Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
 • Tell a friend

  Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ιδέες για δραστηριότητες σε παιδικό πάρτυ


Recommended Posts

Να μερικές διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορουν να συμμετεχουν πολλα παιδάκια!!! :)

 

Παιχνίδια της Άνοιξης!

 

Η γάτα και τα ποντίκια

Αριθμός παικτών: Από τρεις έως δέκα

Τι θα χρειαστείτε: Φουντούκια, καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς

1. Διαλέξτε ένα παιδί για το ρόλο της γάτας. Υα υπόλοιπα παιδιά θα παριστάνουν τα ποντίκια.

2. Καθίστε σταυροπόδι και σχηματίστε έναν κύκλο γύρω από τη γάτα, που θα κάθεται στο κέντρο του.

3. Η γάτα τοποθετεί σε όποια θέση θέλει όλα τα φουντούκια γύρω της.

4. Το παιχνίδι ξεκινά με τα ποντίκια να πλησιάζουν τη γάτα περπατώντας στα τέσσερα για να της κλέψουν ένα φουντούκι. Μόλις κάποιο ποντίκι καταφέρει να της αρπάξει ένα, το πετάει πίσω από τον ώμο του. Οι παίκτες, στην προσπάθεια τους να αρπάξουν το φουντούκι, δεν πρέπει να σηκωθούν όρθιοι.

5. Όταν η γάτα αγγίξει ένα ποντίκι ενώ αυτό κρατά ακόμα τον ξηρό καρπό στα χέρια του, το παιχνίδι τελειώνει και το συγκεκριμένο ποντίκι παίρνει τη θέση της γάτας.

6. Εάν τα ποντίκια κλέψουν όλους τους ξηρούς καρπούς χωρίς η γάτα να πιάσει κανένα από αυτά, το παιχνίδι ξαναρχίζει με την ίδια γάτα.

 

Αγώνας σαλιγκαριών

Αριθμός παικτών: Πάνω από δυο

Τι θα χρειαστείτε: Ένα μαξιλάρι για κάθε παίκτη

1. Χαράξτε στο έδαφος (π.χ. στο προαύλιο) μια γραμμή αφετηρίας και μια γραμμή τερματισμού. Ορίστε ποιος θα είναι ο διαιτητής του παιχνιδιού.

2. Οι υπόλοιποι παίκτες παριστάνουν τα σαλιγκάρια. Για να ξεκινήσει το παιχνίδι, τα παιδιά πρέπει να σταθούν στη γραμμή αφετηρίας, πεσμένα στα τέσσερα με ένα μαξιλάρι στην πλάτη τους, που θα είναι το κέλυφός τους.

3. Όταν ο διαιτητής δώσει το σύνθημα, όλα τα «σαλιγκάρια» αρχίζουν και τρέχουν προς τη γραμμή τερματισμού, προσπαθώντας να μη τους πέσει το μαξιλάρι από την πλάτη. Όταν ένα «σαλιγκάρι» χάσει το μαξιλάρι του, πρέπει να μείνει ακίνητος μέχρι να του το τοποθετήσει και πάλι στην πλάτη ο διαιτητής.

4. Νικητής είναι το «σαλιγκάρι» που θα περάσει πρώτο τη γραμμή τερματισμού.

 

Τα εργατικά μυρμήγκια

Αριθμός παικτών: Από δυο έως είκοσι

Τι θα χρειαστείτε: Είκοσι διαφορετικά αντικείμενα (πέτρες, κουκούτσια, κουκουνάρια, κοχύλια, μολύβια κτλ.) και δυο καλάθια ή τσάντες.

1. Εάν υπάρχουν πάνω από δυο παίκτες, σχηματίστε δυο ομάδες και μοιράστε τα αντικείμενα στις δυο ομάδες.

2. Κάθε ομάδα αφήνει το καλάθι της στο έδαφος και τοποθετεί τα αντικείμενα της με τέτοιον τρόπο ώστε να έχουν μεταξύ τους απόσταση δυο βημάτων.

3. Αποφασίστε ποιος θα ξεκινήσει πρώτος από την κάθε ομάδα.

4. Μόλις είστε έτοιμοι, δώστε το σύνθημα εκκίνησης.

5. Κάθε παίκτης, μόλις φτάσει η σειρά του, πρέπει να τρέξει για να μαζέψει ένα αντικείμενα από τη δική του ομάδα και να τα βάλει και πάλι μέσα στο καλάθι της.

6. Ποια ομάδα θα καταφέρει να μαζέψει πρώτη όλα τα αντικείμενα της;

 

Όλα τα βατραχάκια στη λίμνη!

Αριθμός παικτών: Από δυο έως έξι

Τι θα χρειαστείτε: Έξι μικρά κουμπιά για κάθε παίκτη, ένα μεγαλύτερο κουμπί για κάθε παίκτη (που χρησιμεύει για την εκτίναξη των άλλων κουμπιών), μια κιμωλία και αυτοκόλλητα σε διάφορα χρώματα.

1. Εάν τα κουμπιά που διαθέτετε είναι όλα το ίδιο χρώμα και δεν μπορείτε να τα ξεχωρίσετε, κολλήστε πάνω τους ένα αυτοκόλλητο ή κάντε τους ένα σημαδάκι με ανεξίτηλο μαρκαδόρο, χρυσό ή ασημί.

2. Διαλέξτε μια επιφάνεια για να παίξετε. Σχεδιάστε στο κέντρο έναν κύκλο στο μέγεθος παλάμης, ο οποίος θα παριστάνει τη λίμνη.

3. Τα κουμπιά σας αντιπροσωπεύουν τα βατραχάκια. Τοποθετείστε τα γύρω από τη λίμνη.

4. Κάθε παίκτης, με τη σειρά, θα κάνει ένα βατραχάκι του να εκτιναχθεί, ώστε να πέσει μέσα στη λίμνη, πιέζοντάς το με το μεγαλύτερο κουμπί.

