριστω για την απαντηση!!

να χαιρεσαι και εσυ το παιδακι σου και με το καλο το καινουριο, οπως βλεπω απο το τικερακι σου!

Η γιατρος με ανακουφιζει πολυ, παντα οταν της λεω για το φαγητο, μου απανταει "σου ευχομαι παντα, να ειναι μονο αυτο το προβλημα σου με το μωρο", σα να μου λεει, μην ασχολεισαι πια τοσο πολυ.

Την τελευταια φορα που πηγαμε τωρα, μας ειπε οτι τα δυο κατω δοντακια ειναι σχεδον κατω απο τη γραμμη των ουλων και οσονουπω θα εμφανιστουν, ωστοσο θα το απεδιδα στα δοντα, ελα μου ομως που οπως εγραψα αυτη η ιστορια κραταει πανω απο 2μηνο..

Για τη φρουτοκρεμα το εχω υποψιν οτι μεχρι να στρωσει η κατασταση, θα μετραω τις κουταλιες στα δαχτυλα του ενος χεριου...

78xyp2.png

Z1jep2.png

Κοριτσια εχω προβλημα...η κορη μου τωρα 5 μηνων αρχισε να τρωει βανιλια κρεμα μετα απο συμβουλη του παιδιατρου μας διοτι δεν πινει το γαλα...πινει πολυ λιγο...εχει βαλει μολις 200 γραμμαρια σε ενα μηνα.Ολα καλα με την κρεμα..εχουμε ενα θεμα ακομα με το κουταλι...αλλα της αρεσει και τρωει με μεγαλη ορεξη..τρωει 120 ml κρεμα την φορα...δεν της δινω μετα συμπληρωμα γαλα.Το θεμα ειναι οτι απο τοτε που ξεκινησαμε την κρεμα μειωσαμε κι αλλο την ποσοτητα γαλατος..δεν θελει να πιει καθολου...με το ζορι προσπαθω 50 60 ml αλλα δεν ειναι κατασταση αυτη.Εχω σκεφτει οτι μπορει να μην της αρεσει το γαλα που πινει..η αληθεια ειναι οτι εχει απαισια γευση το s26.Τι προτινετε να κανω? τι γαλα να της δωσω ωστε να της αρεσει και να το πινει με ευχαριστηση?

A3Oip2.png

MzPrp2.png

elepet καλημερα!!!

σε νιωθω λιγο με αυτο που περνας γιατι και εγω εχω μια κορη αρκετα λιγοφαγη, και παντα το ταισμα της μοιαζει με "το μαρτυριο της σταγονας"!!

δεν ξερω εαν ειναι θεμα γευσης το προβλημα, γιατι οπως μου ειχε πει και μενα η δικια μου η γιατρος, τα μωρακια δεν εχουν μετρο συγκρισης σε γευσεις, οποτε δε νομιζω να ειναι αυτο..

ισως να δοκιμαζες, πιο δροσερο, πιο χλιαρο-εμενα ας πουμε πινει πολυ καλυτερα το ζεστο γαλα,

μηπως να το ανακινεις πολυ καλα,μηπως εχει κομματακια μεσα..

ισως την τρωνε τα ουλα της..

εμενα που δεν τρωει και κρεμα, τι να πω, αστα, μια κουταλια και με το ζορι

και μενα τον τελευταιο μηνα πηρε 100γραμμαρια..

78xyp2.png

Z1jep2.png

Διαφημίσεις

καταλαβα...οποτε δεν ειμαι η μονη...παντως ειναι πολυ ψυχοφθορο ολο αυτο...ειδικα οταν ξερω απο το πρωτο μου παιδι πως ετρωγε τα συγκρινω και με πιανει αγχος.κι εμενα πιο ευκολα ζεστο το πινει το γαλα..αν ειναι χλιαρο..δεν το δοκιμαζει καθολου.το Σαββατο θα της ξεκινησω και φρουτα..πιστευω θα τρωει....αλλα το γαλα? θεωρω οτι ειναι πολυ σημαντικο ακομα...και αυτη το πινει με το σταγονομετρο..

A3Oip2.png

MzPrp2.png

• 2 weeks later...

