Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξέρει κανείς για Χίο;;;

mata

Recommended Posts

Κάναμε μια συζήτηση με τον άντρα μου, για ενδεχόμενες διακοπές στη Χίο!Ξέρει κανείς να δώσει τα φώτα του, για το αν είναι καλά, αν έχει καλές παραλίες, και γενικά πώς είναι σαν νησί;;;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! :D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνηηηηηηηηηηηηη

μόνο αυτά ξέρω πιστεύω να σε βοήθησα :lol::lol::lol:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

είχαμε πάει πέρισυ στα ένδοξα Νενιτούρια ένα χωρίο (αλλά μιλάμε για χωριό!!) βόρεια της Χίου και μας φιλοξένησαν η νονά και ο νονός του γιου μου. λοιπόν θα σου πω τις δικές μου, προσωπικές πάντα, εντυπώσεις :D

1. πήγαμε με το γρήγορο 6 ώρες ημερίσιο, αλλά με καμπίνα . Και τελικά κάναμε πολύ σωστά γιατί τα παιδιά ήταν μικρά και θα κουραζόντουσαν στο σαλόνι του πλοίου, το οποίο ήταν και φίσκα.

2. οπωσδήποτε πάρτε αυτοκίνητο γιατί είναι μεγάλο νησί και θέλει να το γυρίσετε.

3. στη Βόρεια μεριά το οδικό δίκτυο δεν είναι και το καλύτερο -πολύ στροφιλίκι!!- αλλά στα νότια είναι πιο βατά τα πράγματα

4. πολύ ωραίο νησί με "καλό τουρισμό", για οικογένειες ..

5. πηγαίντε οπωσδήποτε στα Μεστά :D για εμένα το ωραιότερο μέρος της Χίου!! είναι κάστρο και όλα , μαγαζιά και σπίτια, βρίσκονται μέσα σε αυτό, φοβερό!!εγώ ξετρελάθηκα.. άσε που πίναμε καφέ στην καφετέρια και τα παιδιά παίζανε κρυφτό πιο εκεί...(δεν υπάρχουν αυτοκίνητα μέσα στο κάστρο!!)

έχει και άλλα ωραία μέρη αλλά επειδή εγώ έπαθα την πλάκα μου από τα Μεστά ειλικρινά τα υπόλοιπα μου φαίνονται πολύ λίγα... :lol:

να αγοράσετε κεραμικά, να πάτε στα μαστιχόδεντρα που μοιάζουν με σχήνους και να φάτε πολύ γιατι έχει ωραία φαγητά!

επίσης έχει πολύ ωραίες και ήσυχες παραλίες και φοβερά σπίτια-βίλες!!

τώρα από ξενοδοχεία ή δωμάτια δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αφού και εμάς μας φιλοξένησαν οι κουμπάροι μας..ίσως κανένας άλλος που να έχει μείνει μπορεί να σου πει

ετοιμάστε βαλίτσες, πηγαίντε και περαστε καλά :wink::wink::wink::wink:

Aχχχχχχχχχχχ!!! Χίος!!!!

Τί μου κάνεις Μάτα μου!!! :D

Εκεί πέρασα μερικά από τα καλλίτερα χρόνια της ζωής μου σαν φοιτήτρια.

Πέρασαν όμως από τότε πάνω από 10 χρόνια και δεν έχω ξαναπάει (δυστυχώς) :cry:

Έτσι δεν ριψοκινδυνεύω να σου δώσω πληροφορίες αφού όλα πια θα έχουν αλλάξει...

Ελπίζω να τα καταφέρω να πάω κάποια στιγμή...

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Διαφημίσεις

Είχαμε πάει Χίο πριν αρκετά χρόνια, 7-8 (αν θυμάμαι καλά) και μας είχε αρέσει πάρα πολύ.Δεν το λες κοσμοπολίτικο νησί,αλλά όντως έχει "καλό"τουρισμο".Εμείς μέναμε στην παραλία του Καρφά, είναι πολύ κοντά στην πόλη της Χίου και μας βόλευε .Πιστέυω ότι είναι πιο πολύ νησί για οικογένειες και νομίζω ότι θα ξαναπήγαινα τώρα με το μικρό.

Εκτός από την παραλία του Καρφά,πολύ ωραία παραλία είναι τα Μαύρα βόλια,η Αγιά Φωτιά και αυτή της Αγιας Μαρκέλας στην Δυτική πλευρά του νησιού.Περισσότερα για παραλίες δεν θυμάμαι.