5. Ποιος θα καταφέρει να ρίξει όλα τα βατραχάκια του μέσα στη λίμνη;

Μπορείτε να παίξετε πολλά παιχνίδια χρησιμοποιώντας κουμπιά, από αγώνες δρόμου μέχρι ποδόσφαιρο. Εάν δεν έχετε κουμπιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πούλια, καπάκια από μπουκάλια αναψυκτικών κτλ.

 

Το χρωματιστό μπαστούνι

Αριθμός παικτών: Από τρεις έως δώδεκα

Τι θα χρειαστείτε: Ένα πλαστικό κοντάρι ή ένα μπαστούνι βαμμένο σε διάφορα χρώματα και ένα άδειο κουτάκι αναψυκτικού.

1. Διαλέξτε έναν παίκτη και δώστε του το μπαστούνι.

2. Οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει να σταθούν με τέτοιον τρόπο ώστε να μην βλέπουν τον παίκτη με το μπαστούνι (π.χ. να σταθούν με το πρόσωπο στραμμένο προς τον τοίχο)

3. Ενώ οι υπόλοιποι παίκτες μετρούν αργά ως το είκοσι, ο παίκτης με το μπαστούνι πρέπει να το κρύψει κάπου.

4. Μόλις το κρύψει, πρέπει να γυρίσει εκεί που βρίσκονται οι υπόλοιποι παίκτες και, αφήνοντας το κουτάκι του αναψυκτικού να πέσει κάτω, να πει: Όποιος το βρει, κερδίζει!

5. Όλοι οι παίκτες αρχίζουν να ψάχνουν το μπαστούνι. Μόλις το βρει κάποιος, πρέπει να φωνάξει: Το βρήκα! Και να τρέξει αμέσως προς το κουτάκι του αναψυκτικού.

6. Οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει να τρέξουν και εκείνοι προς το κουτάκι.

7. Αυτός που βρήκε το μπαστούνι μπορεί να διαλέξει εάν θα κρύψει ο ίδιος το μπαστούνι ή ο παίκτης που έφτασε τελευταίος μπροστά στο κουτάκι.

 

Το φιδάκι

Αριθμός παικτών: Από δυο έως έξι

Τι θα χρειαστείτε: Ένα καπάκι από μπουκάλι αναψυκτικού για κάθε παίκτη, πλαστελίνη και ένα ξυλάκι για να σχεδιάσετε στο έδαφος το φίδι.

Γεμίστε το καπάκι με πλαστελίνη- μπορείτε να αναμείξετε διάφορα χρώματα. Σχεδιάστε στο έδαφος ένα φίδι. Κάντε του και μια μικρή τρύπα για μάτι. Εάν παίζετε σε τσιμέντο, μπορείτε να σχεδιάσετε το φίδι με χρωματιστή κιμωλία.

1. Κάθε παίκτης πρέπει να βάλει το καπάκι του στην άκρη της ουράς του φιδιού.

2. Ο καθένας, με τη σειρά, χτυπάει το καπάκι με τον δείκτη του χεριού του, προσπαθώντας να το κάνει να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, χωρίς όμως να βγει από τα όρια του σώματος του φιδιού.

3. Εάν το καπάκι βγει έξω από το φίδι, το παιδί στο οποίο ανήκει το καπάκι πρέπει να το βάλει επάνω στη γραμμή, στο σημείο από όπου βγήκε. Όταν έρθει και πάλι η σειρά του να παίξει, θα το χτυπήσει από εκεί.

4. Νικητής είναι ο παίκτης που θα καταφέρει να βάλει πρώτος το καπάκι του στο μάτι του φιδιού.

Μπορείτε επίσης να σχεδιάστε τόσα φιδάκια όσα και οι παίκτες. Νικητής θα είναι ο πρώτος που θα φτάσει στο μάτι του φιδιού. Προστατέψτε την πλαστελίνη βάφοντάς τη με λίγο βερνίκι ξύλου. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει πιο ανθεκτική και δε θα γεμίζει σκόνη.

 

Τσουβαλοδρομίες

Αριθμός παικτών: Πάνω από δύο

Τι θα χρειαστείτε: σακούλες σκουπιδιών

1. Τα παιδιά φοράνε τις σακούλες στα πόδια και τις κρατάνε με τα χέρια.

2. Χοροπηδώντας προσπαθούν να τρέξουν στο τέλος.

3.Νικητής είναι ο παίκτης που θα καταφέρει να φτάσει πρώτος στην γραμμή το τερματισμού.

 

Πηγή: «Παιχνίδια για όλες τις εποχές του χρόνου», Oriol Ripoll εκδόσεις Σαββάλας

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


δυστυχώς το είδα αργά και τώρα ούτε που προλαβαίνετε αλλά....

 

δαχτυλομπογιές....

φοράνε μια σακούλα σκουπιδιών με τρύπες για κεφάλι και χέρια και τα αφήνετε να βουτήξουν σε δακτυλομπογιές και να σχεδιάσουν ένα τεράστιο χαρτί/πανώ....

 

το κρατάς μετά και για ενθύμιο και του το βάζεις με τα άλλα αναμνηστικά...

βέβαια οκ, θα υπάρξουν και τα πάρτυ για τα 3... τα 4... κλπ κλπ :lol:

 

 

χρόνια σας πολλά με υγεία πάνω απ όλα! :D

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Αναπαράσταση Τσίρκο

 

Σε ένα μπαούλο μπορείτε να βάλετε διάφορα ρούχα και αξεσουάρ μεταμφίεσης, όπως περίεργα καπέλα, γραβάτες, φιόγκους, μάσκες ζώων και κλόουν, διάφορα πανιά, εμπριμέ σεντόνια, ή παλιά ρούχα και μουσικά όργανα.

Τα παιδιά αποφασίζουν να κάνουν μια αναπαράσταση του τσίρκο, αναλαμβάνοντας το καθένα και από έναν ρόλο, ενώ παράλληλα μεταμφιέζονται ανάλογα. Οι ρόλοι μπορούν να είναι: Zώα (ελέφαντες, μαϊμούδες, άλογα κλπ.), ακροβάτες, ζογκλέρ, κλόουν, χορευτές/ριες, μουσικοί – ορχήστρα κ.α.

