Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα εγγραφής λογω αλλαγής ορίων

Recommended Posts

Αντιμετωπίζω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την εγγραφή του μικρού στο δημοτικό.

Ενώ το σχολείο βρίσκεται δύο στενά πιό κάτω από το σπίτι μας, φέτος άλλαξαν τα όρια και

είμαστε εκτός των ορίων του σχολείου για 5 νούμερα. Μας στέλνουν λοιπόν σε ένα άλλο

δημοτικό 4,5 χλμ μακρυά από το σπίτι μας.

Δεν θέλω το σχολείο να είναι τόσο μακρυά που να πρέπει να χρησιμοποιώ ταξί για να το πηγαίνω και να το φέρνω από τη στιγμή που το σχολείο είναι σχεδόν δίπλα μας.

Ο πιό σοβαρός όμως λόγος είναι ότι από το Μάρτιο που αρρώστησε ο σύζυγος μου πολύ σοβαρά και είμαστε συνέχεια στα νοσοκομεία, μια πολύ καλή φίλη που τα παιδάκια μας πάνε μαζί σχολειο με εξυπηρετεί και μπορεί να το πάρει και να τον κρατήσει από το σχολείο.

Αν ο γιός μου πάει στο άλλο σχολείο θα υπάρχουν μέρες που δεν θα υπάρχει κανείς να τον πάρει, δεν θα έχω ούτε αυτή τη βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για μένα.

Σκέφτηκα λοιπόν να μιλήσω στο διευθυντή του σχολείου να του εξηγήσω την κατάστασή μας, αν χρειαστεί να του δείξω και όλα τα ιατρικά έγγραφα για να αντιληφθεί την κατάσταση μήπως μπορεί για κοινωνικούς λόγους να γίνει αυτή η εξαίρεση.

Κορίτσια δεν έχω καμία βοήθεια από κανέναν, παπούδες και γιαγιάδες έχουν πεθάνει, για να πάρω γυναίκα ούτε λόγος αφού ο σύζυγος δεν μπορεί πια να εργαστεί και ούτε πρόκειται, άρα εισόδημα ελάχιστο και αυτή η φίλη για μένα είναι σανίδα σωτηρίας.

Εκτός από το διευθυντή του σχολείου που αλλου μπορώ να απευθυνθώ? Μπορείτε να με βοηθήσετε?

Διαφημίσεις

Kαλησπέρα! Πρώτα από όλα εύχομαι τα καλύτερα για την οικογένεια σας.

Σε σχέση με το ερώτημά τώρα. Στο Προεδρικό διάταγμα 201 που αφορά την οργάνωση και λειτουργία των δημοτικών σχολείων αναφέρεται στο Άρθρο 1 - παράγραφο 5:

Εγγραφή μαθητή ο οποίος διαμένει σε περιοχή που δεν ανήκει στη σχολική περιφέρεια του σχολείου μπορεί να γίνει σε εξαιρετικές περιπτώσεις με απόφαση του αρμόδιου Προϊσταμένου της Δ/νσης ή του Γραφείου Π. Ε. Οι εξαιρετικές αυτές περιπτώσεις αφορούν θέματα υγείας, σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, περιπτώσεις αλλαγής περιβάλλοντος μαθητού σύμφωνα με το εδάφιο δ. της παρ. 8 του άρ. 13 του παρόντος Προεδρικού Διατάγματος. *

Εφόσον πρόκειται για σοβαρό λόγο συζητήστε το με το Διευθυντή του Σχολείου ή ακόμη καλύτερα επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται το Δημοτικό Σχολείο στο οποίο επιθυμείτε να εγγραφεί το παιδί και αφού τους εκθέσετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε θα βρεθεί λύση εαν είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

* Ολόκληρο το προεδρικό διάταγμα μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://users.sch.gr/kgeorga/pd201.htm

*

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...