Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Tι να δώσω αντί για κρέμα?

Recommended Posts

Καλησπέρα.Έχω τρία παιδάκια, το τρίτο εκ των οποίων είναι 4μηνών και τον άλλο μήνα μου είπε ο γιατρός να ξεκινήσουμε φρούτα και κρέμες.Διάβασα διάφορα για τις κρέμες αρνητικά, τι μπορώ να δώσω αντί αυτών?Φρούτο πάλι?

Διαφημίσεις

εγώ έδινα μέχρι 12 μηνών, γάλα το απόγευμα στη θέση της κρέμας και μετά λευκό γιαούρτι με μέλι ή κουάκερ.

παραπάνω από 200γρ φρούτα την ημέρα μπορεί να προκαλέσουν διάρροιες σε τόσο μικρή ηλικία,έτσι τουλάχιστον μας είχε πει η παιδίατρος.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Ωχ αυτό με τη διάρροια δε μου άρεσε:(:( Μήπως να δίνω μια μέρα φρούτο πρωί-φρούτο απόγευμα και μια μέρα φρούτο πρωί και θηλασμός το απόγευμα?Αχ, είναι και τρίτο παιδί...πού να ήταν πρώτο!Αλλά να, έχω κόψει και τα γαλακτοκομικά γιατί έβγαζε πολλές γουλιές και φοβάμαι λίγο τα ετοιματζίδικα...

εγώ έδινα μέχρι 12 μηνών, γάλα το απόγευμα στη θέση της κρέμας και μετά λευκό γιαούρτι με μέλι ή κουάκερ.

παραπάνω από 200γρ φρούτα την ημέρα μπορεί να προκαλέσουν διάρροιες σε τόσο μικρή ηλικία,έτσι τουλάχιστον μας είχε πει η παιδίατρος.

Εμας παλι ο Βασιλης και με 2 φορες την ημερα φρουτα παλι δυσκοιλιος ητανε.

Να τονισω οτι παιζει ρολο και το φρουτο. Πχ με μηλο και μπανανα το να κανει διαροια μου φαινεται κοματακι δυσκολο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

το μελι απαγορευεται σε μωρα .υπαρχει κινδυνος για αλλαντιαση

ο παιδιατρος μας ειπε μετα τον χρονο.

eQMGp2.png

Τι λες για φρούτο το πρωί και κουάκερ με λίγη μπανάνα το απόγευμα;Εγώ έτσι έκανα.Έβραζα δύο κουταλιές της σούπας κουάκερ και το έκανα κρέμα στο μπλέντερ με λίγο λιγότερη από μιση μπανάνα!Ωραία λιχουδιά;):lol:!

Εμας παλι ο Βασιλης και με 2 φορες την ημερα φρουτα παλι δυσκοιλιος ητανε.

Να τονισω οτι παιζει ρολο και το φρουτο. Πχ με μηλο και μπανανα το να κανει διαροια μου φαινεται κοματακι δυσκολο.

τι να σας πω βρε κορίτσια,η δική μου πάντα 3-4 φορές την ημέρα κάνει κακά...πόσο να της έδινα παραπάνω...έτσι μου είχε πει η γιατρός...το κάθε παιδί είναι διαφορετικό.

το μελι απαγορευεται σε μωρα .υπαρχει κινδυνος για αλλαντιαση

ο παιδιατρος μας ειπε μετα τον χρονο.

το γνωρίζω,έγραψα ότι εώς 12 μηνών έδινα γάλα και μετά γιαούρτι με μέλι.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Εδω δεν δινουν κρεμα σαν σταδιο. Βαζουμε κρεμα ή μπισκοτο χωρις γαλα στην φρουτοκρεμα για να πηξει αλλα δεν αντικαθιστουμε γαλα με κρεμα..

Εδω αρχιζουμε 5 μηνων με λαχανικα (αντικαθιστουμε ενα γευμα γαλακτος), 6 μηνων αντοκαθιστουμε ενα γευμα με φρουτα. Σιγα σιγα προσθετουμε κρεας και σιτηρα αλλα δεν δινουμε αλλο γευμα στερεων. Τωρα αν παει 8-9 μηνων και πιναει το απογευμα μου ειχε πει πουρε λαχανικων χωρις κρεας..