 

Η παράσταση αρχίζει! Οι θεατές χειροκροτούν. Οι μουσικοί παίζουν τα όργανά τους καθώς παρελαύνουν τα μέλη του τσίρκο. Οι χορεύτριες χορεύουν, οι ζογκλέρ πετούν και παίζουν με μπαλάκια και κορδέλες, οι ακροβάτες στριφογυρίζουν, οι κλόουν κάνουν αστεία, οι ελέφαντες προχωρούν με βαριά βήματα, οι μαϊμουδίτσες χοροπηδούν και τα άλογα καλπάζουν ρυθμικά. Αφού παρελάσουν όλοι και υποκλιθούν, οι «θεατές» χειροκροτούν.

 

 

Βρες τα κρυμμένα δωράκια

 

Έχουμε πάρει δωράκια για κάθε παιδί. Τους τα δίνουμε μέσα από ένα οργανωμένο παιχνίδι.

Τα υλικά που χρειάζονται για το παιχνίδι είναι: Μία λεκάνη, μία κουτάλα και ένα μαντήλι.

Επιλέγουμε ένα παιδί κάθε φορά και του κλείνουμε τα μάτια με το μαντήλι. Ένα άλλο παιδί παίρνει ένα δωράκι και το βάζει κάτω από την λεκάνη, τοποθετώντας την κάπου στο χώρο. Το παιδί με τα δεμένα μάτια γονατίζει στο πάτωμα και μπουσουλώντας προσπαθεί να βρει την λεκάνη που κρύβει το δωράκι, ενώ ταυτόχρονα κρατάει την κουτάλα και τη χτυπά στο πάτωμα, έως ότου πετύχει την λεκάνη. Τα υπόλοιπα παιδιά καθοδηγούν το παιδί φωνάζοντας του «ζέστη» όταν πλησιάζει στη λεκάνη και «κρύο» όταν απομακρύνεται από αυτή. Τα παιδιά νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση όταν ανακαλύπτουν το κρυμμένο δωράκι.

Το παιχνίδι συνεχίζεται ώσπου να παίξουν και να πάρουν δωράκια όλα τα παιδιά.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Τα παιδιά έχουν μια έμφυτη τάση να εξερευνούν τον κόσμο που τους περιβάλλει και να τον αναπαριστούν με σχέδια και χρώματα. Μέσα από την ανάγκη τους για καλλιτεχνική έκφραση τα παιδιά εξοικειώνονται με τις δυνατότητες και τους τρόπους χρήσης των υλικών. Επίσης, ανακαλύπτουν τις ποικίλες όψεις των αντικειμένων και των καταστάσεων και τους αποδίδουν νέες σημασίες, επενεργώντας πάνω τους κινητικά και νοητικά, ώστε να εκφράζονται με τρόπο δημιουργικό μέσα από τις εικαστικές τέχνες. Η έκφραση μέσα από την τέχνη δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά ανάγκη για τα παιδιά.

 

Ένας καλός τρόπος, λοιπόν, ώστε τα παιδιά να αξιοποιήσουν ευχάριστα και παιδαγωγικά το χρόνο τους είναι να κατασκευάζουν διάφορα αντικείμενα. Αποτέλεσμα των κατασκευών τους θα είναι φυσικά η αίσθηση της χαράς μέσα από την προσωπική τους δημιουργία. Μέσα από τη σελίδα μας, σας προτείνουμε κάποιες κατασκευές. Για την υλοποίηση τους, είτε μπορείτε να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες μας, είτε μπορείτε να τις παραλλάξετε, χρησιμοποιώντας τη δική σας φαντασία!

 

Για τις κατασκευές που απαιτείται ψαλίδι και κοπίδι είναι απαραίτητη και η παρουσία του γονιού, για αποφυγή τραυματισμών από παιδιά μικρής ηλικίας.

 

 

1η Κατασκευή: ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΔΡΑΚΙ

 

psarimt5.jpg

 

 

ΥΛΙΚΑ:

· λευκό οντουλέ χαρτόνι

· 16 μπλε ξυλάκια

· 1 διαφάνεια

· χρώματα για τζάμι

· φυσικά κοχύλια και αστερίες

· κόλλα, ψαλίδι, κοπίδι

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:

 

Πάνω στο λευκό οντουλέ χαρτόνι διατάσσουμε τα μπλε ξυλάκια, με τρόπο όπως φαίνεται στη φωτογραφία και τα κολλάμε με ρευστή κόλλα, ώστε να σχηματίσουμε την κορνίζα. Κόβουμε το οντουλέ χαρτόνι που περισσεύει γύρω-γύρω. Στο κέντρο του κάδρου κόβουμε με το κοπίδι το περίγραμμα του ψαριού. Στη συνέχεια, σχεδιάζουμε το περίγραμμα του ψαριού πάνω στη διαφάνεια και το ζωγραφίζουμε με χρώματα για τζάμια. Κόβουμε το ζωγραφισμένο ψάρι από τη διαφάνεια αφήνοντας, όμως, περιθώρια για να το κολλήσουμε κατόπιν στο περίγραμμα του ψαριού από το οντουλέ (από την πίσω μεριά του κάδρου). Τέλος, διακοσμούμε το θαλασσινό μας καδράκι, κολλώντας του τα διάφορα κοχύλια και τους χρωματιστούς αστερίες.

