Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ενδομητρίωση; τι πρέπει να κάνω;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Πριν 3 μήνες στο ετήσιο check-up (τεστ παπ, υπέρηχος, κτλ) διαγνώστηκε η ύπαρξη 2 μεγάλων σκουρόχρωμων κύστεων στην αριστερή ωοθήκη μου, και τώρα βρίσκομαι στη διαδικασία αποσαφήνισης του προβλήματος μέσω εξετάσεων δεικτών CA και τεστ ντόπλερ. Παράλληλα έχω ξεκινήσει να παίρνω αντισυλληπτικά χάπια.

Δεν έχω προσπαθήσει για εγκυμοσύνη ακόμα, παρόλα αυτά ανησυχώ πολύ καθώς είμαι 30 χρονών και πολύ φοβάμαι για πιθανά προβλήματα στειρότητας. Διάβασα αρκετά άρθρα στο forum και ήδη πήρα κουράγιο, αλλά οποιοδήποτε σχετικό σχόλιο θα το εκτιμούσα πολύ.

Επίσης, θα ήθελα να μου προτείνετε καλούς γιατρούς, στη Θεσσαλονίκη κατά προτίμηση, για αυτό το θέμα. Έχω ακούσει για τους γιατρούς Μπότη και Πάντο, είναι όμως ειδικοί σε αυτόν τον τομέα;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,

Καλό σας βράδυ!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα

τον Φλεβάρη αφαίρεσα μια τεράστια κύστη ενδομητρίωσης απο την αριστερή ωοθήκη και μου καυτηρίασαν συμφύσεις ενδομητρίωσης που ειχα διάσπαρτες. Όλα αυτά λαπαροσκοπικά. Δεν έκανα θεραπεία, μου αφήσε ένα περιθωριο μήπως μείνω έγκυος και μου ειπε οτι αν δεν έχει προκύψει εγκυμοσύνη σε 4-6 μήνες θα πρέπει να με ξαναδεί (λαπαροσκοπικά) για να δει την εξέλιξη και ίσως τότε μπω σε θεραπεία 6μηνη ή 9μηνη ανάλογα με το πως θα έχει αντιδράσει ο ιστός ενδομητρίου. Όλα αυτά στην Αθήνα...και δυστυχώς δεν έχω όνομα γιατρού για Θεσ/νικη αλλά σίγουρα θα μπουν άλλες κοπέλες να σου δώσουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Καλη τύχη.

74kwp3.png

Ένας είναι Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ για τέτοιες περιπτώσεις αλλά και για ότι άλλο χρειαστείς καθώς είναι πρώτο όνομα στο Ιασώ. Λέγεται Ζιώγας Βασίλειος και έχει ιατρείο στην Κηφισίας. Εσωσε στην κυριολεξία την αδερφή μου από ενδομητρίωση και την παρακολουθεί χρόνια! Εγώ γέννησα με τον Ζιώγα καισαρική με επισκληρίδιο και δεν κατάλαβα τον παραμικρό πόνο. Ο άνθρωπος δεν παιζεται και φημίζεται για αυτό!!!Είναι από τους λίγους και πάνω απ' όλα είναι υπέροχος και ειλικρινής άνθρωπος1 Ισως είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα!!!

Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο!!!

Μου δίνετε πολύ κουράγιο.

Εάν χρειαστεί μπορεί να καταφύγω και στην Αθήνα. Το σημαντικό είναι να ξέρω ότι ο γιατρός είναι καλός! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

ισως να διαβασες στις ιστοριες για την ενδομητριωση και την δικη μου..κυστη που αφαιρεθηκε λαπαροσκοπικα μαζι με την μια σαλπιγγα.Σε λιγους μηνες (2-3 ) μετα ξαναεμφανιστηκε..την εχω ακομα..οταν ειχε αρχισει να με ποναει μου ειπε ο γιατρος μου οτι μαλλον θα ξανακανουμε επεμβαση εκτος εαν μεινω εγκυος..σκεφτηκα να κανω μια δοκιμη με τον συζηγο , για πλακα..κυριολεκτικα ομως..θελαμε να το καθυστερησουμε το παιδι και αφου μας ειχε πει ο γιατρος για υπογονιμοτητα και τα σχετικα,λεγαμε κι εμεις οτι αποκλειεται να πιασουμε..πιασαμε με την πρωτη και τωρα εχω ενα μικρο φυστικι αγκαλια..

