Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αγορά Αυτοκινήτου για πολύτεκνους

Recommended Posts

Σε σε 1-1,5 μήνα θα είμαι κι εγώ πολύτεκνη. Έχω 2 παιδάκια ηλικίας 4 ετών και περιμένω άλλα 2. Συμβουλέψτε με τι αυτοκίνητο νομίζετε ότι θα μας εξυπηρετήσει, καθώς και για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουμς για να έχουμε τις προβλεπόμενες οικονομικές ελαφρύνσεις. Ευχαριστώ !!!

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Διαφημίσεις

Δες :

1. Ford S-max

2. VW sharan

3. SEAT Alambra

Τι budget έχετε ;

για τις διαδικασίες θα σου πουν στις αντιπροσωπίες. Θέλει πιστοποιητικά οικ. κατάστασης, και κάποια ακόμη έντυπα γιατί ο εκτελωνισμός γίνεται σε εσένα.

Παραλάβαμε πριν μία εβδομάδα το Grand Megane Scenic Renault δημιουργούντε και 7 θέσεις αλλά μικρένει πολύ ο αποθηκευτικός χ'ωρος, Αλλά χωράνε άνετα 3 καθισματάκια πίσω. Είναι 1600 κύβικά και το πήραμε αυτόματο 20.000 ( στην Κύπρο).

http://www.renault.co.uk/cars/model/new-grandscenic/product.aspx

πολυ καλό! καλορίζικο! κι εμεις το ειχαμε δεί αυτο αλλα καταλήξαμε στο peugeot 5008. 7θεσιο ειναι και μας εχει βολεψει πάρα πολύ! χωράει 3 καθισματακια ανετα. οπως και το δικό σας!

xx

SM

Διαφημίσεις

Επισης μια καλη επιλογη,εχει ο κουνιαδος μου (πατερας 4 παιδιων) ειναι το Toyota Verso.

Μπορεις να το κοιταξεις κ αυτο.

Για 4 παιδιά είναι πολύ μικρό. Ακόμη και το Grand scenic που έχω είναι οριακό.

Το κρίσιμο είναι το χρήμα που διαθέτεις. Αν έχεις το χρήμα να πας στο VW sharan ή SEAT Alambra που είναι νέα μοντέλα do it.

Αλλιώς δες το Smax που έχει όμως το μειονέκτημα ότι είναι 2λιτρο ενώ τα παραπάνω είναι 1,4 λίτρα turbo.

ίδο χρήμα με το smax (το οποίο είναι φτηνό λόγω ατέλειας ) έχει το Grand scenic.

Α και φυσικά αν μπορείς να πάρεις diesel

Το verso ειναι 7θεσιο.

Για 4 παιδιά είναι πολύ μικρό. Δεν έχει σημασία που είναι 7θέσιο.

Πίσω από την 3η σειρά δεν έχει καθόλου χώρο αποσκευών, και οι πίσω θέσεις είναι πολύ μικρές, σχεδόν σαν του quasqai+2. Στην πενταθέσια διάταξη δεν έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από το KIA Ceed station

Το ford Smax έχει κοντά στα 300 λίτρα χώρο αποσκευών στην 7 θέσια ανάπτυξη, ενώ το Grand scenic έχει περίπου 210 λίτρα. Σε grand scenic έχω βάλει πίσω και ενήλικα για ταξίδι 2 ωρών (προστά όμως είχε παιδικό καρεκλάκι )

Επίσης πάρα πολύ σημαντικό: Η 2η σειρά να είναι 3 ανεξάρτητα καθίσματα, όχι όπως το Zafira και το verso.

Για μένα για 4 παιδιά πρέπει να δει κανείς πρώτα τα μεγάλα:

smax και τους δίδυμους VAGέληδες (VW sharan και set Alambra) και μετά τους Γάλλους, renault grand scenic ή τα δίδυμα PSA (citroen Grand picasso, peugeot 5008 ).