 

 

2η Κατασκευή: ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ

 

koumparasyt3.jpg

 

ΥΛΙΚΑ:

· μπλε και κίτρινο κανσόν χαρτόνι

· 1 κονσερβοκούτι

· άσπρη τέμπερα

· πινέλο

· κόλλα, ψαλίδι, κοπίδι

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:

Αρχίζουμε την κατασκευή μας βάφοντας το κονσερβοκούτι με τη λευκή τέμπερα (για να ξεκολλήσουμε το χαρτί που υπάρχει στην κονσέρβα, την μουλιάζουμε για λίγη ώρα στο νερό). Στο κίτρινο κανσόν χαρτόνι σχεδιάζουμε ένα τετράγωνο (8cm η κάθε πλευρά) και το κόβουμε. Επίσης, κόβουμε τις 4 διαγώνιους του τετράγωνου σταματώντας το κόψιμο της κάθε διαγώνιου λίγο πιο πάνω από το κέντρο του τετραγώνου. Πιάνουμε μία παρά μία τις άκρες του τετραγώνου που κόψαμε και τις ενώνουμε στο κέντρο του, κολλώντας τις. Στη μέση του μύλου κολλάμε ένα μικρό μπλε χαρτονένιο κυκλάκι. Κολλάμε τον ανεμόμυλο πάνω στο κονσερβοκούτι. Τέλος, για τη σκεπή κόβουμε ένα κύκλο (διάμετρο 10cm) από το μπλε κανσόν χαρτόνι. Έπειτα, κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από τον κύκλο, για να πάρει το σχήμα του κώνου και το κολλάμε στο πάνω μέρος από το κονσερβοκούτι. Φυσικά, δεν ξεχνάμε να χαράξουμε με το κοπίδι μια μικρή σχισμή για να βάλουμε τα χρήματα που θα αποταμιεύσουμε.

 

 

3η Κατασκευή: ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΜΟΜΠΙΛΕ

 

mobilelu8.jpg

 

 

ΥΛΙΚΑ:

· σκληρό χαρτόνι από χαρτόκουτα

· κίτρινη, κόκκινη, μπλε, άσπρη, μαύρη τέμπερα

· χρυσόκολλες

· χρυσή κορδέλα

· ψαλίδι, κόλλα

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:

Σχεδιάζουμε στο χαρτόκουτο έναν ήλιο, ένα κύκλο ως πρόσωπο του ήλιου, 2 σύννεφα μεγάλα και 2 σύννεφα μικρότερα, ένα χελιδόνι και 2 μικρότερα φτερά. Αφού τα κόψουμε, τα χρωματίζουμε ανάλογα όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Για να δώσουμε την αίσθηση του τρισδιάστατου στο μόμπιλε κολλάμε τα μικρότερα σύννεφα πάνω στα μεγάλα, το πρόσωπο στο κέντρο του ήλιου και τα μικρά φτερά πάνω στα φτερά του χελιδονιού. Παράλληλα, τα διακοσμούμε με τις χρυσόκολλες. Τελειώνουμε την κατασκευή στερεώνοντας το κάθε κομμάτι μας πάνω στη χρυσή κορδέλα.

 

 

Καλή Επιτυχία

 

* Προτεινόμενες Κατασκευές από την Νηπιαγωγό ‘Ελενα Αλεβίζου

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Παιχνίδια εσωτερικού χώρου

(κατάλληλα για σπίτια χωρίς μεγάλο κήπο ή για αλλαγές του καιρού την τελευταία στιγμή)

 

Χειροτεχνίες

Βραχιόλια και Κολιέ

Αυτή μπορεί να είναι και η κεντρική δραστηριότητα του πάρτυ, κυρίως αν αυτό απευθύνεται αποκλειστικά σε κορίτσια, ή μπορεί να πραγματοποιηθεί ενδιάμεσα από άλλα παιχνίδια. Τα υλικά που θα χρειαστούν είναι πολύ απλά όπως λίγα μέτρα σχοινιού ή πετονιάς, ψαλίδια και βέβαια πολύχρωμες χάντρες, κουμπιά αλλά και κορδέλες ή κλωστές που μπορείτε να βρείτε ξεχασμένες στο σπίτι. Ακόμη, για περισσότερη ευκολία υπάρχουν έτοιμες στο εμπόριο συσκευασίες που περιέχουν όλα τα «σύνεργα» για την κατασκευή παιδικών κοσμημάτων. Θυμηθείτε πως αυτή η δραστηριότητα χρειάζεται εκτός από την καλή διάθεση και όρεξη να δημιουργήσετε ατέλειωτες σειρές με χάντρες. Δείξτε προσοχή στην χρήση ψαλιδιών (προτιμήστε τα πλαστικά-παιδικά ψαλίδια) και φροντίστε τα κολιέ να μην είναι πολύ σφιχτά στον λαιμό των παιδιών.

 

Παντομίμα

Ένα παιδί που μπορεί να επιλεγεί μετά από κλήρο στέκεται μπροστά στα άλλα παιδιά και αφού σκεφτεί ένα ζώο(εδώ μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς με διάφορες ιδέες) προσποιείται τις κινήσεις του. Οι υπόλοιποι πρέπει να μαντέψουν χωρίς να κάνουν ερωτήσεις. Ανάλογα την ηλικία των παιδιών τα παιδιά μπορεί να μιμηθούν και πιο πολύπλοκες οδηγίες, όπως τον τίτλο μίας ταινίας ή ενός βιβλίου.

 

Χορεύοντας

Μπορείτε να οργανώσετε έναν διαγωνισμό χορού. Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν εάν θα χορέψουν μόνα τους ή σε ζευγάρια. Κριτική επιτροπή μπορούν να είναι γονείς και κάποια παιδιά που δεν θέλουν να χορέψουν.

 

Μπορείτε να δώσετε ιδέες στα παιδιά να χορέψουν με παράξενους τρόπους. Εάν είναι σε ζευγάρια μπορούν να χορέψουν έχοντας ένα μπαλόνι ανάμεσα τους. Μπορεί να χορέψουν ένα ρυθμικό κομμάτι κάθε φορά με διαφορετικό μέλος του σώματος τους. «Χορεύουμε μόνο με το χέρι μας», «μόνο με το κεφάλι», «μόνο με την μέση μας» κοκ. Στο τέλος «χορεύουμε με όλο μας το σώμα».