ο γιατρος μου μου ειχε πει οτι τα προβληματα τα εχουν οι αντρες και οχι οι γυναικες..

οσο για την ηλικια μην αγχωνεσαι..βασικα να μην αγχωνεσαι για το συγκεκριμενο θεμα γιατι φερνει τα αντιθετα αποτελεσματα..

με το καλο..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

εχω κανει εγχειρηση πριν πολλα χρονια ενδομητριωσης το 2005 και αφειρεθηκε ενα τεμαχιο 5 εκατοστων και εγινε και διανοιξη της αριστερης σαλπιγγας. Την επεμβαση την εκανα με ανοιχτο χειρουργιο σην Αθηνα σε ενα γιατρο που δεν ηταν καν γυναικολογος αλλα χειρουργος. Και ομως ο ανθρωπος ειχα κανει τοσο καλη δουλεια που μετα απο 2 χρονια ( με ποροσπθεια 6 μηνων) εμεινα εγγυος και σημερα εχω μια κορη Οποτε μην στεναχωριεσε ολα θα πανε καλα. Οσο αφορα το θεμα των γυναικολογων εχω παει σε πολλους στη Θεσσαλονικη και τωρα που εχω προβλημα ξανα αλλαξα αντε να δω τι θα κανω

Μόλις γύρισα από τις νέες εξετάσεις μου και πλέον είμαστε σίγουροι ότι είναι ενδομητρίωση. Η κύστη είναι πολύ μεγάλη (πότε πρόλαβε; κάθε χρόνο κάνω τα απαραίτητα τεστ..). Έκανα την τελευταία εξέταση σήμερα στο Ιπποκράτειο και έπαθα σοκ με την διαδικασία που ακολουθήθηκε. Σίγουρα οι γιατροί και οι νοσοκόμοι εκεί έχουν δει άπειρες περιπτώσεις και καταλαβαίνω ότι έχουν ένα είδος αναισθησίας, με την έννοια ότι τα αντιμετωπίζουν συχνά, σίγουρα έχουν δει και χειρότερα, αλλά εντάξει! έχουμε και εμείς την αγωνία μας, είμαστε ασθενείς στο φινάλε, λίγη κατανόηση, τι να πω...

Χαίρομαι πολύ που μαθαίνω για πολλές ιστορίες με ευχάριστο τέλος! τώρα πρέπει να πάρω απόφαση για τη λαπαροσκόπηση και να ξεκινήσω τις διαδικασίες! Ίσως τελικά να καταφύγω στην Αθήνα..

Σας ευχαριστώ πολύ!! καλό μεσημέρι!

Καλησπέρα σας,

Πριν 3 μήνες στο ετήσιο check-up (τεστ παπ, υπέρηχος, κτλ) διαγνώστηκε η ύπαρξη 2 μεγάλων σκουρόχρωμων κύστεων στην αριστερή ωοθήκη μου, και τώρα βρίσκομαι στη διαδικασία αποσαφήνισης του προβλήματος μέσω εξετάσεων δεικτών CA και τεστ ντόπλερ. Παράλληλα έχω ξεκινήσει να παίρνω αντισυλληπτικά χάπια.

Δεν έχω προσπαθήσει για εγκυμοσύνη ακόμα, παρόλα αυτά ανησυχώ πολύ καθώς είμαι 30 χρονών και πολύ φοβάμαι για πιθανά προβλήματα στειρότητας. Διάβασα αρκετά άρθρα στο forum και ήδη πήρα κουράγιο, αλλά οποιοδήποτε σχετικό σχόλιο θα το εκτιμούσα πολύ.

Επίσης, θα ήθελα να μου προτείνετε καλούς γιατρούς, στη Θεσσαλονίκη κατά προτίμηση, για αυτό το θέμα. Έχω ακούσει για τους γιατρούς Μπότη και Πάντο, είναι όμως ειδικοί σε αυτόν τον τομέα;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,

Καλό σας βράδυ!