Μεστά,Πυργί...δεν το συζητώ...πανέμορφα!

Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνηηηηηηηηηηηηη

μόνο αυτά ξέρω πιστεύω να σε βοήθησα :lol::lol::lol:

:lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Ώστε έτσι λοιπόν δεσποινίς... Στη Χίο !!!!

Νικάκι:wink::D

Σσσσσσσσσσσσστ!!!!Νίκη μου!!!

Μην μας ξεφύγει τίποτα πουθενά!!!.Εσύ, εγώ κι όλο το forum!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Στέλλα μου φοιτητικά χρόνια στη Χίο ε;;;;χμμμ ωραία πέρασες φαντάζομαι!!!! :wink::D:D

Pitsirikaki και motherof2 σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες σας!!!!!!!!!!Μέσα από αυτά που γράψατε μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι μάλλον είναι ωραίο νησί!Σκεφτήκαμε φέτος (αν και δεν καταλήξαμε ακόμα), για κάποιο κοντινο νησί, γιατί θα έχουμε και τον μικρό μαζί μας. Αν πάμε σίγουρα θα πάρουμε καμπίνα στο πλοίο και όσο για αυτοκίνητο πάντα νοικιάζουμε γιατί τα γυρίζουμε αρκετά τα νησιά. Δεν παίρνουμε συνήθως το δικό μας, γιατί δεν συμφέρει ιδιαίτερα.

Και πάλι ευχαριστώ! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Μata μόνο μερικές διευθύνσεις από ξενοδοχεία μπορώ να σου δώσω. Δυστηχώς όμως δε γνωρίζω κάτι περισσότερο!

http://www.erytha.gr/homepage.asp?ITMID=13&LANG=EN

http://www.goldensand.gr/

http://www.greciancastle.gr/

http://www.emporiosbay.com/

http://www.greek-tourism.gr/goldenodysseyhotel/

http://www.chios-hotels.gr/morningstar_gr.htm

http://www.chios-sunrise.gr/hotel_gr.asp

http://www.chios-hotels.gr/sunset_en.htm

Αυτά.......

Διαφημίσεις

http://www.chios.gr/end.swf

Ελπίζω να βρεις κάτι που να σου αρέσει Μάτα μου!!!

Για 4 χρόνια έμενα στο ξενοδοχείο "Κύμα" μαζί με άλλους φοιτητές.Είναι στην πόλη απέναντι από το "Χανδρής".

Η ιδιοκτήτρια μου είχε φερθεί υπέροχα και με είχε αγαπήσει ....Το ίδιο κι εγώ!!!

Ένα κομμάτι της ψυχής μου θα βρίσκεται για πάντα εκεί!!!

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

mata μου καλημέρα!Χιο να πάτε βέβαια ετοίμαζε βαλίτσες!

Εγώ είμαι απο Χίο αλλά κρίμα λείπουμε εκτός Ελλάδας τώρα!

Οπως είπαν και τα κορίτσια και θα συμφωνήσω η Χίος εχει εναλλασώμενα τοπία.

Βόρεια είναι πιο νεκρό το τοπίο έχει καθαρές θάλλασες και ηρεμία.

Νότια το νησί είναι πράσινο μοσχοβολαει ο τόπος απο τα ανθη των εσπεριδοειων και φυσικά απο τη μαστίχα που μόνο νότια του νησιού καλλιεργήτε.

Πυργί, Μεστά,Ολύμποι(σπήλαιο),είναι χωριά που πρέπει να πάτε.

Εμπορείο(Μαύρα βότσαλα)ύπέροχη θάλλασα πεντακάθαρα νερά,Κώμη αμουδερή παραλία!

Στη Χίο όπου και αν πας θα βρείς πάντα κάτι που θα σου αρέσει.

Για να μην γίνομαι κουραστική αν θέλεις πληροφορίες για κάτι και μπορώ να βοηθήσω στείλε μου π.μ.

.png.png

Εχω κανει και γω δυο χρονιες διακοπες στην Χιο και μαλιστα πολυ καιρο (2 μηνες περιπου καθε φορα)

Με φιλοξενουσαν βεβαια κατι φιλοι μου με παιδακια οποτε εχω αποψη απο παραλιες κλπ..

η μονη παραλία που πραγματικα ενδεικνυται ειναι η Κωμη. Οι αλλες εχουν βοτσαλα (χοντρα) και σχετικα παγωμενα νερα..