 

«Ο Ιάκωβος είπε»

Ένα παιχνίδι που συνήθως τα παιδιά το γνωρίζουν και τους αρέσει πολύ. Δίνετε εντολές στα παιδιά και πριν από κάθε εντολή λέτε «Ο Ιάκωβος είπε….». Τους ενημερώνετε από πριν, ότι εάν «δεν το πει ο Ιάκωβος» δεν πραγματοποιούν την εντολή. Δηλαδή εάν τους πείτε «πιάστε την μύτη σας» δεν πρέπει να το κάνουν γιατί είναι κάτι που «δεν το είπε ο Ιάκωβος»! Όποιος μπερδεύεται βγαίνει από το παιχνίδι και νικητής είναι αυτός που θα «υπακούσει» στις σωστές εντολές μέχρι τέλους.

 

«Βάψε χρώμα»

Ένα παιδί είναι ο κυνηγός… Φωνάζει «βάψε χρώμα» και λέει ένα χρώμα. Όλα τα παιδιά πρέπει να πιάσουν ένα αντικείμενο αντίστοιχου χρώματος ενώ ο κυνηγός τα κυνηγάει εάν προλάβει και πιάσει κάποιο παιδί πριν αυτό πιάσει το… χρώμα τότε γίνεται εκείνο κυνηγός.

 

«Σπάσε το μπαλόνι»

Δένετε στο πόδι κάθε παιδιού ένα μπαλόνι. Μόλις ξεκινήσει μουσική, το κάθε παιδί προσπαθεί να σπάσει τα μπαλόνια των άλλων προστατεύοντας όμως το δικό του. Μόλις σταματήσει η μουσική νικητές είναι αυτοί που έχουν «σώσει» τα μπαλόνια τους.

 

Φυσικά η λίστα των παιχνιδιών μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη. Τα παιδιά θα σας δώσουν πολλές ιδέες αλλά κάποια στιγμή θα θελήσουν να παίξουν και χωρίς την δική σας καθοδήγηση.

 

Υπάρχει και η επιλογή του να έχετε κάποιον επαγγελματία στο πάρτι σας που θα οργανώσει τα παιχνίδια. Προσπαθήστε να βγείτε από τις τετριμμένες επιλογές (ένας κλόουν που κάνει κόλπα) και ρωτήστε άλλες μαμάδες για κάποιον που γνωρίζουν ή βρείτε μια παιδαγωγό που έχει ως προσόν της το κέφι.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τσαντάκια από τσόχα

 

 

tsantoulawe8.jpg

 

Φτιάξτε πανέμορφα τσαντάκια από τσόχα χωρίς να χρειάζεται να τα ράψετε!

 

Τι θα χρειαστείτε: τσόχα μαύρη 1 φύλλο λεπτή και 1 φύλλο χοντρή, τσόχα άσπρη 2 φύλλα, τσόχα γκρι 1 φύλλο, 1 ψαλιδάκι, 1 κόλλα, το πατρόν

 

Πως θα το φτιάξετε:

 

Τυπώστε το πατρόν και κόψτε χωριστά κάθε κομμάτι του με το ψαλίδι.

http://www.paidorama.com/assets/patron-tsantoula.pdf

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Συνδετήρες – Φατσούλες

 

sindetirasnt8.jpg

 

Οι συνδετήρες – φατσούλες θα κρατήσουν σίγουρα ευχάριστη παρέα στο διάβασμα των παιδιών. Πρόκειται για μία γρήγορη και εύκολη κατασκευή για παιδιά δημοτικού - γυμνασίου.

 

Προτρέψτε τα να δημιουργήσουν διάφορους χαρακτήρες αλλάζοντας χτενίσματα ή προσθέτοντας αξεσουάρ (πχ καπέλο από χαρτί…).

 

Τι θα χρειαστείτε: 1 συνδετήρα( κατά προτίμηση όχι πολύ μικρό), 1 κόλλα, 2 ματάκια για κούκλες. Αν θέλετε μπορείτε να κόψετε 2 στρογγυλά ματάκια από χαρτί και να τα ζωγραφίσετε. 1 ψαλίδι, λίγο μαλλί- νήμα

 

Πως θα τα φτιάξετε...

Κόψτε το νήμα και φτιάξτε μια τουφίτσα από μαλλί στο μήκος που επιθυμείτε

Περάστε την τούφα από το επάνω μέρος του συνδετήρα (όχι από την πλευρά που πιάνει το βιβλίο)

 

Ζωάκια από πλαστελίνη

 

plastelinizoakiark4.jpg

 

 

 

Ζωάκια από πλαστελίνηΈνας εύκολος τρόπος για να κάνετε πολύ...γλυκά ζωάκια από πλαστελίνη.

 

Αν το παιδί είναι από 2 ½ - 4 ½ ετών τότε μπορείτε να το βοηθήσετε να τα κατασκευάσει. Για μικρότερα παιδιά μπορείτε να τα ετοιμάσετε εσείς και στην συνέχεια να παίξετε παρέα ένα παραμύθι!

 

Τα μεγάλα παιδιά εξασκούν τις λεπτές τους δεξιότητες και γιατί όχι μπορούν να φτιάξουν και μια πολύ ωραία μικρή συλλογή φτιαγμένη απο τα χεράκια τους...

 

Προετοιμάστε όλα τα κομμάτια... μια μπάλα για το σώμα , μια για το κεφάλι, δύο αυτάκια, μια ουρά δυο μάγουλα, δύο ματάκια, μια μυτούλα και τέσσερα ποδαράκια.

Στην συνέχεια περάστε την μισή οδοντογλυφίδα στο σώμα και εκεί στερεώστε το κεφάλι.