Κορίτσια βρίσκομαι κι εγώ στην ίδια κατάσταση με σας. Εχω μια κορούλα σχεδόν 7 μηνών κι εδώ και λίγο καιρό δεν πίνει το γαλα της. Ποτέ δεν έπινε πολύ γαλα απ'όταν ξεκίνησε το καλοκαιρι και το αποδοσαμε στη ζέστη αλλά εδώ και λίγες μέρες η κατάσταση της έχει γίνει τραγική! Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί ήπιε μόνο 50 μλ!!! Χτες βραδυ 70 μλ!!! Δεν μπορώ θα τρελαθω... τρωει μόνο φρουτο και ρυζαλευρο καθολη τη διάρκεια της μέρας... Πήρα κι εγω το γιατρό και του το είπα και μου ειπε πως δεν ανησυχει και να αφήσω το μωρό να τρώει οσο θέλει χωρίς να την πιέζω.. Δεν μπορω να καταλάβω πως περιμενουν να μην ανησυχούμε... Η κόρη μου γεννηθηκε 2120 και μόλις πριν ένα μηνα αρχίσαμε να βρισκόμαστε στις κανονικες (κατωτατες φυσικά) γραμμές του φυσιολογικού. Επίσης σημειώνω πως την ιστορία με το δοντακι ατην ακούω από 3 μηνών κι ακόμη τίποτα. Είμαι πολύ στενοχωρημένη... :(

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Nικουδακι,

σου μιλαει μια μαμα, με παρα πολυ δυσκολο μωρο στο γαλα!πρπει να ειμαι ευχαριστημενη που τρωει τα γρουτα της ικανοποιητικα, γιατι εμενα δεν τρωει ουτε ρυζαλευρο.

η δικια μου οταν ειναι ξυπνια, δεν τρωει ουτε τα 50μλ που γραφεις,

το περιεργο ειναι πως οταν κοιμαται πινει μεχρι και 200μλ..

αναγκαστικα την ταιζω μονο οταν κοιμαται, διοτι αλλιως δεν ανοιγει καν το στομα της και γυρναει το κεφαλι της γυρω γυρω!!

εχω παθει μεγαλο ψυχολογικο με το φαγητο,

η παιδιατρος μου λεει και μενα να μην ανησυχω, να μην την πιεζω, να αφηνω το παιδι να πεινασει και εγω ξερω οτι το μωρο δεν πειναει σχεδον ποτε απο μονο του..φοβερο!!!

και για μενα η δικαιολογια με τα δοντια δεν υπαρχει, και εμεις ειμαστε 6,5 μηνων και δεν εχουμε βγαλει τιποτα ακομα..

υπομονη, εμεις οι μανουλες, εχουμε να τραβηξουμε πολλα αγχη!! :D:D

78xyp2.png

Z1jep2.png

Nικουδακι,

σου μιλαει μια μαμα, με παρα πολυ δυσκολο μωρο στο γαλα!πρπει να ειμαι ευχαριστημενη που τρωει τα γρουτα της ικανοποιητικα, γιατι εμενα δεν τρωει ουτε ρυζαλευρο.

η δικια μου οταν ειναι ξυπνια, δεν τρωει ουτε τα 50μλ που γραφεις,

το περιεργο ειναι πως οταν κοιμαται πινει μεχρι και 200μλ..

αναγκαστικα την ταιζω μονο οταν κοιμαται, διοτι αλλιως δεν ανοιγει καν το στομα της και γυρναει το κεφαλι της γυρω γυρω!!

εχω παθει μεγαλο ψυχολογικο με το φαγητο,

η παιδιατρος μου λεει και μενα να μην ανησυχω, να μην την πιεζω, να αφηνω το παιδι να πεινασει και εγω ξερω οτι το μωρο δεν πειναει σχεδον ποτε απο μονο του..φοβερο!!!

και για μενα η δικαιολογια με τα δοντια δεν υπαρχει, και εμεις ειμαστε 6,5 μηνων και δεν εχουμε βγαλει τιποτα ακομα..