Διαφημίσεις

Είμαστε ακριβώς ίδια περίπτωση. Θα σου πω πως το αντιμετώπισα εγώ. Κι εγώ είχα κόψει γαλακτοκομικά λόγω διαπιστωμένης αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα-είχε πάντα πολλές γουλίτσες-και όταν έφτασε η ώρα των στερεών, της έδωσα το πρωϊ φρούτα, το μεσημέρι χορτοσουπίτσα και το απόγευμα βιολογικό ρυζάλευρο χωρίς γάλα με νεράκι και μπανανίτσα στην αρχή γιατί της άρεσε πολύ και τώρα με συνδυασμό φρούτων, συνήθως μηλαράκι, μπανανίτσα, αχλαδάκι για να γλυκαίνει. Το βιολογικό ρυζάλευρο έχει πολύτιμες βιταμίνες και σίδηρο και βοηθάει και στη δυσκοιλιότητα. Η μικρή μου είχε για δύο μέρες σκληρά κακά και μετά όλα καλά όπως και πριν. Προσοχή όμως! Αν θηλάζεις να μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ. Αρχίσαμε 4,5 μηνών στερεές με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να τρώει τρία γεύματα την ημέρα στερεών τροφών και να αρνείται θηλασμό αυτές τις ώρες. Δεν μπορούσα να την κάνω να θηλάσει με τίποτα. Έτσι φτάσαμε στους 2-3 θηλασμούς ημερησίως τώρα που έκλεισε τους 6 μήνες. Αυτό δεν είναι καλό ούτε για τη γαλουχία μου ούτε για το παιδί. Γι΄αυτό προσπάθησε να μην δώσεις εύκολα απογευματινό γεύμα αντικαθιστώντας το μητρικό γάλα. Ελπίζω να σε βοήθησα.:-)

9bRHp2.png

• 2 weeks later...

Σας ευχαριστώ όλες σας για τις απαντήσεις σας!Ψάχνοντάς το πιο πολύ, αποφάσισα να δώσω κι εγώ βιολογική κρέμα ρυζάλευρο φτιαγμένη με το δικό μου γάλα και τα φρούτα το πρωί.όσο για το θηλασμό swanmummy, γιατί ανησυχείς για σένα?Δεν κόβεται το γάλα σου επειδή δε θηλάζει το μικρό μας εκείνες τις ώρες...Στο δεύτερο γιο μου ξεκίνησα κανονικά κρέμες και φρούτα στον 5ο μήνα και από το πρώτο γεύμα δε ζητούσε στήθος μετά.Ε και?Θήλασε κανονικά ως 13 μηνών πρωί-βράδυ;);););)

H μάνα του λόχου: 2006-2008-2011-2015

39177juaehpmaxa.gif

όσο για το θηλασμό swanmummy, γιατί ανησυχείς για σένα?Δεν κόβεται το γάλα σου επειδή δε θηλάζει το μικρό μας εκείνες τις ώρες...

Μπορεί να μην κόβεται Μαρούσκα αλλά μειώνεται η παραγωγή και το ενδιαφέρον του μωρού για θηλασμό....

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Μπορεί να μην κόβεται Μαρούσκα αλλά μειώνεται η παραγωγή και το ενδιαφέρον του μωρού για θηλασμό....

Μμμμμ:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:, οκ λοιπόν, ευχαριστώ φίλη!

H μάνα του λόχου: 2006-2008-2011-2015

39177juaehpmaxa.gif

Διαφημίσεις

Μάλλον έχεις δίκιο Marouskaki. Έβγαλα με το θήλαστρο δύο τρεις φορές για δοκιμή και έβγαλα πάνω από 100ml από ένα στήθος. Προφανώς έχω γάλα και μάλλον χορταίνει με δύο-τρεις φορές. Εύχομαι να τα καταφέρω κι εγώ για τόσο μακρύ διάστημα γιατί πραγματικά απολαμβάνω το θηλασμό και θα στενοχωρηθώ πολύ αν σταματήσει πρόωρα.

9bRHp2.png