Γειά σου mariako81. Έγω αφαίρεσα κύστη απο την αριστερή ωοθήκη τον Ιανουάριο. Και εγω στην ίδια ηλικία με εσένα είμαι με τις ίδιες ανησυχίες. Μετα την λαπαροσκόπηση έκανα ενέσεις διακοπής περιόδου. Τωρα έχει περάσει πια η δράση του φαρμάκου και περιμένω να αδιαθετήσω. Ωστόσο υπάρχουν γιατροί οι οποίοι δε συστήνουν τη διακοπή της περιόδου. Εξάλλου, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Εγω έκανα τη λαπαροσκόπηση στην Αθήνα (στο ΙΑΣΩ) και έτσι δεν μπορώ να προτείνω γιατρό στη Θεσ/κη. Αν παρόλα αυτα θες γιατρό στην Αθήνα πες μου και μπορώ να σου στείλω τα στοιχεία του γιατρού μου με πμ.

• 2 months later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑ Σ ΕΠΕΜΒΑΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΟΩΘΗΚΕΣ (ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ).ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΔΕΙΚΕΥΤΕΙ ΣΕ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ.Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΗΤΑΝ ΑΣΧΕΤΗ ΑΠΛΑ ΜΕΣΑΖΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΙ ΤΑ 1000 ΕΥΡΟ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΛΕΓΑ Ν ΑΝΕΒΩ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΕΡΧΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ.ΕΚΑΝΑ 6 ΜΗΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΤΙΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΜΙΚΡΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.ΤΩΡΑ ΑΝΑΜΕΝΩ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ .ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ.ΨΑΞΤΟ ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙΣ ΚΟΡΟΙΔΙΣΙΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

καλημέρα έχω και εγώ ενδομήτριοση την όπια μου διέγνωσε και καθάρισε-αφαίρεσε ο γιατρός μου πριν 4χρονια με λαπαροσκόπηση, πριν λίγους μήνες σχεδόν 1 χρόνο για την ακρίβεια, μου διέγνωσε στον υπέρηχο κύστη ενδομήτριωσης! ομως τώρα που μιλάμε είμαι 7μηνων έγκυος!!! ότι χρειαστείς ρωτάμε και με πμ!!!εγώ σου συστήνω να πας στον γιατρό μου να πάρεις μια γνώμη οπωσδήποτε πριν καταλήξεις τι θα κανείς!!!λέγεται Σιδεροπουλος είναι στην Θεσσαλονίκη αν θελήσεις να πας στείλε πμ να σου πω λεπτομέρειες και παραπάνω στοιχειά.

Διαφημίσεις

καλημέρα έχω και εγώ ενδομήτριοση την όπια μου διέγνωσε και καθάρισε-αφαίρεσε ο γιατρός μου πριν 4χρονια με λαπαροσκόπηση, πριν λίγους μήνες σχεδόν 1 χρόνο για την ακρίβεια, μου διέγνωσε στον υπέρηχο κύστη ενδομήτριωσης! ομως τώρα που μιλάμε είμαι 7μηνων έγκυος!!! ότι χρειαστείς ρωτάμε και με πμ!!!εγώ σου συστήνω να πας στον γιατρό μου να πάρεις μια γνώμη οπωσδήποτε πριν καταλήξεις τι θα κανείς!!!λέγεται Σιδεροπουλος είναι στην Θεσσαλονίκη αν θελήσεις να πας στείλε πμ να σου πω λεπτομέρειες και παραπάνω στοιχειά.

να σαι ρωτησω μετα το χειρουργειο προσπαθησες για παιδακι η οχι?γιατι μου παν οτι πρεπει μεσα σε 6 μηνεσ να μεινεισ εγκυοσ για να μην ξαναδημιουργηθει.εσυ ειχεσ καποιο προβλημα μετα το χειρουργειο?

δεν έκανα προσπάθεια μετά το χειρουργείο να μείνω έγκυος... παρόλο που ο γιατρός μου μου εξήγησε ότι πρέπει να προσπαθήσω σύντομα... έτσι 4 χρονιά μετά έβγαλα μια κύστη ενδομήτριης!!! αλλά έμεινα έγκυος πριν την αφαιρέσω, μάλιστα το ότι δεν μπήκα στο χειρουργείο να την βγάλω και τώρα είμαι έγκυος το χρωστώ στον γιατρό μου, γιατί εγώ του έλεγα βαλεμέ να την αφαιρέσουμε να ξεμπερδεύω και δεν με βάζε περιμένοντας να μείνω έγκυος! όπως και έγινε και τώρα έχει συστραφεί και από ότι μου είπε δεν θα χρειαστεί να κάνω επέμβαση μετά την γεννά.