υπομονη, εμεις οι μανουλες, εχουμε να τραβηξουμε πολλα αγχη!! :D:D

Κι εμενα από 4 μηνών ΜΟΝΟ κοιμισμένη τρώει! Και τα 50 μλ που εγραψα κοιμισμένη τα ηπιε! Γι αυτο ανησυχώ... γιατί έστω και κοιμισμένη πριν μια βδομάδα μπορουσα να την ταισω σχετικά καλά, τωρα όμως ούτε κοιμισμένη τρωει!!! Γι αυτό έχω καταγχωθεί! Νομίζω πως θα της κάνω 3 τα γευματα στερεας τροφής μπας και καταφέρω και την κάνω να φάει λίγο...

Πάντως μοιάζουν ΠΑΡΑ πολύ οι συμπεριφορές των μωρών μας!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Κορίτσια,να ρωτήσω κάτι?Ταιζετε τα μωράκια τις ώρες πουεσείς νομίζετε ότι πεινάνε, ή οταν πραγματικά πεινάνε?Σσας ρωτάω γιατί για ενα διαστημα που τάιζα την μικρή αν α4ωρο, σύμφωνα με τις λανθασμένες οδηγίες τις παιδιάτρου, τομωρό κοντεψε να τρελαθεί.Απο νεογέννητο κοιμάται πάρα πολλές ώρες.Εγω θεωρούσα ότι δεν πρέπει να την ξυπνάω για να φάει αλλα επειδη επαιρνε βάρος όταν ήταν ξύπνιο οριο(ποιο όριο?Το παιδί ανέκαθεν ηταν στο 75% στις καμπύλες και μια χαρα ζωηρό όταν ήταν ξύπνιο , η γιατρος προσπάθησε να μας βάλει σ αυτό το ανόητο πρόγραμμα.Τελικά χρειάστηκε να περάσουν 2 εβδομάδες, μεσα στις οποίες το παιδί πλεον εβλεπε μπουκάλι κι έκλαιγε, για να καταλάβω ότι ακόμη κι αν εκανε 7 ωρες για να φάει, όταν ξυπν6υσε -ετρωγε μια χαρά και απλά αν δεν χόρταινε, μετά απο ενα 2ωρο της έδινα συμπλήρωμ.Αλλα πραγματικά ταλαιπωρήθηκε πολύ το καημένο.Τελικά το ενστικτο της μανούλας ειναι πολλές φορές πιο έγκυρο απο τον γιατρό....

Κορίτσια,να ρωτήσω κάτι?Ταιζετε τα μωράκια τις ώρες πουεσείς νομίζετε ότι πεινάνε, ή οταν πραγματικά πεινάνε?Σσας ρωτάω γιατί για ενα διαστημα που τάιζα την μικρή αν α4ωρο, σύμφωνα με τις λανθασμένες οδηγίες τις παιδιάτρου, τομωρό κοντεψε να τρελαθεί.Απο νεογέννητο κοιμάται πάρα πολλές ώρες.Εγω θεωρούσα ότι δεν πρέπει να την ξυπνάω για να φάει αλλα επειδη επαιρνε βάρος όταν ήταν ξύπνιο οριο(ποιο όριο?Το παιδί ανέκαθεν ηταν στο 75% στις καμπύλες και μια χαρα ζωηρό όταν ήταν ξύπνιο , η γιατρος προσπάθησε να μας βάλει σ αυτό το ανόητο πρόγραμμα.Τελικά χρειάστηκε να περάσουν 2 εβδομάδες, μεσα στις οποίες το παιδί πλεον εβλεπε μπουκάλι κι έκλαιγε, για να καταλάβω ότι ακόμη κι αν εκανε 7 ωρες για να φάει, όταν ξυπν6υσε -ετρωγε μια χαρά και απλά αν δεν χόρταινε, μετά απο ενα 2ωρο της έδινα συμπλήρωμ.Αλλα πραγματικά ταλαιπωρήθηκε πολύ το καημένο.Τελικά το ενστικτο της μανούλας ειναι πολλές φορές πιο έγκυρο απο τον γιατρό....

Τα δοκίμασα όλα... νομιζω ότι κατέληξα στο συμπερασμα ότι η κόρη μου απλά δεν είναι μωρό που τρελένεται για φαγητό και ιδιαίτερα για γάλα. Πάντα ετρωγε λιγότερο από οτι τρωνε τα αλλα μωράκια της ηλικιας της. Σκέψου ότι χτες βραδυ έφαγε μόνο 70μλ μετά από 6 1/2 ώρες!!! Αυτό ήταν ρεκορ! Σημερα πήγαν λίγο καλύτερα τα πράγματα. Της άλλαξα γάλα... είδομεν!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

με ενδιαφερει πολυ η περιπτωση που περιγραφεις..