Υπαρχουν και καποιες αλλες παραλίες με αμμο αλλα ειναι σχετικα δυσπροσιτες.. η Κωμη ομως ειναι περιπου καμια ωρα απο την πολη της Χιου οπότε αν πας εκει καλυτερα να επιλεξεις να μεινεις καπου κοντα.. (δεν ξερω βεβαια τι υπαρχει εκει απο ξενοδοχεια και τουριστικες υποδομες)

όντως εχει πολλα γραφικα μερη να δεις αλλα τα περισσοτερα βρισκονται στη βορεια πλευρα του νησιου που δεν ενδυκνειτε να πας να μεινεις οποτε το πολυ πολυ μια ολοήμερη θα κανεις χωρις να υπολογιζεις για μπανιο εκεινη την ημερα.

Το αλλο μειονεκτημα αυτων των νησιων (Χιος - Μυτιληνη) ειναι το μεγαλο κοστος των εισητηριων. υπολογισε περιπου με γυρω στα 700 ευρω με την επιστροφη με καμπινα δικλινη δυο παιδια και αμαξι.. (τα οποια παιδια τα δηλωνεις για καταστρωμα και τα παιρνεις μαζι σου..

Αν νομιζεις οτι σου περισευουν τοσα μονο για τα εισητηρια τοτε πηγαινε..

Εγω δεν θα το επελεγα μονο και μονο για υτο το λογο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Λατρεύω το τόπο που γεννήθηκα και είναι λογικό όταν διαβάζω πράγματα που είναι λάθος θέλω να τα υπογραμίσω.

Γραφικά μέρη υπάρχουν σε όλη τη Χίο.Οχι μονο βόρεια.

Τα Μεστά και το Πυργί (μεσαιωνικά χωρία)ειναι νότια.

Αμμουδερή παραλία δεν εχει μονο η Κώμη είναι ο Καρφάς που είναι 5 χιλιομετρα απο την πόλη,η Αγια Ερμιόνη οΜεγας Λιμιώνας το Λιθί .

Αγια Φωτιά -Δασκαλόπετρα -Ελίντα-Αγια Μαρκέλλα Λήμνος παραλίες με ψηλό βοτσαλάκι.

Ποιες παραλίες ειναι δυσπρόσιτες?Δεν τις ξέρω!

.png.png

Dora μου σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

:wink::D Ξέρω ότι όπου κι αν πάς, αν πάρεις πλοίο, είναι ακριβά άν βάλεις μέσα και το αυτοκίνητο. Εϊχαμε ρωτήσει κάποτε για Μυτιλήνη και ζαλιστήκαμε με το ποσό που μας είπαμε. Ετσι ή παίρνουμε αεροπλάνο σε νησιά που μπορούμε, ή αν πάμε τώρα Χίο, θα νοικιάσουμε από εκεί αυτοκίνητο, όπως κάνουμε κάθε χρόνο σε κάθε νησί. Σ'ευχαριστώ πάντως!

Ηρώ μου, κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ για τη διάθεση των πηροφοριών! :wink::D Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι αυτό με τα βότσαλα στις παραλίες. Μου το είπε και μια ακόμη γνωστή μου που έχει πάει και λίγο με προβλημάτισε η αλήθεια.

Μου είπε ότι η παραλία είναι μια που έχει άμμο και λόγω του ότι είναι μία έχει πολύ κόσμο. Οι άλλες όλες μου είπε ότι έχουν βότσαλα, κάτι το οποίο, δεν μπορώ καθόλου και όπου το έχω συναντήσει δεινοπάθησα πραγματικά. Πόσο μάλλον τώρα που θα έχουμε και τον μικρό μαζί μας, με κουβαδάκια και πολύ όρεξη για χτίσιμο και πύργους στην άμμο.

Μπορείς να μου πείς, αν σου είναι εύκολο, ακριβώς πόσες είναι οι παραλίες με άμμο και αν είναι εύκολο να πάς με το αυτοκίνητο;;Δεν μας πειράζει να κάνουμε και λίγη απόσταση με το αυτοκίνητο (ούτως ή άλλως καμιά παραλία δεν είναι στο κέντρο ενός νησιού).

Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων Ηρώ! :):)

n3kPp3.png

zewgp3.png

mata καλησπέρα!Οι παραλίες που έχουν άμμο στη Χίο ειναι ο Καρφάς 5 χιλιόμετρα απο τη πολή είναι τουριστικό θέρετρο για το νησί.

Η Κώμη 25 χιλιομετρα αποσταση στη νότια πλευρά του νησιού,μαζεύει πολλή κόσμο τα σαββατοκύριακα.