Μια ακόμη λεπτομέρεια: Αν είναι να βάζεις διδυμοκαρότσι είναι πολύ σημαντικό να μπαίνει κατα μήκος του χώρου αποσκευών. Στο Grand scenic χωράει, δεν ξέρω αν χωράει στα δίδυμα PSA, τα οποία έχουν και λίγο χειρότερα πίσω καθίσματα, αλλά έχουν ΤΟΝ κινητήρα (μιλάω για το THP) και έχουν και σειριακό κιβώτιο.

Το Grand scenic έχει ΤΟΝ πετρελαιοκινητήρα (ο Dci 1,9 λίτρα με τους 130 ίππους)

• 2 weeks later...
Για 4 παιδιά είναι πολύ μικρό. Δεν έχει σημασία που είναι 7θέσιο.

Πίσω από την 3η σειρά δεν έχει καθόλου χώρο αποσκευών, και οι πίσω θέσεις είναι πολύ μικρές, σχεδόν σαν του quasqai+2. Στην πενταθέσια διάταξη δεν έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από το KIA Ceed station

Το ford Smax έχει κοντά στα 300 λίτρα χώρο αποσκευών στην 7 θέσια ανάπτυξη, ενώ το Grand scenic έχει περίπου 210 λίτρα. Σε grand scenic έχω βάλει πίσω και ενήλικα για ταξίδι 2 ωρών (προστά όμως είχε παιδικό καρεκλάκι )

Επίσης πάρα πολύ σημαντικό: Η 2η σειρά να είναι 3 ανεξάρτητα καθίσματα, όχι όπως το Zafira και το verso.

Για μένα για 4 παιδιά πρέπει να δει κανείς πρώτα τα μεγάλα:

smax και τους δίδυμους VAGέληδες (VW sharan και set Alambra) και μετά τους Γάλλους, renault grand scenic ή τα δίδυμα PSA (citroen Grand picasso, peugeot 5008 ).

Μια ακόμη λεπτομέρεια: Αν είναι να βάζεις διδυμοκαρότσι είναι πολύ σημαντικό να μπαίνει κατα μήκος του χώρου αποσκευών. Στο Grand scenic χωράει, δεν ξέρω αν χωράει στα δίδυμα PSA, τα οποία έχουν και λίγο χειρότερα πίσω καθίσματα, αλλά έχουν ΤΟΝ κινητήρα (μιλάω για το THP) και έχουν και σειριακό κιβώτιο.

Το Grand scenic έχει ΤΟΝ πετρελαιοκινητήρα (ο Dci 1,9 λίτρα με τους 130 ίππους)

Σε ευχαριστώ για τις λεπτομερείς πληροφορίες. Θα ελέγξω τώρα στο διαδίκτυο τα λεπτομερή χαρακτηρηστικά τους και τις ΤΙΜΕΣ τυους.

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Διαφημίσεις

Εμείς την αγορά μας την κάναμε σύμφωνα φυσικά με τα λεφτά αλλά και κυβισμό έτσι ώστε να μην πληρώνουμε πολλά σε ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας κλπ και μην καίει και πολύ βενζίνη. Γενικά τα πιο πολλά πολλά 7θέσια βγαίνουν στα 2000 κυβικά

κασσιανη γεια,με το καλο τα μωρακια σου,,,και καλο κουραγιο...

εμεις αν κ οχι πολυτεκνοι πηραμε το fiat doblo πετρελαιοκινητο.με τον εξοπλισμο των 7 θεσεων...

αν και ειναι φιατακι εμεις παραπονο δεν εχουμε καθοτι κ αξιοπιστο ειναι,κ καλο σερβις εχουν,κ οχι τοσο ακριβα ανταλλακτκα

εχουμε την εκδοση την 7θεσια,αλλα οταν βαζεις ξ τα 7 καθισματα ο χωρος αποθηκευσης πισω ελλατωνεται παρα πολυ,το εχω δει ομως με πολυτεκνη οικογενεια,ειχαν βαλει στην οροφη μπαρες και αυτα τα ειδικα δεν θυμαμαι πως τα λενε για να βαζουν βαλιτσες καροτσια κτλ