Προσθέστε την ουρά και τα πόδια

Μετά συνεχίστε με το κεφάλι βάζοντας πρώτα τα αυτάκια

Βάλτε μάγουλα, στη συνέχεια τη μύτη και τα μάτια

Με την άκρη μιας οδοντογλυφίδας κάντε τελίτσες στα μαγουλάκια για μουστάκια

Σχεδιάστε τα ματάκια χαράζοντας με την άκρη της οδοντογλυφίδας την πλαστελίνη

Τέλος κάντε 2 τριγωνάκια στο εσωτερικό των αυτιών με την βοήθεια της οδοντογλυφίδας…

 

Καλή διασκέδαση!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Παιχνίδια στην αυλή

Είναι σημαντικό πριν ξεκινήσετε τα παιχνίδια, να κάνετε ένα σύντομο παιχνίδι γνωριμίας μιας και που μπορεί να μην γνωρίζονται όλοι οι μικροί σας καλεσμένοι μεταξύ τους:

 

Μπορεί να βάλετε τα παιδιά σε κύκλο και ο καθένας απλώς να λέει το όνομα του. Μπορεί όποιος λέει το όνομά του να κάνει και μια κίνηση ή έναν ήχο. Δώστε μια μπάλα ή ένα μπαλάκι και όποιος το πετάει να λέει το όνομα του. Πάρετε ένα κουβάρι και όποιος το πετάει λέει το όνομά του. Στο τέλος θα έχετε σχηματίσει έναν ιστό αράχνης…

Κρυμμένος Θησαυρός

Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να παιχτεί αυτό το παιχνίδι. Ενδεικτικά επιλέγουμε τους παρακάτω:

 

Μπορείτε να σκορπίσετε αληθινά, πλαστικά ή σοκολατένια νομίσματα στον κήπο και να αφήσετε τα παιδιά να τα βρουν. Διαφορετικά, κρύψτε την τσάντα με τα δωράκια του κάθε παιδιού και έπειτα δώστε στο καθένα ένα μικρό χαρτί με οδηγίες ή κάποιο γρίφο ώστε να καταφέρουν να την βρουν (μια άλλη καλή ιδέα είναι να ζωγραφίσετε απλούς χάρτες θησαυρού, κατάλληλους για παιδιά μικρής ηλικίας). Ακόμη, το παιχνίδι μπορεί να γίνει λίγο πιο περίπλοκο αν χωρίσετε τα παιδιά σε ομάδες και τους δίνετε σταδιακά στοιχεία για την τοποθεσία του «θησαυρού», έτσι ώστε να βρίσκουν κάθε φορά μια πληροφορία (εάν τα παιδιά είναι μικρά, προτιμήστε μικρούς γρίφους που θα διαβάζετε εσείς, που θα συνοδεύονται από μία εικόνα).

 

 

 

 

Μάντεψε Ποιος…

Κολλήστε με ταινία στην πλάτη του κάθε παιδιού μία μικρή κάρτα με την φωτογραφία ενός ζώου ή ενός αντικειμένου. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάθε παιδί πρέπει να κάνει ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν μόνο με «ναι» ή «όχι» ώστε να καταφέρει τελικά να μαντέψει τι απεικονίζεται στην κάρτα της πλάτης του. Βοηθήστε τους μικρούς καλεσμένους σας εξηγώντας τους ότι μπορούν να αρχίσουν το παιχνίδι κάνοντας για πρώτη ερώτηση «Είμαι κάποιο ζώο ή αντικείμενο;». Στο τέλος κάθε παιδί λέει με την σειρά του τι νομίζει ότι είναι.

 

Μάντεψε πόσες καραμέλες

Γεμίστε ένα διαφανές βάζο με καραμέλες. Αρχίστε να ρωτάτε τα παιδιά να μαντέψουν τον αριθμό τους. Αυτός που θα πετύχει τον ακριβή αριθμό ή κάποιον πολύ κοντά στον πραγματικό κερδίζει όλο το βάζο με τις καραμέλες για να το μοιραστεί με την οικογένεια του ή κάποιο μικρό δωράκι όπως ένα γλειφιτζούρι.

 

Μια διαφοροποίηση του παιχνιδιού είναι να δημιουργήσετε «λουλούδια» από γλειφιτζούρια, καρφιτσώνοντας τα σε μια μπάλα από φελιζόλ ή κάποιο άλλο μαλακό υλικό(για παράδειγμα την βάση από κάποια σύνθεση λουλουδιών). Αυτό είναι και μια πολύ όμορφη ιδέα για τον στολισμό του πάρτυ, ιδιαίτερα των τραπεζιών.

 

Αν το πάρτυ έχει κάποιο θέμα θα ήταν πολύ όμορφο τα γλειφιτζούρια να ταιριάζουν με αυτό. Τέλος, θα ήταν προτιμότερο μόλις τελειώσει το παιχνίδι να μοιράσετε τις καραμέλες και τα γλειφιτζούρια στα παιδιά.

 

Βόλεϊ με νερόμπαλες

Αυτό το παιχνίδι αποτελεί μια «ανώδυνη» εκδοχή του νεροπόλεμου που σίγουρα ενθουσιάζει κάθε μικρό παιδί αλλά συγχρόνως τρομάζει όλες τις μαμάδες στην ιδέα της βρεγμένης καταστροφής που μπορεί να επιφέρει! Μην ξεχάσετε ότι βασική προϋπόθεση για το παιχνίδι αυτό είναι να ζητήστε από τους γονείς να έχουν φέρει μαζί τους και μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα για τα παιδιά τους.

 

Οι κανόνες του παιχνιδιού θέλουν τα παιδιά χωρισμένα σε ζευγάρια και από τις δύο πλευρές του γηπέδου (μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αυτοσχέδιο γήπεδο υψώνοντας ένα δίχτυ ανάμεσα από δυο δέντρα). Το κάθε ζευγάρι κρατά τις άκρες μιας πετσέτας, στη μέση της οποίας υπάρχει ένα μπαλόνι με νερό. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταφέρουν να την πετάξουν στη άλλη πλευρά του διχτιού και η αντίπαλη ομάδα να το πιάσει μέσα στη δικιά της πετσέτα. Η ομάδα η οποία χάσει την μπάλα δίνει ένα πόντο στη αντίπαλη.

 

Μια διαφοροποίηση για τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών είναι να τους δώσετε μεγάλες κουβέρτες αντί για πετσέτες τις οποίες θα κρατούν οι δύο αντίπαλες ομάδες και θα πρέπει εσείς να πετάτε την μπάλα από την μία ομάδα στη άλλη.