Το Λιθί 32 χιλιομετρα απο τη πόλη ειναι στη νότιο-δυτική πλευρά, ιδανική για παιδιά,είναι ρηχά τα νερά.άε

Έχει ωραίες ταβερνούλες με φρέσκο ψάρι και θαλλασινά.

Σε όλες τις παραλίες παει το αυτοκίνητο

Αλλα να μην παραλήψετε να δείτε και τις άλλες παραλίες,δεν είναι σε ολες μεγάλα τα βότσαλα.

Να πάτε σίγουρα στην Αγια Μαρκέλλα και στα Μαγεμένα στη βόρεια πλευρά του νησίου.

Τη μήνα αποφασίσατε να πάτε??

.png.png

Ηρώ μου σ'ευχαριστώ. ¨Η αλήθεια είναι ότι δεν αποφασίσαμε ακόμα γιατί θεωρησα ανατρεπτικό παράγοντα αυτό που με τις παραλίες. Αφού μου γράφεις έτσι, θα ρίξω μια ματιά στο ίντερνετ να δώ τις παραλίες που μου προτείνεις και αν είναι να αποφασίσουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο γιατί περνάνε και οι μέρες.

Σ'ευχαριστώ ΄πολύ πάντως!!!Να είσαι καλά!!! :D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Ηρώ μου τις είδα τις παραλίες που προτείνεις και φαίνονται ωραίες. Ειδικά το ότι αυτές οι 3 έχουν άμμο, είναι για μένα ένα +!

Μάλλον θα πάμε τελικά. Για Αυγουστο λέμε. Αν δεν σου κάνει κόπο έχεις να προτείνεις τίποτα άλλο σχετικά με το νησί και να δώσεις οποιαδήποτε πληροφορία ή κάτι που πρέπει να προσέξουμε ή να αποφύγουμε.; Υπάρχουν και στο ίντερνετ πληροφορίες, αλλά αλλιώς είναι από π΄ρώτο χέρι!!!! :wink::wink::D:D

Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων! :D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Ηρώ μου σ'ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου έστειλες μέσω πμ!!!! ΠΟλύ ευγενικό εκ μέρους σου!!!!

Να είσαι καλά!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

• 2 months later...

Γυρίσαμε κι εμείς!!!!!!!!!!!!!!

Οι διακοπές στη Χίο ήταν από τις ωραιότερες που έχουμε κάνει!!!Περάσαμε φα΄νταστικά και ειλικρινά λυπηθήκαμε όταν ήρθε η μέρα να φύγουμε!!!!Οι παραλίες ήταν υπέροχες και αν και πολλές είχαν βότσαλο που πίστευα ότι θα με κάνει να δυσανασχετώ, ήταν υπέροχες με πεντακάθαρα καταγάλανα νερά!!!Μάλιστα γεμίσαμε δυο σακούλες με βότσαλα από τα πιο υπέρχα σχήματα και ΄χρώματα!!!Ο μικρός δεν δυσανασχετούσε καθόλου μάλιστα παίζαμε και ρακέτες και βόλευ παρά το βότσαλο. Είχε και κάποιες με άμμο που ήταν εξίσου όμορφες και καθαρές!!!!

Ολα υπέροχα και το νησί μας άφησε τις καλύτερες εντπώσεις μαζί με τους ανθρώπους του!!!Το σπίτι που μέναμε υπέροχο και δίπλα στη θάλασσα!Το βράδυ ακούγαμε το κύμμα να σκάει!!

http://www.chiosonline.gr/chios-korali-apartments.asp

Ο μικρός βούρκωνε όταν έλεγε ότι θα αποχωριστεί τη Χίο και το σπίτι γιατί πράγματι όλα ήταν μοναδικά. Ο ιδιοκτήτης μέχρι που μας ΄δωρισε δύο βάζα με τοπικα γλυκά!!Φανταστικός άνθρωπος!!!

Ηρώ μου σ'ευχαρίστώ και πάλι για τις πολύτιμες πληροφορίες και το ενδιαφέρον σου!!!!!

Σίγουρα θα ξανακάνουμε διακοπές στη Χίο και ελπίζω τότε να βρεθούμε!!!Αντε και του χρονου να είμαστε γεροί!!!!

:D:D:D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Ευχαριστούμε Μαράκι μου!!!!! :D:D:D Γέμισαν στο φουλ οι μπαταρίες!!!!ε....μια βδομαδούλα ακόμα θα ήταν ότι πρέπει για να πούμε ότι χορτάσαμε!! :wink::D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png