στο συγκεκριμενο μοντελο αν βαλεις την τελευταια σειρα μπορεις να εχεις διπλωμενα τα 2 πισω καθισματα κ το ενα ανοιχτο ετσι παιρνει κ το καροτσι στανταρ,ειναι ομςσ φανταζοομαι επικυνδινο σε περιτπωση ατυχηματος μην ερθει τιποτα σε κανα κεφαλι με τη προσκρουση

εμεις εχουμε τωρα 2 καθσιματακια στη μεσαια σειρα και την πισω την εχουμε βγαλει,χωραει ομως(θα σου πω τι κουβαλαω)

ενα καροτσι μπαστουνι διπλωμενο+ποδηλατο με βοηθητικες ροδες+καροτσι κικο S3 τεραστιο ανοιχτο δε το κουμπωνω http://www.google.com/products/catalog?client=opera&rls=el&q=chicco+s3&oe=utf-8&channel=suggest&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=4299184571278221734&sa=X&ei=afH0TcuCK8ed-QbAp_TUBg&ved=0CC4Q8wIwAA σου εβαλα λινκ για να δεις ποσο μεγαλο ειναι

εχουμε παει διακοπες κ κουβαλαω 2 παρκοκρεββατα,2 καροτσια,μπανιερο,γιογιο,και 5-6 βαλιτσες χαλαρα..ριξε μια ματια

http://www.fiat.gr/main/home.cfm?pageid=8&carid=12&gclid=CJ6I2evrsKkCFYUXzQodyX0AKA

το εχουμε μια 3ετια περιπου κ δεν εχουμε κανενα παραπονο,αξιοπιστο αυτοκινητο(το εχουμε κ με διπλη αδειΑ Κ Ως επαγγελαμτικο ,οταν παμε τη μεγαλη κλουβα για σερβις η αν χρειαστει χρησιμοποιουμε αυτο για μεταφορες αφαιρωντας και τη μεσαια σειρα,πανευκολα)

σε φιλω..με το καλο τα ζουζουνια σου!!!!:cool:

1kOup2.pngTxJmp3.png

Έχω παραγγείλει το VW caddy kombi max στην 7θέσια έκδοση με diesel κινητήρα.

Βασικά το αμάξι μου φαίνεται καλό αλλά η αναμονή που απαιτείται είναι απογοήτευση. Μιλάμε για πάνω από 5 μήνες.

Έχω παραγγείλει το VW caddy kombi max στην 7θέσια έκδοση με diesel κινητήρα.

Βασικά το αμάξι μου φαίνεται καλό αλλά η αναμονή που απαιτείται είναι απογοήτευση. Μιλάμε για πάνω από 5 μήνες.

πάνω από 5 μήνες ;;; Δηλαδή έπρεπε να το είχα παραγγείλει μόλις έμεινα έγκυος, για να το έχω 2-3 μήνες αφού γεννηθούν τα παιδιά ...

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Διαφημίσεις

πάνω από 5 μήνες ;;; Δηλαδή έπρεπε να το είχα παραγγείλει μόλις έμεινα έγκυος, για να το έχω 2-3 μήνες αφού γεννηθούν τα παιδιά ...

Καλά δεν νομίζω ότι θα τα πας και πολλές βόλτες πριν γίνουν δύο μηνών.

Βαικά το ίδιο με βεντζινοκινητήρα το έχουν, το πετρελαιο που θέλω εγώ καθυστερεί

Κι εγώ για πετρελαιοκίνητο ενδιαφέρομαι (κατά προτίμηση). Όσο για το πότε θα ξεκινήσουν βόλτες τα μωρά ... μάλλον θα πρέπει να προσαρμοστούν στο πρόγραμμα των 4χρονων αδελφιών τους που θα θέλουν και το μπανάκι τους στη θάλασσα, και την παιδική χαρά, και το νηπιαγωγείο τους, και το μπαλέτο τους κλπ ... άρα κάπως θα πρέπει και τα μικρούλια να ακολουθούν.

