Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καλησπερα σας!!

εχω ενα μικρο θεμα με την περιοδο μου. Εχω 14 μερες καθυστερηση...εκανα ενα τεστ εγκυμοσυνης την 7η μερα καθυστερησης και αλλο ενα δευτερο τεστ την 13μερα καθυστερησης...επισης χρησιμοποιω στον ερωτικο τομεα ΠΑΝΤΑ τις απαραιτητες προφυλαξεις...Γινεται καθε φορα ελεγχος του προφυλακτικου και δεν εχει συμβει ποτε καποιο ''ατυχημα''

επισης δεν εχω συμπτωματα εγκυμοσυνης..μονο πονο στο στηθος και μερικες φορες χαμηλα στην κοιλια(αυτα ειναι και τα συμπτωματα περιοδου μου).

Μπορω να αποκλεισω το θεμα με την εγκυμοσυνη?

Πιστευετε οτι ειναι κατι σοβαρο?

σας ευχαριστω εκ των προτερων!!:oops:

♥Ολα στη ζωη γινονται για καποιο λογο

Διαφημίσεις

Καλησπερα Linamp

Καταρχην δεν μας ειπες ποσες μερες ειναι ο κυκλος σου κ αν ειναι σταθερος (δηλ καθε ποσες μερες ερχεται η περιοδος σου κ αν αργει/ερχεται πιο νωρις καθε μηνα)

Κανονικα το προφυλακτικο ειναι αποτελεσματικο κατα 98% . Αυτο αν χρησιμοποιειται ΑΚΡΙΒΩΣ συμφωνα με τις οδηγιες . Προσωπικα το θεωρω υπερβολικο το να χρησιμοποιησες προφ/κο , να μη ειχες κανενα ατυχημα κ να εμεινες εγκυος .

Τωρα για το ποια μπορει να ειναι η αιτια . Προφανως εισαι εφηβη (αυτο το συμπεραινω απο την κατηγορια που δημιουργησες το θεμα) . Στις εφηβες γενικοτερα , υπαρχει ενα θεμα με την περιοδο , καθως οσο σταθερο κυκλο κ να εχουνε , υπαρχουν στιγμες που τα peak των ορμονων δεν ειναι σωστα (χωρις να υπαρχει καποια παθολογικη αιτία) κ αρα υπερχουν καποιες χαζοκαθυστερησεις σαν την δικη σου .

Επισης ειναι γεγονος οτι 2 φασεις του χρονου παρατηρουνται καθυστερησεις , ιδιως στις εφηβες : α) την ανοιξη , που ας πουμε κανει καποιου ειδους επανεναρξη ο κυκλος κ αρα εχουμε περιοδο που ερχεται πιο αργα ή πιο νωρις (σπανια) και β) τους μηνες Ιουνιο ή Ιούλιο που ειναι η εξεταστικη περιοδος και οι εφηβες αγχωνονται ή στρεσαρονται με αποτελεσμα ή καθυστερηση της περιοδου (τις πιο πολλες φορές) ή περισσοτερο αιμα κατα την περιοδο (σπανιο αλλα σμβαινει κ αυτο) . Γνωμη μου σαν επαγγελματιας υγειας ειναι να περιμενεις ακομη λιγο κ αν κλεισεις 20 ημερες καθυστερησης να απευθυνθεις σε καπιον γυναικολογο για να σου πει τι μπορει να συμβαινει .

Ελπιζω να σε βοηθησα καπως

64Bcp3.png

κατερινα σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.. ο κυκλος μου ¨(33 μερες) ομως καθε μηνα εχω καθηστερηση αλλα ποτε ως τωρα τοσες πολλες μερες. ειμαι 17.

ειχα πολυ αγχος λογο εξετασεων.. και καθε μηνα εχω ενα επιπλεον αγχος λογο περιοδου. Γενικα αγχωνομαι ευκολα. απλα ειναι αυτη η ανησυχια που εχω οποτε δεν ερχεται και ειδικα και τωρα που καθυστερησε αρκετα...

:-(

καταρχην αποκλειω το ενδεχομενο να εισαι εγκυος. πιστευω το οτι εχεις συνηθως καθυστερηση ισως σημαινει κατι πχ να εχεις πολυκυστικες ωοθηκες. καλο θα ειναι να επισκεφτεις εναν γυναικολογο.