δεν έκανα προσπάθεια μετά το χειρουργείο να μείνω έγκυος... παρόλο που ο γιατρός μου μου εξήγησε ότι πρέπει να προσπαθήσω σύντομα... έτσι 4 χρονιά μετά έβγαλα μια κύστη ενδομήτριης!!! αλλά έμεινα έγκυος πριν την αφαιρέσω, μάλιστα το ότι δεν μπήκα στο χειρουργείο να την βγάλω και τώρα είμαι έγκυος το χρωστώ στον γιατρό μου, γιατί εγώ του έλεγα βαλεμέ να την αφαιρέσουμε να ξεμπερδεύω και δεν με βάζε περιμένοντας να μείνω έγκυος! όπως και έγινε και τώρα έχει συστραφεί και από ότι μου είπε δεν θα χρειαστεί να κάνω επέμβαση μετά την γεννά.

καλο αυτο εγω μολισ το μαθα πηρα 2 μηνεσ αντισυληπτηκα και αφου δεν μικρινε η κυστη πηγα για χειρουργειο γιατι θελαμε συντομα παιδακι και θα χρονοτριβουσαμε διαφορετικα.και τελικα ημουν τυχερη γιατι αρχιζε να πηραζει κ αλλα οργανα η ενδομητριωση.ευτυχωσ γι αυτο οταν αισθανομαστε καπωσ να πηγαινουμε στο γιατρο.

έτσι είναι Ερινα μου απλά είναι βασικό ο γιατρός που πας να είναι πρώτον καλός επιστήμονας και δεύτερον σωστός άνθρωπος!!!γιατί αν σε βλέπει σαν λεφτά ο γιατρός σου, σε βάζει να κανείς περιττές επεμβάσεις ή οτιδήποτε στον βωμό του κέρδους! και είναι και για σένα αμαρτία... τι θα κάνουμε θα βάλουμε ένα φερμουάρ να μας ανοιγοκλείνουν χωρίς λόγω?αυτό αυτό προσέχετε όλοι γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι έτσι είναι! παρτε και άλλες γνώμες. εγώ δεν νομίζω να υπάρχει άλλος γιατρός να τον παρακαλας να σε εγχειρησει και να σου λέει όχι και αν υπάρχουν είναι μετρημένοι, βρείτε αυτούς λοιπόν γιατί σαν την υγειά δεν έχει

δαιγνωστηκα με κυστη στην αριστερη ωοθηκη στην ηλικια των 18. ηταν τεραστια και απο το μεγεθος το δικο μου και πανω πας βουρ για χειρουργιο.εχω παρα πολυ καλο γυναικολογο και δεν με αφησε να κανω χειρουργειο.πηρα αντισυληπτικα για 3 μηνες και ευτυχως η κυστη εξαφανιστηκε. παιδι εκανα 10 χρονια μετα και μαλιστα εμεινα εγκυος απο τον 1ο μηνα(και στα 2 μου παιδια) οποτε μην αγχωνεστε και μην απογοητευεστε....!

δεν ειναι κατι μη αντιμετωπισιμο.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Κοριτσια καλυσπερα θελω να πω και εγω την ιστορια μου!!!Σας εχω διαβαση πολλες φορες απο τοτε που εμαθα οτι εχω ενδομητριωση εψαχνα στο internet για το θεμα αυτο γιατι να συμβαινει στις γυναικες και επεφτα πανω στο foroum!!Ειμαι 3 χρονια παντρεμενη εχω ελευθερες σχαισεις απο την πρωτη νυχτα του γαμου,μολις κλεισαμε 1 χρονο παμε στον γιατρο μου για τις απαραιτιτες εξετασεις και μου βρεισκη μια κυστη 5,5 εκατ. μου λεει να παρω χαπια για 6 μινες για να φυγει και αν δεν φυγει θα καναμε λαμπαροσκοπιση,τελειος απογοητευμενη:(αλλα μετα που το σκεφτομασταν λεμε δεν πειραζει ετοιχε σε εμας.Αλαζω γιατρο γιατι ειθελα να αφαιρεσω τιν κυστη το συντομοτερο,οπως και εγινε σε 2 μινες την ειχα αφαιρεση και μου διεκοψε τιν περιοδο για 5 μινες και λεει ο γιατρος μολις αδιαθετισω θα μινω αμεσως εγκυος!Κανουμε ελευθερα για 5 μινες και τιποτα λεμε να κοιταχτη και ο ανδρα μου και του βρεισκει μετρια κινητικοτιτα 40% του εδωσε θεραπεια για 1 μινα restadol και μα ειπαι θα δουμε αποτελεσματα μεχρι 3 μινες και μετα θα κανετε σπερματενχηση,παιρνανε και η 3 μινες και τιποτα αφισαμε και αλλουσ 2 μινες και μετα πηγαμε στον γιατρο για να πρωχορισουμε και μα λεει να περασει το καλοκαιρη μηπως και προκυψη φισιολογικη συλληψη επειδη εχουμε πιθανοτιτες και ειμαστε και μικρη:lol:Περασε και αυτο το διαστημα και ειπαμε με τον γιατρο να μου γραψει ορμονολογικες εξετασεις επειδη δεν εχω κανει ποτε και ο αντρας μου να ξανα κανει εξεταση σπερματος και μετα να πρωχωρισουμε!!!Δυστιχος δεν ειμαστε απο τους τυχαιρους πρεπει να πεδευτουμε σε αυτο το θεμα.....