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Σε σε 1-1,5 μήνα θα είμαι κι εγώ πολύτεκνη. Έχω 2 παιδάκια ηλικίας 4 ετών και περιμένω άλλα 2. Συμβουλέψτε με τι αυτοκίνητο νομίζετε ότι θα μας εξυπηρετήσει, καθώς και για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουμς για να έχουμε τις προβλεπόμενες οικονομικές ελαφρύνσεις. Ευχαριστώ !!!

Από αυτοκίνητα δεν έχω και πολύ μεγάλη ιδέα να σε συμβουλεύσω.... Εμείς έχουμε BMW X5, πολύ ευρύχωρο και είμαστε μόνο τρείς και μόλις έρθει και το νέο μέλος θα γίνουμε 4. Σίγουρα θα σας βολέψει! Εδώ βολεύει εμάς που είμαστε μόνο οι μισοί από εσάς. :P

Αλλά κοίτα και κάτι άλλο.... Το κράτος επιδοτεί τους πολύτεκνους για αγορά αυτοκινήτου. Οπότε για ψάξ'το λιγάκι. ;)

iyuNp3.png4hNCp3.png

• 1 month later...

Εδώ και 15 ημέρες, είμαστε και επίσημα πολύτεκνοι. Καί τώρα ξεκινάει η εντατική έρευνα για το καινούριο αυτοκίνητο. Όποιος έχει κάποια επιπλέον πληροφορία να μου δώσει, θα το εκτιμήσω αφάνταστα !!!

FHkYp3.png

7B9qp3.png

• 2 months later...

Λοιπόν παρέλαβα το caddy kombi και είναι φανταστικό τόσο στην οδήγηση όσο και στην κατανάλωση. Με diesel μηχανή και την bluemotion που το πήρα είχε 134 ευρώ τέλη κυκλοφορίας φέτος και εάν κάνουν και τα νέα μέτρα που λένε για το δακτύλιο θα μπορώ να το πηγαίνω και στην Αθήνα χωρίς να υφίσταται για αυτό δακτύλιος. Έκανα 400 χιλιόμετρα και δεν έχει κάψει το μισό ρεζερβουάρ, diesel γαρ....

Είναι άνετο σε χώρους αλλά είναι λίγο τεράστιο σε μήκος (4.9m) και σίγουρα θα πρέπει να του βάλω βοήθεια για το παρκάρισμα, η ορατότητα του είναι δύσκολη εκτός κι αν ακολουθήσεις ταχτικές touch με το μπρος και το πίσω αμάξι.

20400

Μιλάμε για το Caddy Kombi Maxi TDI Bluemotion Λευκό χωρίς άλλα extra

Βγαίνει φτηνότερο και μικρότερο σε μήκος (χωρίς το Maxi) αλλά πρακτικά δεν έχεις Πορτπαγκαζ

Από αυτοκίνητα δεν έχω και πολύ μεγάλη ιδέα να σε συμβουλεύσω.... Εμείς έχουμε BMW X5, πολύ ευρύχωρο και είμαστε μόνο τρείς και μόλις έρθει και το νέο μέλος θα γίνουμε 4. Σίγουρα θα σας βολέψει! Εδώ βολεύει εμάς που είμαστε μόνο οι μισοί από εσάς. :P

Αλλά κοίτα και κάτι άλλο.... Το κράτος επιδοτεί τους πολύτεκνους για αγορά αυτοκινήτου. Οπότε για ψάξ'το λιγάκι. ;)

το μπαούλο της BMW έχει χειρότερους χώρους από το Grand scenic που είναι μισό μέτρο πιο μικρό.

Αν θέλεις να πετάξεις λεφτά κοίτα τα τέρατα τύπου X5, Tuareg κτλ.

Αν σε ενδιαφέρει να έχει λίγα τετραγωνικά στο δρόμο αλλά να χωράει και κάτι, δεν άλλα αυτοκίνητα.

Α στην τιμή του X5 παίρνεις 2 Grand scenic

Κασσιανή, αν είστε περισσότερα από 5 άτομα τότε θέλεις κάτι που να έχει καλούς χώρους στην 3η σειρά, και αυτό είναι είτε το Ford S-max είτε το λίγο μεγαλύτερο Ford Galaxy ή το Renault Grand Espace