Κοριτσακι μου μην αγχωνεσαι για την περιοδο σου . Ενας κυκλος 33 ημερων, αν ειναι σταθερος , δεν υπαρχει λογος να σε αγχωνει . Λογικα σου εχει κανει αυτη την καθυστερηση λογω απειρου αγχους που εχεις τον τελευταιο καιρο . Η αληθεια ειναι οτι τα 2 χρονια που δεν θελω για κανενα λογο να ξαναζησω ειναι αυτα της β κ της γ λυκειου , ακριβως λογω του αγχους που περασα.

Τωρα οσον αφορα γενικα στον κυκλο σου: Επειδη εχω περασει και απο αυτο το σταδιο (πριν 10 ολοκληρα χρονια) θα σου πω πως πηγε σε μενα : Παντα ειχα ασταστη περιοδο . Μιλαμε για μηνα παρα μηνα . Μπορει κ παραπανω (μετα χειροτερεψαν τα πραγματα απο θεμα συχνοτητας αλλα τεσπα). Μεχρι τα 17 σε οσους γιατρους κ αν ειχα παει μου λεγανε το κλασικο "περιμενε να πατησεις τα 17 γιατι μπορει να στρωσει μεχρι τοτε" . Αφου πατησα τα 17 κ η περιοδος συνεχιζε να μου κανει κορδελακια βρηκα μια γιατρο που μ' εβαλε κατω κ με ξετιναξε στις εξετασεις . Κ ναι ! Ειχα αυτο που οι περισσοτερες γυναικες πλεον στην εποχη που ζουμε εχουν : Πολυκυστικες ωοθηκες .

Για να μην μακρυγορω , απευχομαι να εχεις το οτιδηποτε , αν ομως συνεχισεις να εχεις καθυστερηση κ ακανονιστους κυκλους γενικοτερα ειναι απαραιτητο να πας σε εναν γυναικολογο. Πολλες γυναικες αφηνουνε την επισκεψη στο γυν/γο μεχρι να χρειαστουν να μεινουν εγκυες , αλλα αυτο ειναι λαθος . Επιβαλλεται να γνωριζεις αν υπαρχει καποιο προβληματακι , ωστε να προσεχεις για να εχεις στο μελλον που ισως αποφασισεις για παιδακι . Επισης κ κανενα προβλημα να μην υπαρχει, 1 φορα τον χρονο ο γυν/γος ειναι απαραιτητος για τσεκ - απ (τεστ παπ , υπερηχο κ.α) κ ειδικα στην ηλικια σου μπορει να σου δωσει πληροφοριες για αντισυλληψη ή οποιοδηποτε αλλο θεμα σε ανησυχει/απασχολει. Αν δεν εχεις ηδη καποιον υποψιν σου, διαλεξε καποιον που να μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη ή να πληρει τα δικα σου προσωπικα κριτηρια . Πχ εγω διαλεξα γυναικα γυν/γο τοτε γιατι δεν θα ντρεπομουνα κ τοσο πολυ απεναντι σε μια γυναικα , οσο σε εναν αντρα γυναικολογο . Τωρα πια που το κατεχω το θεμα απο πολλες πλευρες , ειτε σε αντρα ειτε σε γυναικα , ενα κ το αυτο μου κανει , αρκει να τον εμπιστευομαι .

Οτιδηποτε αλλο χρειαστεις κ νομιζεις οτι μπορω να βοηθησω ποσταρε εδω ή στειλε ΠΜ .

64Bcp3.png

Διαφημίσεις

σας ευχαριστω ειλικρινα παρα πολυ:-)

κατερινα ειμαι ηρεμη οσο αναφορα το θεμα εγκυμοσυνης αλλα φοβαμαι μην εχω κατι σοβαροτερο..θα κλεισω ραντεβου αυτη την βδομαδα...

ελπιζω να πανε ολα καλα...

σε ευχαριστω.με ηρεμησες αρκετα(:

Μπραβο το κοριτσι μου! That's the spirit! Αμα χαλαρωσεις να δεις που θα σου ερθει . Ξερεις ποσες φορες νομιζα οτι ισως ημουνα εγκυος (οταν δεν το ηθελα) κ αφου με ετρωγε η ρημαδα η αγωνια , εκανα το τεστ εβγαινε αρνητικο κ μετα απο το πολυ 2 μερες μου ερχοταν???? :lol: Ειναι απιστευτο το ποσο πολυ επηρρεαζει την περιοδο μας η ψυχολογικη μας κατασταση...

64Bcp3.png