Κοριτσια καλυσπερα θελω να πω και εγω την ιστορια μου!!!Σας εχω διαβαση πολλες φορες απο τοτε που εμαθα οτι εχω ενδομητριωση εψαχνα στο internet για το θεμα αυτο γιατι να συμβαινει στις γυναικες και επεφτα πανω στο foroum!!Ειμαι 3 χρονια παντρεμενη εχω ελευθερες σχαισεις απο την πρωτη νυχτα του γαμου,μολις κλεισαμε 1 χρονο παμε στον γιατρο μου για τις απαραιτιτες εξετασεις και μου βρεισκη μια κυστη 5,5 εκατ. μου λεει να παρω χαπια για 6 μινες για να φυγει και αν δεν φυγει θα καναμε λαμπαροσκοπιση,τελειος απογοητευμενη:(αλλα μετα που το σκεφτομασταν λεμε δεν πειραζει ετοιχε σε εμας.Αλαζω γιατρο γιατι ειθελα να αφαιρεσω τιν κυστη το συντομοτερο,οπως και εγινε σε 2 μινες την ειχα αφαιρεση και μου διεκοψε τιν περιοδο για 5 μινες και λεει ο γιατρος μολις αδιαθετισω θα μινω αμεσως εγκυος!Κανουμε ελευθερα για 5 μινες και τιποτα λεμε να κοιταχτη και ο ανδρα μου και του βρεισκει μετρια κινητικοτιτα 40% του εδωσε θεραπεια για 1 μινα restadol και μα ειπαι θα δουμε αποτελεσματα μεχρι 3 μινες και μετα θα κανετε σπερματενχηση,παιρνανε και η 3 μινες και τιποτα αφισαμε και αλλουσ 2 μινες και μετα πηγαμε στον γιατρο για να πρωχορισουμε και μα λεει να περασει το καλοκαιρη μηπως και προκυψη φισιολογικη συλληψη επειδη εχουμε πιθανοτιτες και ειμαστε και μικρη:lol:Περασε και αυτο το διαστημα και ειπαμε με τον γιατρο να μου γραψει ορμονολογικες εξετασεις επειδη δεν εχω κανει ποτε και ο αντρας μου να ξανα κανει εξεταση σπερματος και μετα να πρωχωρισουμε!!!Δυστιχος δεν ειμαστε απο τους τυχαιρους πρεπει να πεδευτουμε σε αυτο το θεμα.....

• 3 years later...

Γεια σας κοριτσια μου και Καλη χρονια σε ολες μας!! Ολα τα καλα!! Ταλαιπωρουμαι κι εγω με το θεμα της ενδομητριωσης, και ανω σκεψεις πολλες, σαν να πηζω λιγακι τωρα τελευταια.. Λοιποοοον...