 

Μουσικές Καρέκλες

Το γνωστό παιχνίδι που πάντα κερδίζει τα παιδιά. Οι κανόνες πολύ απλοί: ο αριθμός των καρεκλών είναι πάντα κατά μία καρέκλα μικρότερος από τον αριθμό των παιδιών. Η επιλογή της μουσικής είναι δική σας, μόνο προσέξτε να είναι κατάλληλη για την ηλικία των παιδιών. Όσο η μουσική παίζει τα παιδιά γυρίζουν γύρω από τις καρέκλες. Όταν η μουσική σταματά, τα παιδιά πρέπει να καθίσουν. Μην ξεχνάτε να κλείνετε την μουσική κατά τακτά χρονικά διαστήματα και να αφαιρείτε κάθε φορά μια καρέκλα.

 

Το κρυμμένο δώρο

Γι’ αυτό το παιχνίδι θα χρειαστείτε ένα μικρό δωράκι όπως ένα γλειφιτζούρι, μια μικρή φιγούρα κάποιου παιδικού ήρωα, χρωματιστά μολύβια ή κάτι άλλο που θα σκεφτείτε.

 

Τυλίχτε το δωράκι με πολλά χαρτιά περιτυλίγματος που έχουν περισσέψει και με εφημερίδες(μπορείτε να τις χρωματίστε εσείς ή τα παιδιά σας από πριν για να είναι πιο ευπαρουσίαστες). Στο τέλος θα δημιουργηθεί μια μεγάλη μπάλα που θα περνάει από παιδί σε παιδί. Κάθε φορά ο καθένας θα αφαιρεί και ένα χαρτί περιτυλίγματος, ώσπου να μην μείνει πια κανένα και το δώρο να καταλήξει στο τυχερό που θα βγάλει το τελευταίο χαρτί. Μπορεί όπως στις μουσικές καρέκλες να έχετε μουσική και με το σταμάτημα της τα παιδιά να αφαιρούν το περιτύλιγμα.

 

 

Σκυταλοδρομίες - Κάθε μορφής…

 

Τα παιδιά χωρισμένα σε δύο ή περισσότερες ομάδες προσπαθούν να μεταφέρουν νερό από έναν γεμάτο κουβά που είναι μπροστά απο την κάθε ομάδα σε έναν άδειο που βρίσκεται απέναντι της. Κάθε φορά ξεκινάει και διαφορετικό παιδί. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα γεμίσει πρώτη τον άδειο κουβά.

 

Η γνωστή σκυταλοδρομία με την μεταφορά αυγών (φροντίστε να είναι βρασμένα για να έχετε λιγότερα ατυχήματα) είναι πάντα διασκεδαστική. Το πρώτο παιδί της κάθε ομάδας μεταφέρει το αυγό μέσα σε ένα κουτάλι που έχει στο στόμα του και το πηγαίνει απέναντι απο την ομάδα του σε ένα καλάθι. Περιμένει εκεί μέχρι να έρθει το επόμενο παιδί της ομάδας του. Νικήτρια είναι η ομάδα που όλα τα μέλη της θα μεταφέρουν τα αυγά πρώτοι. Εάν κάποιο αυγό σπάσει στην διαδρομή, ο παίχτης επιστρέφει στην αρχική του θέση και παίρνει ένα καινούργιο.

 

πηγη : http://www.paidorama.com

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
 • 2 weeks later...

Οκ κλείσαμε την κοπέλα που θα τα απασχολήσει στο πάρτυ για 1,5 ώρα. ώρα προσέλευσης θα πούμε 7 για να μαζευτούν μέχρι τις 7,30 που θα ξεκινήσει η "Ιπποτίνα" που λέει και ο ιππότης μου. Το ερώτημά μου είνια πότε θα κόψουμε τηντούρτα και πότε θα φάνε τα μικρά? Στη βάφτιση που η ίδια κοπέλα είχε μέινει 2 ώρες τους έκανε ένα 15λεπτο διάλεμμα για φαγητό και τα ξανάζεψε μετά. Τώρα όμως? Να περάσουμε στο φαγητό στις 9 και μέχρι ΄τοτε οι γονείς με πότό, ξηρους καρπόυς και τσιπς, μήπως το παρατραβάμε? Από την άλλη αν σταματήσουμ για διάλειμμά από τη 1,5 ώρα δε θα μείνει και πολύ μετά για παιχνίδι, άσε που κανένα δε θα σταματήσει για φαγητό. Έχω μπερδευτει!

Εσεις που έχετε εμπειρία τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

πόση ώρα θα μείνει σε΄σένα η κοπέλα? σκέφτηκα μήπως να σερβιριστούν οι γονείς στη μέση του παιχνιδιού και να ετοιμάσουμε πιατάκια για τα παιδιά, να φάνε μόλις τελειώσουν. Την τούρτα μάλλον θα την κόψουμε στο ενδιάμεσο.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
πόση ώρα θα μείνει σε΄σένα η κοπέλα? σκέφτηκα μήπως να σερβιριστούν οι γονείς στη μέση του παιχνιδιού και να ετοιμάσουμε πιατάκια για τα παιδιά, να φάνε μόλις τελειώσουν. Την τούρτα μάλλον θα την κόψουμε στο ενδιάμεσο.

 

Εγώ από την άλλη μεριά θα έλεγα να μην κόψεις την τούρτα στη μέση. Από τη στιγμή που θα αρχίσουν οι δραστηριότητες αφήστε να ολοκληρωθούν. Σε αυτές τισ ηλικίες τα παιδιά είναι πιο δύσκολο να οργανωθούν οπότε αν τα καταφέρεις γιατι να το χαλάσεις? Την ώρα που θα τελειώσουν οι δραστηριότητες που θα εχει ετοιμάσει η κοπέλα θα μαζευτείτε και θα κόψετε την τούρτα και αμέσως μετα θα ξεκινήσει το φαγητό. Μόλις τελειώσει το φαγητό θα φάτε την τούρτα.