θελω να σας εξομολογηθω οτι νιωθω τυψεις πολλες, που ταιζω το παιδι μου με προγραμμα και ποτε βαση αναγκων..

απλα εχει τυχει να κανει και 7 και 10 ωρες για να φαει και τρεμω, μηπως αυτο μου συμβαινει καθε μερα..

την ταιζω ακριβως ανα 4 ωρες, εφοσον κοιμαται και της χωνω το μπιμπερο στο στομα, και πιστευω αντανακλαστικα το πινει..

οταν τελειωσουμε εχω εν μερει την ευχαριστηση οτι το ηπιε, αλλα ειμαι πολυ στεναχωρημενη, που παλι δε ζητησε εκεινη με τον τροπο της να φαει..

αν νομιζεις οτι μπορεις να μου δωσεις και αλλες πληροφοριες για να με βοηθησεις ψυχολογικα,

θα το εκτιμουσα..ειναι ενα θεμα που με τρωει πολυ..

78xyp2.png

Z1jep2.png

με ενδιαφερει πολυ η περιπτωση που περιγραφεις..

θελω να σας εξομολογηθω οτι νιωθω τυψεις πολλες, που ταιζω το παιδι μου με προγραμμα και ποτε βαση αναγκων..

απλα εχει τυχει να κανει και 7 και 10 ωρες για να φαει και τρεμω, μηπως αυτο μου συμβαινει καθε μερα..

την ταιζω ακριβως ανα 4 ωρες, εφοσον κοιμαται και της χωνω το μπιμπερο στο στομα, και πιστευω αντανακλαστικα το πινει..

οταν τελειωσουμε εχω εν μερει την ευχαριστηση οτι το ηπιε, αλλα ειμαι πολυ στεναχωρημενη, που παλι δε ζητησε εκεινη με τον τροπο της να φαει..

αν νομιζεις οτι μπορεις να μου δωσεις και αλλες πληροφοριες για να με βοηθησεις ψυχολογικα,

θα το εκτιμουσα..ειναι ενα θεμα που με τρωει πολυ..

ΛΟιπόν, η μικρή μου ακομη και τώρα κάνει 4 γευματα αντι για 3, απλά ειναι μεγαλυτερα απ οτι των παιδιών που κάνουν 5.Βάρος συνεχίζει να παίρνει οριακά, σημερα την ζυγίσαμε και μεσα σε 25 μερες πήρε μόνο 350 γρ.Με το φαγητό κόντεψα να πάθω ψυχολογικά προβλήματα μεχρι να συνειδητοποιήσω ότι αυτό είναι το παιδί μου.Οταν το ακτάλαβα, την άφηνα να κοιμάται όσο θέλει, απλά οσο ήταν πιο μικρή, την ταιζα το πρωνό μέσα στο ύπνο της για να προλάβει να κάνει τυολάχιστον 4 γευματα.Για τα υπόλοιπα την αφηνα να μου δειχνει πότε θέλει να φάει.Απ οτι βλέπω η δικιά σου περνάει και 11ωρο νηστική και πάλι δεν τρώει.Ο παιδίατρος τι σου είπε?Το βάρος που παίρνει είναι όντως μικρό αλλα μηπως να το κοιτούσες για αλλεργία?Εμαας αυτο τον μηνα θα μας δει γαστρεντερολόγος.Ξερω ότι η μειωμένη προσληψη τροφής και βάρους ειναι ενδείξεις αλλεργίας.Μιας που εισαι στην Αθήνα, μπορείς ευκολα να βρεις2 παιδογαστρεντερολόγο,κοιταξε το για να μην ταλαιπωρέιται αδικα το μωράκι

Εγώ την κόρη μου που τώρα κοντεύει τα 2 χρόνια την άφηνα να κοιμάται όλη τη νύχτα όσο ήθελε αυτή (από 8 ως 10 ώρες) και αυτό από όταν ήταν 3-4 μηνών και μάλιστα τη θήλαζα. Όταν την ξυπνούσα στο 4ωρο για να φάει το παιδάκι ήταν νευρικό και είχε μικρή όρεξη.