Το Σεπτεμβριο του 2013 εκανα λαπαροσκοπηση για αφαιρεση κυστης ενδομητριωσης 3,5εκ. Αφαιρεθηκε λοιπον και καυτηριαστηκαν και μερικες μικρουλες εστιες, το ειδα στο dvd και οταν ρωτησα το γιατρο μου μου ειπε οτι μαλλον ηταν μικρουλες εστιες και τις καυτηριασε. Δεν εκανα διακοπη κυκλου τελικα και πλακωθηκαμε στις σπερματεγχυσεις (5 το συνολο) μεσα στον χρονο που μας περασε, και φυσικα ελευθερα τις μερες της ωορρηξιας οποτε δεν καναμε σπερματεγχυση.. Μωρακι ομως πουθενα... Διαβαζω οτι σστις περισσοτερες ειπαν να προσπαθησουν ενα εξαμηνο και μετα να ξανακοιταχτουν μηπως εχει εμφανιστει και παλι η ενδομητριωση...εμενα δεν μου ειπαν τετοιο πραγμα :confused: Τωρα ειμαστε στη φαση που ψαχνομαστε για εξωσωματικη γιατι αποφασισαμε οτι η λυση ειναι αυτη, ολα τα υπολοιπα ειναι μια χαρα - σπερμα, ωορρηξια, σαλπιγγογραφια , ορμονες. Αφηστε που πριν τη λαπαροσκοπηση προσπαθουσαμε κι αλλα 2 χρονια - 3 το συνολο δηλαδη! Παω να σκασω, εχω βαλει πολλα με το νου μου, μηπως καναμε λαθος κι επρεπε να κανω διακοπη κυκλου τοτε κι χασαμε ενα χρονο τσαμπα;; Υπαρχει καποια να εχει παρομοια ιστορια; κυριως αυτη η διακοπη κυκλου με σκαει, μηπως υπαρχει και κανενα αλλο καλο κοριτσι που ηταν πιο τυχερο και τα καταφερε ευκολα, παροτι δεν εκανε τις ενεσεις;

Φιλια πολλα σε ολες!

b5Zrp2.png

Γλυκια μου καλη χρονια εγω θα σου πω να ψαχτει κ ο αντρα σου γιατι εγω εκανα 2 χρονια να κανω παιδι και το προβλημα το χε ο συζυγος αλλα μιλισ εκανε θεραπεια εμεινα εγκυοσσε 3 μηνες ειχα παει παντου κ βρηκα ενα καταπληκτικο γιατρο που παροτι τα προβληματα αρνηθηκε την εξωσωματικη κ ειχε δικιο.αν θεσ σου λεω τ ονομα.χαλαρωσε και θα μεινεισ στο λεω εγω που χω βασανιστει οτι θεσ ρωτα παντοσ μετα το χειεεεουργειο μην κανεισ ενεσεισ ειναι η ποιο γονιμη περιοδο

Ax βρε ερινα, ξαναεφανιστηκε εεε; τι πραγμα κι αυτο...να μην ξερεις απο που θα σου ρθει και ποτε θα ξαναεμφανιστει.. Η 4ου βαθμου ειναι σοβαροτερη μορφη αποτι καταλαβαινω... αλλα πως σου τη διεγνωσαν τωρα παλι; ξαναεκανες λαπαροσκοπηση; Σορρυ αν ρωταω μπολικα, αλλα καμια φιλη μου δεν εχει τετοιο ζητημα(ευτυχως) και καμια δεν εχει ή θελει να κανει παιδια.. Αν επιτρεπεται τι θεμα ειχε ο συζυγος; γιατι εμεις ειμαστε μια χαρα απο σπερμα και με την επεξεργασια το κανουμε ακομη καλυτερο μας ειπαν, κι απο μικροβια πεντακαθαρο! Αν μπορεις στειλε μου το ονομα του γιατρου σας, πολυ θα με βοηθουσε.

Σημερα θα παμε και με τον αντρα μου σε εναν αλλο γιατρο που κανει μεν και εξωωσωματικη αλλα ειδικευεται και στη λαπαροσκοπικη χειρουργικη και στην ενδομητριωση, τα πολυποδακια και ολα αυτα της ταλαιπωριας. Να δουμε τι θα μας πει κι αυτος...

Σε ευχαριστω τοοοσο πολυ που μου απαντησες!!

b5Zrp2.png

Σορρυ βρε ερινα μου αλλα κοιταω και ξανακοιταω στα προσωπικα μηνυματα και πουθενα το μηνυματακι σου :shock: , μονο τα παλια μου μου δειχνει! Κατι κανω λαθος; μπας και δεν μου ηρθε;;;

b5Zrp2.png