Επιπλέον αυτό που έχω συναντήσει κατά καιρούς είναι κατά τη διάρκεια του πάρτυ να υπάρχουν διάφορα πατατάκια αναψυκτικά και σοκολατάκια σε ένα τραπέζι. Αυτά εκτός από το ότι είναι ανθυγιεινά , οδηγούν τα παιδιά κάθε τρεις και λίγο να σηκώνονται και να παίρνουν, με αποτέλεσμα να μην μποπούν να γίνουν σωστά τα παιχνίδια γιατί άλλο δε θα το κατάλαβε , άλλο όταν θα έρθει η σειρά του θα λείπει κτλ.

Μιλάω από τη μεριά του ανθρώπου που έκανε πάρτυ. Το δεύτερο κομμάτι είναι αρκετά σημαντικό αφου στην ηλικία αυτή είναι αρκετά δύσκολο να συγκεντρωθούν τα παιδιά. Μην έχετε πράγματα που τους αποσπούν την προσοχή όπως φαγώσιμα ή χαζοπαιχνιδάκια.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Η μικρή μου κλείνει τα δύο σε ένα μήνα και σκέφτηκα να μην έχουμε κοπέλα να τα διασκεδάση, μιας και είναι πολύ μικρή για να το καταλάβει, σε αντίθεση με το μεγάλο μου που στα 4 του χρόνια ήταν κάτι που το απόλαυσε. Τα 9 από τα 11 παιδάκια που θα έχουμε θα είναι ηλικίας 2-6 ετών. Έχετε να προτείνετε μικρά παιχνιδάκια που μπορούμε να τους κάνουμε για να απασχοληθούν? Σκέφτηκα τα εξής:

-να γεμίσω μία μεγάλη μπαλόνα με καραμελίτσες, να την κρεμάσω και να προσπαθήσουν να τη σπάσουν.

- μουσικές καρέκλες

- μουσική και αγαπημένα ζουζουνοτραγούδια, να χορέψουμε όλοι

- μου αρέσει αρκετά και το παιχνίδι με το δώρο που είναι τυλιγμένο πολλές φορές και γυρίζει γύρω γύρω αλλά φοβάμαι μήπως έχουμε κλάματα στο τέλος και θέλουν όλα μετά το ίδιο δωράκι.

Τι άλλο? Θέλω να αποφύγω μαρκαδόρους, ζωγραφική και πλαστελίνες για να μην έχουμε "ατυχήματα".

Link to comment
Share on other sites

το παιχνιδι με τις καρεκλες δεν θα το καταλαβουν αυ"τα των 2 ετων...

 

αυτο που μου αρεσε πολυ, που το ειδα, ηταν ενα μεγαλο χαρτόνι canson που όλα τα παιδακια κανανε το περιγραμμα του χεριου τους και μεσα μια μικρουλα ζωγραφια. και απο κατω καποιος μεγαλος εγραψε το ονομα του καθε παιδιου. Και απο πάνω γραψανε χρονια πολλα "κατερινα" !

 

όσο για τη ζωγραφικη , μη το λες.. ειναι πολυ καλη λυση και οι ξυλομπογιες ειναι πολυ καλη λυση....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ωραία η ιδέα με το χαρτόνι αλλά δυστυχώς τα μεγάλα δε θα θέλουν ξυλομπογιές. Αγόρασα μπαλόνια να φτιάξουμε σπαθιά για τα αγόρια. Αυτά τα καταφέρνω, πρέπει να εξασκηθώ και σε κάτι κοριτσίστικο. Σε έναν παιδότοπο που είχαμε παέι τους εφτιαξαν φτερά πεταλούδας και ήταν πανέμορφα. Ελπίζω να το καταφέρω.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

θα κάνω και εγώ πάρτυ στα μικρά μου το Μάιο

θα το κάνουμε στην αυλή μας

 

θα έχουμε ένα μεγάλο φουσκωτό για να ξεσαλώσουν

 

σε τραπεζάκι κόλλες με φιγούρες για να ζωγραφίσουν

 

Δυο μεγάλα κουτιά με τα παιχνίδια (αυτοκινητάκια βασικά - έχω δύο γιους)

 

Μία μπασκέτα και πολλές πολλές μπάλες

 

Μουσική για χορό

 

Μία πισίνα γεμάτη μπαλίτσες για τα πιο μικρά

 

τι λέτε?

κάποια άλλη ιδέα?

 

τα περισσότερα θα είναι από 1- 3 ετών, οπότε δε ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να ετοιμάσω...

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Eτοιμάζω παρτάκι για την κόρη μου, που θα κλεισει τα τρια, σε μια φάρμα στην εξοχή.Καμιά ιδέα για να απασχολήσω τα παιδακια? Ζωγραφική, τραγουδακια, μουσικές καρέκλες... Καμιά άλλη ιδέα? Με εχρει πιάσει λίγο άγχος.

Link to comment
Share on other sites

Eτοιμάζω παρτάκι για την κόρη μου, που θα κλεισει τα τρια, σε μια φάρμα στην εξοχή.Καμιά ιδέα για να απασχολήσω τα παιδακια? Ζωγραφική, τραγουδακια, μουσικές καρέκλες... Καμιά άλλη ιδέα? Με εχρει πιάσει λίγο άγχος.

 

φαρμα στην εξοχή ακούω!

που είναι καλέ αυτό μπας και γλιτώσω το σπιτάκι μας από καμιά 20αριά 6χρονα!!

Συγνώμη για το offtopic, ο ενθουσιασμός βλέπετε...

Link to comment
Share on other sites

Πριν από λίγο γυρίσαμε από το πάρτυ μας στη φάρμα και ηταν όλα καταπληκτικά. Τα παιδια χορτασαν τρεξιμο, παιχνιδι και φύση, το ίδιο και οι γονείς. Ο χώρος είανι ασφαλής και δεν είχαμε κανένα αγχος. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
 • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...