Όταν στους 8 μήνες κόψαμε τον θηλασμό δεν έπινε αρκετά από κανένα γάλα και τελικά λίγο μετά τους 12 μήνες της ξεκίνησα γάλα με 80% λιγότερη λακτόζη και τελικά αυτό το γάλα το πίνει.

Γενικά είναι παιδί που δεν τρώει πολύ και με παιδεύει και το βάρος το παίρνει με αργούς ρυθμούς, αν και είναι το μόνιμο άγχος μου πρέπει να πω ότι μια χαρά είναι το παιδάκι και ψηλό και ζωηρό και υγειέστατο (κάθε τόσο κάνουμε εξετάσεις για να δούμε τι φταίει που δεν τρώει!).

Τώρα αν είναι σωστό να τα πιέζεις για να φάνε και να τα κοροϊδεύεις για να φάνε δεν ξέρω, αλλά εγώ αν την άφηνα και εντελώς να κάνει ότι θέλει το βραδυνό γάλα θα βαριόταν να το πιει και στο φαγητό σταματάει στις 4 μπουκιές αν δεν αρχίσουμε τα καραγκιοζιλίκια... Από την άλλη την έχω κακομάθει την μικρή μου και δεν θέλει να τρώει χωρίς παιχνίδια:|

Δεν ξέρω αν βοήθησα καθόλου...

Είναι τρεις και τους λατρεύω.

Εγώ την κόρη μου που τώρα κοντεύει τα 2 χρόνια την άφηνα να κοιμάται όλη τη νύχτα όσο ήθελε αυτή (από 8 ως 10 ώρες) και αυτό από όταν ήταν 3-4 μηνών και μάλιστα τη θήλαζα. Όταν την ξυπνούσα στο 4ωρο για να φάει το παιδάκι ήταν νευρικό και είχε μικρή όρεξη.

Όταν στους 8 μήνες κόψαμε τον θηλασμό δεν έπινε αρκετά από κανένα γάλα και τελικά λίγο μετά τους 12 μήνες της ξεκίνησα γάλα με 80% λιγότερη λακτόζη και τελικά αυτό το γάλα το πίνει.

Γενικά είναι παιδί που δεν τρώει πολύ και με παιδεύει και το βάρος το παίρνει με αργούς ρυθμούς, αν και είναι το μόνιμο άγχος μου πρέπει να πω ότι μια χαρά είναι το παιδάκι και ψηλό και ζωηρό και υγειέστατο (κάθε τόσο κάνουμε εξετάσεις για να δούμε τι φταίει που δεν τρώει!).

Τώρα αν είναι σωστό να τα πιέζεις για να φάνε και να τα κοροϊδεύεις για να φάνε δεν ξέρω, αλλά εγώ αν την άφηνα και εντελώς να κάνει ότι θέλει το βραδυνό γάλα θα βαριόταν να το πιει και στο φαγητό σταματάει στις 4 μπουκιές αν δεν αρχίσουμε τα καραγκιοζιλίκια... Από την άλλη την έχω κακομάθει την μικρή μου και δεν θέλει να τρώει χωρίς παιχνίδια:|

Δεν ξέρω αν βοήθησα καθόλου...

Αχ, ναι μια απο τα ίδια, τώρα ειμαστε βέβαια λίγο καλύτερα, μιας που το πρωι πίνει το γάλα με όρεξη, μετά απο 12ωρο βέβαια, τα φρούτα με μπόλικο θέατρο, το ρυζάλευρο με χιλια και το τελευταιο γαλα στον ύπνο της.Και πάνω που είπα θα ηρεμήσω, σημερα την πήγα στο νοσοκομειο γι κα΄ποια σπυρακια κι επειδή η γιατρός μας λείπει κι εκεινη αρχισε να μου λέει για μικρό βάρος, χλωμη, νσ κ΄σνουμε εξετάσεις πάλι....και ξανα πισωγύρισμα εγώ στα άγχη μου.Και πάνω που είχα ηρεμήσει...